Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

Treba da rokne neki veći rat, idealno ww3... Najveća dostignuća su u ratu i oko njega. Dakle, nadajte se ratu. ☝️
Šta mi to pričaš pred spavanje, oj majko, sad moram osim sigurnosnih provjera mećat sjekiru ispod jastuka i pakovati pasoš u džep pidžame :(

Šta mi to pričaš pred spavanje, oj majko, sad moram osim sigurnosnih provjera mećat sjekiru ispod jastuka i pakovati pasoš u džep pidžame :(
Nevenka moja svojevremno imala napade panike zbog zemljotresa. Držala spremnu torbu sa stvarima u predsoblju ako drkne zemljotres da zgrabi torbu i beži.

I onda se stvarno desi zemljotres koji ona prespava

Treba da rokne neki veći rat, idealno ww3... Najveća dostignuća su u ratu i oko njega. Dakle, nadajte se ratu. ☝️
Dešava se već.

tenor.gif

Jesam zapela za čivavicu :hahaha1:

Nije slično ali me podsjeti, čitala sam da postoji oni koji mogu da se izmjeste iz ovog linearnog vremena, i da se kreću kroz vrijeme, ne fizički već energetski, da jasno 'vide' i prošle i buduće vremenske niti. 🤔

Ispada da koja god naučna dostignuća da se i dese, to će bit samo objašnjenje onog što vijekovima unazad postoji. Dakle ništa novo zaista, samo ljudima neotkriveno. A i sad se otkriva više nego ikad ranije, i tek će.
Koji to postoje? 🤣

Nevenka moja svojevremno imala napade panike zbog zemljotresa. Držala spremnu torbu sa stvarima u predsoblju ako drkne zemljotres da zgrabi torbu i beži.

I onda se stvarno desi zemljotres koji ona prespava
Jednom, imala sam možda 12 godina, seka,rođak, rodica svi mlađi od mene i sve nas kao čuva moja baka :D zemljotres neki blaži, ona nas sve redom šakom u glavu: bez panike!! A mi nismo ni skontali da se treskalo :D igrali se najnormalnije.

Back