Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj samo da uzimas auto sa Multitronic menjacem. Mnogi su se zalili na to sranje. Mada ako uzimas quattro onda ti nece zapasti Multitronic nego Tiptronic ili S-tronic. S-tronic ti je ustvari DSG menjac iz Folksvagena, nemam pojma kako su se pokazali. Tiptronic je tu i tamo ok, desavalo se da zakuca iz cista mira, ali uglavnom sluzi besprekorno. Ako izuzmem V8 meni nikada nije bio zanimljiv Audi automatik, nemam pojma zasto. Ja bih kao Fernando uvek uzeo manuelni, to mi je pravi Audi :) . Ma samo je bitno da bude quattro.

hvala na odgovoru i tebi i fernandu i botru!!!

definitivno ću uzeti quattro ako bude audi, to sam sada prelomio, još jednom :hvala:
problem je "u glavi": da li uzeti a6 ili bmw 520d, nekako sam bliži audiju jer mi kažu da je održavanje dosta jeftinije...

zašto automatik? ušao pre 7 godina i navikao se... prosto mi prija, i u gradu po gužvi stani kreni i na otvorenom putu...
što reče miki u anđelima - Šta ti je moć navike :)

Eve nesto za detelinus4lista.E ako ovo ne odgovara e ja onda ne znam sta odgovara.:) Arosa 1.0 2002 i Twingo 1,2 2002 a oba imaju klimu.
a28845.jpg

2ex5xcg.jpg

Ja da pitam jos neke stvari. Kad se kupuje auto sta sve moram da planiram kao trosak? Rekose mi ljudi da moram da radim odmah veliki servis koji nije ispod 200 evra zatim registracija i jos ako je iz uvoza mora i carina i porez. Jel sam nesto zaboravio?

Veliki servis za vozila iz ovog veka obicno je znatno skuplji od 200 eura zbirno i za materijal i za rad, da se sve kako fabrika zapoveda uradi na njemu po spisku.
Osim administrativnih troskova, ono sto bi trebalo odmah racunati su gume (nove naravno), kocnice, upravljacki mehanizam i vesanje vrlo detaljno proveriti i po potrebi zameniti.

Zapravo, gume treba racunati za dva seta, zimske i letnje tj 8 komada kao trosak u prvih nekoliko meseci.

Ugrubo, bilo koji polovan auto nepoznate istorije odrzavanja ili u ciju istoriju se ne moze pouzdati potrosi oko 1.000 evra za dovodjenje u potpuno ispravno vozno stanje zamenom redovno habajucih delova. Ne mora sve da bude dotrajalo za zamenu ali je realno ocekivati da auto koji se prodaje nije u tip top stanju sto se mehanike tice.
Spoljni izgled auta prakticno nista ne govori o odrzavanju vozila i stanju mehanicke ispravnosti pogotovu sto se mnogi polovnjaci lickaju a preprodavci "love" na izgled kao osnovu ponude.

Ako ima i jos nesto pokvareno to je trosak plus.

Niko ne prodaje auto tako da ulozi novac u komplet odrzavanje a onda prodaje za relativno male pare.

Ako je auto sa sigurnom istorijom odrzavanja koja je dokaziva racunima i pregledom u praksi obicno takav auto i kosta bitno vise od proseka.
Prakticno, trosak dovodjenja polovnog auta u ispravno stanje zavisi od slucaja do slucaja.

Danas sam prodao Focusa,Mercedesa i Zafiru!:eek:
Znaci skor za avgust 6 komada a to verovatno pobija teoriju vecine ljudi da su svi trgovci automobilima prevaranti a i da se nista ne prodaje. Jeste da sam radio za skromne pare ali tako sam odlucio i eto rezultata. A pritom ni na jednom autu nisam skinuo kilometrazu i sto je u carinskoj deklaraciji to je i u na satu.
@big river
Izvini sto nisam ranije stigao da ti odgovorim al cena za Twingo je bila 1900 eura.

Скроз коректна цена ако опис одговара стању.

А то да си побио теорију да су трговци већином преваранти ниси и никад је нећеш побити. Наравно нису сви преваранти нити су икад сви били преваранти, увек је било поштених, а чини ми се да се данас ситуација поправила и да се број оних који не варају по питању километара и хаварија повећао. Нажалост и даље већина смањује км али боже мој, мења се на боље.

Ако идеш на минималну зараду продаја ти је увек бројчано већа. Август и јануар су у глобалу увек лоши за трговце е сад неко продаје и тада неко не прода ништа.

Из мог искуства са италијанским аутима могу да кажем да никад нисам могао да гарантујем километражу осим ако ауто има уредну сервисну историју која се може проверити у овлашћеном сервису јер се неретко дешавало да италијани скину км. И џаба после што се овде царини на км са којом је стигао кад бог отац не може да установи праву км. :mrgreen:

Из мог искуства са италијанским аутима могу да кажем да никад нисам могао да гарантујем километражу осим ако ауто има уредну сервисну историју која се може проверити у овлашћеном сервису јер се неретко дешавало да италијани скину км. И џаба после што се овде царини на км са којом је стигао кад бог отац не може да установи праву км. :mrgreen:

Ова констатација око поверења у италијанске аутомобиле се потпуно подудара са мојом претпоставком о њима. Говорим као купац. Моје прошлогодишње искуство је следеће: Купио једну Тоуоту королу, 2001., 1,6 лит. са VVTI мотором и километражом око 100.000. Када сам приметио да се код већег оптерећења чују вентили, одвезао сам је у њихов сервис где ми је по броју мотора речено да је та серија имала фабричку грешку на тим моторима због које су власнике позивали на бесплатну модификацију, а што многи власници нису ни занли ни приметили (вероватно док ја ауто био млађи није се толико ни приметило, моја констатација). Радило се о протоку уља у току рада. Како је прошао рок за те бесплатне модификације, речено је да би ме то коштало преко 1000 евра или да се за 200 евра замени неки део и тај запушени пролаз уља замени новим. Био сам мало опширнији и ради неког ко размишља о куповини овог модела да обрати пажњу на описани детаљ.

А сада пар питања:
Да ли овлаштени сервис рецимо "Тоуоте" у Србији има приступ сервисном фајлу те фабрике ма где да је, како би се одавде могла проверити километажа при сервисима у иностранству, наравно, ако су рађени у њиховим овлаштеним сервисима?
И како се уопште може проверити податак о сервисима који се наводе?
Да ли је сервисна књига, иако је испечатирана од стране овлаштених сервиса, 100% поуздан пподатак о стварној километражи (имајући у виду да се данас све може за коју пару, па и у иностранству)?
Да ли непостојање сервисне књиге само по себи већ побуђује сумњу у истинитост оног што пише на км-сату?

Ова констатација око поверења у италијанске аутомобиле се потпуно подудара са мојом претпоставком о њима. Говорим као купац. Моје прошлогодишње искуство је следеће: Купио једну Тоуоту королу, 2001., 1,6 лит. са VVTI мотором и километражом око 100.000. Када сам приметио да се код већег оптерећења чују вентили, одвезао сам је у њихов сервис где ми је по броју мотора речено да је та серија имала фабричку грешку на тим моторима због које су власнике позивали на бесплатну модификацију, а што многи власници нису ни занли ни приметили (вероватно док ја ауто био млађи није се толико ни приметило, моја констатација). Радило се о протоку уља у току рада. Како је прошао рок за те бесплатне модификације, речено је да би ме то коштало преко 1000 евра или да се за 200 евра замени неки део и тај запушени пролаз уља замени новим. Био сам мало опширнији и ради неког ко размишља о куповини овог модела да обрати пажњу на описани детаљ.

Исправљам се, мислим да је то ипак био модел 2000., увоз из Италије.

Da li mozete okvirno da mi kazete potrosnju Audi a4 karavan 2002 -2003 2.5tdi (i crveno) v6 quattro automatik (mislim tiptronik)
znaci od do po gradu i na otvorenom
takodje kolika je registracija za ovu kubikazu i da li ce mozda biti neke promene vezano za cenu u buducim mesecima (posto sam nacuo neku pricu o tome)?

Hvala unapred ljudima dobre volje!
pozdrav

Da li mozete okvirno da mi kazete potrosnju Audi a4 karavan 2002 -2003 2.5tdi (i crveno) v6 quattro automatik (mislim tiptronik)
znaci od do po gradu i na otvorenom
takodje kolika je registracija za ovu kubikazu i da li ce mozda biti neke promene vezano za cenu u buducim mesecima (posto sam nacuo neku pricu o tome)?

Hvala unapred ljudima dobre volje!
pozdrav

Ovo sam nasao..

Fuel consumption (economy) - urban 9.8 (9.3) l./100 km.
Fuel consumption (economy) - extra urban 5.4 (5.7) l./100 km.
Fuel consumption (economy) - combined 7 (7) l./100 km.

Registracija jedno 40 000 RSD otprilike

На огласима често стоји "Могућа свака провера", из чега проистиче ових неколико питања која сам поставио пре пар дана, али још нико да напише ни реч да ли је и какао проверио податке из срвисне књижице. Или се сви задовоље самом књижицом без провере?

Да ли овлаштени сервис рецимо "Тоуоте" у Србији има приступ сервисном фајлу те фабрике ма где да је, како би се одавде могла проверити километажа при сервисима у иностранству, наравно, ако су рађени у њиховим овлаштеним сервисима?
И како се уопште може проверити податак о сервисима који се наводе?
Да ли је сервисна књига, иако је испечатирана од стране овлаштених сервиса, 100% поуздан пподатак о стварној километражи (имајући у виду да се данас све може за коју пару, па и у иностранству)?
Да ли непостојање сервисне књиге само по себи већ побуђује сумњу у истинитост оног што пише на км-сату?

Evo ja da kažem nešto samo ne mora da znači da je istina.
Servisna knjižica 95 % je falsifikovana..Mogu novu da ti ispišem po želji i po kilometraži kolika ti treba.Znači nije merodavna.
Teško da proveriš podatke koji su upisani.
Ako je ispisana od ovlašćenog servisa opet nije sigurno da je tako,papir trpi a danas komp trpi sve.
Ono što piše na satu ne mora da znači da je tako ,znači kad kupuješ auto najbolje od nekog koga poznaješ ili kupiš i sa time si zadovoljan šta si kupio.Privatnici u stranim zemljama slabo vraćaju kilometražu jer je to kažnjivo ,dok preprodavci kad napišu samo sa izvoz to je puno sumnjiva stvar i ja bih to izbegao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back