Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je tek retkost, 1.8 sa quattro pogonom. Verovatno nesto po porudzbini.

Nije po narudzbini, postojali su cak i 1,8 karburatori u ravnoj bravi. Jednostavno su retki, jer su svi uglavnom uzimali petake od > 2.000 ccm, a ovo su dali ponudu za penzose :lol:

taj audi je tezak les,pa nije to voz da prelazi 2 miliona km,za te pare je best buy zunto 1 ....

Naravno da je les, samo caskamo ovako. Punto je Q na bicikli.

Ovo vredi imati >
caterham-7-006.jpg

zdravo svima. :bye:

ja sam mlad i zelen vozac, imam 21 godinu, tek polozio voznju i sada kupujem svoja prva kola. budzet mi je 2000e, eventualno koja stotina vise.

treba mi mali gradski hecbek ili kupe, benzinac, nesto sto mi nece biti zao da cuknem ili ogrebem, ipak sam pocetnik. voleo bih da ima malo vise snage, kad kazem vise mislim na vise od 55-60ks, nesto oko 75-110, da moze da povuce cetvoricu uzbrdo i da ne vristi. ne trazim najekonomicniji auto, moze neki osrednji potrosac, najvaznije mi je da ide dobro i da se uziva u voznji. i da ima klimu.

od onog sto sam gledao najvise mi se dopadaju peugeot 306 XS(i) i citroen saxo VTS circa 2000 godiste, mada pitam se koliko se dobar primerak moze naci za te pare. to su malko sportskiji automobili i verovatno je vecina divljacki vozena, tjunovana (jel se to tako kaze) i slabo odrzavana. nije mi problem da se ponekad nesto sitno pokvari, dobro bi mi doslo da naucim nesto da sredim posto jedva znam gumu da promenim. ali naravno ne zelim da kupim krsinu u koju cu morati da ulozim 1000e da bi ostala na ulicama jos godinu dana.

realna opcija mi je neki clio/punto/twingo 2001-2002 godiste. od njih mi se najvise svidja twingo, samo kad bi imao neku komandnu tablu. primetio sam da on iza volana nema nista, da ima brzinomer tamo na sredini tako da nije bas pregledan, a obrtometar i one kazaljke za temperaturu ulja i vode, kao i kazaljku za rezervoar nema uopste. meni je to prilicno vazno da imam pa me zanima da li mogu te kazaljke naknadno da se ugrade i koliko to kosta?

razmisljao sam i o nekom azijatu, naime honda civic ili mitsubishi colt. one bi trebalo da su pouzdanije, ali za 2000e su 5-10 godina starije od clia/punta/twinga za iste pare.

sta je bojle, sta mi vi preporucujete? ako ima jos neki auto koji odgovara mojim kriterijumima slobodno recite. pozdrav.

Punto najracionalniji izbor...

Zato sto je raspon srafova samo jedan od parametara koji se uzimaju u razmatranje kod felni. Zato sto felne mozda imaju ET koji ne odgovara tvom autu, pa ce biti previse uvucene ili previse izbacene. Zato sto je mozda offset drugaciji pa neces moci da ih namontiras jer ce kljesta udarati u njih. Zato sto... ;)

Sve ste uzeli u obzir, samo ste izostavili precnik centralne rupe :D

Sve ste uzeli u obzir, samo ste izostavili precnik centralne rupe :D
to je manji problem ako se sve ostalo uklopilo. teško je naći felne sa tim rasporedom šrafova kad se kod nas sve voze švabe i fijat-asta kola (fiat, alfa, lada, zastava). Centralna rupa mož da se razbuši kod strugara, to sam uradio za megana. čiča je tako probušio u mikrometar, da se jedva naticala felna. čim je malo zakriviš, nemož da sedne.

Zato sto je raspon srafova samo jedan od parametara koji se uzimaju u razmatranje kod felni. Zato sto felne mozda imaju ET koji ne odgovara tvom autu, pa ce biti previse uvucene ili previse izbacene. Zato sto je mozda offset drugaciji pa neces moci da ih namontiras jer ce kljesta udarati u njih. Zato sto... ;)
ptico ti bi crkao kada ne bi pametovao nešto večito.
"samo jedan od parametara", STvarno???? sigurno bosanski švercer felni(što će reći ima za g2, 190, e34...) zna koji je prihvatljiv raspon et za neku tamo kiju proceed, ko to još vozi, i u glavi takođe ume da izračuna u slučaju date širine felne, da li je ET prihvatljiv.

to je manji problem ako se sve ostalo uklopilo. teško je naći felne sa tim rasporedom šrafova kad se kod nas sve voze švabe i fijat-asta kola (fiat, alfa, lada, zastava). Centralna rupa mož da se razbuši kod strugara, to sam uradio za megana. čiča je tako probušio u mikrometar, da se jedva naticala felna. čim je malo zakriviš, nemož da sedne.

Moze da se razbusi, to sam i ja radio, ali sta ces ako je veca?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back