RADIKALNO BOLJE?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da budem preciznija, ANDERGRAUND je film sa kompletnom srpskom autorskom ekipom, od scenariste, preko glumaca do reditelja, na srpskom jeziku, mogli su da ga produciraju i Mongoli...
Da li ti je poznato kako je završen (u materijalnom smislu) ANDERGRAUND? Ako nije reći ću ti: završen je tako, što je Vučela uzeo Kustu za ruku, zatim su seli u taksi i otišli kod Slobe...
A, što se gospodina Šotre tiče: 1.Pojam anti-afinitet ne postoji u srpskom jeziku. Verovatno si hteo da kažeš animozitet? Ali, da bih ti pomogla da se u buduće na forumu izražavaš srpskim književnim jezikom, za termine afinitet i animozitet, koristi odgovarajuće srpske reči: dopadanje i nedopadanje. 2. A, definitivno nemoj doajena našeg filma i televizije g. Šotru da koristiš kao sredstvo u svojoj nemuštoj polemici o temama o kojima ne znaš dovoljno, ili o temama o kojima tvoji sagovornici, znaju daleko više od tebe.

Psihologue:
AU SVE BEZ ARGUMENATA..Nemam sa kim da se raspravljam...
@ KRISTAN nije dostojan protivnik
@ Paola zao mi devojke shto se sramoti javno ovde

DA VAM KAZEM RADIKALI SU SHTO SE BEOGRADA tiche dobili glasove unutrashnjosti a gradska podrucja onih civilizovanih dobile su evropske forme..
Lichno poznajem NIKOLICA dobar govornik ali nema ideju kako uvesti Srbiju u Evropu..
Sta cemo, mi iz unutrasnjosti smo nepismeni, neobrazovani...Vi gospodo iz prestonice, vi ste "evropska forma" vi ne smete da se obrukate kao mi, "palanacka forma" :shock:

Pa Strelo ti ga prvo uzela u usta i nablatila čoveka ni krivog ni dužnog u najboljem radikalskom maniru. Šta mogu nisam ja lingvista kao ti, ja sam narodski čovek sa pijace, taki mi rečnik. Inače opet pričaš besmislice... Sve srpska ekipa.. :D A šta ćemo npr sa Ernst Stotznerom.. jel i on Srbin...:D A Zdena Hurtocakova a sta cemo sa gospodinom Karl Baumgartnerom ili Pierre Spenglerom i oni su Srbi :D

Film moš ti da zoveš kako želiš... Film je vlasništvo onoga ko da novac... znači KOPRODUKCIJA... svuda tako piše i Kusta se u Kanu nije grlio javno sa Vučelom, sem u kafani, već sa direktorom i vlasnikom Ciby-ja.

E sad šta kažeš ufatio pod ruku :D a ko je još bio tu jel to znaš... ne znaš... kao po običaju. Strelo, najgore je polovično znanje o nečemu, ja kad nešto ne znam onda ćutim. Tebi bih savetovao isto, makar o filmu.

Marlone, mislim da te konačno razumem: ti si čovek sa pijace. Ali, sa koje: Bajlonijeve, Kalenićeve, Palilulske, Zeleni Venac (koja je u fazi rekonstrukcije), ili, pak, s one radikalske, Zemunske? No, to i nije bitno. Ako se osećaš kao seljak, ja nemam ništa protiv. Naprotiv! Bez seljaka bi ova zemlja odavno propala.
A, kada je reč o onome ko je sa Vučelom i Kustom sedeo u taksiju, to je naravno, bio taksista. On bi potvrdio to što sam navela, ali je na žalost, posle Petooktobarske revolucije, jer više nije imao šta da jede, zapalio za Novi Zeland.
Da li je moguće da ti za sebe kažeš, da kad nešto ne znaš, ćutiš?! Pa, prema tim tvojim sopstvenim rečima, ti ne bi trebalo ni da si registrovan na Forumu Krstarice - a, kamo li, da se sa njega ne skidaš ni dan ni noć... Izvini sad, moram na kratko da prekinem polemiku s tobom, jer trenutno imam mnogo važnija porodična posla.Ćao!

:D:D:D:D:D Pobeže mi diskutant... a baš hteo da je priupitam ako je samo srpski film što se lepo ne zove PODZEMLJE a ne UNDERGROUND... i setih se mog druga Vilka Filača inače briljantnog direktora fotografije SLOVENCA :D bez koga Kusta ne bi nikad napravio takav vizuelni ugodjaj.

Za drage forumaše koje ne poznaju film samo jedna opaska. Kolege, film je umetnost i to ne jednog čoveka već jako puno autora i saradnika. Ljudi iz te branše srbi su jako poznati i cenjeni u filmskim krugovima u svetu zbog svog znanja i umeća i mnogi rade u koprodukcijama sa kolegama iz Azije, Amerike, Evrope.... stvoriti npr. nacionalnu umetnost, gde nema mesta ni za koga sem srba je čist nacizam, ja to drugačije ne mogu da okarakterišem.

Čovek sa pijace je govorio...:D

Strela:
Marlone, mislim da te konačno razumem: ti si čovek sa pijace. Ali, sa koje: Bajlonijeve, Kalenićeve, Palilulske, Zeleni Venac (koja je u fazi rekonstrukcije), ili, pak, s one radikalske, Zemunske? No, to i nije bitno. Ako se osećaš kao seljak, ja nemam ništa protiv. Naprotiv! Bez seljaka bi ova zemlja odavno propala.
A, kada je reč o onome ko je sa Vučelom i Kustom sedeo u taksiju, to je naravno, bio taksista. On bi potvrdio to što sam navela, ali je na žalost, posle Petooktobarske revolucije, jer više nije imao šta da jede, zapalio za Novi Zeland.
Da li je moguće da ti za sebe kažeš, da kad nešto ne znaš, ćutiš?! Pa, prema tim tvojim sopstvenim rečima, ti ne bi trebalo ni da si registrovan na Forumu Krstarice - a, kamo li, da se sa njega ne skidaš ni dan ni noć... Izvini sad, moram na kratko da prekinem polemiku s tobom, jer trenutno imam mnogo važnija porodična posla.Ćao!

Način komunikacije najbolje govori o tome koliko su pojedini članivi SRS ostrašćeni.Dakle napisao sam pojedini i izvinjavam se svim članovima ove stranke koji kulturno i civilizovano brane svoje stavove.
Nikako ne mogu da se otrgnem utisku etiketiranja,poput onog čovek sa pijace,seljak...
I odmah zatim hajde da se sklonim,možda će me još neko "Prozvati" a neću imati adekvatan odgovor.
Smešno.
Taksista bi mogao da potvrdi priču ali je zapalio posle 5.oktobra.
Pa koji je to taksista?
Uplašen da neće više mođi da pali narod morao je da zbriše.
ma u stvari kome ja da pišem kad imaš preča posla.....

Gosn Lider, ajd' da završim ja ovaj galimatijas pošto je Strela otišla... Verovatno je žena stvarno čula priču od taksiste u to ne sumnjam. Ali kad bi taksisti znali sve šta se dešava u ovoj zemlji, onda ne bi trebali ništa da radimo nego samo da ga pozovemo i sa 20% popusta saznamo sve o radu Vlade, NVO, BIE i sl. stvari.

Ja se izvinjavam DellBoy-u i završavam s ovim. Kusta je počeo film, radio ga kako je hteo i kao svaki veliki film i veliki reditelj imao je ideje ali nije imao dovoljno novca. Kada je film došao u završnu fazu, došao je kod svog prijatelja onog iz taksija koji je bio tada Direktor RTS i tražio mogućnost da završi film. Dobio je sve sem para, jako malo.... To je dovelo do toga da bude i nezadovoljstva na snimanju od strane pomoćnog osoblja TV jer su bili daleko manje plaćeni nego autori koji su sklopili ugovore ranije i imali ogromne honorare. Elem, film je na veliko zadovoljstvo svih snimljen i obradjen i ugledao svetlost dana zahvaljujući mnogobrojnim koproducentima a ne samo RTS i Srbiji. Tu se priča završava.

Sad što se tiče taxija... famoznog... Strela ne zna šta je Kusta tražio i zašto je išao kod bivšeg predsednika i da je u drugom taksiju bio tadašnji Kustin producent u Srbiji i jedan od urednika RTS... Ne pada mi na pamet da prozivam ljude samo zbog Strele, samo sam hteo da odgovorim da mi sa kvantaške pijace znamo malo više od radikalskih semiotičara.

@ Strela

Имам утисак да Ти из најбоље намере (јер подржаваш СРС, или си њихов члан) покушаваш да идеализујеш радикале. Схвати да никоме у политици, па ни њима НИСУ ЧИСТЕ РУКЕ. Радикали су "најтањи" у области културе и уметности а то је зато што их то уопште не интересује, тј. интересује их онолико колико би то могло да им помогне да се докопају власти.

О понашању општинске радикалске власти у фазону "они су поштени" не вреди говорити, једино може да се говори о томе да су они поштенији од ДОС-оваца и да више подржавају избеглице који су се углавном населили у Земуну и који су их овога пута изабрали...исто као и у Новом Саду. С тим што избеглице уопште не разумеју да радикали и нису неки срећан избор - можда у коалицији да, али самостално НИКАКО.

О муљању, о лови, о отимачини и сличним стварима као и небризи општинске власти из области образовања и културе већ је доста навео постављач теме. Ја томе могу да додам још много... али не видим сврху...

п.с. Да ли неко зна шта је са познатом галеријом "Стара капетанија" ???

Jula 2004,posle 22 godine,dolazim na odmor u rodni grad Zemun.(uporedi:D.Kalajic-"Srpska deca carstva-on dolazi u Beograd po kisi) ,gde kao i pri zadnjoj poseti ostajem na zalost par dana.Pitam burazera ,gde je Mornarska ulica,gde sam svraco 1960-ih.Ne zna,porusila se ,ne postoji vise.

Ne mogu da kazem da je losije nego pri zadnjoj poseti.Ove fotke koje postaviste -pogotovo jadna zena koja prodaje par sitnica -podsetilo me na neku epizodu ,davno citane knjige od E.M.Remarque-a gde izbeglice prodaju pertle il druge jeftine sitnice, vi je kritikujete-zar ne mozete da zamislite ,da sa tih ,ako zaradi ,par kinti ,moze da prezivi dan duze ,mozda sa njenom familijom,nejakom decom,muzem invalidom ,koji se borio ,preko Drine ,za SRBIJU i SRBSTVO.Da vas bude sramota.Borio se za vas,koji sebe nazivate Srbi ,a stidite se izbeglica .To se nije desavalo u Nedicevo vreme gde oskudice bese vise.

Radikali nisu savrseni,al pomogose NASE prekodrinske Srbe,kao i Nedic.

pons:
Jula 2004,posle 22 godine,dolazim na odmor u rodni grad Zemun.(uporedi:D.Kalajic-"Srpska deca carstva-on dolazi u Beograd po kisi) ,gde kao i pri zadnjoj poseti ostajem na zalost par dana.Pitam burazera ,gde je Mornarska ulica,gde sam svraco 1960-ih.Ne zna,porusila se ,ne postoji vise.

Ne mogu da kazem da je losije nego pri zadnjoj poseti.Ove fotke koje postaviste -pogotovo jadna zena koja prodaje par sitnica -podsetilo me na neku epizodu ,davno citane knjige od E.M.Remarque-a gde izbeglice prodaju pertle il druge jeftine sitnice, vi je kritikujete-zar ne mozete da zamislite ,da sa tih ,ako zaradi ,par kinti ,moze da prezivi dan duze ,mozda sa njenom familijom,nejakom decom,muzem invalidom ,koji se borio ,preko Drine ,za SRBIJU i SRBSTVO.Da vas bude sramota.Borio se za vas,koji sebe nazivate Srbi ,a stidite se izbeglica .To se nije desavalo u Nedicevo vreme gde oskudice bese vise.

КО се стиди избеглица??? О избеглицама могу доста да Ти причам јер су овде код мене имали уточиште све док су могли слободно да продају на Булевару... :roll: Могу да Ти испричам доста доброга - али могу и доста лошега, зависи шта хоћеш ?

Strela:
Moram da ti ponovim tekst u celini, jer nisi ni na šta odgovorio, ovo p čemu ja pričam su činjenice:
Ko je izdao pozorište na 30 godina? Moraš da imaš tačne informacije da bi o nečemu mogao da diskutuješ. Kao što sam već rekla Narodno pozorište, scena u Zemunu je u vlasništvu Republike Srbije, tako da radikali nisu mogli, sve i da su hteli da je daju u zakup. Koliko znam ta scena NP u Zemunu je dugo godina tavorila i imala je slabu posećenost, pa je predstavljala finansijski teret za republiku, uostalom i samo NP, scena na Trgu Republike je trenutno u teškoj dubiozi koju je ostavio prethodni upravnik - Ljubivoje Tadić...
Svojevremeno je Zemun imao jednu sjajnu letnju pozorišnu manifestaciju na sceni na Gardošu - Zemun FEST, gde su prikazivane najbolje predstave protekle pozorišne sezone,
festival je bio odlično posećen i predstavljao je pravi užitak za ljubitelje pozorišta, jedan od prvih poteza Gorice Mojović po dolasku DS-a na vlast u gradu, bio je ukidanje ove sjajne pozorišne manifestacije, tada je ukinula i neke likovne kolonije, koje su imale decenijsku tradiciju i doprinosile afirmaciji srpskog savremenog slikarstva i vajarsta...
ZEMUN FEST je za pozorišnu publiku bio svojevrstan praznik, jer leti, kad pozorišta ne rade, mi ljubitelji pozorišta imali smo priliku da na jednom mestu pogledamo sve predstave koje su tokom te sezone pokupile glavne nagrade na pozorišnim festivalima i steknemo pravi uvid u pozorišna zbivanja u Srbiji. Tamo na Gardošu sam pogledala neke od najboljih predstava kao što je: KATE KAPURALICA, predstava Somborskog pozorišta u režiji Jagoša Markovića, DEVOJKA MODRE KOSE, predstava JDP-a, u režiji Vide Ognjenović, POLJUBAC ŽENE PAUKA predstava Zvezdare teatra, u režiji Egona Savina,
TAMNA JE NOĆ, Kult u režiji Egona Savina, LAŽNI CAR ŠĆEPAN MALI, JDP u režiji Dejana Mijača, ĆELAVA PEVAČICA, Šabačko pozorište, režija Nikita Milivojević, FIGAROVA ŽENIDBA, Somborsko pozorište, režija Kokan Mladenović...Iz ovog spiska nekih od predstava prikazanih na ovom festivalu, vidi se da su tu bila zastupljena vodeća imena našeg pozorišnog života... Dakle, ako već govorimo o "izdavanju" nekoga ili nečega, ko je onda izdao i "izdaje" srpsku kulturu iz dana u dan...

ZEMUN FEST je bila manifestacija grada Beograda koja se održavala na Gardošu, ne znaš elementarne stvari, DS i Gorica Mojović su je ukinuli, kao i gorepomenute likovne kolonije!!!
Radikali su na vlasti u Zemunu bili i pre 1996. Zemunci jednostavno obožavaju radikale, probali su malo sa DS-om, pa su se opet vratili radikalima...
Redovno izlazim u Zemun i imam puno prijatelja u Zemunu, ali nikada nisam čula za tu "manifestaciju" - "zabijačke", koješta, gluposti neviđene.

Dakle, ako već govorimo o "izdavanju" nekoga ili nečega, ko je onda izdao i "izdaje" srpsku kulturu iz dana u dan? :evil:

KAD JE VLAST U ZEMUNU IMALA DS?IZNENADJUJESH ME opet sa neznanjem
pa rekoh da sam bio odbornik u tom Zemunu a sad sam na nivou grada...
Delili su vlast sa DSS,G.SAVEZ i ostalim...
Gradsko podrucje Zemuna je slabo glasalo za radikale vecinom su to sela da ne
kazem glasovi izbeglica i ljudi sa nezavrshenim osmim razredom..

Chim smo doshli na vlast morali smo pochasne gradjane ZEMUNA ukinuti...
Gospodina LE PENA,gospodina ZIRINOVSKOG i jednog Nemca hitlerovog revolucionara kome nesmem
da pomenem ime koliko je civek za konc.logore...Ko razume razume...

eremita:
п.с. Да ли неко зна шта је са познатом галеријом "Стара капетанија" ???

Naravno da ima ko zna:-D
Stra kapetanija je, pre 1996. i dolaska radikala na vlast u Zemunu (prvi dolazak) decenije služila kao jedna od najlepših sala za venčanja, na samoj obali Dunava.
Radiikali su je, vrlo brzo po formiranju vlasti pretvorili u kafanu. U toj kafani jedan od specijaliteta "kuće" bila je "Šešeljeva ljuta (četnička) pljeskavica":roll:
Od tada, venčanja su se obavljala u holu-hodniku pored stepenica opštine.
Ugovor sa kafanom istekao je 2003. godine.
Tokom 2004. godine zgrada stare kapetanije je delom renovirana, ali...
Drugim dolaskom radikala, 2004. opet je pretvaraju u kafanu.
I gle čuda, tu kafanu drži gradski odbornik SRS, inače iz Batajnice.

pons:

Prijatelju,
s obzirom da sam jaostavio slike moram ti reći da uopšte nije reč o izbeglicama već o klasičnim, domaćim,zemunskim romima-švercerima. Njih trojica drže 7-8 tezgi, a ostali rade za njih.
Imam puno prijatelja, izbeglica iz bosne i hrvatske i velikoj većini nije cilj da im neko da kutiju da prodaju na ulici, i da im na taj način pomogne. Pogotovo ne danas, 11 godina od "Oluje".
Zemun jeste opština sa vrlo velikim prilivom izbeglih i prognanih lica (pretpostavlja se da ih ima više desetina hiljada), ali, poznavajući skoriju istoriju i kolonizaciju koja je bila pre skoro 60. godina mnogi iz Krajine, Like itd iz ratnog područja spas su potražili "kod svojih" - rodjaka, prijatelja, koji su naseljavali zemun krajem četrdesetih godina.

DellBoy-011:
Naravno da ima ko zna:-D
Stra kapetanija je, pre 1996. i dolaska radikala na vlast u Zemunu (prvi dolazak) decenije služila kao jedna od najlepših sala za venčanja, na samoj obali Dunava.
Radiikali su je, vrlo brzo po formiranju vlasti pretvorili u kafanu. U toj kafani jedan od specijaliteta "kuće" bila je "Šešeljeva ljuta (četnička) pljeskavica":roll:
Od tada, venčanja su se obavljala u holu-hodniku pored stepenica opštine.
Ugovor sa kafanom istekao je 2003. godine.
Tokom 2004. godine zgrada stare kapetanije je delom renovirana, ali...
Drugim dolaskom radikala, 2004. opet je pretvaraju u kafanu.
I gle čuda, tu kafanu drži gradski odbornik SRS, inače iz Batajnice.

Да ли то значи да су ЗАТВОРИЛИ галерију и цео изложбени простор ??? :confused:

Psihologue:
AU SVE BEZ ARGUMENATA..Nemam sa kim da se raspravljam...
@ KRISTAN nije dostojan protivnik
@ Paola zao mi devojke shto se sramoti javno ovde

DA VAM KAZEM RADIKALI SU SHTO SE BEOGRADA tiche dobili glasove unutrashnjosti a gradska podrucja onih civilizovanih dobile su evropske forme..
Lichno poznajem NIKOLICA dobar govornik ali nema ideju kako uvesti Srbiju u Evropu..

Наравно! Уживај у свом нарцузму и својој самодовољности. ТИСИ САМ СЕБИ ПРЕДАК! И сви ми смо ти до колена! А шта ће Србија у католичкој Европи? Да би је попишавали када и где год стигну, да им служимо као депонија од нуклеарног отпада до старудија које њима стварају проблем, да нам затрују ову дивну земљу и покупују све што вреди за мале паре? ХВАЛА, НЕ!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back