PUDLE

Mi smo ranije, dok se nismo preselili, praktikovali isto to piskenje na terasi, na novinama i onda sam je setala jednom devno, duza setnjica a sad od kako nemamo terasu a gospojica odbija da prljave poslove obavlja u kupatilu :poludeo:, setam je 3 puta dnevno, nekad i 4.
Inace jos pre nego sto smo se preselili nekih mesec dana je iz nepoznatih razloga bojkotovala terasu i bila u stanju da trpi i po 13-14 sati:sad2: Onda mi je bilo zao pa sam pocela da je izvodim 2 puta dnevno, sad eto i vise. Eh kako mi nedostaje to vreme kad nisam morala da je vodim po pljusku napolje:aha:

Ja planiram da ga izvodim u pocetku,kad krenemo napolje,jedno 5 puta jer je jos mali,imace manje od 4 mjeseca kad krenemo vani,od cega ce jedna setnja biti duga.Poslije ga planiram voditi bar 3 puta radi onih stvari,plus bar jedna duza setnja.U kupatilu cu morati imati prirucni wc jer sam ovih dana shvatila da ga necu moci izvesti vani kada je pljusak a ja moram na posao jer ga necu moci osusiti kako treba.Ili ce se desiti nekad da cu se kasnije vratiti sa posla,a moze se desiti i da zbog bolesti ne moze vani.

ja malo kasno odgovaram...:rumenko:ovako pa odlucila sam uzecu patuljastu pudlicu,zensko....ali tek na prolece!mislim tad je po meni mnogo bolje.....:):):)
ustvari nista od pudlice.....:(:(:(svi su se u kuci slozili da uzmemo zlatnog retrivera......a posto je meni bilo sve jedno.....eto ipak zlatni retriver......:):):):)obe rase su lepi i pametni psi......:super::super::super:ipak hvalaaaaaa!!!na savetima....mozda mi jednom budu trebali...:D:D:D

ustvari nista od pudlice.....:(:(:(svi su se u kuci slozili da uzmemo zlatnog retrivera......a posto je meni bilo sve jedno.....eto ipak zlatni retriver......:):):):)obe rase su lepi i pametni psi......:super::super::super:ipak hvalaaaaaa!!!na savetima....mozda mi jednom budu trebali...:D:D:D

Ako uzimas psa za dvoriste, onda OK, ali ako ces ga uzeti za stan, grdno ces se pokajati ;)

moja sestra trazi da kupi jeno musko stene bele patuljaste pudle (ne mora da bude sa rodovnikom).Bitno joj je da bas nije mnogo skupo a u obzir dolazi psic do godinu dana starosti. Ako neko zna nekog da ima takvo stene u ponudi neka mi javi. Pozdrav.:bye:

PA250036-1.jpg

leo14-1.jpg

leo12-1.jpg

leo-1-1.jpg

GetAttachment-1.jpg

leo1-1.jpg

Look, al dosta? ;)

Evo Pase prije sisanja.Povela ga ja na posao a na poslu pedesetero djece.Ostavim ga ja sa par njih dok popijem kafu,vratim se a oni mu obukli zelenu majicicu :lol:.

Prilozi

• DSC00134.JPG
    DSC00134.JPG
    44,6 KB · Pregleda: 115
Presladak je. Kad ga budes osisala.neces ga prepoznati. Trebace ti vreme da se naviknes na "novo" kuce;)

Osisan je vec i sladak je kao secer,sa zakasnjenjem stavljam slike jer mi ne valja aparat,uskoro cu.Mnogo je dobar i poslusan,trenutno vjezbamo izlaske na ulicu i savladavanje straha od auta i ostalih zivih bica ;),ometa nas strasna neprekidna kisa koja pada vec 3 dana :bye:.

Osisan je vec i sladak je kao secer,sa zakasnjenjem stavljam slike jer mi ne valja aparat,uskoro cu.Mnogo je dobar i poslusan,trenutno vjezbamo izlaske na ulicu i savladavanje straha od auta i ostalih zivih bica ;),ometa nas strasna neprekidna kisa koja pada vec 3 dana :bye:.

Puno uspeha u ucenju:super: :bye::bye::bye:
Daj slike sto pre

Baš su vam lepe slikice :heart::D

Što se tiče rasta pudle, mislim da to ne može da se kaže sa sigurnošću ni za jednog psa, kao i kod ljudi individualno je. Moja Širli je rasla okvirno do 8 meseca u visinu i još je dobila jedno 300g do 12 - 13 meseci. Što se tiče maksimalnog rasta, to zavisi od genetike,a verovatno i ishrane u nekoj maloj meri. Tako da tu ne postoji definisana granica. Toy pudla bi trebalo da je u grebenu visoka do 28cm, ali one vrlo često pređu u patuljaste (tj prerastu tih 28), a nekada bogami i u srednje.

Uskoro postavljamo i mi slike..

Kupila sam toy pudlu. Stara je 4 meseca a visoka 18 cm. Do kada raste i koliko maksimalno moze da poraste??? :D

Psi intezivno rastu do 6. meseca. Do 9. meseca porastu jos malo (ali sporijim tempom) a tek negde sa 12-15 meseci prestanu potpuno da rastu.
Slazem se sa Krofnicom, da nikad niste sigurni kolko ce vam psic porasti. Mozda si ti kupila toy pudlu ali pitanje je sta si dobila;)

Djulija jedva ceka da uvece izadjem iz kupatila. Obavezno me ceka ispred vrata, a onda mora da se igramo u krevetu jedno pola sata:zper:. Inače spava sa nama u krevetu već godinu ipo, a do tada to nismo mogli ni da zamislimo!:per:

Prilozi

• IMG_0681.jpg
    IMG_0681.jpg
    33,4 KB · Pregleda: 38
  • IMG_0682.jpg
    IMG_0682.jpg
    32,3 KB · Pregleda: 42
  • IMG_0684.jpg
    IMG_0684.jpg
    35,1 KB · Pregleda: 42
  • IMG_0685.jpg
    IMG_0685.jpg