PUDLE

Ja sam se strasno trudila da nauci ostajati sam jer sam se bojala kako ce to podnijeti.U komsiluku imam pudlicu koja i nakon 5 godina demolira stan ako je i nakratko ostave samu pa ukucani prave dezurstva u toku dana.A znam i za one pudle koje ostaju bez problema.Ovaj moj je brzo shvatio da cu se ja sigurno vratiti,kada dolazim kuci nekoliko minuta se pravim kao da ga nema iako je on lud od srece sto me vidi a onda navalim na mazenje.

Moja se obavezno upiski ili ukaki verovatno od straha ili tuge sto je sama

ja sam mojoj stavila pesak za macke i tamo piski ako joj treba.....ne mora da znaci da je upitanju strah, moze biti samo zelja za oznacavanjem teritorije ili nije dovoljno setana....moja kujica se seta 3 puta i manje joj nije dovoljno.....

Cao svim kuckarima.
ja imam dve pudlice. Jednu staru 7 godina i jednu 4 meseca. Ova mala mi stvara velike probleme na koje nisam naisla sa starijom pudlom.
Veterinar je nasao da ima gljivice u usima koje lecimo vec 10 dana. Medjutim osim moje male i preslatke pudlice koja uzasni smrdi usmrdela je i celu kucu i to samo sa tim gljivicama. Sarija pudla je zdrava i ne smrdi. Veterinar ne moze da mi pomogne, a ja i posle lecenja i kupanja moje malo stene i dalje smrdi. STA DA RADIM!:(:(

Imala sam i ja problem sa mojoj pudlicom i njenim ušima. Pomogao mi je veterinar Lazarević 011/2712-385 ili 063/216-663. Nadam se da ćete i vi imati sreće i rešioti problem. Pozdrav

Zasto da se nekupi pudlica od Bate Radovana Kokara iz Sremske Kamenice? Poslao mi je sliku patuljaste apricot pudle i izgleda ok. Moze li neko da mi preporuci od koga da uzmem iskljucivo patuljastu apricot?

Zasto da se nekupi pudlica od Bate Radovana Kokara iz Sremske Kamenice? Poslao mi je sliku patuljaste apricot pudle i izgleda ok. Moze li neko da mi preporuci od koga da uzmem iskljucivo patuljastu apricot?

Ja mogu da ti preporucim proverenog (i ne skupog) coveka ali on ima samo bele i sive pudle:bye:
Nemoj mnogo da verujes slikama. Ima ih svuda po internetu i ko zna koju ti je sliku poslao

Meni je Radovan Bata Kokar prodao bolesno stene za cije sam lecenje dao oko 4oo eura,takodje rekao je jednu cenu koliko kosta stene a kad smo otisli digao je cenu jos 50 eura.Znam zenu kojoj je prodao stene toy pudle a ustvari je srednja,nije cak ni patuljasta.On je kinoloski sudija i te price kako su psi sampionskog porekla treba uzeti sa rezervom

Meni je Radovan Bata Kokar prodao bolesno stene za cije sam lecenje dao oko 4oo eura,takodje rekao je jednu cenu koliko kosta stene a kad smo otisli digao je cenu jos 50 eura.Znam zenu kojoj je prodao stene toy pudle a ustvari je srednja,nije cak ni patuljasta.On je kinoloski sudija i te price kako su psi sampionskog porekla treba uzeti sa rezervom

Je li pudla sada dobro?

ljubitelji pudli,moze li me neko uputiti gde bih mogao kupiti veliku,kraljevsku pudlu u srbiji?? hvala vam puno! :)

Kraljevske ima Dragana iz Zemuna, a ja znam i jedno dobro leglo u Hrvatskoj...ako te zanima, poshalji mi pp pa cu te uputiti...
Nije neki problem ni dobiti, dopremiti psa iz Hrvatske, koliko znam jedan njihov pas je vec u Beogradu
Kako izgledaju "klinci" mozesh i ovde pogledati http://www.poodlefanforum.com/ , pa idi na predstavljanje aktuelnog legla

Igore, za apriko patuljka..ako ti se dopada moj Leo...mogu ti dati br.tel. ljudi kod kojih je nabavljen...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima sa foruma. Moje ime je Djina i ja sam iz Podgorice pratim Vas forum dugo vremena jer sam veliki ljubitelj (i ponosni vlasnik) pudla. Dugo drzim pse i macke ali se uvjek nesto novo nauci prateci tudja iskustva.
Citajuci pojedina iskustva sa odgajivacima htjela sam sa Vama da podijelim i svoje iskustvo. Prvu pudlu koju sam kupila (prvu, srebrnu sam dobila na poklon od prijateljice) uzela sam preko oglasa u Zov-u. Nije me previse interesovalo da dobijem izlozbenog psa pa nisam ni trazila sampionske linije.Odgajivacnica iz koje smo je uzeli je Beli Hrast. Suprug je otisao u Beograd i donio najsladju pufnu koju mozete zamisliti. Noa (tako se zvala) bila je sa nama godinu i tri mjeseca kada je jednostavno nestala iz dvorista nase kuce (tada je kod nas bila jako popularna kradja pasa i sverc istih u Albaniju). Naravno nismo je nasli. Posle godinu (koliko je meni trebalo da se pomirim sa tim da je necemo naci) nazvala sam Jovicu i opet uzela psa od njega. Moja curica je prelijepa i (kuc-kuc) zdrava. Osvojila je puno titula i divnog je karaktera. Ovo sve ne pisem tek da bih pisala prica ima i poentu. Naime iako sam, naknadno, cula jako puno ruznih stvari za vlasnika te odgaivacnice ja sam od njega dobila dva divna psa. Isto tako vidjela sam neke pse koji bi imenom trebali biti mnogo bolji a oni to nisu. Cesto lijepi roditelji nisu garant lijepog potomstva (ja imam troje potpuno razlicite djece).
Pored toga sto nam svima prija da imamo lijepe pse mislim da je ipat najvaznije da su zdravi, bolesan ljubimac (znam jer sam imala seterku koja je imala autoimuno oboljenje i odbacivala svoju kozu kao strano tijelo) je i pored sve ljubavi koju imate veliki emocionalni i finansiski teret za vlasnika. Moja preporuka je da trazite pse od onih odgajivaca kojima psi imaju ateste da su zdravi.

Djina,bas mi je drago da ima neko iz CG na forumu.Gdje sisas svoju podlu u Podgorici ?Ja imam stene koje cu za dvadesetak dana morati sisati,raspitujem se za najboljeg frizera,ako mozes preporuciti!

Veliki pozdrav.Ja u stvari sama sisam pudle, time sam se bavila prije petnaest godina a sada sam student Nash akademije za grooming u Novom Sadu (eto vratila sam se u klupu sa svojih 40 godina). Ja sam zavrsila pravni fakultet ali ga nikad nisam voljela (tata je htio pravnika, mama doktoricu pa smo se sestre i ja podijelile na pravnike i doktore), i konacno sam odlucila da radim to sto volim a to je da sisam pse. Trenutno pudle u Podgorici sisa samo Milena Milovic, ako zelis mogu ti nabaviti broj.
Picture376.jpg
[/IMG
IMG_3450-1.jpg

Ovo je moja curica prije izlozbe u Podgorici i Kotoru na prvoj slici a na drugoj posle sisanja

Hvala Djina na odgovoru,lijepa ti je pudla.Namjeravam nauciti sama sisati ali u pocetku cu ga voditi kod strucnih ljudi.Za gdju. Milovic znam i imam njen broj,vjerovatno cu ga voditi kod nje,zanimalo me je ima li u Podgorici jos neko ko se time bavi.Hoces li kad zavrsis akademiju otvoriti salon u Pg?-to bi bilo odlicno,pozdrav i tebi.

Moj cilj i jeste da otvorim salon cim dobijem diplomu ali da to zaista bude na nivou u svakom smislu. Meni iskustvo ne nedostaje ali cinjenica je da se se stilovi i u friziranju mijenjaju a ja to nisam pratila jako dugo. Osim Milene i Aleksandar (ne znam mu prezime) sisa pse ali on ne pravi frizure vec samo skracuje dlaku pudlama kod njega je sisanje 20 e a kod Milene 45 e. Aleksandrov broj nemam ali ga imaju u Montvetu pa mozes zvati njih ako ti odgovara taj tip usluge (mislim na skracivanje dlake)

Moj cilj i jeste da otvorim salon cim dobijem diplomu ali da to zaista bude na nivou u svakom smislu. Meni iskustvo ne nedostaje ali cinjenica je da se se stilovi i u friziranju mijenjaju a ja to nisam pratila jako dugo. Osim Milene i Aleksandar (ne znam mu prezime) sisa pse ali on ne pravi frizure vec samo skracuje dlaku pudlama kod njega je sisanje 20 e a kod Milene 45 e. Aleksandrov broj nemam ali ga imaju u Montvetu pa mozes zvati njih ako ti odgovara taj tip usluge (mislim na skracivanje dlake)

Auuu pakod vas u CG osim sto sisaju pudle, sisaju i vas :rumenko:
Pa ta Milena bas drzi monopol u CG
Pa vama se isplati da dodjete i u Krakujevac (frizure su od 15-20e) ili da skoknete i do Beogarada (frizure su neki evro skuplje);)

Tako je to Ribarac u svemu kad nema konkurecije.Kad Djina otvori salon bice povoljnije :hahaha:U Herceg Novom ima relativno dosta pudli i kada sam se raspitivala utvrdila sam da vecina ljudi svoje pse sisa u kucnoj radinosti-i nista im ne fali.

45e i nije mnogo za izlozbehu frizuru ali ja sam shvatio da ona naplacuje 45e za obicnu (kucnu varijantu). Stvarno, monopol je monopol;)

samo da se pohvalim :)...najzad sam resila problem osetljivog stomaka.....kupila sam kod veterinara hranu sepcijalno za osetljiv stomak i najzad moja kuca nema problema i ne povraca.....nadam se da ce se i ugojiti malo......

Back