Pa Sljivicev rad je za vrijeme rasne nacisticke Njemacke. Bavi se medicinskom autopsijom skeleta. Bavi se kefalusom, i ostalim latinskim izrazima, cm, spravama koje je koristio, potpuno tehnicki izvjestaj.
Naravno da Sljivic u tom radu koji je izricito tehnicki ne kaze: " Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi." Sljivic nije Herodot.
Zivanovic kaze da je Sljivic tvrdio na osnovu rada: " Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi."
Ta tvrdnja je dosljedna Zakljucku u tom radu iz 835. Nalazi nisu grcki anticki kako su tvrdili neke Svabe u 16. vijeku.
Pogledajte prilog 1571215
"haben auch die Resultate dieser anthropologischen Untersuchung Herrn Pro fessor Dr. Vulic geholfen, den SchluB zu ziehen, daB die so bedeutsame Nekropole bei Trebenischte eine einheimische, nicht aber der griechischen Soldner oder Soldnerfuhrer war, wie auch ihren zeitlichen Ansatz gegen das Ende des 16. Jahrhunderts v. Chr. festzustellen."
"Резултати ове антрополошке студије представљени су и професор др. Вулић је помогао да се закључи да је значајна некропола у Требеништу била локална, али не и некропола грчких војника или најамничких вођа, као и њена хронолошка поставка крајем 16. века пре нове ере."