Preliminarni rezultati popisa U CG

To ustvari uopšte nije važno od koga je.
Važno je kako se osjeća i kako voli i čuva svoju zemlju. Evo recimo Karađorđe kažu da je albanskog porijekla ali se on osjećao Srbinom i čitav život se borio za slobodu Srbije. Zato i treba da bude srpski heroj.
Treba znati da je u tim pograničnim predjelima bilo etnički miješano stanovništvo i to je teško reći ko je od koga. Čak i za Skenderbega nije sve jasno čiji je?

Zato je to nevažno. Važno je to, kako se on osjeća i šta je dao za svoju zemlju u kojoj živi. Jel se borio za građane te zemlje ili se priklonio okupatoru. Mene samo to zanima.
Ako je ovo drugo onda ne zaslužuje da živi i ja bi ga odma na kolac ili proćerao iz države - neka sam izabere.

sve je tu jasno da jasnije ne mož biti..Skadar je bio srpska prestonica stotinama godina,ceo sever Albanije takođe pun srpskh toponima,ne bi valjda mrnjavčevići prestonicu zidali u tudjem okruženju..kao kad bi prestonicaSrbije bila u Hrvatskom Zagorju....

Zeljko Raznatovic Arkan (Turski nadimak) je od Keljmendija - Albanac porijeklom prije nego sto prodade vjeru za veceru. Kako Sakatilo kaze, pradjedovi mu se u grobu prevrcu.

Провокатор и лажни Санџаклија, а у ствари Бошњачић из ФБиХ. :lol:

"Кељменди" су албанско хришћанско племе Клименти, а код су порекла, то би најбоље Морачанин знао да ти исприча... пре него што поменеш опет нечије пра(ђ)дедове. :cool:

Аркан турски надимак? :lol:

!CBilKlQCGk~$%28KGrHqUOKp!E0Uc5hywYBNIL!6hZ6!~~_12.JPG
Arkan11.gif

Arkan, Die Schwarze Maske, од латинског arcanum, тајновитост, мистерија? :lol:

Е мој, Ататурк! Паметан си као овај Кељменд на мом садашњем аватару. :lol:

Srpski jezik nije strani jezik u Crnoj Gori - on je Ustavom Crne Gore definisan kao jezik u službenoj upotrebi! A ako ćemo pošteno - srpski, crnogorski, hrvatski i bosanski - to su četiri naziva za jedan te isti jezik! Može ovo nekom da se sviđa ili ne - ali to je fakat!
Inače imaš mnoge države na svijetu đe se govori većinski upravo strani jezik - šta ćemo sa Latinskom Amerikom i mnogim državama u Africi, Aziji, Australiji i Okeaniji? Ili u Irskoj ili Bjelorusiji se na primjer većinski upravo govori strani jezik, koji je u tim državama proglašen za drugi službeni jezik!

Da,daaaa...samo nigde u svetu nemas da je drzavotvorni narod manjina u svojoj zemlji.Kao sto su "crnogorci"manjina u CG.Manje ih ima od 50% populacije u zemlji,treba da se proglase za nacionalnu anjinu u CG.:)

"Кељменди" су албанско хришћанско племе Клименти, а код су порекла, то би најбоље Морачанин знао да ти исприча... пре него што поменеш опет нечије пра(ђ)дедове. :cool:

Moram reći da me Mrdo ponekad iznenadi jer neke stvari u CG dobro poznaje. Ono što nezna, ponekad provocira pa nešto napiše da bi vidio kakve će biti reakcije.
Vidim, da dosta prati bosanske islamske forume i od tamo crpi podatke.

A što se tiče Klimenta- to su pretežno Albanci hrišćani katolici i nešto malo pravoslavaca isto kao i crnogorski Albanci, oni iz Tuzi kod Podgorice. Ti se stalno svađaju sa Albancima muslimanima. Klimenti imaju u svijetu vrlo veliku i jaku diasporu od koje dolaze pare. Ti bi željeli, da u Albaniji, kao i u drugim susjednim zemljama na vlast dođu hrišćani i da se smanji uticaj islama među Albancima.

Klimenti, koji su prešli na islam su se morali seliti iz Malesije i pobjegli sa Turcima, te naselili susjedne krajeve-Plav, Gusinje, N.Pazar, Kosovo....).
Uopšte, u tom brtskom (malisorskom) dijelu Albanije i sve do Skadra ima dosta naroda slovenskog porijekla, koje je Enver Hodža nasilno asimilovao. U Skadru ima društvo KUD -Morača.

Poslednja izmena:
To ustvari uopšte nije važno od koga je.

A jel :lol:

A pušti Arkana lupeža.

Jes vala pusti bas onog Zeljka Raznatovica Arkana velikog Srbina albanskog porijekla i turskog nadimka...kako trazio tako i dobio.

Nego Mrdo, šta kažu ovi tz. nezvanični rezultati popisa?
Koliko ima Muslimana i Bošnjaka u CG?
Jel padaju ili rastu? Šta veli baba Raduša?

Ne bi znao reci. Po meni vise ce biti Bosnjaka od Muslimana a ako je vjerovati onom Goranu Nikolicu broj Bosnjaka i Muslimana povecace se za oko 2% u odnosu na 2003 godinu... sad se ne zna od ukupnog broja ko ce imati vise.

Poslednja izmena:

Аркан турски надимак? :lol:

!CBilKlQCGk~$%28KGrHqUOKp!E0Uc5hywYBNIL!6hZ6!~~_12.JPG
Arkan11.gif

Arkan, Die Schwarze Maske, од латинског arcanum, тајновитост, мистерија? :lol:

Е мој, Ататурк! Паметан си као овај Кељменд на мом садашњем аватару. :lol:
Arkan nije turski nadimak , nego tursko prezime , koje je Raznatovic imao u jednom od laznih turskih pasosa koji je koristio krajem sedamdesetih , pa mu je po tome ostao nadimak .

Da,daaaa...samo nigde u svetu nemas da je drzavotvorni narod manjina u svojoj zemlji.Kao sto su "crnogorci"manjina u CG.Manje ih ima od 50% populacije u zemlji,treba da se proglase za nacionalnu anjinu u CG.:)

Naravno da takvih primjera ima - u Monaku Managaski čine svega 17% stanovništava stanovništva - Francuza je tamo oko 47%! Šta reći o mnogim afričkim državama đe mnoge etničke grupe još uvijek nisu u potpunosti uspjele da se stope u "državnu" naciju - tako u mnogima od njih nijedna od tih etničkih grupa nema apsolutnu većinu!
Međutim želim da naglasim da Crnogorci u Crnoj Gori nisu ništa više državotvoran narod od Srba ili ostalih naroda u njoj, koji se osjećaju kao njeni državotvorni narodi! Koliko znam Ustav je Crnu Goru definisao kao državu građana, đe je građanin bez obzira na njegovu nacionalnu pripadnost konstituent vlasti, a ne neka nacionalna skupina! U Ustavu su i pobrojani svi narodi kojih ima preko 1%!
Što se tiče toga da nas Crnogoraca ima manje od 50% - iako si najvjerovatnije u pravu - ipak bih ja sačekao rezultate popisa - mnogi pominju rast Srba, ali se nešto malo spominje rast Crnogoraca, koji je na ovom popisu veći nego rast Srba! I još jedno pitanje - ako su Crnogorci "nacinalna manjina" u Crnoj Gori - ko je onda "nacionalna većina" u njoj?

Пошто су дукљанке овдје заштићене као бијели међеди...а напсиао сам им један лијеп пост који ми одмах побрисаше...одјаваљујем се са овог форума.

Ово је све само не србски форум...

Набитније је оно што дукљанке највише боли, а то је да су Срби на овом попису показали да се не боје никога и да је Црна Гора и српски језик њихова ђедовина...да их има све више и да ће дукљани кад се једном муслимани издвоје из њиховог тора остати мањина у Црној Гори, иако ни сада све заједно са муслима немају већину.

Биће Црна Гора оно што је некад била СРБСКА СПАРТА...већ иде ка томе, а турцима поручујем да купе прње док још времана имају, па на козе и за Анадолију...пут под ноге...

O crni Branomire, sta bi, posvadja se ti sa Moracaninom... crnogorski pravoslavci medju sobom.
Udarite na mene mozda vas Turcin ujedini.

Pa znaš da tu ima dosta istine.
Uvijek smo se mi međusobno svađali kad je mir a kad nas neko napadne onda postajemo jedinstveni kao niko.
Zato ima puno dokaza kroz istoriju i puno istinitih priča, da su se u ratu masovno mirili i oni što su se najviše zakrvili.
To je naša sudbina.

A za tebe Mrdo,
Ja te nikad nemogu smatrati Turčinom jer su oni davno spizdili okle su i došli.
Vi ste svi potomci ovih naroda sa ovog teritorija, koji ste eto primili islam.
Ako ste lojalni državi u kojoj živite, niko vam ništa neće i svi će vas poštovati i niko nikakve razlike tu neće praviti.

Poslednja izmena:
Даниловић: И даље добре вијести - Срби 35%, српски језик 50%

На узорку од преко 93.000 грађана Црне Горе стање остаје непромијењено када је у питању проценат Срба и оних којима је српски матерњи језик. Дакле великих 35% српски опредијељених, а скоро 50% становника није се одрекло свог матерњег језика.

Ово је најсвежија информација што значи да се тренд наставља те да на крају можемо кориговати проценте само у мјери статистички оправданог. Шта то значи: дефинитивно, да ће број Срба у Црној Гори бити већи данас него прије седам година што је и оправдано. Моји пријатељи знају да сам од почетка тврдио како нас никада више неће бити ни за промил мање јер након потпуне екстремизације и дукљанизације црногорства од појединих партија и медија људи су схватили да свој идентитет најјасније чувају ако без устезања саопште српску националну припадност.

Људима из МОНСТАТ-а и Владе је јасно да НОВА има релевантне и необориве показатеље због тога сам миран у ишчекивању пребројавања. Не треба с тога паничити јер смо као народ превелики да би нас плашили ситним малверзацијама. Чуо сам ових дана сијасет неодговарајућих поређења типа; треба се чувати јер они сваки пут украду на бројању. Не, одавно није тако. Већ десетак година када су избори у питању проблем није пребројавање гласова него оно што се ради током предизборне кампање - уцјене, пријетње, притисци итд. Током пописа ДПС-СДП власт није имала оне неограничене количине новца као некада па је прави и велики притисак изостао. И да га је било, међутим, убијеђен сам да би ствар била слична јер једно је када некоме купите глас, а друго када треба да откупите нечију нацију, вјеру или језик. Још један аргумент у корист тврдњи да нијесу најсрећнија поређења између избора и пописа. Када на дану избора убаците листић у кутију можете сакрити одмах потом и од себе и своје савјести како и зашто сте гласали баш тако. На попису добијете копију пописнице која остаје да свједочи о вашој одлучности и када год затреба можете своју вољу сабрати са вољом својих пријатеља и утврдити да ли сте покрадени. Пописница на којима пише да смо Српкиње и Срби у Црној Гори има овога пута више од 200. 000. (двјеста хиљада). Сваког поштеног Црногорца и човјека ова чињеница треба да радује, а никако да узнемири или уплаши.

Каже ми комшија: нећу више да слушам бубашвабе које свако мало поручују "ако вам се не свиђа идите у Србију" јер смо доказали да је Црна Гора наша и да без нас не може постојати. И још каже да ће бубашвабама рећи; ако вам се не свиђа у ЦГ идите у Ловћенац. Само сам му рекао: немој комшија никада да допустимо да и ми постанемо бубашвабе. У овом друштву огромна већина људи су пристојни и честити комшије и пријатељи без обзира на националност и језик.

Ma meni nekako nemoguće zvuči da skoči broj i Crnogoraca i Srba... a toliko se priča da Albanci i Muslimani imaju veći natalitet nego pravoslavci...

Čekajmo konačne rezultate pa onda ćemo pričati... inače ja mislim da se situacija neće bitno promjeniti od prošlog popisa i da će sve biti manje-više isto!

Prema ukrstanju podataka iz raznih gradova preliminarna prognoza (ovo je iz DPS partije) je:

2011 preliminarni podaci:

Crnogorci - 48.5%
Srbi - 33.5%

Crnogorski jezik - 42.5%
Srpski jezik - 48.5%

2003 je bilo ovako:

Crnogorci - 43.16%
Srbi - 31.99%

Crnogorski jezik - 21.96%
Srpski jezik - 63.49%

Pa, ovo je odličan rezultat za Srbe. To znači da su Srbi najbrojniji u CG, a evo i zašto... Neko ko se izjašnjava kao Srbin može biti samo Srbin i ništa drugo, a oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci su, pored Srba izroda, i Mujage, i Šiptari, i Hrvati, i kakvih sve nema u tom bućkurišu. Ako bi se taj bućkuriš razdelio po nacijama, i da u Crnogorcima ostanu samo Srbi izrodi, definitivno je jasno da su pravi Srbi većina u CG, i da je to srpska država.

Ma meni nekako nemoguće zvuči da skoči broj i Crnogoraca i Srba... a toliko se priča da Albanci i Muslimani imaju veći natalitet nego pravoslavci...

Muslimani su se masovno popisali crnogorski, u tome je riječ.

Čekajmo konačne rezultate pa onda ćemo pričati... inače ja mislim da se situacija neće bitno promjeniti od prošlog popisa i da će sve biti manje-više isto!

:dontunderstand: Što, 63% će se izjasniti da im je srpski maternji???

Istina. Manje vise uglavnom bice isto s'time da ce najveca promjena biti u jeziku tj. da ce Crnogorski jezik porasti za nekih 10-12% u odnosu na popis prije 8 godina.

Muslimani su se masovno popisali crnogorski, u tome je riječ.

Ko ti to rece :think:

Poslednja izmena:

Back