Preminuo Srboljub Živanović (1933-2024)

1) Zašto tvrdi da su 1964. godine došli do procene od 700 hiljada žrtava i to napisali u izveštaju komisije? Zašto tvrdi da je došao do takvih nalaza dok je istraživao Jasenovac?
2) Zašto govori da je Nemačka akademija nauka i umetnosti objavila nekakvi knjigu kojom zvanično odustaje od Becko-berlinske škole i prihvata Deretićevu?
3) Zašto priča da je u zapadnoj Evropi mejnstrim pričati o tome da li su Britanska ostrva bila srpske kolonije u bronzano doba? Zasto priča da je profesor Holden napisao naučni rad o tome je li Britanija bila srpska kolonija, a profesorka Mekalister isto samo za Irsku? Zašto priča da su bedemi Londona nastali kako bi se sprečio prodor Slovena preko reke Temze?
4) Zašto priča da je Miloje Vasić napravio velika otkrića u vezi vinčanskog pisma i to posle sve čekalo na Radivoja Pešića, koji u suštini ništa nije uradio oko vinčanskog pisma? Zašto priča da stranci nisu dozvoljavali da se razvije ideja o slovenskoj pismenosti i zato Miloje Vasić nastradao ako je Vasić tvrdio da Vinča nije autohtona kultura, da su je osnovali kolonizovani Grci iz Jonije i da je vinčansko pismo mlađe od grčkog?
5) Zašto lažno citira Branka Šljivića, sopsrvenog mentora? Zašto lažno citira samog sebe, koji je 1984. godine napisao naučnu raspravu upravo o Šljivićevim analizama?
6) Zašto priča da je Konstantin VII Porfirogenit u IX veku bio prvi koji je upotrebio reč Sloven u istoriji, čime je doslo samo do preimenovanja populacije, dok niko nije pominjao apsolutno nikakve migracije Slovena?
Ево ти реплицирано на ово и ове ти је све ама баш везано за Јасеновац!

Немој после да причаш да те псујем али немам одговор бољи за човека који нема капацитета да запамти о чему је писао у свом посту и да му други препричавају шта је писао.

Je li možeš da objasniš šta si pokušao da kažeš sa ovo ti je sve ama baš vezano za Jasenovac!

Da nisi možda ti to pobrkao teme na forumu?

Poslednja izmena:
Aha, znači nisi hteo da kažeš da podržavam Ristića?
Evo, lepo je ovde objašnjeno zašto ti, Ristić i određeni ljudi iz Crkve kao što je Dimitrije Marković duvate u isti duduk:

Porfirije je deo projekta Duboke države, zbog toga on želi da dovede papu do kraja godine i zbog toga Dejan Ristić, i Vučićeva ekipa, u kojoj je i Porfirije smanjuju broj zaklanih i maljem ubijenih Srba u Jasenovcu.

Evo, lepo je ovde objašnjeno zašto ti, Ristić i određeni ljudi iz Crkve kao što je Dimitrije Marković duvate u isti duduk:

Porfirije je deo projekta Duboke države, zbog toga on želi da dovede papu do kraja godine i zbog toga Dejan Ristić, i Vučićeva ekipa, u kojoj je i Porfirije smanjuju broj zaklanih i maljem ubijenih Srba u Jasenovcu.

Inače, naked moram priznati da nisam siguran da li tako spamuješ forum ovakvim glupostima baš samo zato što zamišljaš da mi se tako lično svetiš i nerviraš, ili ti barem nekim delom zaista i veruješ u ove stvari. :D

Inače, naked moram priznati da nisam siguran da li tako spamuješ forum ovakvim glupostima baš samo zato što zamišljaš da mi se tako lično svetiš i nerviraš, ili ti barem nekim delom zaista i veruješ u ove stvari. :D
Ustvari, ja sam duboko poremećen sa izraženim paranoidnim tendencijama. (Retoričko) pitanje je samo (i time završavam) - zašto tvoja uvek mora da bude zadnja?

1. Sto se tice autohtonosti Slovena, prije svega treba da znamo da je ime Sloven prvi put upotrebljeno u sestom veku. Znaci Sloveni prije toga nisu postojali, je li? ili se nisu zvali tako, neko drugi je postojao.

2. Moj pokojni profesor ciji sam ja bio licni asistent, Branko Sljivic, on je vrsio antropoloska istrazivanja jos pre no sto sam se ja rodio.

3. I on je u jednom svom radu koji je u jednom nemackom casopisu objavljen '935. godine rekao, kaze: Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi.

4. Drugim recima, on je bio prvi koji je utvrdio da se radi o autohtonom stanovnistvu.

5. Ja sam ispitivao recimo duz Djerdapa citav niz rimskih grobnica, rimskih velikodostojnika. Ali tu leze nasi ljudi, koji su se, posto Rimljana nije bilo preterano mnogo, oni su regrutovali lokalno stanovnistvo , pa su oni kroz rimsku vojsku napredovali i postajali velikasi. Pa su poprimali rimske obicaje i sahranjivani u rimskim grobnicama. Ali to su nasi ljudi.

6. Drugim recima, reka Dunav kao glavna arterija Evrope je bila kolevka autohtonog paleoevropskog stanovnistva.

7. Najstarije lobanje koje sam ja ovde nasao, naso sam ih u Zidistu i Backom Petrovcu.

8. Ljudi se cude, otkud u Vojvodini najstarije lobanje, a zaboravljaju da je to bilo Panonsko more; da je tu bilo mulja dosta i da su se zadrzali najstariji skeleti u tom mulju, sto je sasvim jasno nama sada ali u ono vreme ljudima nije bilo jasno.

9. Prema tome, ja sam ispitivao te razne skelete i radio sam oko dvadeset godina. Svake godine sam dolazio po mesec dana u Ras, Sopocane, Novi Pazar, itd. po okolini. Tu sam prekopao gomilu grobalja. To su, sve leze nasi ljudi. To je autohtono stanovnistvo.

10. Sve u svemu, zakljucak je: nase stanovnistvo ovde je autohtono, nismo se ovde doseljavali.

11. Sve veci broj ruskih naucnika tvrdi da i Rusi vode poreklo od nas.

12. A vi kad uzmete recimo rec Ras i Raska, i Rus, to je ista rec. Potpuno ista rec. Rasija, Rusija.

13. Rusi, Srbi, pa mi smo u stvari isti narod. Jezik nam je neverovatno slican.

3. I on je u jednom svom radu koji je u jednom nemackom casopisu objavljen '935. godine rekao, kaze: Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi.

4. Drugim recima, on je bio prvi koji je utvrdio da se radi o autohtonom stanovnistvu.

:cross:

Već sam ti rekao da je ima na internetu. Kačena je već ovde, uključujući i to šta Šljivić tvrdi.

Okačio sam i Živanovićev rad, koji je takođe ovde okačen.

Živanovića ne demantuj samo Šljiviće; Živanović doslovno demantuje i samog sebe.

Pa Sljivicev rad je za vrijeme rasne nacisticke Njemacke. Bavi se medicinskom autopsijom skeleta. Bavi se kefalusom, i ostalim latinskim izrazima, cm, spravama koje je koristio, potpuno tehnicki izvjestaj.
Naravno da Sljivic u tom radu koji je izricito tehnicki ne kaze: " Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi." Sljivic nije Herodot.
Zivanovic kaze da je Sljivic tvrdio na osnovu rada: " Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi."
Ta tvrdnja je dosljedna Zakljucku u tom radu iz '935. Nalazi nisu grcki anticki kako su tvrdili neke Svabe.
1719498722963.png

"haben auch die Resultate dieser anthropologischen Untersuchung Herrn Pro fessor Dr. Vulic geholfen, den SchluB zu ziehen, daB die so bedeutsame Nekropole bei Trebenischte eine einheimische, nicht aber der griechischen Soldner oder Soldnerfuhrer war, wie auch ihren zeitlichen Ansatz gegen das Ende des 16. Jahrhunderts v. Chr. festzustellen."

"Резултати ове антрополошке студије представљени су и професор др. Вулић је помогао да се закључи да је значајна некропола у Требеништу била локална, али не и некропола грчких војника или најамничких вођа, као и њена хронолошка поставка крајем 16. века пре нове ере."

Poslednja izmena:
Pa Sljivicev rad je za vrijeme rasne nacisticke Njemacke. Bavi se medicinskom autopsijom skeleta. Bavi se kefalusom, i ostalim latinskim izrazima, cm, spravama koje je koristio, potpuno tehnicki izvjestaj.
Naravno da Sljivic u tom radu koji je izricito tehnicki ne kaze: " Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi." Sljivic nije Herodot.
Zivanovic kaze da je Sljivic tvrdio na osnovu rada: " Meni kazu da u ovim grobovima koje sam ispitivao leze nekakvi Iliri, a ja vidim da su ti skeleti potpuno isti kao skeleti naroda koji sada ovde zivi."
Ta tvrdnja je dosljedna Zakljucku u tom radu iz 835. Nalazi nisu grcki anticki kako su tvrdili neke Svabe u 16. vijeku.
Pogledajte prilog 1571215

"haben auch die Resultate dieser anthropologischen Untersuchung Herrn Pro fessor Dr. Vulic geholfen, den SchluB zu ziehen, daB die so bedeutsame Nekropole bei Trebenischte eine einheimische, nicht aber der griechischen Soldner oder Soldnerfuhrer war, wie auch ihren zeitlichen Ansatz gegen das Ende des 16. Jahrhunderts v. Chr. festzustellen."

"Резултати ове антрополошке студије представљени су и професор др. Вулић је помогао да се закључи да је значајна некропола у Требеништу била локална, али не и некропола грчких војника или најамничких вођа, као и њена хронолошка поставка крајем 16. века пре нове ере."

Tako je. Niko njemu nije rekao da su nekakvi Iliri tamo. Sve je to iz Živanovićevih priča izmišljeno.

U to vreme, štaviše, smatralo se (pogrešno) da su ti nalazi čak i značajno stariji od Ilira.

I sam Živanović u svom naučnom radu u kojem se osvrtao upravo na Šljivićeve nalaze, nije tvrdio to što je pod stare dane počeo da priča.

Tako je. Niko njemu nije rekao da su nekakvi Iliri tamo.

Ali kako ti to znas sta su Sljivicu govorili i kakve su diskusije bile na osnovu njegovog zakljucka da nema tamo starih grka nego da je stanovnistvo "lokalno" i drugacije, drugim rijecima autohtono? Kako ti znas kakve su diskusije bile.
Zivanovic se nadovezuje na to i kaze da je on sam decenijama istrazivao da je nasao tu istu autohtonost, a onda daje Sljivicu svom profesoru cast da je on to prvi utvrdio na osnovu tog rada. Sad se ti ovde nasao da kazes da nije.

Ali kako ti to znas sta su Sljivicu govorili i kakve su diskusije bile na osnovu njegovog zakljucka da nema tamo starih grka nego da je stanovnistvo "lokalno" i drugacije, drugim rijecima autohtono? Kako ti znas kakve su diskusije bile.
Zivanovic se nadovezuje na to i kaze da je on sam decenijama istrazivao da je nasao tu istu autohtonost, a onda daje Sljivicu svom profesoru cast da je on to prvi utvrdio na osnovu tog rada. Sad se ti ovde nasao da kazes da nije.

Kao prvo, Živanović ne govori o nečemu što je načuo. On citira (lažno) Šljivićev rad. Ne nekakav razgovor, rad. Citira i samog sebe, pogrešno.

Nisam se ja našao; sam Živanović se našao da sebe demantuje.

Kao prvo, Živanović ne govori o nečemu što je načuo. On citira (lažno) Šljivićev rad. Ne nekakav razgovor, rad. Citira i samog sebe, pogrešno.

Nisam se ja našao; sam Živanović se našao da sebe demantuje.

Cuj "samog sebe lazno citira" :D
Pretjero si da bi dokazao da laze.

Tacno je da Sljivic nigdje ne kaze "Meni kazu da su to Iliri, a ja vidim ovo danasnje stanovnistvo." U stvari Sljivi kaze " Mani kazu da su to Grci, a ja vidim negrcko lokalno stanovnistvo." Tacno Zivanovic laze, ne pise to sto on tvrdo nego nesto drugo.

Cuj "samog sebe lazno citira" :D
Pretjero si da bi dokazao da laze.

Živanovićeva rasprave u kojoj preispituje Škjivićeve nalaze i dodaje svoja mišljenja:

1000014740.jpg

1000014743.jpg

Po Živanoviću, oslanjajući se na Šljivića, dolazilo je do mešanja autohtone populacije sa Slovenima i dr. raznim doseljenicima. Pojedine forme su opstale do današnjega dana. Samo pojedine; relikti tragova autohtone populacije posle mešanja svih doseljenika; Slovena u doba velike Seobe naroda i drugih.

Šljivić nigde nije tvrdio da su kosti iz Trebeništa iste kao ove današnjeg čoveka. To je čista izmišljotina. Izmišljotina je i pokušaj pravljenja od Šljivića nekakvog ekstremnog autohtonistu koji bi bio antialohtonista. Ništa u tom stilu nije izjavio, nikada.

Hajde sad ti to uporedi sa njegovom pričom pod stare dane.

Tacno je da Sljivic nigdje ne kaze "Meni kazu da su to Iliri, a ja vidim ovo danasnje stanovnistvo." U stvari Sljivi kaze " Mani kazu da su to Grci, a ja vidim negrcko lokalno stanovnistvo." Tacno Zivanovic laze, ne pise to sto on tvrdo nego nesto drugo.

Netačno. Niko Šljiviću nikada nije rekao da su to nekakvi Grci; nikome nikad nije palo na pamet da ti traži nekakve Grke.

Back