Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo vec kod akumulatora... (206 2.0 hdi) Za marku znam (ako ispadne da auto ostaje onda Varta, a ako ide za god-dve onda nesto jeftinije), koju amperazu preporucujete? Ovaj sad sto imam vrisnuo skroz ne pomaze ni punjenje ni dolivanje destilovane vode. U principu trazicu sto vecu amperazu a da moze da stane na mesto (24cmx18cm), e sad koliko moze to da osteti nesto, ne znam. Sta mislite?

Дуле браниш их, али небитно. Мимо те гаранције мало мало па спомињеш купце као кривце за фингиране километре. Почните сви да увозите аутомобиле са правим километражама па купци неће имати другог избора осим реалног стања.

Дуле вештачење је крајња мера, а не нешто што се примењује као редовна мера. Наравно да неће сваки аутомобил који се појави на плацу ићи на вештачење (говорим хипотетички ИЋИ као да је уведен ред), огроман део отпада одмах јер је на други начин утврђено да је реч о превари.

А како утврдити па например овако. Постоје ознаке на компонентама или ти деловима возила. Ознака за део из фабричке уградње се нпр. разликује од ознаке на резервним деловима за замену. Одређени део се например у теорији и пракси не мења пре рецимо 120.000км а на сату стоји 60к а део је замењен.
Или је узмимо за пример на вагеновом возилу стоји на сату да је прешао 80.000км а на њему промењени дискови, амортизери, каиш и други низ делова. Овлашћени сервис каже да се рецимо то све не мења пре 150к км као и да делови који су стављени нису оригинални вагенови делови.

Као и у свакој бранши тако и међу људима који враћају километражу има мајстора свог заната и оних мање вичних том послу иза којих лако утврдиш да је нешто рађено јер је остао траг.Можемо ми да расправљамо до сутра на ову тему, за сада је ситуација на страни тих које ти наводно не браниш. :)

А ево рецимо ја би тебе ангажовао да будеш испред државе тај који ће да ''одваја'' сумњива возила на којима би требало утврђивати километражу и наравно за то би добијао плату, а пошто си ти добар и волиш да помажеш ти би то наравно прихватио у име нашег заједничког дружења са осталим другарима са форума. :mrgreen:

@zexy001
Varta ili Exide a amperaza za taj auto oko 70A jer mozes i 66A a mozes i 72A i moras znati da sto je veci akumulator duze traje.Mozes ti da vozis i sa 55A ali ce krace trajati.Kod tebe moze da udje akumulator do 72A.
@botr
Ako ti mislis da je cesanje havarija onda u redu al ja mislim da havarija podrazumeva jace udarce gde se moraju menjati neki delovi automobila dok ovi sto dolaze su uglavno ceskani u 70% a ostali su imali i neke jace udare ali bas havarisan se kod njih baca mada ima i uvoznika koji su uvezli evo ovaj auto i meni ga nudili a ja sam ih samo pogledao popreko i rekao dali su normalni.
2zfiqua.jpg

@big river
Meni nije interes da ih branim jer logicno je da mi je bolje da oni varaju a ja ne jer ce u tom slucaju moja prodaja bolje ici.Ima logike? Ono sto jeste poenta je da narod nece da plati auto vise 500-1000 eura iako bi tad dobio auto sa pravom kilometrazom i gleda se samo jeftino.Sta ti mislis koliko li me je ljudi nazvalo ove nedelje na preporuku i trazilo mi auto tipa Astra G ,da nije karavan i da uzimaju auto za oko 2500 eura? Sad ti pogledaj cene preko i kazi dali bi ti mogao da uvezes auto za te pare a da i ti nesto zaradis? Vec znam da ne bi ali eto vidis te ljude treba zadovoljiti i onda se zato spustaju kilometraze da bi oni dobili ono sto traze jer vise para nemaju i nece da daju a takvu Astru preko treba da plate te pare.
A vestaci kilometrazu ne mogu da utvrde jer kakvi su delovi na novijim autima tu je vec dosta toga promenjeno na 200k km i jednostavno ono sto treba uraditi je da se auto odveze u servis na pregled ali ,kao sto rekoh,i majstori i servisi znaju da pogrese.Ja zato vodim svoje kupce u servis gde oni stoje pored auta i kad majstor zaglavi pajser da bi video dali trap ima lufta to i kupac vidi a kad se kaci dijagnostika to takodje kupac gleda i vidi dali izbacuje greske .Tako moze i da pita za kilometrazu i sve ostalo sto ga zanima na ekranu lap topa.

Poslednja izmena:
Дуле, свако може да погреши али професионалац у свом послу сигурно не греши у 90% случајева. Ако греши онда није професионалац, а такав сигурно не ради у озбиљном овлашћеном сервису. Све у свему сложићемо се да постоји начин да се утврди да ли је километража лажирана? :) Да појасним, не да се утврди ТАЧНА у километар него да ли је лажирана.

Што се тиче примера са слике и плаца који си навео ( приметио си да ја избегавам да наводим имена јер немам намеру да никоме напакостим већ ако могу некоме да помогнем) да постоји неки ред ту би много њих заглавило робију, почев од власника, преко шпедитера до цариника. Али као што ти је познато код нас на комбинацију све и свашта прође царину па тако и ова олупина. Ти си можда избегао да га купиш али неки други Дуле није и сутра ће се такав крш наћи на огласима, а проблем је како је такав крш уопште прошао царину?! :)

Mora da ima svetlosnu grupu i da je na tockovima a motor mora da bude na svom mestu.Verujte mi da sam se nagledao x motora koji su bili u gepeku a ne u kosu motora i takva kola su prolazila carinjenje sto znaci da kad bise uveo red cene ne da bi bile vece nego tek onda narod ne bi kupovao kola.Ovako kupuje jer je povoljna cena a sto kupi krs e pa ima oci pa nek gleda.
Riveru jel ti zaista mislis da u ovlascenim servisima rade vrhunski majstori?:lol:
Tamo rade oni koji ne mogu da rade privatno jer da su takvi majstori otvorili bi sami svoj servis i trpali pare sebi u dzep a ne drugome i u ovo sam se zilion puta do sad uverio da ovlasceni servisi imaju leve majstore u vecini slucajeva.U InterSremu koje je zastupnistvo za Skodu su mom Kumu zaboravili da stave gumicu na filter a auto je bio star svega par meseci i da on nije video da mu nesto curi ispod auta ko zna gde bi to zavrsilo s obzirom da je tad kretao na put.
Drugaru su u ovlascenom servisu Stojanov farbali auto i kad sam video kako su odradili mal nisam pukao jer moj farbar bi to ofarbao 16 puta bolje a za manje novca.Mojoj Kumi su u ovlascenom servisu Belanovic cackali po kompjuteru i nista na kraju nisu uradili i kad sam je odveo do mog majstora ovaj je konstatovao da je tu neko nesto prelemljavao i igrao se i da zbog toga mora novi kompjuter iace bi ga on spapsao jer je imao rezervne komponente.
I gde su sad ti ovlasceni servisi sa svojim vrhunskim majstorima koji ce da ustanove kilometrazu? Pre ce biti da 90% njih slabo stoji sa znanjem a 10% je strucno.
I izmenio sam post da se ne bi kacio sa uvoznicima sa kojima sa ponekad saradjivao i uzimao im lepe primerke al su poceli da me vezuju i za krseve a pogotovo sto su mi kaparisana kola prodali drugom i sto sklanjaju kola u dva magacina da trgovci ne bi videli sta je ko kupio a ustvari prodaju rezervisana kola drugom i prave svoje seme a to ne moze tako kako su oni zamislili i napustilo ih je brdo trgovaca zbog toga.

Poslednja izmena:
- Sta mu dodje recimo u nemackoj ,kad od dilera dobijem sertifikat "Qualitätssiegel" od odredjene firme

Qualitätssiegel ti je bukvalno prevedeno "pecat kvaliteta" tj. potvrda o kvalitetu nekog proizvoda. Cesto ne znaci nista, jer sama firma koja prodaje robu moze izdati potvrdu da je neki proizvod kvalitetan. Ali isto tako pecat kvaliteta moze biti potvrda TÜV (Drustvo za tehnicko nadgledanje) da je roba proverena i tehnicki ispravna. Dakle sve zavisi ko je izdao potvrdu o kvalitetu.

Дуле разлог томе што царину пролази са мотором у гепеку сигурно није да би народ куповао јефтина кола него да би преваранти узимали паре. И ту треба робију да заглаве и увозник и цариник. Та твоја замена теза не пије воду. У ову полемику око овлашћених сервиса не би да улазим јер ја могу да ти наведем контра примере и то не води ничему. Имају оввлашћени сервиси одличних мајстора исто као што имају и лоших. А то што неки електроничар није знао твојој куми да поправи рачунар не значи да механичар не зна да препозна да ли је неки део из прве уградње и да ли је копија.

Jel ti stvarno ocekujes da deo na 150k km bude iz prve ugradnje? I jel stvarno mislis da auto vozen u Italiji ili Nemackoj imaju iste uslove i da im se delovi isto habaju? U Italiji nema soli dok u Nemackoj prosipaju so ko ludi i sad nagrizenost delova i komponenti je u tom slucaju ista?
Otisao silen blok i nije fabricki i majstor ustanovi da je menjan i sta sad? Pa to je potrosni materijal.
Otisla turbina i menjana je? Pa sta, menjaju ih neki i na 70k km ako ne znaju da je koriste.
Otisao homokineticki? Pa sta moze da ode i na 50k km ako dajes gas jako kad izlazis iz polukruznog okretanja.
Gume? Takodje moze da se potpisivao i da je kocio sa skripanjem prethodni vlasnik.
Menjac je uvek isti a motor takodje i po cemu ce na njima da otkrije koliko je auto presao? Moze da meri kompresiju ali na osnovu nje ne moze da utvrdi kolko je presao auto jer ko zna sa kakvim je uljem odrzavan i koliko je cesto menjano.
Auspuh? Kratke gradske relacije ubijaju auspuh i kondez ga pojede posle par godina.
Korozija? Zavisi od uslova i na osnovu nje ne moze nista da se utvrdi.
Letva volana? Moze da ode i brzo ako nisu menjani krajevi letve koji po rupama dobiju luft.
I tako ko zna sta jos a nasi to sigurno ne mogu da utvrde sve i da hoces jer nikad to nisu ni radili.Pa jel vidis koliko im je samo vremena trebalo da nauce da naprave nove licne karte i pasose a kamoli da odrede nesto sto nikad nisu radili.
Pricamo ko ljudi i iz ovog se vidi da uvek postoji opravdanje zasto je neki deo menjan tako da se ne moze ustanoviti 100% i mogu samo da nagadjaju.
A sto se tice toga da prevaranti uzimaju pare sta mislis o tome dali oni samo vrate taj motor i to je to ili mozda rade generalku i placaju raznorazne popravke da bi auto doveli u red? Koliko puta su ti isti trgovci uslovljeni da uzimaju takva kola da bi dobili i lepa kola? Dali znas da kad se doveze kamion da se na jednoj trecini u stratu puca,na drugoj trecini izvlacis svoje pare a samo jedna trecina donosi zaradu? Ali ta zarada je tolika da se isplati raditi.
Zasto bi ljudi isli u Holandiju i rizikovali sveje zivote u neispitanim kolima i zaradjivali svega 200-300 eura po autu? Pa zato sto su svoje gazde i za te pare bi negde u nekoj firmi radili i neko bi ih jasio mesec dana.To je matematika u poslednje vreme a ako proda jos jedan auto on je kralj.Zato je sve vise samostalnih uvoznika automobila na kamione i uglavnom je sve prodato trgovcima unapred a skart ostaje njima da se zezaju sa popravkama.To niko ne vidi i samo vidite kako se zaradjuju pare a ne razmisljate koliko je novca ulozeno u taj posao i da vecina naseg naroda te pare u zivotu nije videla na gomili.Trebalo je to i zaraditi.

Дуле шта мене као купца боли уво како си ти дошао до аутомобила, да ли си ти ''ризиковао живот'' возећи кола из Холандије или ти га је неки дилер спустио падобраном на плац? Дођем, погледам, видим да си нпр. вратио километражу, окренем се и одем. Заболе ме она ствар за сва та твоја оправдања о тешком животу и жалопојкама. и да поновим по ко зна који пут (мада сумњам да ће бити довољно) мене твоја зарада не занима, ја сам купац и купујем аутомобил који мени по одређеним параметрима одговара. А да ли си га ти добио џабе или си га платио половину те цене, то мене не занима нити то мене треба да интересује. Отворим оглас, погледам, ако ми је скупо нећу те ни звати и крај приче.

Сваки посао Дуле људи раде због зараде. И онај што ти ујутру продаје новине то ради због зараде, не ради сигурно волонтерски, тако исто увозник увози, ти препродајеш, лимар пегла, механичар поправља...сви због зараде. И сви ми тако нешто радимо и зарађујемо, али нисмо овце да нас неко вара и зарађује преко наших леђа. :)

И не знам шта ти сад мене покушаваш да убедиш, да нико осим тебе не може да види да је километража на неком аутомобилу враћена? Не разумем?

И зашто опет браниш преваранте? Објасни ми зашто у Србији постоје плацеви који на свако своје возило дају гаранцију на пређену километражу, на мотор и мењач, легалност и шта све већ...? Како њих нико не условљава да купују кршеве са милион километара?

Qualitätssiegel ti je bukvalno prevedeno "pecat kvaliteta" tj. potvrda o kvalitetu nekog proizvoda. Cesto ne znaci nista, jer sama firma koja prodaje robu moze izdati potvrdu da je neki proizvod kvalitetan. Ali isto tako pecat kvaliteta moze biti potvrda TÜV (Drustvo za tehnicko nadgledanje) da je roba proverena i tehnicki ispravna. Dakle sve zavisi ko je izdao potvrdu o kvalitetu.

Hvala drugar na odgovoru :ok:

Pitanje sam vise postavio kao nesto o cemu se treba nadovezati na ovo o cemu pricaju Dule i River,jer upravo taj "pecat kvaliteta" ili sertifikat koji verifikuje STVARNO stanje kilometraze i potrosenosti celog auta (kao polovnog),zapravo potencijalnom kupcu daje neku sigurnost da kupuje ono sto mi je prezentovano.

Imali Srpski kupac polovnog automobila mogucnost da mu neko izda "pecat kvalita" da mu je neki prodavac prodao auto sa tom nekom kilometrazom?????

Dule je u nekom postu spomenuo Holandiju,pa cu uzeti njih za primer da ne ispadne da samo licitiramo zabare i nemce.
Jel znate sta znaci kada vam diler u Holandiji da sertifikat od "nationale auto pass" za predjenu kilometrazu?
http://www.dodaj.rs/?2M/dP/2SeyWxDB/nationale-auto-pas-logo-.jpg

Jel ste probali nekad u Nemackoj da trazite potvrdu za predjenu kilometrazu od Turcina,Poljaka,Rusa,Hrvata,Srbina - koji se bave prodajom polovnjaka?

Jel znate da BEZE kao "djavo od krsta" od takvog dokumenta ako nije sve 100% onako kako su vam prezentovali.A znate zasto? Zato sto VARAJU i LAZU !!!!! ...a preko kada ti izdaju tako neku potvrdu,a samo jedno slovo nije tacno - "ode glava" (u finansiskom smislu prvenstveno)

Shodno svemu tome,zato i pitah Duleta i Rivera,sta je to sto oni koriste kao argumente u prodaji i kupovini,jer iz tih odgovora cemo nauciti kako da se mi postavimo da ne budemo prevareni ni OVDE ni NAPOLJU ako dodjemo u situaciju da kupujemo polovan auto.

P.S. - @MilosB .....tebi sam se samo zahvalio na odgovoru a ostatak poruke pisao uopsteno (da me pogresno ne razumes :ok:).....inace znam da kada ubacis auto na TUV,da za 80e i nekih sat vremena - dobijes tako "skeniranje" auta,da nema trika da te zavrne niko pri kupovini.Provereno vise puta......a ispricacu vam jednom prilikom pricu i o ovlascenim servisima i vracenoj kilometrazi ;)

И не знам шта ти сад мене покушаваш да убедиш, да нико осим тебе не може да види да је километража на неком аутомобилу враћена? Не разумем?

И зашто опет браниш преваранте? Објасни ми зашто у Србији постоје плацеви који на свако своје возило дају гаранцију на пређену километражу, на мотор и мењач, легалност и шта све већ...? Како њих нико не условљава да купују кршеве са милион километара?

Ja nikad i nisam rekao da znam kilometraze a to znaju ljudi sa pojedinih foruma i to cim vide kola na slikama odmah ti saspu kilometrazu kao da su ga oni do juce vozili.:rotf: Ja ih samo pitam a po cemu to znaju kad se vidi da je auto lepo sacuvan i onda oni tu nesto objasnjavaju a pojma nemaju jer najlakse je nagadjati i praviti se pametan.
A da trgovce ne branim ali sam i ja radio kao radnik na jednom autoplacu celih 5 godina i znam kako je tim ljudima.
Ti sto daju garanciju rade sa mladim kolima koja su kupljena preko od firmi i koja su carinjena na tu kilometrazu i ne mogu ni biti drugacije jer se placanje vrsi na osnovu fakture koju izdaje aukcijska kuca i tu nema laziranja.
Voleo bih da ih vidim da daju garanciju na kolaiz 2001-2002 jer oni ta kola nemaju.

Ево Дуле пошто би ти то волео ја ћу да будем прави другар па ћу да ти испуним жељу и омогућим да видиш. :ok:

UZ SVAKI KUPLJEN AUTOMOBIL KOD NAS KUPAC DOBIJA PISMENU GARANCIJU NA KUPLENO VOZILO 12 MESECI ILI PREDJENIH 10000KM

http://www.mojauto.rs/autonikolic/poredjaj-po/oglas_najnoviji/

Као што видиш у понуди су аутомобили од 2001. годишта на овамо. И нису они једини који су навели да дају гаранцију али довољно је и ово да ти испуним жељу. А ти сад буди фин и културан па ми се захвали. :klap:

Kad smo vec kod akumulatora... (206 2.0 hdi) Za marku znam (ako ispadne da auto ostaje onda Varta, a ako ide za god-dve onda nesto jeftinije), koju amperazu preporucujete? Ovaj sad sto imam vrisnuo skroz ne pomaze ni punjenje ni dolivanje destilovane vode. U principu trazicu sto vecu amperazu a da moze da stane na mesto (24cmx18cm), e sad koliko moze to da osteti nesto, ne znam. Sta mislite?

Ako mahom vozis po gradu, onda gledaj malo slabiji, kako bi se lakse i brze punio. Ako uzmes veci akumulator, i ako se vozikas po lokalu, 5-6 km, nema sanse da se napuni kako treba.

@zexy001
@botr
Ako ti mislis da je cesanje havarija onda u redu al ja mislim da havarija podrazumeva jace udarce gde se moraju menjati neki delovi automobila dok ovi sto dolaze su uglavno ceskani u 70% a ostali su imali i neke jace udare ali bas havarisan se kod njih baca mada ima i uvoznika koji su uvezli evo ovaj auto i meni ga nudili a ja sam ih samo pogledao popreko i rekao dali su normalni.
2zfiqua.jpg

.

Bas to podrazumevam. Ne mora bas zamena, posto se mnogi delovi peglaju, posebno kod nas. Ogrebotine, i mala ulubljenja nastala na parkingu ne racunam..

Retko koji auto je 100% u prvoj farbi posle 150-200 hiljada.

Poslednja izmena:
Riveru i sam znas da papir svasta trpi a dokaz za to su kilometraze kod tog Nikolica jer sam se slatko ismejao gledajuci ih.Pa sve je oko 150 magicnih km sa svega par izuzetaka i jel ti zaista verujes da je to tako?
Najlakse je ispistai tu garanciju a ta kola ce i tako sluziti tih godinu dana a ona koja nisu dobra na njih i nece dati garanciju.Evo ti primer gde kola na jednom placu nemaju garanciju a dobijas papir koji potpisujes gde se garantuje legalnost i da je auto kupljen u vidjenom stanju i bez garancije.Samim potpisom nemas garanciju ali koju i tako i tako nemas jer nemoj mi reci da ce je neko priznati jer kad ode spona razlog su losi putevi i tako vazi za ceo trap.Kad ode dizna bice " Pa gde ste sipali gorivo?To nije do nas." a kad ode nesto drugo i za to ima razloga zbog nepravilnog rukovanja.Bar je to lako i dosad dokazano mnogo puta u praksi kako se izbegava garancija.
Kod novih kola je izbegavaju a kamoli kod polovnih a vreme ce pokazati da je to zaista tako.
@botr
Kao sa slike havarija preko ima ali se ta kola ne sredjuju nego idu u presu al evo ovaj uvoznik je uzeo auto i sad cu ti reci i cenu za koju ga je prodao-3000 eura a auto je 2005 sa 1,6 HDI motorom. I ja se pitam sta je tu povoljno i dok ulozis sve sto treba u njega izace kao i redovan nehavarisan auto ali ce uvek to biti radjen auto.

Ево Дуле пошто би ти то волео ја ћу да будем прави другар па ћу да ти испуним жељу и омогућим да видиш. :ok:

http://www.mojauto.rs/autonikolic/poredjaj-po/oglas_najnoviji/

Као што видиш у понуди су аутомобили од 2001. годишта на овамо. И нису они једини који су навели да дају гаранцију али довољно је и ово да ти испуним жељу. А ти сад буди фин и културан па ми се захвали. :klap:

daju garanciju ali pod uslovom da oni urade veliki servis koji je u najmanju ruku duplo skuplji nego inace . to je uslov na skoro svim placevima koji daju garanciju. daju ti pismenu garanciju na motor 10000km sto znaci da motor nece da zakuca u to ne ulaze alnaser , alternator itd. I sto je dule rekao stavke tipa nismo odgovorni ako sipate lose gorivo , sto si vozio preko dzombe itd . sto je slucaj i kod novih vozila. zato ako kupujes polovan auto gledaj dobro povedi majstora kome verujes ako se ne razumes dovoljno . Mada i najboljim poznavaocima moze da promakne i najkrupnija stvar . Eto Dule covek se dosta razume a opet mu se desilo da je morao da radi neki motor ili sta vec da je to video i prepoznao na startu nebi ga ni kupovao za preprodaju. imas i onih na placevima sto kazu garancija do kapije
mozda i najpostenije . gledaj proveri teraj u servis pa kupi ili nemoj.

Ljudi sve se svodi na to, da mi jednostavno nemamo standard za "kola" iz uvoza i nova kola.
Ljudi se bre zalecu, jer kupis kola sa klimom 120 ks, sve na struju, sve u fulu za 3000 e . Ma milina
3000 e se skupi al odu ti dizne, ode plivajuci, ode struja ,cuknes ga ? A za to ljudi nemaju pare, a zaboravljaju to.
Za nas su i dalje stari jednostavni automobili, jer za vise nemamo..a ocemo.
Meni je pre 2 god dule govorio kako sam slep sto ulazem 600 e u 21 god staru toyotu, mogo sam da uzmem stila.
Mene je toyota za 2 god stala sve ukupno 100 e u delovima.
Kolko bi me stajao stilo, sa 2 cukanja, jednim retrovizorom i redovnim kvarovima koj ise dese u 2 god i 20 000 km ?
Vozis se bez klime, prozore dizes na kurblu ali zato ne vozis u strahu da ce ti sutra otici zamajac od 600 e ili dizne od 400.

Poslednja izmena:
daju garanciju ali pod uslovom da oni urade veliki servis koji je u najmanju ruku duplo skuplji nego inace . to je uslov na skoro svim placevima koji daju garanciju. daju ti pismenu garanciju na motor 10000km sto znaci da motor nece da zakuca u to ne ulaze alnaser , alternator itd. I sto je dule rekao stavke tipa nismo odgovorni ako sipate lose gorivo , sto si vozio preko dzombe itd . sto je slucaj i kod novih vozila. zato ako kupujes polovan auto gledaj dobro povedi majstora kome verujes ako se ne razumes dovoljno . Mada i najboljim poznavaocima moze da promakne i najkrupnija stvar . Eto Dule covek se dosta razume a opet mu se desilo da je morao da radi neki motor ili sta vec da je to video i prepoznao na startu nebi ga ni kupovao za preprodaju. imas i onih na placevima sto kazu garancija do kapije
mozda i najpostenije . gledaj proveri teraj u servis pa kupi ili nemoj.

Па? Шта си ти очекивао, да ти да неко безусловну гаранцију у трајању од две године на аутомобил стар десет година? И нов ауто кад купиш условљен си да га одржаваш код овлашћеног сервисера.

Дуле не знам јер нисам никад био на том плацу. А ако се не варам колико јуче си спомињао да не можеш да знаш км ни кад видиш ауто тако да не разумем како сад знаш да су лажиране км? Ти у једном посту не можеш све што у наредном можеш. :lol:
Можда је човек и преварант и можда су му све километраже враћене. Тражио си да видиш ја сам ти навео један пример. Ако ти тај не одговара ти потражи даље, није ово усамљен случај.

Ljudi sve se svodi na to, da mi jednostavno nemamo standard za "kola" iz uvoza i nova kola.
Ljudi se bre zalecu, jer kupis kola sa klimom 120 ks, sve na struju, sve u fulu za 3000 e . Ma milina
3000 e se skupi al odu ti dizne, ode plivajuci, ode struja ,cuknes ga ? A za to ljudi nemaju pare, a zaboravljaju to.
Meni je pre 2 god dule govorio kako sam slep sto ulazem 600 e u 21 god staru toyotu, mogo sam da uzmem stila.
Kolko bi me stajao stilo, sa 2 cukanja, jednim retrovizorom i redovnim kvarovima koj ise dese u 2 god i 20 000 km ?
Vozis se bez klime, prozore dizes na kurblu ali zato ne vozis u strahu da ce ti sutra otici zamajac od 600 e ili dizne od 400.

mlad covek a realan.
bona.

Ti si Ivane tad pricao da te je sve izaslo 1000 eura a ja sam rekao ,dobro se secam, da je bolje da si uzeo neki Fiat Bravo ili Bravu jer tvoja Toyota je tad mogla jos uvek da dobije oko 1200-1300 eura i 1000 koje si ulozio to je 2300 a za te pare si mogao uzeti dobar auto koji nema plivajuci zamajac ako je benzinac u pitanju.Dan danas taj Fiat Bravo ili Brava su oko 2000 eura a tvoja Toyota moze da dobije koliko u onoj temeljnoj boji?:)
Nije Dule davao los i zlonameran savet tada jer ti sad ne mozes da dobijes za Corolu ni 800 eura i na Bravu si pukao samo par stotki za ovo vreme a na Toyoti vise od 1000 pa da si i ulozio nesto u taj Bravo opet bi bolje prosao.
Pazi,ne prodajem ti kola pa da ti pricam pricu nego ti govorim cinjenice.
Ali sta je tu je ti si ulozio u svoj auto i to postujem jer je to znacilo da si zadovoljan s njim jer da nisi bio zadovoljan ne bi ni ulagao u njega.

Ma ne optuzujem ja tebe, i hvala ti na tom savetu naravno.
A veruj mi racunica je na strani stare kante u odnosu na novijeg brava, jer tad totoja nije vredela 1300 e jer je bila izlupana , vredela je kolko i sad..nista..
A zaboravljas, da bi u tu bravu valjao i plin staviti, plus svaka kupovina je macka u dzaku iliti rizik, na sta nsiam imao potrebu, sa svojom kantom sam tacno znao na cemu sam ;)
Al moj slucaj nije ni bitan, prica je ovde o mal odrugacijim kolima i ljudima

abre alga pretera za stila 1.9 jtd te cene de nađe stose tice zamajac verovao ili ne kod mene 5 godine uvezen iz italije od prvog vlasnika cerka od moje zene iz prvog braka auto ima 210500 god 2002 prvi zamajac i dizne dasi reko za pasata 6 za dizne ok to imas po forumu gde hoces aza stila tesko kod stila do 2003 one lampice su problem stose pale ali i to nije problem el nestaje pali ivozi kod pojedini drugi auta pali gresku i auto staje necu da blatim koja auta akotise neki auto nesviđa nemoj daga kudis ja licno nevolim tojotu ali toje stvar ukusa pozzzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back