Posao u Australiji

Ima li bar nekoga ko je postavio neko pitanje direktno DIAC-u u vezi aplikacije za vizu?
Nisam ovo skoro objašnjavao (nisam doduše ništa skoro objašnjavao).
Sistem je poluautomatski.
Da čitaju pisma, čitaju, ali odgovori se ne pišu. Odgovori su generisani za razne vrste pitanja i kad pročitaju šta si pitao, dovoljno je da kliknu gde trebai tebi ide odgovor. Ako ti je pitanje složeno ili specifično, dobiješ brojeve telefona pa zoveš.

Nisam ovo skoro objašnjavao (nisam doduše ništa skoro objašnjavao).
Sistem je poluautomatski.
Da čitaju pisma, čitaju, ali odgovori se ne pišu. Odgovori su generisani za razne vrste pitanja i kad pročitaju šta si pitao, dovoljno je da kliknu gde trebai tebi ide odgovor. Ako ti je pitanje složeno ili specifično, dobiješ brojeve telefona pa zoveš.

Hvala, znaci moje pitanje je specificno :(

Danima čitam poruke na ovom forumu,većina.....I :dash::dash::dash:

Pošto u ovoj zemlji iše ne vidim,NIKAKVU,perspektivu,definitvno želim da odem odavde!!!!
Imam par pitanja i ako neko može da mi da konkretne odgovore!!!
Devojka(buduća supruga:heart::heart:)ima rođake "dole".Da li postoji neka varijanta sa garantnim pismokm kao u EU ili USA?Koliko traje procedura oko dobijanja vize i za koju da da pošalju papire a da kasnije može da se produži i koja se viza najbrže dobija!
Da napomenem,ja imam 32god. i vlasnik sam male privatne firme(ALI NE JOŠ ZADUGO:(:( )
a devojka ima 30god. stalno je zaposlena i ima završenu višu školu i skoro završen fax:super:

još jedno pitanje,da li je neko putovao brodom,kakva su iskustva i koja je cena karte?

Nego, sad skinuh onaj formular koji popunjavamo mi koji smo bili u vojsci za vreme ovdasnjih poslednjih ratova i tamo na pocetku stoje opet ona opsta pitanja da li si bio krivicno ili prekrsajno kaznjavan....
Da li pod ovim "prekrsajno" podrazumevaju i prekrsajnu kaznu za prekoracenje brzine? I da li i to moze biti razlog za odbijanje aplikacije? Jeste li vi koji ste poslali aplikacije navodili takve stvari?

Da li ovo cutanje znaci da ste svi besprekorno cistih dosijea i ne razmisljate o ovim stvarima ili ne zalite da se izjasnjavate? Da vam nije poznato necije iskustvo ili mozda imate neko misljenje?:think:

Da li ovo cutanje znaci da ste svi besprekorno cistih dosijea i ne razmisljate o ovim stvarima ili ne zalite da se izjasnjavate? Da vam nije poznato necije iskustvo ili mozda imate neko misljenje?:think:

Aloha koleza,
Kada smo mi popunjavali te Formulare navodili smo sve iskreno,
mada mi i nemamo nikakvih prekršaja...
Ono što nam je naglešeno je to da na pitanja moramo istinski da odgovorimo...
Naročito iz razloga jer ćeš kasnije morati da izvadiš potvrde iz SUP-a i
Suda da nisi bio kažnjavan,hapšen i da protiv tebe nije vođen krivični postupak...

:lol:

Aloha koleza,
Kada smo mi popunjavali te Formulare navodili smo sve iskreno,
mada mi i nemamo nikakvih prekršaja...
Ono što nam je naglešeno je to da na pitanja moramo istinski da odgovorimo...
Naročito iz razloga jer ćeš kasnije morati da izvadiš potvrde iz SUP-a i
Suda da nisi bio kažnjavan,hapšen i da protiv tebe nije vođen krivični postupak...

:lol:

A kazi mi da li oni salju neki formular koji popunjavaju ovi u SUP-u ili samo dodjes na salter i trazis tu potvrdu o nekaznjavanju? Ja sam tu potvrdu vadio relativno skoro pre par godina zbog potrebe zaposljavanja i pise da nisam kaznjavan. Kod nas se takvi sitni, uslovno receno, prekrsaji ne beleze u dosije. Ne znam da li je neko imao prilike da vidi kako izgleda ta potvrda kada se zasniva radni odnos, zanima me da li je i za potrebe emigracije ista ili drugacija?

A i onaj formular o vojsci je teska gnjavaza. Pa ja se 80 odsto stvari koje pitaju ne secam. Kakva bre imena komandanata i da li je jedinica u kojoj sam bio imala teske kamioni ili statijaznam... Ne mogu ni da se setim da li je granicna jedinica u kojoj sam sluzio bila brigada ili bataljon (niti znam sta je od ta dva vece), a kamo li ostalo. Davno to bese..... Jeste li vi na odgovore koje neznate pisali jednostavo "ne znam"i "ne secam se"?

A kazi mi da li oni salju neki formular koji popunjavaju ovi u SUP-u ili samo dodjes na salter i trazis tu potvrdu o nekaznjavanju? Ja sam tu potvrdu vadio relativno skoro pre par godina zbog potrebe zaposljavanja i pise da nisam kaznjavan. Kod nas se takvi sitni, uslovno receno, prekrsaji ne beleze u dosije. Ne znam da li je neko imao prilike da vidi kako izgleda ta potvrda kada se zasniva radni odnos, zanima me da li je i za potrebe emigracije ista ili drugacija?

Ma jok odeš tamo gde treba i izvadiš Potvrde...
U sudu dobiješ odmah a u SUP-u se čeka par dana, mada stvarno ne znam zbog čega...:mrgreen:

Potvrda je naj običnija, par redova texta i to je TO...:lol:

PS. E, da i obe imaju važnost 1 godinu, tamo kod Oz-ija...:lol:

Pre sam Serator nego Moderator. Ne znam ja sam DAVNO otisao ali znam kad sa otisao bilo je sve ok. Ne znam sta ste napravili tamo dok me nije bilo

Pa grdno si se zeznuo što si otišao...:mrgreen:

L da lažem ? :mrgreen:

Ovde je fantastično...ima posla koliko želiš...ljudi se vole, poštuju i uvažavaju...
Kolege i gazde te cene kao radnika...plate su astronomske...
Imamo po dvoje kola...otplaćujemo mizerne rate za kredit za kuću...
deca su nam presrećna i treniraju po dva sporta, jeftino je pa zbog toga...
Ove godine ćemo 2 puta ići na more, i verovatno jednom na planinu...:mrgreen:

:evil: :evil: :evil:

Danima čitam poruke na ovom forumu,većina.....I :dash::dash::dash:

Pošto u ovoj zemlji iše ne vidim,NIKAKVU,perspektivu,definitvno želim da odem odavde!!!!
Imam par pitanja i ako neko može da mi da konkretne odgovore!!!
Devojka(buduća supruga:heart::heart:)ima rođake "dole".Da li postoji neka varijanta sa garantnim pismokm kao u EU ili USA?Koliko traje procedura oko dobijanja vize i za koju da da pošalju papire a da kasnije može da se produži i koja se viza najbrže dobija!
Da napomenem,ja imam 32god. i vlasnik sam male privatne firme(ALI NE JOŠ ZADUGO:(:( )
a devojka ima 30god. stalno je zaposlena i ima završenu višu školu i skoro završen fax:super:

još jedno pitanje,da li je neko putovao brodom,kakva su iskustva i koja je cena karte?
Ako se cudis sto ti niko ne odgovara da ti ja malo pojasnim. Sva ta pitanja koja si ti postavio su vec mnogo puta postavljena i raspravljena. Samo procitaj sve postove u vezi Australije na Krstarici i bice ti sve jasnije. I ne postavlja tako puno pitanja odjednom jer se nikome ne pise pet stranica.

Samo kratko da ti kazem da postoji rodjacka viza, ali kad kazes 'Neki" rodjaci, to bas ne obecava mnogo. Postoje samo odredjeni rodjaci koji vam mogu dati garanciju. Evo citaj ovo:

Sponsorship for skilled migrants
Australian Immigration -In certain Australian visa applications, applicants are required to be sponsored by an eligible Australian resident or citizen. There are specific requirements for Australian migration sponsorship.

If you require sponsorship by an eligible family member, a few important criteria should be met by the sponsor.

The sponsor:-

* must be living in Australia;
* must be an Australian citizen or permanent resident; (If a permanent resident, he/she must be a settled resident ie. resident as a PR holder for at least 2 years); or
* can be an 'eligible New Zealand citizen'.

An 'eligible New Zealand citizen' is one who:

* held a Special Category Visa (SCV) on 26 February 2001; or
* held a SCV for at least one year in the two years preceding that date; or
* has a certificate, issued under the Social Security Act 1991, that states that the citizen was, for the purposes of that Act, resident in Australia on a particular date.

A sponsor is required to sign an undertaking that they will provide adequate accommodation and financial assistance as required to meet their relative's reasonable living needs during during their first 2 years in Australia.

By signing the undertaking, the sponsor also agrees to provide information and advice to help their relatives settle in Australia.
Australian Sponsored visa classes

Applicants must be related to their sponsor as a:

* non-dependent child (a natural, adoptive or step-child);
* parent;
* brother or sister (including adoptive or step-siblings); or
* niece or nephew (including adoptive or step-niece or nephew);

Designated Area visa classes

Applicants must be related to their sponsor as a:

* non-dependent child (a natural, adoptive or step-child);
* parent;
* brother or sister (including adoptive or step-siblings);
* niece or nephew (including adoptive or step-niece or nephew);
* first cousin; or
* grandchild.

If your skills migration application requires a sponsor, then an assurance of support (AoS) will be required. The assurer can be the same person as the sponsor, or can be any other person e.g. friend or other family member.
Assurer

Generally an assurer is a person living in Australia who is an Australian citizen, a permanent resident or eligible NZ citizen, and who agrees to provide financial support (an Assurance of Support).

The assurer will be required to provide and evidence his/her income tax assessments, as well as evidence of income and net assets.

An assurer is liable to repay certain Government forms of support you may have accessed during your first 2 years of residence in Australia.

The sponsor and the assurer may be the same person.
Assurance of Support

An Assurance of Support (AoS) is an undertaking by the assurer to provide financial support to the person applying to migrate, so that the migrant will not have to rely on any government forms of support.

It is also a legal commitment by a person to repay the Commonwealth of Australia any recoverable social security payments made to those covered by the assurance.

The AoS is in force for 2 years, from the date the assuree arrives in Australia or is granted a relevant visa, whichever happens later. It covers the primary applicant and any dependents included in the application.

Applicants applying for migration under the Skilled–Australian Sponsored or Skilled–Designated Area Sponsored visa subclasses must provide an Assurance of Support.

Applicants applying for a Skilled–Independent visa may be asked to provide an AoS, if they are assessed by the department as being at risk of becoming a charge on the Australian social welfare budget.

Ma jok odeš tamo gde treba i izvadiš Potvrde...
U sudu dobiješ odmah a u SUP-u se čeka par dana, mada stvarno ne znam zbog čega...:mrgreen:

Potvrda je naj običnija, par redova texta i to je TO...:lol:

PS. E, da i obe imaju važnost 1 godinu, tamo kod Oz-ija...:lol:

Super. Hvala na informacijama...

A tvoj muz znao sva ova imena komandanata, brojeve i nazive cete, bataljona, brigade, korpusa i dr.?:sad2:

Back