Preminula Biljana Kovačević-Vučo

Meni lično, ni Biljana Kovačević-Vučo ni Svetlana Ražnatović nisu ono što što predstavlja Srbiju i Srbe.Srbi su pošten,radan i odan narod.Ove krajne vrednosti nismo mi ,i ne treba da nas kao narod raduju tuđe nesreće,već samo da budemo realni i odgovorni kakvi jesmo.Njih sam dala kao primer koji ne treba da sledimo, jer su laž i manipulacija.A i jedna i druga su tragičarke svaka na svoj način.Mi treba da sledimo svoju tradiciju,a ne da se vodimo politikom nevladinim org. ili estradnim umetnicama-heroinama.

.. bogami .. odličan post ..

.. bilo bi zanimljivo malo razraditi šta se sve smatra govorom mržnje ..
.. i .. drugo ..
.. bilo bi zanimljivo razmotriti koj se racku zabranjuje govor mržnje .. a sama mržnja se drži kao .. pravo na mišljenje .. i lično osećanje .. svakog pojedinca i građanina ..
(.. a tako i radnika .. i seljaka .. i svih komšija uopšte ..)

(.. mislim da bilo kakvo ukazivanje na .. glupost .. većina glupih ljudi smatra za .. govor mržnje ..
.. to se i na forumima da videti ..)

Sta je govor mrznje.....paaaa pohapsiti sve sonjine istomisljenike(i njihove porodice komplet) osuditi ih od govora mrzne pa na dalje.....govor mrznje je jedino kada neko iz "demokratskog" bloka prica bilo sta.......pohapsiti svui bagru od zivotinjskih,zenskih,ljidskih pa na dalje sharo prava :ok:

Beograd -- Istaknuti borac za ljudska prava i predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević-Vučo je preminula jutros u Beogradu.

Saučešće ambasade SAD

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu uputila je saučešće porodici, saradnicima i prijateljima jedne od najistaknutijih boraca za zaštitu ljudskih prava u Srbiji Biljane Kovačević-Vučo.
Biljana Kovačević-Vučo bila je dugogodišnji prijatelj Ambasade SAD i saradnik na velikom broju projekata.
"Njeni saveti, analize i predana, istinska i principijelna posvećenost ljudskim pravima, demokratizaciji i reformi društva pomogli su generacijama američkih diplomata na službi u Beogradu i regionu, da pravilno razumeju burna dešavanja na ovim prostorima tokom devedesetih godina, kao i njihove današnje konsekvence", navodi se u saopštenju.

U saopštenju Ambasade SAD se podseća da se Biljana Kovačević-Vučo, beskompromisno stavila na čelo brojne grupe aktivista koji su se zalagali za poštovanje i odbranu ljudskih prava, reformu pravosuđa, razotkrivanje ratnih zločina, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=20&nav_id=425621

На једином путу којим храбро корачају наши грађани,посустала је једна од наших звезда водиља,демократа,хуманиста и борац за људска права,наша Биљана.
Велики губитак за једну малу земљу,не сме нас поколебати на путу у будућност.Биљана ће заувек остати у нашим срцима да нас подсећа својим херојским држањем како се воли једна земља и њени грађани.
У част њој и свим осталим хуманим,невладиним и осталим удружењима и њиховим члановима која се боре за људска права отварам тему о раду ових организација које су изузетно допринеле стварној слици Србије и њеном напредку ка ЕуНАТО интеграцијама.
Као што сте приметили и највећа демокрацијска сила је упутила саучешће,те вас молим да се придружите својим коментарима.Еуропски и достојанствено,како и доликује.

Back