- Poruka
- 5.005
A kakve to ima veze sa ovim što si napisao?
U nezavisnoj Crnoj Gori svi su ti muslimani slovenskoga jezika bili Srbi, pa tek poslije zločina koji su uslijedili u vrijeme ujedinjenja (iako su neki od tih 'Srba' zaista i bili austro-ugarski kolaboracionisti), oni se približavaju Albancima i svojim najvećim dijelom tu ide njihovo udaljavanje od Srba, koja kulminira pred Drugi svjetski rat i sa jasnom diferencijacijom antifašističkog pokreta odlaskom u partizane, koji obećavaju autonomiju i cjelovitost Sandžaka, nasuprot mahom srpskim pravoslavnim četnicima.
Međutim, i oni su svojim najvećim dijelom bili Srbi i Arbanasi prije 1918. godine (nešto je bilo Turaka i Roma)...
Cekaj covjece sto se toliko glupiras? Ti mislis da su svi ljudi na ovom forumu sisali vesla i nista ne znaju.. u mojoj familiji nikad se srpsko ime nije spominjalo u zadnjih 150 godina a porijeklo mi je iz Crne Gore.
Bosnjaci postoje u CG u zadnjih 200-300 godina, procitaj Njegosa, procitaj Scepana malog sve pise crno na bijelo. Sto se ove smijesne pricice tice da smo bili prije Srbi, Arbanasi a vidim sad i Romi, samo bih te podsetio koliko posrbljenih Arbanasa ima kod vas... eto prvi vam je Arkan, Karadjordje.... Sta da ti pricam dalje.
Scepan Mali,Dejstvije cetvrto,javljenije trece,stihovi 270-275
..................................................
to taj moze mislit i zboriti
koji nezna kako stvari stoje,
al' ne onaj koji ih poznaje.
Kako bi smo mi to uradili
bez pomoci nekoga drugoga
kad Bosnjaci,nasa rodna braca,
slijepi su te ne vide nista?
...........................................