prevara u braku

Ne , zbog ega , ne .............. i tesko da ce to biti razlog da bi lupila neku recku dizuci sebi ego

Joooj ......radi na sebi na razne nacine , prosiruj interesovanja , uzivaj u zivotu i u malim i velikim stvarima
idi dalje kad ti negde ne odgovara ...pravilo je da se zivotne faze smenjuju i nista ne moze doveka trajati

ali zivi zivot SVOJ jer svaki dan kad se probudis je poklonjen i samo tvoj i onih koje dragovoljno pustis u njega , ako ti prijaju

Ljubim vas .....( moram i ja nesto da odradim po kuci , hehe )

Ništa o osveti, a?
Verujem ti da se ne odručeš, pa ne možeš ni da se staviš u situaciju. To nas dovodi do one priče o "objektivnoj" analizi, ali to sam tupio sa drugom forumašicom, na drugoj temi.
Pošto voliš da se svetiš, svetiš li se do kraja, ili se zaustaviš i donekle pokaješ kad vidiš da se subjekt koprca pred tvojim nogama?

Ne volim tu potrebu da se svetim. I ne radim to iz zadovoljstva.
Samim tim ne stajem dok ne ne procenim da je dovoljno. Koprcanjem samo može da me stimuliše da pojačam tempo.

Čovek uvek treba da ostane korektan i dosledan prema sebi... prema ostalima, samo po zasluzi.
Neki ljudi jednostavno ne zaslužuju reakciju izazvanu iz sujete, kamoli savesti. Čemu uzaludno rasipanje tolikih negativnih emocija na osobu koja više ne zaslužuje ni pozitivne?

Sudis o stvarima koje te nikada u zivotu ocigledno nisu nikada snasle i koje su od slucaja do slucaja potpuno razlicite.

Nije to tako kako se tebi cini!

To sto ti pricas je CISTA TEORIJA koja sa zivotnom praksom VEZE NEMA!

Zar ne mislis da se ljudi kroz situacije kale i da nesto nauce ?Pametniji na tudjim primerima ...oni drugi na svojim
Situacije jesu razlicite ali naucis da namirises i manji problem pa dignes zid i odes
Rasipanje negativnih emocija kako god , ne pogadja samo one kojima su namenjene nego se kao bumerang vracaju i onima koji ih salju
Dokle?
Negde u tom odrastanju naucis da si ipak sam sebi najvazniji i da si jedino duzan sebi i najblizima dati ono najbolje sto imas
Na ostale koji ne zasluzuju ne vredi rasipati NISTA

Ne bih se ograničila na pitanje prevare u braku.
Tek da napomenem.

U principu, i teoretski; potpuno se slažem da bi čovek morao ispast bolji čovek; i na prevaru odgovorit dostojanstvenim odlaskom bez osvrtanja.

:D

Ali kako realan život obično ima vrlo malo veze za teorijama, onda priznajem da sam po ovom pitanju - a i ne samo po ovom, kad smo već kod teme - oduvek osećala potrebu potkusurivanja. U principu, ljudima treba dati taman onoliko koliko ti pruže.

Šta god ti pruže.

Dešavalo se da raskinem veze u kojima sam bila prevarena tek nakon što sam i sama prevarila. Lični integritet, dostojanstvo, biti bolji čovek - ništa od svega toga nije me bilo u stanju umiriti, niti učiniti da iz veze izađem čistog srca. I dan danas verujem da bih osećala kako su mi ljudi ostali dužni neke stvari; i da se taj odnos nije okončao kako je trebao.

Na sreću, ne osećam nikakve dugove u tom smislu, i sasvim lepo spavam. :mrgreen:

E pa u tome i jeste lepota razlicitosti ljudske vrste
sto svi reagujemo na razlicite nacine i opet kroz razlicite periode zivota
Tamo gde bi ja otisla ti bi vratila da bi sebi pred sobom bila jednaka i nije vazno dali on to sazna
Moja iskustva su takva da za bilo sta da sam bila povredjena , vreme je vec ucinilo svoje
i nekako im se vratilo kroz zivot mnogo gore nego sto bi ja ,u tom trenutku nemoci .
Balans mora da postoji i zato se ide dalje

Sudis o stvarima koje te nikada u zivotu ocigledno nisu nikada snasle i koje su od slucaja do slucaja potpuno razlicite.

Nije to tako kako se tebi cini!

To sto ti pricas je CISTA TEORIJA koja sa zivotnom praksom VEZE NEMA!

Ti sudiš o meni, a ne poznaješ me. Niti znaš šta me je snašlo... ta replika koj si citirao važi generalno za sve odnose. Moje lično mišljenje... jel i da boldujem?

Da , pravda stigne obicno kad ti vise odavno nije ni vazno kako i zasto se nesto dogodilo
i mene licno , vrlo strecne kad cujem sta se sa nekima dogodilo vremenom
ali znam da nije iz moje zelje nego jednostavno - stigla naplata

Džaba ja pišem. Jel to mene neko provocira? Pa krvi ću mu se napiti... kosku po kosku ću da mu lomim... mislim, to je sasvim demokratski.
Ne, mislim stvaaaarno...
Dobro bre nemoj da me nerviraš. Koji ti je?
Vidi, zamisli osobu koja je sve probleme rešila vezano za članove svoje porodice, u dobrim je odnosima sa njima, voli svog bračnog partnera, ima vanbračni seks... i... šta tu ne valja?
Ma ti imaš neke lične porive. Kad bi mogla sebe i druge da ubediš da ako se ima vanbračna veza nema ljubavi u braku. I ti bi takav brak srušila i sebi i drugome i ako se ljudi u tom braku slažu. Samo zato što ti se ne uklapa u balkanitet i balkanoumlje. Razbalkanišelišemise balkanobračni drugovi? Ajd izgovori ovo pitanje. Jer ko pita ne skita, a samim tim nema ni vanbalkanobračne veze.
A evo povoda da dam i oglas: Nemojte tražiti veze van braka. Pozovite mene i ja ću doći u vaš brak.

ah, bas si strasan...ceo ljis drhti od tebe....:D.....ma da, sve funkcionise, svi se vole ali bi malo da umoce sa strane....ok, ako su takvi, ako im sex nema veze sa bliskoscu i emocijama, ako se oboje tako dogovore...ali, najcesce to nije tako, najcesce je to sebicno grabljenje trenutnih zadovoljstava ne obaziruci se na stetu koja moze da proistekne u porodici.....

p.s. jedino balkansko (tj tvoj prim prev za primitivno) sto ja citam iz tvog teksta je tvoj nacin da negiras postojanje tudjih i drukcijih misljenja....;)

ovde od oženjenih i udatih koji su spremni na prevaru čovek ne može da dođe do izražaja...možete da se ljutite koliko hoćete al to je činjenica: )
I boli me uvo dal varaju svoje muževe i žene, njima je tako lepo...go for it: )

p.s. naravno, ima i onih koji nisu u tim vodama al ih je mnogo manje:D

ah, bas si strasan...ceo ljis drhti od tebe....:D.....ma da, sve funkcionise, svi se vole ali bi malo da umoce sa strane....ok, ako su takvi, ako im sex nema veze sa bliskoscu i emocijama, ako se oboje tako dogovore...ali, najcesce to nije tako, najcesce je to sebicno grabljenje trenutnih zadovoljstava ne obaziruci se na stetu koja moze da proistekne u porodici.....

p.s. jedino balkansko (tj tvoj prim prev za primitivno) sto ja citam iz tvog teksta je tvoj nacin da negiras postojanje tudjih i drukcijih misljenja....;)

A iz čega ti zaključuješ da ja negiram postojanje tuđih i drukčijih mišljenja? Eto jedno prosto pitanje za tebe da vidimo koliko dobro zaključuješ.
A ja tvrdim da ne negiram postojanje tuđih i drukčijih mišljenja, već upravo suprotno. I štaviše, borim se protiv tog drukčijeg mišljenja ako je glupo. A ume da bude glupo.
Inače, muzjak je prepreka što su ljudi kreirani onako kako je kreator hteo a ne pojedinci koji bi da koriguju kreatora ili prirodu po njihovim imaginarnim, idealnim (za njih i njihovo shvatanje) i za njih prihvatljivim zamislima.
OVDE NIJE JEDINO PITANJE - ŠTA SE VAMA SVIĐA
Nije pitanje ni šta se meni sviđa. Ali od nečega se ne može pobeći i mora se smatrati za normalno.
Jer, dokle god se to što vi zovete prevara u braku tretira kao nenormalno ili svetogrđe, a ne kao nešto prirodno i neophodno u nekim slučajevima, brakovi će da pucaju zbog klimavih argumenata, a deca će da budu raspeta između dva roditelja.

Kada vi izgovarate "ljubav", pretežno mislite na ljubav vašeg partnera prema vama. A vaša ljubav je posesivna i sebična. Vi ne volite partnera već sebe i sebi udovoljavate. To je ono što je izraženo kod vas, samo ne želite da vidite i priznate. Vaša "ljubav" je strah za sebe i od napuštanja. NE to nije ljubav prema partneru jer da jeste bili bi ste zadovoljni ako je on zbog nečega zadovoljan i ispunjenih potreba.
Ljubav prema nekome je vaša emocija i odnos prema njemu a njegove emocije su nešto drugo. Ali, čak iako je njegov odnos prema vama lično dobar - vaša "ljubav" je lična sujeta. Jer ćete odbijati partnera ako vam je povređena sujeta bez obzira kakav je on u odnosu sa vama, čak i bez obzira na njegove emocije prema vama (koje ćete ako su pozitivne negirati - jer vi ste stručnjak da procenite).
Na kraju, vi i vaše potrebe ste merilo sveta, a istomišljenici će vas uljuljkivati u vašim zabludama i lenjosti da razumom menjate svoj emotivni odziv i reakcije. Jer vaše emocije su smernice vašega razuma.

Ja umem da budem grub u izražavanju, ali ovo vam saopštavam sasvim dobronamerno i ne samo prema svojim ličnim stavovima i ubeđenjima, već na osnovu stručnih saznanja i iskustava.
Kamo sreće kada bi ljudi kod stručnih lica odlazili pre nego sruše ono što je vredelo sačuvati. A to što je vredno sačuvati je obično onaj crvić kod muškarca ili ono malo prostora između ženskih nogu.
Ne, vi se tu odmah pozivate na emocije (a najbitnije su vaše) i one će da odrede smer i intenzitet vaše reakcije. Ako treba i sebi ćete da terate inat. Štaviše, što partnera više pogađa, to je vaš motiv da nastavite jači jer želite da ga kaznite.
I kad već govorimo o prevari u braku, vi ste već prevareni svojim vaspitanjem i svojim stavovima i to pre nego ste i ušli u brak. Ne kažem da je to vaša krivica, samo govorim da ste podlegli ovom podjeblju (podneblju).

ovde od oženjenih i udatih koji su spremni na prevaru čovek ne može da dođe do izražaja...
Pa jel to znači da oni nisu čoveci?
možete da se ljutite koliko hoćete al to je činjenica: )
Šta? Da nisu čoveci?
I boli me uvo dal varaju svoje muževe i žene, njima je tako lepo...go for it: )
Ako te boli uvo bolje da odeš kod otorinolaringologa nego da u takvom stanju zevaš u monitor. Može da bude nešto ozbiljno. Naročito u braku.

p.s. naravno, ima i onih koji nisu u tim vodama al ih je mnogo manje:D

Back