Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

Milisav rules!

Ovo je moja omiljena,

Pogledajte prilog 1796443
Nedavno sam bacila ovakvu majicu jer se raspala od nošenja
il_fullxfull.7067983977_6cj0.jpg

Kod nas može
Oduvek
Ma kod nas je sve užas komplikovano bez recepta, kad mi baš nešto treba odem u Istočno Sarajevo, tamo može sve :D a tati lijekove, doživotnu terapiju, veoma bitnu, zbog razlike u cijeni kupujem u Srbiji. Bez recepta lagano, ovdje ne može bez recepta.

Sa ćevapom kupus?
Oj majko, upravo sada je zbog tebe neki Bosanac, negdje u svijetu-pao sa skele :(
E a kod nas u VALTERU, uvek stave kupus u ono pola lepinje
Joj zamišljam te tamo kako im čitaš vakelu

Kod nas može
Oduvek
Ne bi trebalo da može ni kod vas :D

Portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Aleksandar Tucović je rekao, povodom velikog interesovanja javnosti o neželjenim dejstvima "nimulida", da se lek uzima najduže 15 dana i da se izdaje isključivo uz lekarski recept.

On je naveo da su u prijavama neželejenih reakcija na taj lek opisane blage do umerene reakcije -alergijske reakcije, osip, crvenilo, svrab, otok, urtikarija, mučnina ... ali nijedna nije vezana za oštećenje jetre.

Tucović je objasnio da je "nimulid" nesteroidni antiinflamatorni lek sa analgetskim dejstvom i odobren je isključivo za primenu u terapiji akutnog bola i primarne dismenoreje (bolne menstruacije) i to samo kada se prethodna primena drugih dostupnih lekova pokaže neuspešnom.

Sa ćevapom kupus?
Oj majko, upravo sada je zbog tebe neki Bosanac, negdje u svijetu-pao sa skele :(
Može i više njih slobodno :srecna:

To uzmem kad naručim tu gdje mi je provjereno, a ako se zadesim negdje drugo ne uzimam priloge. Ako ih pravim kući onda uz pomfrit, majonez i kisele krastavčiće.
Mada uglavnom sam lijena da pravim, pa naručim kad mi se jedu, a i to je rijetko. Mislim da ih sad nisam jela pola godine, što znači da će uskoro da mi se prijedu 🤣

Ne bi trebalo da može ni kod vas :D

Portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Aleksandar Tucović je rekao, povodom velikog interesovanja javnosti o neželjenim dejstvima "nimulida", da se lek uzima najduže 15 dana i da se izdaje isključivo uz lekarski recept.

On je naveo da su u prijavama neželejenih reakcija na taj lek opisane blage do umerene reakcije -alergijske reakcije, osip, crvenilo, svrab, otok, urtikarija, mučnina ... ali nijedna nije vezana za oštećenje jetre.

Tucović je objasnio da je "nimulid" nesteroidni antiinflamatorni lek sa analgetskim dejstvom i odobren je isključivo za primenu u terapiji akutnog bola i primarne dismenoreje (bolne menstruacije) i to samo kada se prethodna primena drugih dostupnih lekova pokaže neuspešnom.

Samo ti kači ovo, a ja ću kao hipohondar umisliti sve reakcije :ljutka: 😂

Nije tako, mama.
Kako nije?
Nimulid je lek koji se često primenjuje u lečenju bolova raznih uzroka.

Preporučuje se u slučajevima bolova u leđima, zglobovima, mišićima, kao i menstrualnim bolovima i zubobolji.

Pored ovih osnovnih indikacija, nimulid se koristi i za snižavanje povišene telesne temperature kao i pancef.

Back