Za tebe stoji, za mene ne. Sem
ako nemaš tako visoko mišljenje o meni. Nauka nije moja, niti je prisvajam, ali pripada svakome ko hoće nešto da nauči. Ja sam i napisao da se moje mišljenje bazira na naučnim stavovima (znači prihvatio sam), tako da to ne može biti samoreklama. Ali šta je to kod tebe, sam definiši, jer možda sam ja previše grub. Evo ti budi blagonakloniji prema sebi. A prema kome ćeš ako ne prema sebi.
Nemam visko mišljenje o tebi. Mnogo više cenim tu Anonimnu koja je postavila temu i otišla da nastavi da se sa uživanjem hebe, bez potrebe da sebe i druge ubeđuje u ispravnost tog što radi. To što su danas naučna dostignuća- koliko sutra mogu biti opovrgnuta od nekih drugih doktora.
Za mene je prevara neprihvatljiva.
Za tebe je prihvatljiva. Ok, tvoj život, i tvoja odgovornost za njega, kao i za to što činiš ljudima u svom okruženju.
Tvoji "argumenti" su:
-Prevara(seks koji se njom dobija) je nasušna potreba, pa je time i opravdana
-Prevarom niko nije povređen, a neki su zadovoljeni, što je čini opravdanom
-"Nauka kaže da sam ja u pravu, u vezi sa ovim što govorim, tako kažu doktori..."
Prvo pomenuto je tvoj razlog, a drugo dvoje su tvoja opravdanja i obrazloženja.
-Ja navedem primer zaista nasušne potrebe(koja ako se ne zadovolji dovodi do smrti, dok nismo čuli da nedostatak seksa dovodi do smrti, izuzev ubistva iz xxx razloga indirektno vezanih sa tim nedostatkom)mada donosi dosta negativnih efekata; navedem nekoliko drastičnih primera u kojima ljudi ne povređuju druge ljude radi zadovoljenja svojih potreba, i primera gde ljudi povređuju ljude radi zadovoljenja svojih potreba
- vezano za drugi tvoj navod da niko nije povređen, jer ja mislim da neko od direktnih ili indirektnih učesnika mora biti povređen(to što ti ne vidiš to, ne znači da niko ne pati)
- i sa ironijom prokomentarišem doktore koji juče tvde jedno, a sutra tvrde drugo( zato što nauka stalo napreduje, zato što ni jedno znanje nije apsolutna istina, i zato što se zaključci i važeće teorije često menjaju, čak i u geografiji, a o psihoanalizi i da ne govorim,
Dok ti, kao osmogodišnje dete ponavljaš: "Doktori tako kažu, a ja sam pametan zato što to prihvatam" direktno tvrdeći da je to dokaz tvoje inteligencije, potpuno zanemarujući da samo inteligentni ljudi svuda i svaga sve dovode u pitanje i ništa ne prihvataju "zdravo za gotovo"(da nije tako takvi kao ti bi još druge učili kako je Zemlja ravna ploča na leđima tri slona)
Naravno, svi koji ne misle kao ti su balkanci koji hodaju utabanim stazama lažnog morala, a ti to nisi, i ne hodaš utabanim stazama koje su trasirali tvoji doktori..ne, ne, razume se. Osim toga ti si tobože pametan, iz čega treba da proizilazi ( po tvom mišljenju) da su svi drugi koji ne misle kao ti - glupi.
Sa omalovažavanjem govoriš o "malim" ljudima, što ne ide u prilog tvojoj umišljenoj slici o sebi kao o velikom čoveku širokih shvatanja, jer veliki ljudi nikada nemaju potrebu da se uzdižu omalovažavajući druge ljude(automehaničare, i one koji im protivureče)
Možemo dugo tupiti o ovome, i svako će ostati pri svojim stavovima.
Ljudima sudi vreme, a o njima govore njihova dela, pa tako neka i ovde bude.
Šta bih ti, umesto srdačnog pozdrava, poručio za kraj?
Poseti jednog od tih tvojih omiljenih doktora, čućeš od njih svašta novo o sebi, i obradovaće se tvojoj pojavi