Posao u Australiji

@ VLADA K

Da ti se zahvalim na odgovru,kao prvo...
Kao drugo,moj post jeste bio malo konfuzan i malo dugacak,ali ako sam ja u mogucnosti nekom da pomognem,pisacu i na 10 strana ako treba...
Kao sto sam rekao,iscitao sam sve postove(sada obnavljam gradivo :super:),zanimala su me iskustva,ako ih je neko imao!!

I posebno me zanima da li je neko putaovao brodom u Australiju!!!!

JOS JEDNOM HVALA!!

Pa nešto se naziralo u bukvici...a za nešto je napisao da je mnogo vremena prošlo i da se ne seća...:lol:

Što si se bwe ufrkisao toliko ? :cool:
Pa to je formular kao i svaki drugi...:lol:

Ma nisam se ufrkisao, nego me nervira sto sam bas ja iz drzave (jedne od pet ili sest koliko je vec nastalo od SFRJ) gde mora ovo da se popuni. Niko iz preostalih trista i kusur drzava na svetu to ne mora, nijedan Afrikanac, Papuanac, Uzbekistanac, .......nac... NIKO!
A pritom sam izrazito antimilitaran tip, ne interesuju me te maco stvarcice ich, tako da ce stvarno moj formular biti na vise od pola pitanja - ne secm se proteklo je dosta vremena, sorry. Ce da pomisle da sam neki ultra mega sledbenik patriotskih snaga koji nece ni za zivu glavu da oda tajne svoje proslavljene vojske mrskim NATO zlikovcima:rotf:.

Ma znam ja to, ali nama još nisu javili da nije dobro popunjeno,
a popunili smo onako kako sam ti rekla...znači opušteno, šta znaš ti napiši, a šta ne kaži da se ne sećaš...

Kaži mi da li su i tvojoj ženi tražili da popuni taj ICTY ?

Meni jesu...:lol:

Ste se raspričali, hoću i ja malo. Mene isto nervirao taj formular za ratnike, sad me uopšte ne nervira, i ništa neću da im priznam. A za prekršaje takodje, ni za pauka, ni za saobraćajni prekršaj što mi se isteglila sajla od ručne pa manje kočila na desni točak, ni za neplaćeno parkiranje ispred rodjene kuće...

Imam predlog za putovanje brodom, prijavite se na kruzer kao konobar, natempirate vreme posle predaje aplikacije za čudesni Oz, dok još nemate ništa u pasošu, kad vam odobre vizu samo se iskrcate - kruzeri dosta obilaze južni kontinent i pošaljete pasoš dhlom na viziranje, pritom ne zaboravite da sakrijete činjenicu da niste baš offshore u trenutcima kad vam se odlučuje aplikacija, odnosno bićete offshore ukoliko brod nije u luci u tom trenutku. I tako i stigli, i proputovali i zaradili neku kintu za novi početak. I ne mislite da vas zezam, ozbuiljan sam.

Ej Heksi.

Ste se raspričali, hoću i ja malo. Mene isto nervirao taj formular za ratnike, sad me uopšte ne nervira, i ništa neću da im priznam. A za prekršaje takodje, ni za pauka, ni za saobraćajni prekršaj što mi se isteglila sajla od ručne pa manje kočila na desni točak, ni za neplaćeno parkiranje ispred rodjene kuće...
Ej Heksi.

To ti kazem. I ja se, Bogami, nicega ne secam. Ko Cica Draza na sudjenju...

@ VLADA K

Da ti se zahvalim na odgovru,kao prvo...
Kao drugo,moj post jeste bio malo konfuzan i malo dugacak,ali ako sam ja u mogucnosti nekom da pomognem,pisacu i na 10 strana ako treba...
Kao sto sam rekao,iscitao sam sve postove(sada obnavljam gradivo :super:),zanimala su me iskustva,ako ih je neko imao!!

I posebno me zanima da li je neko putaovao brodom u Australiju!!!!

JOS JEDNOM HVALA!!

Viza koja vas interesuje je 176 - Skilled – Sponsored (Migrant) visa (subclass 176).
Sto se trajanja procesa tice to zavisi od milion faktora. Najbrze se dobija viza za slucajeve kada ti poslodavac sponzorise ili neka od drzava Australije. Za ostale slucajeve, mislim da su srecni svi koji je dobiju za manje od godinu dana. Meni je trebalo 3 i po godine.
Kako stoji buduca supruga sa engleskim? Da li joj je zanimanje na SOL? Da li ima iskustva na tim poslovima (ne na nekim drugim)?
Probajte da popunite points test na www.immi.gov.au i vidite da li cete otprilike imati dosta poena.
Ali ako rodjaci u Au nisu oni propisani (najblizi), zaboravi na ovu vrstu vize.

Ne znam nikoga ko je putovao brodom. Ako i uspes da nadjes brod koji plovi na toj relaciji, cena ce biti takva da ces ipak leteti, bez obzira na razlog.

dragi saborci :D chast mi je podeliti sa vama sadrzaj sledeceg mail-a koji sam jutros primio:

Dear ******** *********,

We are pleased to advise that your application to the Victorian Government for visa sponsorship under the Skilled – Sponsored scheme has been successful.

It is our assessment that there is currently a demand for your experience and qualifications in Victoria, Australia and that you have assessed yourself as meeting the requirements of the Department of Immigration and Citizenship (DIAC) Skilled - Sponsored visa scheme.

Victorian Government Sponsorship is subject to the conditions outlined in this email, and that you and your dependants fulfil all Australian Government immigration requirements.

Conditions of Victorian Government sponsorship

1. Your sponsorship is valid for six months provided that there is no change to your circumstances or the information provided by you to the Victorian Government.

2. Sponsorship is based on your commitment to establish yourself in Victoria for the first two years of your permanent residency. During this time you will not be eligible for social security payments such as unemployment benefits.

3. The Victorian Government is not responsible for employment, financial or establishment assistance to skilled migrants. However, the Victorian Government's Skilled and Business Migration Program website www.LiveInVictoria.vic.gov.au provides information on finding work and establishment services.

Your next steps

1. Please confirm that you have received this email with the Skilled and Business Migration Program. Once we have received confirmation we will officially inform DIAC that you have been nominated by sending DIAC a completed Form 1100.

The Victorian Government is unable to sponsor an occupation that is not on the Skilled – Sponsored Eligibility List. If your skill assessment does not match the occupation under which you have been sponsored your nomination may be invalid.

State sponsored skilled migrants are guaranteed priority processing. This means that the application will be processed faster than the average time for a Skilled Independent visa. Delays may occur if the Adelaide Skilled Processing Centre must obtain further information from you.

2. Please contact the Skilled and Business Migration Program when you are granted your visa and advise as to when you intend to move to Victoria.

Important reminder

You will not be able to migrate to Australia until all DIAC visa requirements are met by you and any dependants - even if you have met the Victorian Government’s sponsorship requirements.

Although you can start planning your move to Victoria, it is strongly advised that you do not make final plans to migrate, until DIAC’s Adelaide Skilled Processing Centre has formally (in writing) advised that you have been granted a visa.

Please note: The Skilled and Business Migration Program has no legal authority to deal with visa matters or give information about points required for migration, and we are unable to contact DIAC or the Migration Tribunal on your behalf.

Again congratulations, we look forward to hearing from you soon.

Please quote Reference Number : ******************** in all of your communication to us.

Kind Regards,

Skilled and Business Migration Program
Workforce Victoria
Department Of Innovation, Industry and Regional Development
GPO Box 4509, Melbourne, 3000
www.liveinvictoria.vic.gov.au |
T: 03 9938 0556 | F: 03 9938 0547 | smp.applications@liveinvictoria.vic.gov.au

znachi od sada sam 176 !!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Poslednja izmena:
Aaaaaaaaaaa kolega pa ovo je za šampanjac...:maramica:

sampanjac.jpg
have_a_nice_day_2.gif