Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

Samo ti kači ovo, a ja ću kao hipohondar umisliti sve reakcije :ljutka: 😂
Moja kolegica ima muža znači, UŽAS hipohondrija, prepisali mu neke lijekove, došao kući i njoj: aj ti popij da vidimo jel sve ok, ako bude ja ću večeras..
Lijek za prostatu :D

Da si napravila onih 47294 koraka, ne bi morala sad sklekove raditi
consoling2.gif
Ebi ga, stala na 28965 i po :D

Ja imam svog dilera i za antibiotike u Srbiji. :hahaha1:
Nosiš odavde? 🤣 Tako sam i ja. Neseser pun lekova. Još poznajem neke apotekarke pa bude ono "što samo dva, uzmi tri", kao baba kad mi ubacuje dodatno parče pite u tanjir. 🤣

Pisani i nepisani zakoni. Kod nas ovi drugi su jači. 😁

Ne bi trebalo da može ni kod vas :D

Portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Aleksandar Tucović je rekao, povodom velikog interesovanja javnosti o neželjenim dejstvima "nimulida", da se lek uzima najduže 15 dana i da se izdaje isključivo uz lekarski recept.

On je naveo da su u prijavama neželejenih reakcija na taj lek opisane blage do umerene reakcije -alergijske reakcije, osip, crvenilo, svrab, otok, urtikarija, mučnina ... ali nijedna nije vezana za oštećenje jetre.

Tucović je objasnio da je "nimulid" nesteroidni antiinflamatorni lek sa analgetskim dejstvom i odobren je isključivo za primenu u terapiji akutnog bola i primarne dismenoreje (bolne menstruacije) i to samo kada se prethodna primena drugih dostupnih lekova pokaže neuspešnom.
Ne vole ga doktori
Al mi je svaki naveo drugi razlog
Mislim da je Indijski lek i da ima neki sastojak kog nema u recepturi za pacijente
( postoji i samo za lekare) jer provaljujem i dodatna dejstva

E ovako nešto volim samo ne sa sirom, nego gore stavim ćureća prsa, pršutu ili dimljeni losos.
I nije lepinja, nego kajzerice koje prethodno istostiram :srecna:

Mogu i kuvana jaja gore, ali njih radije stavim na wasa pločice.
Pa ok, to je sendvič onda. Ovi nazvali komplet lepinja, Užičani hoće da ih obese 🤣

Moja kolegica ima muža znači, UŽAS hipohondrija, prepisali mu neke lijekove, došao kući i njoj: aj ti popij da vidimo jel sve ok, ako bude ja ću večeras..
Lijek za prostatu :D
🤣🤣🤣
I supruga mu onaj pokusni kunić... 🤦🤣

ali je ružnog ukusa? :sad2:
Nije ružan-ružan, samo nekako zemljast, neobičan. Ako si pila u prahu ašvagandu ili zlatnu maku s vodom, sličnog je ukusa. Zato i stavim kašiku u kakao kad ga skuvam i ne osjetim. :srecna:
A može i u neki smoothie ili voćni sok.

Back