Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jednostavno zelim noviji auto, a ovo je onoliko koliko trenutno mogu da dam. Menjam ga da bih dosao do neceg sa klimom, abs-om, vazdusnim jastucima. Nemam, ipak, para trenutno za nesto skuplje, posto me cekaju opet neka ulaganja u druge svrhe, pa sam skontao da mogu da kupim nesto do ovoliko para, da ga vozim jedno 5 godina, a da onda, mozda, kupim i nov auto, ili skoro nov. Dakle, treba mi nesto prelazno. Znam da je tesko naci dobar auto za ove novce, ali ipak bih da probam.

Bilo kako bilo, pošto vidim da se ljutiš na druge automobile :mrgreen:
ja bih gledao ovo. Okoristio sam se nekoliko puta o ovakve korole, jednu 1,6 benzin 3vr, i jednu 1,4 benzin sedan obe 2001. Oba puta su mi se svidele, a ustvari me enterijer oduševljavao jer je jednostavan, pregledan, savršeno uklopljen, ne škripi, lep na dodir, i plišani tapacirung.

http://www.polovniautomobili.com/oglas1527525/toyota_corolla_16_b_tng/
http://www.polovniautomobili.com/oglas1493830/toyota_corolla_16_vvti/#11

Nekako kada bi njih kupovao, ne bih se bojao da sam dobio mačku u džaku.

gledaj piroćanca sa crvenim volanom hahahaha :lol:
to ako kupiš, ne skidaj :D

A da probas sa Hondom Sivik ipak a? :D

Naravno, to je uvek prva opcija. Cak i ako je stvarno kod nas tesko naci far za malo para, ja ionako razmisljam, da kad kupim auto (nebitno da li je japanac ili ne), vidim u Dunavu da doplatim uz registraciju neko dodatno osiguranje. Znam da ima dosta opcija, a da ne bude kasko, a da ipak pokrije neke stvari. Na primer, mislim da je dodatak na redovno osiguranje od oko 3000din. da osiguran sve staklene povrsine, ukljucujuci i farove i onda bas me bole koliko ce da kosta far, kad mi osiguranje kupi nov :).

Bilo kako bilo, pošto vidim da se ljutiš na druge automobile :mrgreen:
ja bih gledao ovo. Okoristio sam se nekoliko puta o ovakve korole, jednu 1,6 benzin 3vr, i jednu 1,4 benzin sedan obe 2001. Oba puta su mi se svidele, a ustvari me enterijer oduševljavao jer je jednostavan, pregledan, savršeno uklopljen, ne škripi, lep na dodir, i plišani tapacirung.

http://www.polovniautomobili.com/oglas1527525/toyota_corolla_16_b_tng/
http://www.polovniautomobili.com/oglas1493830/toyota_corolla_16_vvti/#11

Nekako kada bi njih kupovao, ne bih se bojao da sam dobio mačku u džaku.

gledaj piroćanca sa crvenim volanom hahahaha :lol:
to ako kupiš, ne skidaj :D

Ta Toyota je po kvalitetu na nivuo Civica, i bila bi mi podjednako zanimljiva opcija, ali mi je mnogo ruzna, zato ih ne gledam. Ipak je to stariji model, vec 2002. se pojavila Corolla koju bih kupio bez problema, ali nema za ove pare.

Acivi ti izgleda nisi upucen da su ukinuli osiguranje stakala!
Ima samo dve osiguravajuce kuce Milenium i jos neko koje na posebnoj polisi osiguravaju i stakla.
Bitno je da su uveli maluse!:evil:
Za te pare Focus je odlicna kupovina ali bih ja iskljucivo tad uzeo TDDI sa 90 ks.
Imas i Opel Vectre u benziskoj verziji a zna se da Opel ima izuzetno dobre benzinske motore mada i 2.0 DTI je extra motor a i Astre su ti tu negde a za njih nemas mnogo losih komentara i imao bi auto za koji imas i polovnih kao i novih delova koliko hoces.
I da se ne lazemo-to su prilicno dobri i izdrzljivi automobili.

A sto Focus sa dizel motorom iskljucivo? Jel 1.6 benzinac nesto problematican? Vectra mi se bas svidja, ali sam izbacio kao opciju zato sto je visa klasa, i skuplja za odrzavanja i delovi nisu jeftini uopste. Astru jednostavno ne volim.

A za stakla stvrano nisam znao. Pa, dobro, raspitacu se sta tu moze da se uradi, mislim da ipak postoje neki dodaci koji mogu da pokriju neku stetu.

Nije tajna, naravno. Pa, eto, nisam stigao ni da ga dam u oglase, pre svega sto mi se nije ni zurilo, ali hteo sam da krenem sa nekih 1800eu, pa da vidim kako bi to islo. Moj Civic je stvarno odlican, i ako se u blizoj buducnosti desi da nesto crkne, to moze da bude samo nesto sitno. Zato je cena trebalo da ide kao sto napisah i siguran sam da bi naisao neko ko bi ga kupio, mozda za skoro pa toliko :), ali kad sam rekao drugaru da ga prodajem, on je odmah skocio da ga kupi. Medutim, znam da nije bas finansijski dobar i nekako sam pristao na 1500eu kao minimum. Realno, to ej i solidna cena za auto star 21 godinu i sa klot opremom (nema servo, nema podizace, nema podesavanje volana, nema grejanje sedista i najslabiji je motor, 70ks). Nisam hteo da se vucem po oglasima mesecima zbog 100 ili malo vise eura i tako ide za 1500. A dobri smo prijatelji, pa me i nije zao.

ja sam na meganu imao osiguranje stakala... i zvekne mi kamenčić u šoferšajbnu i pukne mi. i zamene mi šoferku, ali znate kako je megan imao onu ljubičastu ko i ostali renoi, mnogo dobra šoferšajbna... e oni mi dali neku belu običnu koja mi je ubila auto svojom bezveznošću. nikada više nije bio isti... a ja se nisam iscimao nikad do kraja da odem i da reklamiram jer je pisalo da je TONIRANA...

ja sam na meganu imao osiguranje stakala... i zvekne mi kamenčić u šoferšajbnu i pukne mi. i zamene mi šoferku, ali znate kako je megan imao onu ljubičastu ko i ostali renoi, mnogo dobra šoferšajbna... e oni mi dali neku belu običnu koja mi je ubila auto svojom bezveznošću. nikada više nije bio isti... a ja se nisam iscimao nikad do kraja da odem i da reklamiram jer je pisalo da je TONIRANA...

Fabricka je imala UV zastitu, zbog toga je bila takva, ali je drasticno skuplja od obicne, cini mi se da soferke sa UV zastitom kostaju i po 400 evra!

Nije tajna, naravno. Pa, eto, nisam stigao ni da ga dam u oglase, pre svega sto mi se nije ni zurilo, ali hteo sam da krenem sa nekih 1800eu, pa da vidim kako bi to islo. Moj Civic je stvarno odlican, i ako se u blizoj buducnosti desi da nesto crkne, to moze da bude samo nesto sitno. Zato je cena trebalo da ide kao sto napisah i siguran sam da bi naisao neko ko bi ga kupio, mozda za skoro pa toliko :), ali kad sam rekao drugaru da ga prodajem, on je odmah skocio da ga kupi. Medutim, znam da nije bas finansijski dobar i nekako sam pristao na 1500eu kao minimum. Realno, to ej i solidna cena za auto star 21 godinu i sa klot opremom (nema servo, nema podizace, nema podesavanje volana, nema grejanje sedista i najslabiji je motor, 70ks). Nisam hteo da se vucem po oglasima mesecima zbog 100 ili malo vise eura i tako ide za 1500. A dobri smo prijatelji, pa me i nije zao.

Eh sad, nije smak sveta za 300 evra, a i da l ces uspeti da ih dobijes.

Trebao si da reklamiras, kad si ec platio osiguranje. Al, sad vec nije ni bitno :)

Eh sad, nije smak sveta za 300 evra, a i da l ces uspeti da ih dobijes.

Bas tako. Nisam ni ocekivao da dobijem 1800eu, ali 1600, pa i malo vise mi je zvucalo realno vrlo, u odnosu na ponudu u ogasima i primerke koje sam imao prilike da vidim. U svakom slucaju, sigurno bih morao da se nacek dok dobijem cenu koju zelim, ali i ova je zadovoljavajuca.

Evo nesto za acivija!:mrgreen:
Ja rezervisao onaj TT Cabrio i italijani ga ladno prodali!:evil:
I onda kad neko krene sam po auto preko moze lako da ga doceka vlasnik sa objasnjenjem "Otkud sam ja znao da ces ti doci."
A bas sam zeleo da ga uzmem i zalio sto nije coupe kad juce mi osvanuo na mailu ovaj jedino sto mi je ovaj skuplji samo 1300 eura od onog. Dovoz,carina i porez,spediter,firma kostaju 1900 eura za ovaj auto 2003. E sad jeste da je ovaj i Quatro i da ima 165 kw(225 ks) ali sto je mnogo mnogo je.

Ne mora da znaci jer sam se ja nagledao kola slikanih po mraku koliko hoces.
Sig evo jutros na Najlonu ove felne za 100 eura. 5x 114 a srednja rupa 66 mm.
A ja kipim jer znam da trazis a felne su od Mazde.

A danas tako lepo krenuo dan!:okok:
Jutros u 8h ode A2 a u 10h legla kapara za Fusion i cekam da mi stigne postom kapara za Kymko motor.Momak nije ni video motor a salje mi kaparu iz Nisa i da ga sacekam do marta a mesecno ce mi slati 100 eura kad dobije platu i ostatak kad dodje.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back