Cula sam i ja za neke slucajeve kada su muzijaci bezali, ali nisam imala takvo iskustvo sa mojim Agijem. Desavalo se da drugi psi budu agresivni (pogotovo pekinezeri), ali odmah se sklonimo i to je to. Inace on je bio dosta miran i nije voleo preterano zivahne pse koji skacu na njega pa smo i njih izbegavali. Moja mama je imala teoriju da on misli da je covek

Kada bih ga pustila da sam ide uvek je bio u blizini, slusao sve komande i nikad nije bezao.
Prolece mi deluje idealno jer kad pomislim da ce stene prvi put da izadje napolje po hladnom vremenu (a iz toplog stana) nekako mi se cini da bi moglo da se prehladi, ne znam. Poslednjih godinu dana Agi je bio bas osetljiv i cim malo zahladni odmah se razboli i mora da prima inekcije.
Da, imao je 10 godina, stavicu slike sa njegovog poslednjeg rodjendana da ga vidite. Uginuo je dok sam bila na moru i moji mi nisu rekli. Na neki nacin mi je tako i lakse jer mi se cini kao da sad prosto nije kod kuce, nisam prezivela sve sto su moji roditelji imali sa njim to poslednje vece. Bio je bolesljiv poslednjih godinu dana, dlaka na ledjima mu se mnogo proredila, a mesec dana pred sam kraj je imao probleme sa stomakom, povrecanja, prolive ,gasove. Mislila sam da ce nam veterinar reci da je krio od nas da ima neku tesku bolest, medjutim on kaze da ne zna zasto je uginuo. Mama mi kaze da je cvilio i ona ga je uzela u narucje i samo osetila kako mu je stalo srce. Vrlo je moguce da usled starosti i te opste osetljivosti nije mogao da podnese kada je baka za koju je bio najvise vezan otisla na operaciju i vratila se u teskom stanju. Nju smo hvala bogu spasili i sad je dobro, a Agica je nazalost otisao.
Znam da ne mogu da ga vratim, niti zamenim, pa sam cak razmisljala i o drugoj rasi, npr. maltezeru, a ako uzmem pudlu svakako ce biti druge boje, mozda i zenskog pola.
Drago mi je da postoji ovakav forum gde mozemo jedni drugima da pomognemo i razmenimo iskustva.
Inace, skoro sam na nekom sajtu citala da srednje pudle zive od 10 do 12 godina, a patuljaste i toy od 12 do 15. Ako je to tacno onda moja prica i nije toliko neobicna.