Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok je nov :)

Jedan porodicni prijatelj ima sluzbeni Scenic, star 4 god. Nije presao ni 200.000 a morace da mu menja klipove. Napominjem da ga samo on vozi, i da nije neki agresivni vozac koji izvlaci maksimum iz motora.

Prateci elementi kao sto su dizne, su problematicni. Ubruzgavanje je izuzetno precizno, pa je potrebna kalibracija dizni. Zbog toga ne moze da se radi njihov remont, jer nasi servisi nemaju odgovarajuci kalibracioni sto.

Mogu botr da se rade dizne i imaju ljudi te stolove koje pominjes a tu je Vilic u Novom Sadu i Zeravica u Novom Milosevu ali remont jedne dizne naplacuju od 100 do 120 eura a cena nove je oko 300.Ima i neki nislija koji takodje remontuje dizne i koji je otkrio tajnu jednom mom saradniku kako se remontuje dizna i da to kosta 37 eura. Problem je kodiranje jer one su kodirane a za to im treba taj sto koji kosta tricavih 200k eura.
Problem je sto tu ne ode samo dizna nego i pumpa a cinjenica je da to odlazi zbog kilometraze.Opet s druge strane znam par ljudi koji godinama voze 1,5 Dci i zadovoljni su i ja ,kao neko ko ga ne voli,sam na konto tih prijatelja koji su zadovoljni opet uzeo Reno sa tim 1,5Dci motorom iako sam rekao da nikad vise necu.
A kad sam ga spustio sa kamiona upalio je kao sat i tako i radi ali.... presao je pravih 116k km i verovatno se radi i o tome.

Evo konacno zavrsih trgovinu i samo da vam kazem da kad radite veliki servis obavezno promenite i vodenu pumpu!
A zasto sad cu vam objasniti. U probnoj voznji mi Stilo poceo dizati temperaturu i kupac to primeti i ja stanem al srecom u blizini mi je bio majstor i kad smo oterali posumnjali smo na termostat ali kad je majstor pogledao a ono kuciste tj zastitna plastika zupcastog kaisa pojedena a kais sa remenice viri 50% svoje sirine!!!!:dash:
Odmah je posumnjao na vodenu pumpu koja je bila zaribala i iskrivila se u osi koja je bacala kais iz ose i ovaj je zbog toga imao tendenciju da spada a sto je najgore na kaisevima se videlo da je servis skoro radjen ali usled naprezanja zupcasti se kais istegao.
Srecom ljudi su bili razumni a i svideo im se auto pa su sacekali dok je majstor odradio veliki servis i kad je to uradio i motor je mnogo mirnije i tise radio. Raskusurali smo se i malopre odose.
Sto je jos gore ja sam jutros svratio u servis i takodje je stajao Stilo na kom je takodje zveknula vodena pumpa.
Zapamtite da se kod velikog servisa menja i vodena pumpa a koja kosta smesnih 2800 dinara za 1,9 JTD motor tako da nista nesto specijalno necete ustedeti sto je necete zameniti a moze da dodje do velike havarije zbog toga.

Problem i jeste u tome sto vecina ljudi misli da pumpa ode kad procuri a nije bas tako jer pumpa sa danasnjeg prvog Stila je isto bila ok ali je otisao lezaj i davala je cudne zvukove a moja zakovana i ni makac da se okrene a plus kriva u osi. No ,ljudi su u toj kombinaciji i dogovoru samnom platili veliki servis ali bez ulja i filtera celih 100 eura.
Inace originalna vodena pumpa,zupcasti kais i spaneri za 1,9 JTD motor kosta celih 9500 dinara.

pozdrav svima...
pitanje za sve znalce i profesionalce:
imam ponudu od čoveka sa kojim sarađujem da kupim audi A4 automatik, 2.0 tdi, led svetla, 67000km, 2009. godište, kupljen u Srbiji.
da li može neki savet u vezi cene: koliko auto vredi, tj šta je dobra kupovina?
unapred hvala!!!

još nešto: za one koji su vozili i a4 i a6, da li je velika razlika u prtljažnom prostoru i samom osećaju prilikom vožnje? hvala!
razmišljam da kupim a6, a iskrsla je ova ponuda...

Kupio prijatelj pre nedelju dana A4, sta znam, nista posebno, gepek solidan ali unutra mi je tesan nekako, [180cm, 80kg], on je sitan ali i njemu se cini mali.
Audi automatik ne bih uzimao, al to bolje neko drugi da komentarise MilosB npr...
Ako je neka kompenzacija i ako mozes da ubijes dosta cenu ni cetvork anije losa.
Ovaj je 2006. uzeo ga za 9.000.Pocetna je bila 10.500.:D Sreca pa me poslusao Prezasiceno je trziste, ti si taj koji ima para, samo opusteno.

Jel ti bese trazio sajt za Vin cod?Koji proizvodjac?

Moze mala pomoc?
Treba mi vozilo! Zelim da ima 4 tocka, da je mladje od 2000, da izgleda pristojno, da nije preslo vise od 100kkm, da ima servisnu knjizicu i da je pouzdano jerbo treba bebu na kratkim, gradskim relacijama da vozim.
Zensko sam, nit' se razumem, nit' me interesuje da ulazim u dublju analizu motora, karburatora, cincilatora i slicnog.
Kola cu koristiti samo ja, tako da me broj vrata i velicina ne tangira. Voljna sam dati od +1000 (gledala neku garaziranu Daciu 2004 za te pare) do 4000 sa registracijom. Cini mi se da mi je srednji cenovni nivo najrealniji, jer ne mogu da se stresiram dal' sam udarila o nisku zardinjeru i dal' me je komsija ogrebao.

Citala, gledala slike i suzila izbor na 5 vozila.
Bila bih vam jako zahvalna na nekom poredjenju ako imate iskustva.

Chevrolet Spark -nalazim ih za do 3500eu po oglasima, <50 kkm, 2007 i mladji, prvi vlasnici, servisne knjizice, nase poreklo -meni ovo zvuci prejeftino, pa mi recite gde je greska?
Daewoo Matiz -najcesce oko i ispod 2000eu, male km, 2002/2003, verovatno ih voze zene sa meni slicnim potrebama.
Renault Twingo -ako zanemarim da izgleda kao da cu zimnicu na njemu da spremim kritike su me odusevile. Ima neku foru sa pomerajucim zadnjim sedistima, pa je gepek veliki u sustini. Takodje kako nam je standard kakav jeste, jako cesto ga kupuju/prodaju decaci koji su ga budzili i brinuli o njemu vise nego o devojci.
Ford Ka -Ovaj odgovara svim mojim estetskim kriterijumima! Iz meni nepoznatog razloga na engleskim i nemackim forumima je bolje komentarisan. Jedini alarmantan nedostatak koji sam pronasla, mu je korozija. S tim u vezi ako je u Sl 1000eu, koliko dodje da se uveze, carini i osvane na moje ime? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6317464&show=1
Hyundai Atos - ovo zvuci jeftino, da li nesto ne valja? http://www.polovniautomobili.com/oglas2285895/hyundai_atos_prime_11/ Kao i Chevrolet Spark da se pronaci relativno nov+jeftin, pa me interesuju osnovni nedostaci.

Veoma zahvalna na komentarima.

Твинго дефинитивно од набројаног.

Alfa je klasa iznad svih automobila koje si ti bila nabrojala. Ali zato je za dve klase skuplja za odrzavanje, i za dve klase vise trosi od Twinga, Sparka i ostalih...i naravno u startu skuplja od njih... :)
Ali ako pocnes da gledas i druga kola, nikad se neces odluciti ;) I Clio je dobar, i Punto... ako gledas Alfu, mozda mozes i na Stila da obratis paznju...

Eto ti si bila ta koja si rekla da te ne zanima nista pored nabrojanih automobila, i napala si ljude koji su ti predlozili nesto drugo, a sada upadas sa nekim desetim automobilom ;)

Poslednja izmena:
За њу и дете твинго нема шта да буде мали. Из њеног питања видиш да тражи мали градски ауто тако да се он ту савршено уклапа. Сад то што неће Дулетовог пунта то је већ њена ствар али реално Дуле би јој понудио и фиесту да је тренутно има, човек је трговац и то је потпуно разумљиво.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back