brundoje
Primećen član
- Poruka
- 870
OK, da probam da spustim loptu i da se izvinim ako oko nečega nisam dobro shvaćen ili sam se loše izrazio i da ne nastavljamo dalju prepisku kao neprijatelji, dok bar ne utvrdimo da to jesmo, može li?Их бре толико начина да помогнеш , болесним , деци без родитеља , људима без домова.
Па да неко од вас бар отвори тему о страдањима у 20. веку не него је Јасеновац битан то је наша морална одговорност!
Још да казнимо ове што су наводно преувеличавали а ове што су клали и жене и децу да љубимо у доопе и да им пожелимо добродошлицу и црвен тепих при доласку из Аргентине у своју отаџбину.
Да скинемо љагу с њихових имена да могу да постану нормални грађани републике Хрватске
Нема разлога да се крију у Аргентини шта је бре 100000 за Србе ништа као што си описао све боли уво нико не размишља о томе нити се каје нити носи кривицу нити ће свет то занимати.
А ти добио од Бога директно упут да ми имамо моралну одговорност и глас савести да ми ипак нешто урадимо.
Логично да кажњавамо оне што преувеличавају злочин а да убице рехабилитујемо и још им се извинемо што смо ставили љагу на њихово име Боже 7000000 а оно било 100000 ево ја им се јавно извињавам!
И слажем се са вама да ни питање глади , сиромсштва , Косова , биолошког опстанка нису од превасходног значаја већ морална обавеза Срба према преувеличаној цифри жртава Јасеновца!?
Па нормално! Јашта!
Хајде ми да се помиримо и поједемо нешто и попијемо и нестанемо с лица земље пунога стомака.
Дакле осећаш моралну одговорност само према томе кад су Срби у питању?
Дивно све заједно са Шешељем албанофилијом како си се изјаснио ономад као другосрбијанцем по питању Албанаца! Албанофил!
Сад полако те речи добијају смисао иако испрва нисам разумео шта то значи нити икад чуо да неко тако себе представља.
Не знам шта се муче ови из Београда из музеја жртава геноцида са цифром од 100000 хиљада Туђман је одавно то изјавио могли су само да прихвате као што и јесу.
Da li možemo da se složimo oko toga da niko od Srba pojedinačno nema tapiju na Jasenovac i da je to pitanje gde ne treba jedni druge da preglasavamo i ućutkujemo, nego da se nadopunjujemo? Ovde si puno stvari dotakao, ali opet se nadam da se slažemo da nije baš korektno da mi ubacuješ ustašofilstvo i da primenjujemo bošnjačku logiku "ili genocid, ili veličanje zločina" gde one koji tvrde da se u Srebrenici nije dogodio genocid i da ono masovno streljanje nije učinjeno "u ime srpskog naroda" optužuju da podržavaju ubijanje ratnih zarobljenika?
Hajde da pričamo o svemu, ja sam otvoren, i o Kosovu, i o Argentini, i o NDH i o biološkom opstanku. Poprilično teške optužbe si bacio na moju stranu, nemoj biti jedan od onih koji samo opljunu a ne postaraju se da budu u pravu, proveri. Od Boga nismo pojedinačno dobili nikakve telegrafske poruke ali i ti i ja (ako si pravoslavni hrišćanin) imamo direktnu zapovest od Boga da budemo moralni i odgovorni, a kao Srbi to imamo kao poruku utkanu u naše nacionalno biće. Nismo mi "srođeni sa laži", kako nam podmeću lažne Ćosićeve citate naši bivši jugoslovenski susedi, u naš arhetip su utkane reči majke Kraljevića Marka "Nemoj sine govoriti krivo, ni po babi ni po stričevima, već po pravdi Boga istinoga".
Takođe te još molim da obratiš pažnju na to da ja ne idem na teme o npr. Srebrenici, Novosadskoj raciji, Prebilovcima i sl. i da tamo uskačem sa ovim opservacijama. Tema je usko povezana za lik i delo Srboljuba Živanovića koji je, dopadalo se to tebi ili ne, nacionalna štetočina a ne nacionalna veličina, jer tom temom treba da se bave najbolji među nama, a ne najgori, sa lažnim titulama i lažnim naučnim radovima jer time kompromituju sve što su izrekli o bilo čemu.
I shvati sve ovo kao razgovor i razmenu ideja. Ponavljam da ti nisam neprijatelj. Nemoj se ugledati na ove patološke likove koji su se poistovetili sa svojim virtuelnim alter-egom i vode samo sebi znane ratove (dobro znaš na koga mislim), pokušavajući da se ideološki pronađu i operu zbog zločina svojih komunističkih očeva po Kordunu i Lici, pa pokušavaju da izgrade neki novo-srpski identitet baziran na latinici i deretićevskoj školi, a odseku ga od pravoslavlja i SPC posmatraju kao svog neprijatelja jednako kao i njihovi očevi. To nije put kojim Srbin treba da želi da ide ako želi da ostane na srpskom putu.