Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Nikola Todorovic
Hvala na podrsci.:ok:
To sto ti tvrdis Riveru je tebi poznato ali nije dobroj vecini jer kao sto sam rekao u prethodnom postu nas narod misli da se preko krivicno odgovara za vracanje klilometraze i da se to preko ne radi jer je kaznjivo a drugo je da ja zaista carinim kola na kilometrazu koja je na satu ali necu da uzmem babu nego devojku jer ako cu gledati samo kilometre onda cu se bas lepo proslaviti sa kupovinom krseva.I to se pocelo raditi od Nove Godine uglavnom kad je navodna carina "kao" ukinuta jer ima dosta modela koji ne podlezu tom ukidanju.
I jos jedan zakljucak koji mogu da donesem je da neki majstori nemaju pojma a to se potvrdilo prodajom jednog auta koji je presao 470k km a lik ga je spustio na 180k km.Ljudi su doveli majstora iz BG i ovaj je zakljucio da je to ta kilometraza jer je motor radio perfektno i lepo izgledao bez pranja.:)

Ljudi, sta se okomili na Duleta?

Ja (licno),nisam,niti mi je bila bilo kakva namera da svojim postom ,uputim bilo kakvu ruznu rec Duletu (niti bilo kome),vec sam samo iz svog ugla prezentovao korektnog naspram loseg preprodavca automobila.......dakle nema veze sa Duletom,vec uopstena prica.

Sto se tice prevara u "razvjenim zemljama" - ima je itekako ......s'tom razlikom sto je tamo uredjen pravni sistem (pa i zakon o potrosacima),ali polazna osnova spora je,da:
- U zemljama EU prodavac DOKAZUJE DA JE SAVESTAN.......odnosno - krece se od predpostavke da je prevario(u eventualnom sporu),pa se on onda brani dokazima,a kod nas je "smehotresna olimpijada" po tom pitanju ....

Primera radi - udjite na mobile.de.Izaberite marku i model.Ogranicite godista (od/do) i pogledajte koliki ste dobili broj ponuda.
Nakon toga,na istu TU pretragu,dodajte samo carobnu rec "Scheckheftgepflegt" i pogledajte tad broj ponude.

To je prvi korak u sistemu eliminacije i rasclanjivanja dobrog od loseg ;)

@Nikola Todorovic
Hvala na podrsci.:ok:
To sto ti tvrdis Riveru je tebi poznato ali nije dobroj vecini jer kao sto sam rekao u prethodnom postu nas narod misli da se preko krivicno odgovara za vracanje klilometraze i da se to preko ne radi jer je kaznjivo a drugo je da ja zaista carinim kola na kilometrazu koja je na satu ali necu da uzmem babu nego devojku jer ako cu gledati samo kilometre onda cu se bas lepo proslaviti sa kupovinom krseva.I to se pocelo raditi od Nove Godine uglavnom kad je navodna carina "kao" ukinuta jer ima dosta modela koji ne podlezu tom ukidanju.
I jos jedan zakljucak koji mogu da donesem je da neki majstori nemaju pojma a to se potvrdilo prodajom jednog auta koji je presao 470k km a lik ga je spustio na 180k km.Ljudi su doveli majstora iz BG i ovaj je zakljucio da je to ta kilometraza jer je motor radio perfektno i lepo izgledao bez pranja.:)

Ја сматрам да ова тема служи за то да своја сазнања пренесемо другима у циљу помоћи како би што боље прошли приликом куповине половног аутомобила. Е сад напољу се одговара за превару са километражом и то ко мисли исправно мисли. А да се вара па наравно да се вара али ипак је то у знатно мањој мери него код нас из простог разлога што то код нас уопште није кажњиво и нико се тиме не бави.( у мањој мери кад кажем изузимам Италију јер из личног искуства њима ништа не верујем, гори су цигани од нас) Али да се сад не понављам већ сам о томе писао изнад.

Друга ствар, да се разумемо кад ти напишеш да си неки ауто царинио на км која му пише на сату ја не тврдим да је тај аутомобил прешао ни више ни мање јер просто аутомобил нисам ни видео али слободно могу да кажем да то НИЈЕ гарант тачности километраже. А зашто то тврдим то си и сам написао у једном од претходних постова. Зато што многи возила царине на мању км од оне коју су возила стварно прешла.

А тај мајстор који је потврдуио км, па боже мој мајстор ко мајстор, има их и добрих и лоших као и уосталом мајстора у свим браншама. И фризера има који ће да те унаказе. :)

Ја сматрам да ова тема служи за то да своја сазнања пренесемо другима у циљу помоћи како би што боље прошли приликом куповине половног аутомобила.
Tacno........I zato javno upucujem molbu i Duletu i Riveru da vodimo ZDRAVU i KONSTRUKTIVNU debatu ,jer tako cinimo dobro svakom ko procita svako slovo ove teme,jer su PREVARE i PREVARANTI na svakom cosku.
Dule spada u grupu POSTENIH i POTKOVANIH ZNANJEM ,pa bi bilo lepo da svoje znanje sto vise prenosi i tako cini DOBRO DELO
River je POTKOVAN ZNANJEM,pa bi bilo lepo da svoje znanje prenosi dalje,jer tako cini DOBRO DELO

......a kad krenete o uciteljicama i ostalim shranjima mi cemo svi u glas da se bunimo,jer kad se "pljujete" NE CINITE nam nista dobro!!!!!

NAUCITE NAS NECEMU - STO CEM NAM ZNACITI,jer je neko mozda ZDRAVLJE IZGUBIO da bi zaradio za neki auto,i velika je grehota da ga saceka neko na "zicer" i uvali mu kantu !!!!

Е сад напољу се одговара за превару са километражом
Tacno

( у мањој мери кад кажем изузимам Италију јер из личног искуства њима ништа не верујем, гори су цигани од нас)

Tacno ....oni nisu samo "ganci"- oni su GIPSY KINGS :hahaha:

Друга ствар, да се разумемо кад ти напишеш да си неки ауто царинио на км која му пише на сату ја не тврдим да је тај аутомобил прешао ни више ни мање јер просто аутомобил нисам ни видео али слободно могу да кажем да то НИЈЕ гарант тачности километраже.

Tacno

Auto sa korozivnom sasijom i dobrim motorom ali sa problematicnim ubrizgavanjem jer koliko se secam EFI nije bio omiljen jer je znao da brljavi.Dotad se taj problem vec resio jer tad je bila nepoznanica kod nas.
Moj rodjak je imao jednog 1,3 91' koji je sav protruljavio i dao ga je jos pre 3 godine za 500 eura samo da ga ne gleda vise.Nasao sam mu Astru G 2.0 DTI 2003 i on je prezadovoljan tako da ako mozes strpi se malo jer cene kola su bas povoljne i onda kupi nesto valajano tj ako nista drugo bar mladje.

pozdrav svima!
već 10 god vozim pežoe (206, 307, sada 407sw), a došlo je i vreme za promenu auta. Prvi put kupujem polovan auto i u ovom trenutku se troumim između audi 6, pasat cc i pežo 508 (stara ljubav zaborava nema :) ). inače, obavezno bih kupio automatik, dizel, do 2000cm, sa boljim paketom opreme, do 80.000km
realno, za oko 22k € se može kupiti a6 2009 godište, pasat cc 2009 (možda i rano 2010), i pežo 508 2011.

molim sve prave znalce da me svojim argumentima posavetuju koji auto bi izabrali. veliko hvala!!!

samo da napomenem da znam da je pežoa teško prodati po ceni kojoj vredi na ličnom primeru :( (kupio full 407sw aut za 38500€ 2005. god, sada ne mogu da ga prodam ni za 7.000e iako imam full istoriju servisa sa svakim pojedinačno promenjenim delom i servisom)

I ako sam postavio pitanje na drugoj temi, pitacu i ovde za pomoc (posto je malo aktivnija ova tema) :

Treba mi mala pomoc, imam sledeci problem - ne mogu da upalim auto, nema struje. Kad prespojim akumulatore preko drugog automobila, i kad okrenem kljuc, on jedva da zavergla, onako slabo, i to je to. Kao da se struja ne "prebaci" na moj auto sa drugog akumulatora (sa ispravnog auta). E, da li neko mozda moze da mi kaze sta je mozda uzrok tog problema?
Akumulator nije dobar, to znam, ali cudno je to sto bi auto (barem ja mislim) trebao da primi struju sa drugog automobila, jer stipaljke idu na kleme...

Do sada sam obicno prespajao akumulator, tako sto bi sve 2 stavio na auto koj mi daje struju, i 2 na moj auto...I nikada nije bilo problema ;) Nikada nisam pokusavao tako da da - ne stavim na moj akumulator. Ali eto, mogao bih nekada primeniti tu foru.

P.s. Malo smo u zurbi pokusali da upalimo auto, pa nam nije palo na pamet da prebacim ispravam akumulator u moj auto :)

Везано за тему о којој смо недавно полемисали...

http://www.telegraf.rs/vesti/533541...vci-polovnih-automobila-varaju-na-kilometrazi

VOZAČI I KUPCI, OPREZ: Prodavci polovnih automobila varaju na kilometraži!
Cena za ovu "uslugu" na internetu je 20 evra, dok je cena uređaja za vraćanje kilometraže 1.900 evra. Popravljanje kilometara na "fijatu" na popustu 49 evra. U Srbiji još niko nije odgovarao za to

Automobil.jpg

Ako kupujete uvezeni polovni automobil, ”otvorite četvoro očiju”, jer prodavci veoma lako mogu da vas prevare vraćanjem kilometraže, upozoravaju stručnjaci!

Klasična prevara kupaca reklamira se svakodnevno preko interneta, a cena za ovu “uslugu” je 20 evra, dok je cena samog uređaja za vraćanje kilometraže 1.900 evra. Napredak tehnologije omogućio je i prodavanje uređaja i za “štelovanje” specifičnih marki automobila, pa je tako cena uređaja za “popravljanje” kilometara na vozilima “Fijata” na popustu – 49 evra!

Mirko Gordić iz Centra za motorna vozila Auto-moto saveza Srbije kaže da vraćanje kilometraže kod automobila nije definisano kod nas kao nelegalna aktivnost, pa se zato nesmetano odvija, dok je pitanje namere prodavca sasvim druga tema, i o tome moraju da vode računa svi kupci prilikom odabira svog budućeg ljubimca na četiri točka.

- Pored ispitivanja elektronskim uređajem, koje nije sasvim pouzdano, jedini siguran način otkrivanja kilometraže polovnog autmobila je servisna knjižica. Uz pomoć nje, ukoliko se radi o originalnom dokumentu, kao i po servisima koji su urađeni kod ovlašćenih servisera, može da se vidi približna kilometraža jednog vozila. Druga je stvar što dosta prodavaca vraća mehanički kilometražu kako bi dobili bolju cenu za svoj proizvod. Zato kupci moraju da budu obazrivi – kaže Gordić.

On navodi da u AMSS postoji dijagnostički uređaj koji može da izmeri kilometražu iako je kilometraža vraćena, jer se dešava da se prilikom vraćanja kilometara prava brojka zadrži u nekom od kompjutera u kolima.

- Na nama je da kažemo vlasniku podatke koje smo saznali. Na njemu je da odluči o daljoj sudbini tog vozila. Mi smo dužni da policiji prijavimo slučajeve prekucavanja šasija i motora, dok vraćanje kilometraže nismo dužni i nemamo kome da prijavljujemo – priznaje Gordić.

Vracanje-kilometraže.jpg

Naš sagovornik ocenjuje da bi rešenje problema prodavaca koji “šteluju” kilometražu na vozilima trebalo tražiti u strožim zakonskim propisima, kao i u izradi baze tehničkih pregleda, koja bi bila na nacionalnom nivou i kojom bi rukovodio MUP Srbije.

- Korekcija kilometraže nije nelegalni postupak, ali mora jasno da se propišu slučajevi koji će se kažnjavati i kada će se sve to definisati kao prevara. Jedinstvena baza podataka o izvršenim pregledima će to samo dopuniti, jer neće biti moguće da se vara s brojkama. Međutim, za tako nešto je potrebna politička volja, a navikli smo na to da se u ovom sektoru dosta dugo čeka oko nekih rešenja. Novi pravilnik, koji bi uneo novine u servise i pomogao da se prevare kod prodaje polovnih automobuila svedu na minimu, zasad je samo u najavi i već dosta dugo čeka na objavljivanje – podseća Gordić.

Korektor-kilometraze1.jpg

Petar Stakić, portparol sajta Polovniautomobili.com, navodi da prevara s brojačem kilometara nije posebnost našeg tržišta polovnjaka. Američka nacionalna agencija za sigurnost u saobraćaju NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) procenjuje da svake godine kupci polovnih automobila u SAD gube četiri milijarde dolara zbog ove prevare i da se u proseku kilometraža vraća na oko pola miliona polovnih automobila godišnje. U EU, i pored visokih zaprećenih kazni i rigorozne kaznene politike, situacija nije nimalo ružičasta. Prevara je široko rasprostranjena, a procene o šteti variraju od pet pa sve do 10 milijardi evra godišnje.

- Rešenje za ovaj problem je aktivnije učešće države kod ovakvih prevara. Međutim, kod nas je uvek nešto preče pre tih “malih” problema s kojima se susreću građani, pa je tako i ovaj još nerešen. Nakon države, borbi protiv prevaranata doprinela bi i bolja platežna moć građana, pa kupci ne bi morali da kupuju “problematične automobile”, već bi sa sigurnošću pazarili kod dilera koji uz automobil daju i garanciju – kaže on.

Stakić navodi da je upravo garancija auto-dilera jedna od predostrožnosti koju bi kupci trebalo da koriste pri kupovini, jer je to sigurnija varijanta da ne budu prevareni.

Kilometraza.jpg

- U većini slučajeva, legalni prodavci koji ne vrše korekciju kilometraže imaju i nešto veću cenu svojih vozila. To ne znači da zarađuju, već samo da rade legalno. Međutim, zbog manjka novca kupci se često opredeljuju za jeftinije varijante i na taj način često budu meta prevare – kaže on.

Inače, u razvijenim zemljama nemaju mnogo razumavanja za ovakve prevarante, pa ih redovno hapse i podižu optužnioce protiv njih.

- U Nemačkoj je u martu 2011. sprovedena jedna velika racija, kada je policija ušla u nekih 150 servisa. Tom prilikom, uhapsili su 26 osoba i zaplenili 300 automobila. Tamo je zakonom zabranjeno vraćanje kilometraže i preti zatvorska kazna do godinu dana. Takođe, zabranjeno je i reklamiranje softvera koji služe za vraćanje kilometraže – navodi Stakić.

Za razliku od Nemačke, kod nas još niko nije odgovarao za vraćanje kilometara na satu, a ostaje da se vidi dokle će to stanje trajati i do kada će se prevarantima dopuštati da varaju kupce i ujedno da uzimaju posao ovlašćenim i legalnim auto-dilerima. Dok se to ne desi, kupcima polovnih automobila ostaje nada da će imati sreće i da neće ubrzo nakon kupovine njihov auto završiti na nekom od auto-otpada.

Poslednja izmena:
Везано за тему о којој смо недавно полемисали...
Za razliku od Nemačke, kod nas još niko nije odgovarao za vraćanje kilometara na satu, a ostaje da se vidi dokle će to stanje trajati i do kada će se prevarantima dopuštati da varaju kupce i ujedno da uzimaju posao ovlašćenim i legalnim auto-dilerima. Dok se to ne desi, kupcima polovnih automobila ostaje nada da će imati sreće i da neće ubrzo nakon kupovine njihov auto završiti na nekom od auto-otpada.

Pitam se samo kako to uzimaju posao ovlascenim dilerima osim ako to isto i oni ne rade?:D
Od ove price nema nista jer sta ako je kilometraza vec preko vracena i poklapa se sa carinskom deklaracijom? Ko ce tad da odgovara i zar nije logicno da ce prodavac reci da su i njega preko prevarili?
A plus sto nas narod zna da je prevaren ali lakse mu je da kupi auto sa 150k km nego sa 300k i bas se pitam kad bi sve bilo po PS-u ko bi kupio auto sa originalnih 860k km sa koliko ga je prosle nedleje kupio jedan lik u Holandiji.A moja kola sa 200k km nemaju pozive bas zbog kilometraze i posle spustanja na 150 pozivi pocinju i kad ljudi doju i vide kola a ono na satu 200k km i pitaju sta je to i onda pocinje objasnjenje da je auto u stavri presao toliko ali da oni nece ni da zovu a kamoli da dodju na 200k km i uvek se zavrsi sa kupovinom jer su kola lepa i korektna.
@nikola todorovic
Kao sto rece botr ,akumulator totales riknuo.To se meni desilo na autu koji sam kupio za svoj cef i palili ga sa dva auta i samo zastenje a onda sam ubacio drugi aku i upalio je na zub.Inace sam uzeo ovo i jedva cekam da ga registrujem.
2s5xn45.jpg

Ko ce tad da odgovara i zar nije logicno da ce prodavac reci da su i njega preko prevarili?

Ако се једног дана уведе ред одговараће продавац то је јасно ваљда? Говоримо хипотетички о уређеном тржишту тако да овај пут занемари пијачне теорије. Прво по закону већ имаш неку гаранцију коју продавац мора да да. Друго мене као купца не интересује шта је било у Италији, ја аутомобил купујем у Србији и рекламацију вршим код продавца од ког сам купио возило, нећу сигурно ићи у Италију. Примера ради кад ти купиш мобилни телефон за који се испостави да је препакован у нову маску, а уствари је полован ко за то одговара? Онај ко ти га је продао или неки тамо дилер из Аустрије који га је њему продао? :) И на крају крајева, ако не можеш да гарантујеш за робу немој ни да је увозиш, врло једноставно.

Сад је ситуација таква да вршља како ко хоће и тако ће и бити док неко не одлучи да и у тај сегмент уведе реда. Наравно да дилер никад неће признати да је варао, увек ће неко други бити крив. :)

Ne vazi to samo za dilere nego uvek i svi izbegavaju krivicu pa tako na MOL-ovoj pumpi su svalili krivicu na cisternu jer nije dobro isprana a pre benzina se u njoj navodno prevozilo mleko a sto je auto coveku crkao njih ne interesuje.
I ja sam kupio mobilni telefon od 200 eura pa mi je posle 20 dana poceo bagovati i na servisu ga kao popravili i onda je poceo ponovo da brljavi a ja sam im rekao da mi daju drugi dok su oni mislili da mi se ovaj ne svidja pa da hocu drugi model.Samo sam ih pitao a sta ako i na ovom drugom pocnu bagovi? Dobio sam drugi i ujutro kad sam ga upalio nisu radili tasteri.Vratio sam se i oni su pristali da im doplatim za drugi i racunaju mi ladno ovaj moj 60 eura. To je znaci ta garancija?
E onda sam rekao da cu im isprevrtati lokal i odjednom prica pocinje da se okrece i ja sam dobio drugi telefon i po uslovima koje sam ja odredio a sve u dogovoru sa vlasnikom radnje.
Sve sto bi lupci zeleli da dobijiu za mali novac ce im se obiti o glavu jer kola sa 150k km nece dobiti za ovu cenu za koju su to oni zamislili.Dokaz za to je sto sam ja uvezao Golf sa 150k km ali je cena veca za najmanje 600 eura u odnosu na dobru vecinu i bas zelim da vidim dali cu uspeti da ga prodam za te pare jer u najgorem slucaju cu samo izvuci svoj novac. A bas me zanima ko preko daje garanciju za polovan automobil i na eventualne kvarove i to tricavih dve godine???
Prosto sam ubedjen da ce ovo da zazivi isto kao sto je trebala da padne carina pa je narod ocekivao pad od 500 do 1000 eura po autu a na kraju shvatili da od te price nista nema.
Samo mi reci da ima logike da neko da garanciju na auto koji je star 12 godina i ima predjenih 300k km a da se taj auto plati 2500 eura? Garancija na kilometrazu i legalnost moze ali da je da na sve tehnicke delove i to dve godine??? Pa to je zaista neki maloumni strucnjak izmislio koji pojma o zivotu nema.
Mene ovo svakako ne dotice jer ovo vazi za firme ali svakako ih branim jer kako neko moze da da 2 godine garancije na nov auto a ocigledno vi tj kupci hocete to isto i na polovan auto star i do 13 godina?
Polovan auto je polovan i kilometraza se nece moci ustanoviti ni u najovlascenijem mogucem servisu ako se uzdigne ona stvar placevima jer ja vec sada znam da se za 80-100 eura skida na svim mogucim mestima i mogu servisi da gledaju i snimaju 3 dana i nece otkriti pravu kilometrazu a i vec sada na vecini ovih jeftinih kola do 5000 eura to i sad ne mogu i prisustvovao sam za ovih 10 godina x puta pregledima u ovlascenim servisima gde to nisu mogli da urade.
Znaci,stvar je do coveka i prodavca dali mu verujes ili ne i gledas dali je namazan ili ne-prosta stvar.

Eto Mirko razmislja kako treba!:ok:
Uzmes auto ,oteras u servis na pregled i pustis mozak na pasu da ti drugi ,navodno kvalifikovani,kazu dali je auto dobar ili ne.
Ono st je najvaznije je da auto nije havarisan i da ima dobar motor a sve ostalo se da srediti.
Meni juce lik dosao sa prijateljem koji je izvadio maramicu i brise iovako cist auto da vidi dali je farban a ja ga samo gledam i mislim se"Koliko li si ih dosad pregledao a da su u prvoj boji?".Tvrdim da je 95% automobila iz uvoza farbanao tako da to vise strpate u mozak i ne nadate se uzaludnoj potrazi i da posvetite paznju drugim stvarima kao sto su ocuvanost automobila i ispravnost.

Још нисам срео некога ко толико инсистира на свом поштењу као ти, а истовремено толико брани преваранте за које се куне да није такав. :)

И сад си опет толико тога исписао и набацао да опет морам да ти одговарам километраским постовима, а да нико па ни ти сам не видиш поенту свог писања романа. Прво и основно гаранција од две године коју је неко увео је глупост о томе смо већ причали. И то није било каква глупост, то је друга КРАЈНОСТ хаоса који је важио 10-20 година где сте варали немилице како сте хтели и кога сте хтели. :)

То што си ти неком хтео да преврћеш локал па сад мени стављаш до знања колико си опасан...Немој ме засмејавати.

Ја опет подвлачим ХИПОТЕТИЧКИ када би се увео ред ево ја ти гарантујем да би ти врло лако стао на реп када би се ти понашао као ти које наводиш у примеру, а ја био надлежан за то питање. Постоји нешто што се зове вештачење. Дакле не треба овлашћени сервис да утврђује ТАЧНУ километражу али врло лако може у 99% случајева да утврди да ли је аутомобил прешао 100 или 300к. А то да ли је тебе зајебао Италијан, Турчин или Немац то је твој проблем пријатељу. Овде си ти преварант који купцу подваљује и ти подлежеш законима ове земље. Дакле ауто на твом плацу у земљи Србији има фингирану километражу и за то ти одговараш. :)

Опет понављам, начина да се уведе реда има само очигледно нема воље, интереса или чега већ за тако нешто. Наравно да то неће искоренити превару али ће свакако увести више реда и смањити број превара. Нека опадне на 30% опет је боље него сада што је 90%. Боже мој у Кини стрељају трговце наркотицима па опет сваке недеље неко иде на погубљење. У Ирану секу прсте лоповима па опет има будала које краду. Тако ће исто ако се једног дана у Србији уведе као у Немачкој да је превара са километражом кривично дело за које се робија и плаћа новчана казна, опет бити оних који ће то радити али много много мање.

Ne vredi druze! Kako vise ne shvatis da ja ne branim trgovce i placeve nego hocu da kazem da narod ne moze da uzima kola sa pravih 150k km za ove pare.A branim ih u vezi garancija koju kao forsiraju da se da i to na tricave dve godine ni manje ni vise.
Druga stvar sto se tice mog prevrtanja lokala-jel sam se ja uopste tebi obratio? Jel ti vidis da sam negde stavio-Riveru ili bilo koje drugo ima koje se odnosi na tebe?
I kakve su to odvale da ce se vestacenjem odrediti kilometraza? Dali ti imas uopste pojma o cemu pricas?
Po cemu ce da se odredi kilometraza vestacenjem? Ajd objasni nam jer nas sve ovo bas zanima?
Hoce li mozda rasklapati motor i meriti mikronima istrosenost ili ce mozda da mere istrosenost guma ili auspuha?
Mozda ce da mere debljinu diskova ili poluosovine? I to ljudi koji nikad to dosad nisu radili jer se to dosad nije radilo i na osnovu kog iskustva ce to sad da urade i da kazu tacnu kilometrazu?:per:
To ti je ista prica kao sto ovi u AMSS-u kazu da imaju aparate koji mogu da otkriju kilometrazu.:hahaha:
Ovlasceni servisi nemaju tu aparaturu ali zato je oni imaju a navlace samo narod da bi im platili pregled plus sto sam se uverio u strucnost ljudi koji tu rade.Katastrofa sta su nalupetali.

Poslednja izmena:
Eto Mirko razmislja kako treba!:ok:
Uzmes auto ,oteras u servis na pregled i pustis mozak na pasu da ti drugi ,navodno kvalifikovani,kazu dali je auto dobar ili ne.
Ono st je najvaznije je da auto nije havarisan i da ima dobar motor a sve ostalo se da srediti.
Meni juce lik dosao sa prijateljem koji je izvadio maramicu i brise iovako cist auto da vidi dali je farban a ja ga samo gledam i mislim se"Koliko li si ih dosad pregledao a da su u prvoj boji?".Tvrdim da je 95% automobila iz uvoza farbanao tako da to vise strpate u mozak i ne nadate se uzaludnoj potrazi i da posvetite paznju drugim stvarima kao sto su ocuvanost automobila i ispravnost.

Prica mi serviser AR. Kaze da je 95% automobila bilo udarano. Razlika je samo u tome da li je auto u osi ili nije.

Tako braco moja pricajte :ok: ....argumentima se macujte,a ne praznim pricama....

Kazite mi ovo posto sam ja laik:

- Sta mu dodje recimo u nemackoj ,kad od dilera dobijem sertifikat "Qualitätssiegel" od odredjene firme

- Dule ! Pitanje za tebe (ako moze).Kad prodajes auto,i kada na satu i carinskoj stoji ista cifra XXX.Kad te pitam ja kao kupac "kako znas da je ta kilometraza"- sta mi ti odgovaras??

- Riveru! Pitanje za tebe (ako nije problem).Tebe kao kupca,sta zadovoljava da bi bio siguran u kilometrazu na recimo Puntu iz 2003ce godine.
Koji su to uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi ti rekao: DA - to je ta kilometraza XXX

Hvala obojici na odgovorima :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back