Posao u Australiji

Recimo sa dve plate i dvoje maloletne dece, da se zivi bez grca, da li ce se ovo ili ono.

Sto se tice skole ne znam kakve su razlike privatna-drzavna ni u ceni ni u kvalitetu.
Odlazak je iskljucivo bolja buducnost deci.

Pa ako dvoje rade necete imati problema sa troskovima, zivecete sasvim opusteno bez trzavica. Naravno zavisi kolike cete plate da imate ali uvek je bolja solucija kad dvoje rade

Recimo sa dve plate i dvoje maloletne dece, da se zivi bez grca, da li ce se ovo ili ono.

Sto se tice skole ne znam kakve su razlike privatna-drzavna ni u ceni ni u kvalitetu.

Sa dve plate bice dobro bez obzira sta se radi. Trosak za dvoje dece od 5 & 6 godina ili dvoje dece od 15 & 16 godina se veoma razlikuje. Zivecete bez grca sigurno ali to ce opet zavisiti od vas samih, sta ce vam biti prioriteti. Ako cim dodjete kupite BMW na kredit, upisete decu u top skolu i zivite u najskuljem kraju, grcace te priznali to sebi ili ne.

Sto se cene privatne i drzavne tice: drzavne su besplatne ili skoro besplatne, mozda $400 dolara godisnje. Privatne od nekoliko hiljdada do $15,000 godisnje, po detetu. Za drugo dobijes neki popust. Obicno se u privatnim skolama vise uci, neko kaze i bolje. Nekima je razlog za upisivanje dece u privatne skole to da ih zastite od uticaja droge pa onda kasno saznaju da droge ima vise u privatnim nego drzavnim skolama, posto ih pohadjanju obicno deca imucnijih roditelja. Kao sto vidis, i to je licni izbor. Neke drzavne skole su mnogo bolje od vecine privatnih. Pre upisa se obicno raspitas za skole u okolini i polako odlucujes o izboru skole.

Nemam licno iskustvo sa privatnim skolama jer su mi deca sve vreme isla u drzavne skole i uopste se ne kajem, barem za sada.

Mozda bi oni sa iskustvom sa privatnim skolama imala drugacije misljenje, sto je i sasvim razumljivo, ali ne treba ovo da te brine.

Odlazak u Au zbog bolje buducnosti za decu je bio razlog 90% nas sto smo dosli :-)

Racunaj i na to da ako imate malu decu bice tesko da oboje radite puno radno vreme.
Obicno se radi tako da jedan radi puno radno vreme a drugi roditelj ili ne radi ili radi pola radnog vremena.

Racunaj i na to da ako imate malu decu bice tesko da oboje radite puno radno vreme.
Obicno se radi tako da jedan radi puno radno vreme a drugi roditelj ili ne radi ili radi pola radnog vremena.

Deca su 15 i 11 godina. Devojcice.
U svakom slucaju vizu bi dobila ja na osnovu 457 vize.
Suprug (gimnazija). Nemam pojma sta bi mogao da radi.
Ako sa mojim poslom i njegovih pola radnog vremena moze dobro da se zivi onda je ok.

Verujem da je drzavna skola dobra. U svakom slucaju bolja nego ovde.
A sto se tice droge, verujem da je kod nas trenutno gore nego bilo gde.

Draga Gea , od srca čestitam i želim sve najbolje! Koja dokumenta dodatna vam je co tražio?

Personal Documents - Dodatne podatke o meni, posto je u aplikaciji navedeno samo da je veren, a taj status se u nedelju menja :think:

Helt Requirements - dakle pregled

Character Requirements - potvrda o nekaznjavanju, otpusnica iz vojske, potvrda o prebivalistu i onaj formular o balkanskim ratovima (pojma nemam kako se zove :confused:)

Deca su 15 i 11 godina. Devojcice.
U svakom slucaju vizu bi dobila ja na osnovu 457 vize.
Suprug (gimnazija). Nemam pojma sta bi mogao da radi.
Ako sa mojim poslom i njegovih pola radnog vremena moze dobro da se zivi onda je ok.

Verujem da je drzavna skola dobra. U svakom slucaju bolja nego ovde.
A sto se tice droge, verujem da je kod nas trenutno gore nego bilo gde.

Sve ce biti u redu. Samo da dobijete vizu i da stignete. Ostalo ce se vec sve resiti.

Nego, sad skinuh onaj formular koji popunjavamo mi koji smo bili u vojsci za vreme ovdasnjih poslednjih ratova i tamo na pocetku stoje opet ona opsta pitanja da li si bio krivicno ili prekrsajno kaznjavan....
Da li pod ovim "prekrsajno" podrazumevaju i prekrsajnu kaznu za prekoracenje brzine? I da li i to moze biti razlog za odbijanje aplikacije? Jeste li vi koji ste poslali aplikacije navodili takve stvari?

Ja nisam polagala IELTS, posto nisam nosilac aplikacije.
Spremao se oko 2 meseca. Isao je u neku privatnu skolu u NS 1-2 puta nedeljno.
Hvala :rumenko:

Ne mogu verovati koliko stvari nam se poklapa.

I mi zivimo u NS i zelimo preko leta (dva-tri meseca) usavrsiti engleski i spremiti se za IELTS. Mozes li mi reci u kojoj skoli se tvoj buduci suprug spremao?

Puno srece u subotu. Zelim vam lepo vreme.

Samo opusteno.

Hvala

Da li je neko pisao direktno DIAC-u za dodatna objasnjenja u vezi same aplikacije? Ja sam juce poslala pitanje u vezi radnog iskustva + qual. assessmenta i jutros sam dobila mejl:

"Dear Client,

Thank you for your correspondence.

Due to the nature of your enquiry we ask that you telephone our contact
centre on (+61) 1300 364 613 for further assistance.

To speak with an operator about a pre-lodgement enquiry dial (+61) 1300
364 613 and press 1, then press 0.

To speak with an operator about a post-lodgement enquiry dial (+61) 1300
364 613 and press 2, then press 0.

Hours of operation:
Pre-lodgement enquiries: Mon – Fri 0900-1600 (Central Australian Time)
Post-lodgement enquiries: Mon – Fri 0900-1600 & Wed 0900-1300 (Central
Australian Time) Dear Client,

Thank you for your correspondence.

Due to the nature of your enquiry we ask that you telephone our contact
centre on (+61) 1300 364 613 for further assistance.

To speak with an operator about a pre-lodgement enquiry dial (+61) 1300
364 613 and press 1, then press 0.

To speak with an operator about a post-lodgement enquiry dial (+61) 1300
364 613 and press 2, then press 0.

Hours of operation:
Pre-lodgement enquiries: Mon – Fri 0900-1600 (Central Australian Time)
Post-lodgement enquiries: Mon – Fri 0900-1600 & Wed 0900-1300 (Central
Australian Time)"

Intresuje me da li to svima salju kao automatski odgovor ili je stvarno neko procitao moje pitanje istog dana?

Inace cim sam poslala upit preko sajta, stigao mi je mejl da ce mi odgovor stici za 5-10 radnih dana.

Back