Председнички избори 02.04.2017. године!

Kako biste glasali?

• Saša Janković

glasova: 20 12,5%
  • Vuk Jeremić

glasova: 22 13,8%
  • Miroslav Parović

glasova: 6 3,8%
  • Saša Radulović

glasova: 10 6,3%
  • Ljubiša Preletačević Beli

glasova: 33 20,6%
  • Aleksandar Vučić

glasova: 23 14,4%
  • Boško Obradović

glasova: 12 7,5%
  • Vojislav Šešelj

glasova: 4 2,5%
  • Aleksandar Popović

glasova: 1 0,6%
  • Milan Stamatović

glasova: 2 1,3%
  • Nenad Čanak

glasova: 4 2,5%
  • Beli listić

glasova: 0 0,0%
  • Bojkot

glasova: 5 3,1%
  • -

glasova: 8 5,0%
  • --

glasova: 10 6,3%

• Ukupno glasova
    160
  • Anketa je zatvorena .
1. Има једно правило, које требате проверити дали је усвојено у Србији.
Ако има 50%+1 неважећи листић, следују нови избори на којим морају бити потпуно нови кандидати.

2. `Оћеш албанску платформу и за Србију?
Шиптари би те оберучке прихватили.

1. Ja sam predlagao slicno, da ako pobede (ne mora 50%+1 dovoljno da dobiju beli listici i 30% ako svi drugi imaju manje) da svi kandidati/partije koji su se kandidovali vise ne mogu da se kandiduju - NIKAD. Moze i varijanta, da svi kandidati/partije ispod broja belih listica vise nikad ne mogu da se kandiduju. Ali mislim da kod nas taj zakon ne postoji, niti ce ikad postojati - mnogo im je opasan.

2. Ono sto sam mislio to sam i napisao - ja ne radim u javnom sektoru nego u privatnom, i imam veliku platu, a time i davanja (porezi i doprinosi) za uslove u Srbiji. Stoga ogromne pare, u odnosu na vecinu drugih glasaca u Srbiji, dajem ovoj drzavi, sto direktno od sebe, sto kroz firmu za koju radim (koja nije moja, ali placamo ogroman porez i sve ostalo - zamislite da to ne placamo drzavi nego lepo delimo medju sobom, bio bih bogatas).
Zbog toga sam napisao da cu da prestanem da placam, pa neka ovi sto glasaju zive od svojih para, koje oni zarade. Da je tako, pocrkali bi od gladi u roku od odmah. Nego se Srbija slepa na nama zdravim platisama budzetu, dotacijama iz inostranstva od imigracije i od kredita kojima krpe rupe (a koje posle vracamo svi, sto se opet svede na nas koji donosimo zdrave i sveze pare u sistem).

Prema tome, ne znam sta Siptari imaju s tim.

Evo za one koje zanima, prikupio sam podatke sa dva susedna izborna mesta u Beogradu.

Vidi se da je statistika tu, naravno iskrivljeni su rezultati jer je u pitanju Beograd, ali je velika slicnost u rezultatima, narocito ako se gledaju slabo rangirani kandidati.

Mesto 1:
Izlaznost: 63,83%
Nevazecih listica: 1,01%

1. Jankovic 35,77%
2. Jeremic 8,44%
3. Parovic 0,38%
4. Radulovic 2,14%
5. Beli 12,72%
6. Vucic 29,09%
7. Obradovic 1,76%
8. Seselj 2,52%
9. Popovic 4.91%
10. Stamatovic 0,50%
11. Canak 0,75%

Mesto 2:
Izlaznost: 62.91%
Nevazecih listica: 1,59%

1. Jankovic 35,32%
2. Jeremic 8,37%
3. Parovic 0,13%
4. Radulovic 1,46%
5. Beli 8,76%
6. Vucic 36,25%
7. Obradovic 1,59%
8. Seselj 3,54%
9. Popovic 2,39%
10. Stamatovic 0,40%
11. Canak 0,26%

Vidi se da su Jankovic i Jeremic stabilni, Vucic ima poveliku razliku, kao i Beli, u suprotnom smeru (gde Vucic ode u minus, Beli ode u plus i obrnuto), i vidi se znacajna varijacija Popovica i donekle Seselja, ali su njihovi procenti mali pa je i znacaj toga manji.

Zapazite jako slicnu izlaznost, kao i broj belih listica (hocu da kazem nema na jednom mestu 1% belih listica, a na drugom 6%).

To je ono sto sam ja pokusavao da objasnim ljudima pre izbora - nema kradje na izbornom mestu, i rezultati jako dobro pokazu one koji se posle ispostave kao krajnji. Naravno, mora se uzeti u obzir koja je sredina u pitanju, ali vidi se da ljudi prilicno slicno glasaju u slicnoj sredini.

Vidimo da oko 20% Beogradjana na ovim birackim mestima podrzava i Vucica i Jankovica, u odnosu na UKUPAN BROJ UPISANIH biraca, ne samo onih koji su izasli na glasanje.

Poslednja izmena:
I jos malo statistike.

Pisao sam negde da me zanima koliko je falilo da Vucic ode ispod crte od 50% pod pretpostavkom da svi ti novoizasli glasaju protiv njega (nebitno za koga).

Ispostavlja se da je za takav scenario falilo oko 350000 glasova/glasaca, sto je oko 50% od broja glasaca koji su glasali protiv Vucica (gde nisam uracunao Seseljeve glasace).

Ovo je gruba racunica, ali pokazuje gde je problem - svaki treci potreban da se Vucic otera ispod crte nije glasao.
Dok je otprilike svaki treci od upisanih biraca glasao za Vucica.

Ima nesto u broju 3, izgleda.

Za sve one koji "padaju u nesvest" zbog epohalnog rezultata Vučića samo par detalja sa predsedničkih izbora 2008. godine

U prvom krugu tih izbora je Toma, sa pozciji opozicije a ne vlasti, bez medija i ovakve nenormalne podrške celog državnog aparata ima 1.650.000 glasova BEZ SPS-a jer su socijalisti kandidovali Mrkonjića koji je uzeo 250.000

Takođe je Pator izašao sam i uzeo 100.000 glasova a ni Bošnjaci sigurno nisu podržali Tomu kao što je cela ekipa Zukorlić-Ugljanin-Ljajić podržala Vučića sada.

Ako se tome doda da je 2008. u drugom krugu Toma imao 2.200.000 glasova, onda je jasno da Vučićev rezultat nije ništa posebno imajući u vidu brutalnu propagandu i medijski mrak za sve ostale.

Za sve one koji "padaju u nesvest" zbog epohalnog rezultata Vučića samo par detalja sa predsedničkih izbora 2008. godine

U prvom krugu tih izbora je Toma, sa pozciji opozicije a ne vlasti, bez medija i ovakve nenormalne podrške celog državnog aparata ima 1.650.000 glasova BEZ SPS-a jer su socijalisti kandidovali Mrkonjića koji je uzeo 250.000

Takođe je Pator izašao sam i uzeo 100.000 glasova a ni Bošnjaci sigurno nisu podržali Tomu kao što je cela ekipa Zukorlić-Ugljanin-Ljajić podržala Vučića sada.

Ako se tome doda da je 2008. u drugom krugu Toma imao 2.200.000 glasova, onda je jasno da Vučićev rezultat nije ništa posebno imajući u vidu brutalnu propagandu i medijski mrak za sve ostale.

Nista ja ne kazem, ja zapravo i potenciram da je to to, da je Srbija tako glasala cak i da je bilo neke muvacine, ali nije to bilo 20% sigurno.

Razocarenje su gradjani Srbije koji su glasali za Vucica, tj. njihov broj. To je ono sto ubija u pojam.

Pobeda nije iznenadjenje. Ucvrscena je moc Vodje. Regularno, legitimno na izborima, bez nasilja. Sto kaze cisto kao suza.

Beli je svojim rezultatima potuko velike igrace koji zive od politike,iskusne i bivse vlastodrzce Sekija, Canka i Jeremica. Obradovic i Radulovic su drasticno pali posle godinu dana sa 5% na 2% tj 6% na 1.4%. Kad budu sledeci parlamentarni mislim da nece preci cenzus. SRS, LSV nevidljive stranke u rangu DSSa, Palmine i Veljine.

Fenomen Beli je nesvesno pomogao Vucicu u ovoj kampanji. Sebi je ucvrstio popularnost da ga u narodu nisu zaboravili od pre godinu dana, cak su pohrlili u redove za skupljanje potpisa. AV je to lukavo iskoristio. Medijski mrak je progutao opoziciju u kampanji. Tv sa nac. frekvencijom i lokalne samo o vodji, stampani i el. mediji isto. Mediji su se, pored Vucica, bavili i dizali popularnost Belom, ostale kandidate Jankovica i Jeremica blatili. Ostalih sedam nije postojalo. Cela opozicija je glasove skupila preko interneta, jer drugacije i nije moglo. Saka jada glasova.

Opozicija je sama sebi kamen spoticanja. Beli je razmontirao izgubljenu opoziciju. Nije odradio zadatak da poveca izlaznost sto je Radule hteo njegovom podrskom na tviteru, nije i ostatak opozicije uradio isto. Opozicija nije se ujedinila sto je, po svemu sudeci, neophodno. Za promenu je potrebna nova ujedinjena opozicija. Morala je da se desi prosle godine. Na sledecim parlamentarnim jedino tako da pokusaju da nesto. Losi rezultati bivsih jahaca naroda 12 godina su pokazatelj da im niko ne pridaje paznju, procitani su. Tadic i Jeremic 5%, ostaci stranke, senka DS preko Jankovica 15%. Da nije njega ne bi stigli ni do tri procenata.

Od 6+ miliona glasaca, 3,5 miliona je izaslo, a AV je dobio 1, 8 milliona. Mrvice je podelila opozicija. Ostatak nacije nije bio zainteresovan, nije se ispunila zelja opozicije o velikoj izlaznosti. Cak i pala od prosle godine. Veliki broj glasaca su penzioneri koji su presudili ubedljivom pobedom. Mladji su glasali za Belog, ali ne svi. Mislim da su mladi vise ostali kuci s obzirom da pola nacije izaslo. To je porazavajuce ako se traze promene. Na drustavenim mrezama u kampanji i pre izbora, sve vreme ove vlasti, kuka se kako je lose, ne valja nista, nikakav boljitak i pomak se ne desava, cak je nesto i gore. Onda penzosi od 80-90 godina imaju vise volje da glasaju za bolje sutra nego oni sa 20-25 godina kojima to bolje sutra stvarno treba. Ne racunam ucenjene otkazima da bi sacuvali radna mesta po javnom sektoru, oni to rade iz moranja. Jesu ovo predsednicki i nemaju mi tezinu kao parlamentarni, ali su veca izlaznost i drugi krug mogli biti pomak ka svetlu tunela.

Gotov je

čitaj, pisao je neko pametniji

8 GREŠAKA OPOZICIJE Vučić je najveću reklamu dobio tamo gde je nije očekivao
glavna odlika svih jadnih, agresivnih "LevoRucionara":

5) Manična depresivnost
Karakterišu je egzaltirano odsustvo realnosti uoči izbora ("razbićemo u prvom krugu!"), koje posle izbora smenjuje širenje depresije i malodušnosti ("selim se iz ove države"). Opozicija bi trebalo da se koncentriše na realno ostvarive pobede i da gradi budućnost na tim uspesima. Jankovićevih 16 odsto nije loš početak za kandidata slabo prihvaćenog u unutrašnjosti Srbije.
6) Preterivanja i isključivost
Koliko god neko mislio loše o Aleksandru Vučiću, niti je Srbija zaista Severna Koreja, niti je Vučić Hitler, niti su naprednjaci SS, niti je danas kao devedesetih. Takva preterivanja umesto učinka generišu konflikte i skreću pažnju sa problema na koje bi zapravo trebalo da ukažu.
Štaviše, ko god ukaže na ta preterivanja biva agresivno prokažen kao "Vučićeva botčina", čime se dodatno kruni i onako krhka opoziciona masa.

svi nešto pričaju te razjedinjenost opozicije, te pukla opozicija, te neorganizovanost itd itd
aman zaman, ONI HOĆE DA SU RAZJEDINJENI, ONI HOĆE DA SU PUKLI...KAPIRATE?
pa cela opozicija, osim dveri i dss-a, ima plan i program kao pozicija...zašto bi bilo šta menjali?
sve je to deo plana, deo balkanskog cirkusa u kome smo mi srbi uvek klovnovi
Alo, ako nisi primetio, niko ne priča o opoziciji niti je koga briga šta će oni da urade:zblesav:

I oni su umešani u mešetarenje sa ovim izborima!

Trenutno "demokratska opozicija" ima veliki problem - U CEMU SE NJIHOV PROGRAM SUSTINSKI RAZLIKUJE OD PROGRAMA SNS-a?

- i jedni i drugi hoce u EU
- i jedni i drugi hoce u NATO
- i jedni i drugi bi da rasprodaju sve sto je ostalo
- i jedni i drugi bi da se oslobode KiM, samo stisla guza gace jer je pitanje previse osetljivo
- i jedni i drugi se zaduzuju do besvesti
- i jedni i drugi samo pumpaju svoje kadrove u javni sektor, a otpustaju se sporadicno (citaj: pojedinacno) samo neposlusni, umesto da se otpusti 30% javnog sektora
- i jedni i drugi se izvinjavaju bivsim susedima za 90-te

Znaci, nijedne sustinske razlike u bitnim pitanjima nema. Realno, da sam pobornik DS/LDP politike, ne vidim ni jedan jedini razlog da ne glasam za Vucica. Realno.
Zato je Vucic bez problema pokupio glasove manjina.

Evo, molim da mi neko navede sustinske razlike programa SNS-a i bilo koje stranke pro-EU opcije.

Jedino DSS ima razliku u ne pristupanju EU, bar ne po svaku cenu, i Dveri koje imaju jos razlika.
Za DJB znam samo da se Kradule zalaze za ciscenje javnog sektora, zbog cega i ima moje simpatije.

Beli je, sa druge strane, pokazao koliko su nam izlizani politicari kao licnosti i lideri, i kako vise nema nikoga ko ima iole politickog autoriteta u Srbiji. Objektivno, uzevsi u obzir okolnosti, kampanju, raspolozive resurse i cinjenicu da Beli cak nije iz Beograda (nije uvreda, nego donekle hendikep u odnosu na politicare iz Beograda jer ima smanjene mogucnosti za propagiranje, lobiranje i sl) Beli je apsolutno razvalio na ovim izborima, i pomenimo to po milioniti put, ne zato sto je on nesto posebno (mada svaka cast momku, ne mislim ovim nista uvredljivo, na kraju sve je jasno iz njegovog nastupa) vec zato sto su ostali bezvredni crvi.

A ovo nas upucuje na nesto sto ja odavno kritikujem u nasoj politici, a to je kult licnosti, gde se stranka bukvalno poistovecuje sa predsednikom. Nemoguce je danas da jedna osoba zna sve, tako da i sposobna stranka mora imati u svojim redovima ljude raznih specijalnosti da bi mogla da adekvatno pokrije sve aspekte drustvenog upravljanja i razvoja.
Gde su ti ljudi? Vidite li ih vi? Cujete li ih? NE.

A gde je to clanstvo koje kao ovce cuti i placa clanarinu i radi "prljave poslove" za Gospodare stranaka? Pa zar nije logicno da stranku cine clanovi, a ne predsednik i upravni odbor ili kako vec zovu taj kruzok na vrhu? Zasto onda hiljade clanova ne pociste tih 10 ljudi sa vrha SVOJE stranke, jer to je NJIHOVA stranka, a ne stranka VRHUSKE?

Dakle stranke imaju isti problem kao i cela drzava - saka ljudi na vrhu zloupotrebljava stranku i clanstvo koje cuti i prakticno bez kazne pusta prvonavedene da mute, kradu i kvare, kao sto saka ljudi na celu drzave (a koji poticu uglavnom iz stranaka) pljackaju, mute, kradu i kvare celu drzavu i zivot svima nama, ali mi cutimo i trpimo.

Mislim da promene treba da krenu u strankama, lakse i brze je tako nego da se udara na ceo drzavni sistem.

POCISTITE SVOJE STRANKE VI KOJI STE CLANOVI ISTIH, NE BUDITE OVCE RUKOVODSTAVA! Onda cemo mi ostali glasati za onu koja nam je najbliza, ali samo ako stranke zaista budu radile u interesu drzave i naroda, a ne svom licnom.

Ocigledno smo dosli do crvene linijie, Beli je to lepo pokazao.

Ја сам бијо контролер на изборима. Морам да се похвалим да сам сролао буксну на бирачком месту док су остали бројали гласове. То никад нико није урадијо на ниједним изборима у свету никад.

Такође сам приметијо једну неправилност ал нисам хтео да друкам. Ишао сам до куће повремено пошто је било доста контролера, није било потребе да седимо једни другима на главама. Једанпут кад сам се враћо са бирачког места, приметијо сам да та жена што је била испред Вука Јеремића нешто разговара са другом женом. И та друга жена јој је рекла даће гласати за кога год она каже.

Ето то сам чуо,после сам се обратијо прецеднику комисије, он је реко "терај их у *****, боље да ништа не пријављујемо има да се задржимо онда до пола ноћи. Ко јој **** матер."

Ја сам бијо контролер на изборима. Морам да се похвалим да сам сролао буксну на бирачком месту док су остали бројали гласове. То никад нико није урадијо на ниједним изборима у свету никад.

Ništa to dok ne razvučeš lajnu koksa preko zapisnika i povučeš to pred prvom babom koja naiđe :D

Ništa to dok ne razvučeš lajnu koksa preko zapisnika i povučeš to pred prvom babom koja naiđe :D

Требо сам грам мдме да растворим у флашу воде па да дам осталима из комисије да пију. Е то би бијо шоу. Ето идеје за наредни изборни циклус. А то ћу заиста да направим, пошто реализујем сваку идеју која ми се учини симпатична, од приче нема ништа.

Требо сам грам мдме да растворим у флашу воде па да дам осталима из комисије да пију. Е то би бијо шоу. Ето идеје за наредни изборни циклус. А то ћу заиста да направим, пошто реализујем сваку идеју која ми се учини симпатична, од приче нема ништа.

Ali molim te da rastvoriš u akva hebi, ništa drugo ne priznajem :mrgreen:

Čemu pesimizam ?

Vazduh je besplatan.

Pivo je jeftino.

Ide lepo vreme, žene će da se obriju.

Nema razloga razmišljati o porazima :cool:
Није то песимизам- то је оптимизам!
Ја чекам кад ће ВУ да почне да хапси ову банду, да поштен свет може да прошета градом, без да слуша глупости...

Није то песимизам- то је оптимизам!
Ја чекам кад ће ВУ да почне да хапси ову банду, да поштен свет може да прошета градом, без да слуша глупости...

Pa idi na reku, pošten svet u centar ne zalazi ako nema nekog posla.

Back