Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidiš kako to fino može da se kaže - da smo duboki kao okean :zaljubljena:, a ne kako Heroja i mene lažno optužuju da smo muljavi, tunjavi, klizavi, ne mereš nas uFatit ni za glavu ni za rep :sad2::sad2:
tenor.gif

Trenutno imam dvije. Ljubičastu i bijelu.

Prelijepo :zaljubljena:

Zapravo uopće ne zahtijevaju puno. Na svakih tjedan do deset dana ih potopiti u vodi.
Povremeno prihrana i to je to. Prihranu možeš raditi i sama s korama od banana, ljuskama od jaja i sl.

To djeluje komplikovanije nego što sam mislila 🤣

ali vjerujem da nije kad uđeš u tu priču i navikneš :D

Trenutno imam dvije. Ljubičastu i bijelu.

Zapravo uopće ne zahtijevaju puno. Na svakih tjedan do deset dana ih potopiti u vodi.
Povremeno prihrana i to je to. Prihranu možeš raditi i sama s korama od banana, ljuskama od jaja i sl.
Komplikovano je ako ta orhideja ne zna da kaže "dosta si me potapala, vadi me iz vode" :zcepanje:Ja bih moju zatekla sa onim mišićima za plivanje kad bih sledeći put pokušala da je potopim

Prelijepo :zaljubljena:

To djeluje komplikovanije nego što sam mislila 🤣

ali vjerujem da nije kad uđeš u tu priču i navikneš :D
Ma vjeruj da nije. I meni su svašta napričali kako je s njom teško i da lako propadne.
Ja dobila na poklon i krenula lagano s tim. Onda došla i druga pa samo nastavila na isti način.
Prelijepo je kad procvjeta, ili kad nove grane niknu i oni mali pupovi iz kojih kreće cvijet.

Komplikovano je ako ta orhideja ne zna da kaže "dosta si me potapala, vadi me iz vode" :zcepanje:Ja bih moju zatekla sa onim mišićima za plivanje kad bih sledeći put pokušala da je potopim
Meni zlatna ribica eksplodirala jer sam je previše hranila. Papiga uginula jer je nisam hranila.
O tačno me strah da rodim dijete. Kako naći sredinu :manikir:

Pa i to ti zapravo može reći. One su uvijek u onoj prozirnoj posudi gdje možeš vidjeti njen korijen.
Kad je zelene boje (onako poput kivija) vrijeme je da ju vadiš iz vode. A potapaš kad krenu gubiti tu boju i postanu sivkasti.

Meni zlatna ribica eksplodirala jer sam je previše hranila. Papiga uginula jer je nisam hranila.
O tačno me strah da rodim dijete. Kako naći sredinu :manikir:
Bebi daš 10e pa nek kupi sebi hrane, koliko joj je potrebno. Da ne pogrešiš :hvala:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back