Prijateljstvo izmedju muskarca i devojke:DA ili NE?

Moze, ali moras biti vrlo mentalno jak i karakteran. Nekad ti moze biti zao ako izgubis sebi vrednu osobu, zbog stvari kao shto su ponos ili laz. Bio sam sa devojkom, u vezi 5 godina, voleo sam je vise od sebe, raskinuli smo, i ona je htela da ostanemo prijatelji, ja sam je voleo previse, da bih mogao da je gledam sa drugim (kog je dan posle nashla kao :)). Ali sam ipak prihvatio, i svasta se dogodilo posle, prijateljstvo, sex itd, itd... onda sam shvatio da nema smisla vishe to, nikad ni jedno od nas dvoje ne bi bilo potpuno srecno da smo ostali prijatelji, ona bi uvek varala svoje dechkice sa mnom, ja moje devojke sa njom... svadjali bi se glumili ludilo, i nikad niko od nas dvoje ne bi zaista krenuo dalje.. Poenta je, treba dobro razgraniciti sa sobom u glavi, sta hoces od devojke.. i drzati se slepo toga..sa nekim mozes sa nekim ne mozes naci zajednicki jezik..
Imam prelepu hrvaticu koja mi je drugarica, Splicanka je u pitanju, druzimo se vec skoro 10 godina, goli smo spavali jedno pored drugog nekoliko puta, ali se nishta nije dogodilo. Ona je prelepa devojka, ali ja je se secam kao malu bucu, koja je skupljala salvete u detinjstvu..i tako cu je gledati ceo zivot. Mozes a i ne morash. U svakom sluchaju, pametno si postupio. Ja bi se lomio sigurno, ali bih postupio isto kao i ti....Ne treba niko da se igra tudjim osecanjima, treba biti surov ako je to za necije dobro.

Dorotej:
Imam drugaricu koja sekresala sa bar 7 svojih drugova ukljucujuci i mene kao prvog,Sada ja nebih jer se za ove 4 godine sjebala sa linijom,a ona ne bi jer sam je isprovaljivo.Do skor je bila u vezi sa Borisom kog zna 12 godina,Marija je cudo.
Branko Kockica bi na ovo zapjevao:
"Na svijetu postoji jedno carstvooooooo,
u njemu caruje drugarstvoooooo,."
ajmo svi u 1 glas,... :)

Andrej84:
Ovo gore,cekana je bas lepo razlozila.S vremena na vreme je ok i to moze da se odrzi.Medjutim cim krenu po dve tri poruke dnevno,pa cimanje,pa duzi razgovor jednom u dva tri dana onda se odmah posumnja na nesto vise.Pa makar jedna od tih osoba i ne zelela to,dok shvati sta se desava moze da nastane nedoumica i problem.A jos da budu extra prijatelji i da budu bas bliski...sumnjam.Mozda to moze da potraje,ali pretvorilo bi se u nesto vise kad-tad.Sigurno da ima i slucajeva dozivotnog samo prijateljstva,ali su retki.E sada ko je spreman da iskusava sudbinu pa da sazna da li kucni prijatelj nece da mu opali zenu(a u velikom broju slucajeva se to desi) individualni je izbor.Aj da nabacam jos par stvari:Stavis slamu kraj vatre...Bolje spreciti nego leciti...Ciganin izlupa cigance pre nego sto podje po vodu...
Andrej84, oprosti, bila sam neko vrijeme otsutna i tek sad citam poruku.
Imam puno iskustva sa prijateljskim odnosima. Valjda zbog empatije koja je dominantna kod mene.
Sad moram ici ali mozemo nastaviti temu....

ancient.gif

Neiscrpne li teme :)! Probala jednom pa se usrala.Posle veze u kojoj je bilo ljubavi zavaravala sam se da mozemo ostati dobri prijatelji, kao stalo mu je do mene i meni do njega ...Ispalo je da on pljuje po svemu i da hoce ili sve ili nista.I tako bi nista.Ali imam druga dugo godina, naravno jer je gay. Aseksualan prijateljski odnos moze da se odrzi. Ako ima naznaka sexualnog, cisto sumnjam!

oljamol:
Jeste fer ponuda ali sve to malo boli. Znaci ako nema sexa izmedju nas netreba ni da me interesuje jer dobro, sta radi i sve one ostale stvari koje nemaju veze sa sexualnoscu????
ne radi se o iskljucivo o seksu,.
nego ako je ponuda takva da ja kazem:ili smo ti i ja u vezi i li nismo-to mislim da je fer,.
a ne kao da se nesto desava i zmedju nas a ni sami ne znamo sta je to,.a sve da se iza prijateljstva krije,..
se ili nista je fer,a prijateljstvo kao izgovor za neki nedefinisan odnos jednoga muskarca i jedne zene nije fer!

MA DAJTE LJUDI....NARAVNO DA POSTOJI!!!!!!! PA KAD NE BI POSTOJALO, ONDA BI SE DOVELO U PITANJE DA LI POSTOJI STVARNO PRIJATELJSTO UOPSHTE... ILI SE SVAKO DRUZENJE ODIGRAVA IZ NEKE KORISTI!?! KOD LJUDI KOJI SAMO GLEDAJU KORIST TAJ PRIJATELJSKI ODNOS SA DRUGARICOM JE MANJE IZRAZEN I OBRNUTO!
MADA SLAZEM SE DA U SVAKOM PRIJATELJSTVU MORA DA POSTOJI MALA DOZA PRIVLACHNOSTI JEL ONDA PRIJATELJSTVO NE BI BILO TO SHTO JESTE....

Back