Preminula Biljana Kovačević-Vučo

Тема је политичка и посвећена борцима за људска права.
Неко је очигледно сматрао да је покојна Биљана једина,те пребацио у хронику.
Што се мене тиче,може кључ.Овде губи смисао и у запећак баца остале великане борбе за демокрацију.

Beograd -- Istaknuti borac za ljudska prava i predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević-Vučo preminula je jutros posle teške bolesti u Beogradu.

Bas mi je zao. Nije bila stara....stavise, bila je uvek prijatnog izgleda.

"Nijedan covek nije ostrvo, sam po sebi celina. Svaki je covek deo kontinenta, deo zemlja. Ako grudvu zemlje odnese more, Evrope je manje, kao da je odnelo neki rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj. Smrt ma kog coveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvacen covecanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni - ono zvoni za tobom."

Dzon Don

Bas mi je zao. Nije bila stara....stavise, bila je uvek prijatnog izgleda.

"Nijedan covek nije ostrvo, sam po sebi celina. Svaki je covek deo kontinenta, deo zemlja. Ako grudvu zemlje odnese more, Evrope je manje, kao da je odnelo neki rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj. Smrt ma kog coveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvacen covecanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni - ono zvoni za tobom."

Dzon Don

Citat je prolog knjige Za kim zvone zvona Ernesta Hemingveja...jedne od mojih omljenih...zato znam...

Не треба никада осећати олакшање због било чије смрти,ма колико не гајили добра осећања према тој особи,т.ј.покојнику. Не правим паралелу,али зар није чудно да су највећи душмани срБскога народа у другој половини 20.века-Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић умрли од рака,непосредно после ратова?

'' ...Зато сматрај свога злотвора увек као слабијег од себе,па као што се не светиш детету,не свети се ни злотвору.Јер он није злотвор по снази него по слабости.Тим начином гомилаћеш снагу у себе и бићеш као море,које се не излива да потопи сваког дерана што у њ' баца камен''

Свети Николај Велимировић

Znači pošto Sloba nije umro od raka bio je svetac.

Једини светац кога сам ја поменуо је владика Николај,не знам што се вређаш? Да није можда због помињања владике Николаја? Да није требало да поменем неког оџу или Арапина?:eek:

хтела и свијетац? Са којег си ти говорног подручја кад не пишеш ни екавицу ни ијекавицу? Једини светац кога сам ја поменуо је владика Николај,не знам што се вређаш? Да није можда због помињања владике Николаја? Да није требало да поменем неког оџу или Арапина?:eek:

Ja govorim srpsko hrvatski i nisam devojčica

Pa ja bih onda morao ceo Stonehenge da pobacam u Moravu. :hahaha:

A ti si margarinka. :lol:

Problem je u tome da covek ne moze da ubije niti da se raduje tudjoj smrti...da mi neko da pistolj u ruke ja ne bih mogla da pucam u Klintona na primer...ne verujem u "sudbe kletve", proklinjanja, "dabogda ti se vratilo", likovanje ako neko umire u mukama...po mom misljenju to su neljudske reakcije...

Back