Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Saobracajnice ili nesto drugo, ne secam se.
Saobracajnice i zeleznice su nam bile obavezne u srednjoj, na VTS samo saobracajnice 2 semestra.

I maturski i diplomski su mi bili iz saobracajnica tj. projekat puta od nekoliko km.

Volim i ja dok ne treba nekome iz Vojvodine nesto da objasnim :lol:
Lakse se sporazumem sa par Bugara u firmi :lol:
Pa bliži ste Bugarskoj nego Vojvodini

Sad razmišljam, to je verovatno sve od svinjskog mesa? 🤔 Znam da je kavurma aktuelna od novembra - decembra, škembići su nečija creva, a pihtije su valjda uglavnom svinjske?🤔
Pihtije se obično prave sa papcima, ušima, repovima i tako nečim sličnim
Švargle, hurke i ovo ostalo se melje i ubacuje u crevo. Prave se od raznih otpadaka.
Neko to voli, a meni je fuj i bljak.

Jesmo, do granice oko 24 km a do kranicnog prelaza preko 100 :lol:
Teren nije prohodan kod mene da bi mogao prelaz da se napravi. Bugarska strana kazu da je cak i manje pristupacna od nase.
Bugari imaju finu nacionalnu kuhinju
Puno povrća i sira, a manje iznutrica

Nego, sećaš se da nam je Mika pričala o nekom makedonskom specijalitetu od pletenih crevaca?
Ima neki neverovatni naziv , na vrh mi jezika...
Saću guglam...

KUKUREC!!!!!!!

Dakle, ako oni krenu opet s leđa imaćeš dosta fore. 😁

Ne znam da li znas ali JNA je htela 90-ih da salje Timocane na Vukovar. Ovi se pobunili pa su proveli celu zimu na granici sa Bugarskom.
Tokom NATO bombardovanja su opet Timocani bili na granici sa Bugarskom na Staroj planini, cak su u M84 ukopali negde gde je bilo zgodno za zasedu.

Iz njive koju su moji nasledili se jasno vidi jedini most koji spaja grad sa Nis, jos se poznaju rovovi gde su bili smesteni vojnici i verovatno neka artiljerija koja je trebalo da srusi most ako naidje strana vojska.

Jos od Timocke bune vazimo za specificne :lol:

Bugari imaju finu nacionalnu kuhinju
Puno povrća i sira, a manje iznutrica

Nego, sećaš se da nam je Mika pričala o nekom makedonskom specijalitetu od pletenih crevaca?
Ima neki neverovatni naziv , na vrh mi jezika...
Saću guglam...

KUKUREC!!!!!!!

Imaju i sarenu so, cubricu.
Ebala ih ista, mecu je u sve kao mi Vegetu a ima gori ukus.

Zaboravio sam na to, fali mi @Mika :(

Mislim da me je Nevenka prvi put vodila kod psihijatra kad sam se zacenio od smeha kad sam video kako kokoška bez glave trči po dvorištu.

7-8 godina čini mi se da sam imao.

Bio sam u fazonu ajd opet, ajd opet.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edit: izgleda mene nisu vodili na vreme pa će morati sad. 🤣

Imaju i sarenu so, cubricu.
Ebala ih ista, mecu je u sve kao mi Vegetu a ima gori ukus.

Zaboravio sam na to, fali mi @Mika :(
Imam i ja šarenu sol, donela mi kuma iz Bugarske
A i čubricu, stavljam je u pasulj, em je lepog ukusa, em se manje prdi
Čubrica je u stvari čubar, rtanjski caj je endemska vrsta čubra

A Mika STRAŠNO nedostaje!

Dok vi o papcima, ja ću o procesu nastanka vina...najljepše je kad se gazi u buradima, ovo smo gazili kod drugara sa trčanja :prstic:

20251013-191919.jpg

Ti si žensko, ja sam dosta toga gledao uživo, od klanja preko spremanja do konzumacije
U selu kod babe kad se klala svinja, to je horor! Sve mi devojčice bi pobegle da ne slušamo kako skici. To je strašno.
Ja ne znam kako neko moze da zakolje živo biće? Kokošku, pile, svinju, tele??? Užas, užas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back