Meni film na kraju, kad saberem sve utiske, deluje baš kao opasna feministička propaganda, i sve ostalo se pod time naruši. Vidim da su ga na kraju zbog toga i glorifikovali, ali zaista više ne mogu da podnesem pozitivne ocene filmova na osnovu političke korektnosti.
Inače, od Makbeta sam mnogo očekivao, a doživeo sam nešto potpuno ludo - film mi je delovao mnogo sporiji nego sama drama. Inače mi je Makbet jedna od najdražih Šekspirovih tragedija, veoma je fast-paced, tako da se verovatno može pročitati za manje vremena od trajanja filma.
No te adaptacije koje gledaju da verodostojno prenesu pun tekst su često problematične, isti problem sam imao i sa Hamletom (doduše, tu ima još hiljadu drugih stvari koje su loše odrađene).
Ne znam, meni se Makbet mnogo dopao. Što se tiče The Witch i feminizma naravno postoji ta crta, ali meni je jača estetika samog filma. Inače glavna junakinja koja igra kćerku onih ludaka je ekstra riba, čak sam negde navijao da se razvije neka vrsta incestuozne veze izmedju nje i brata pošto su postojale indikacije, ali to se nije desilo. Ali poslednja scena kad gola šeta kroz šumu je svakako win.
Nego, nazad na temu: odgledao psihološki triler Identity sa John Cusackom u glavnom ulozi. Za tu vrstu filma i radnje odlično smišljen i uradjen. Nije remek delo, ali svejedno jako dobar sa izuzetno jakim twistom.
Odgledao ranije i
Malice sa Nikol Kidman, film je iz 1995. i možda ga je neko i gledao, namerno sam boldovao, iskreno odavno nisam gledao bolje ostvarenje, a zaboravio sam da ga stavim u listu.
Inače, još jednom da preporučim ko voli najviše psihološke trilere kao ja - da obavezno pogleda
Cuerpo,, španski psihološki triler iz 2012 i
Prisoners, američki psihološki triler iz 2013. Znači čak i ako niste fanovi ovog žanra ova dva filma obavezno pogledajte, meni najbolja dva psihološka trilera u poslednjih deset godina.
A od filmova uopšte, obavezno pogledati
The Boy iz 2015., ovaj film smatram remek delom i u top 5 mi je omiljenih filmova svih vremena.