Posao u Australiji

Eh, ove informacije znacajno menjaju stvari. Sve varijante koje se odnose na GSM (General skilld migration), to su ove permanent vize o kojima sam pisao, otpadaju jer postoji ogranicenje da aplikant mora biti mladji od 45 godina.

Znaci ostaje da se fokusirate na privremenu 457, ali imajte u vidu da, kako sam ja shvatio, necete moci da je prevedete u stalnu boravisnu vizu.
Nije smak sveta jer ima ljudi koji su godinama na privremenoj radnoj vizi posto ona moze da se produzava.

Evo link za informacije:
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/sbs/

a moze li se desiti da se ne dobije produzenje vize?

Ljudi, pomagajte oko ove stvari u vezi sluzenja vojske.
Pored popunjavanja onog formulara, da li treba da skeniram celu Vojnu knjizicu? Cickovski pominje da je kopirao, zasto? Zar nije dovoljno samo da se skenira? Mora li neko da nekim pecatom potvrdjuje vrodostojnost tih stranica?
Dajte neku informaciju, please!

Ljudi, pomagajte oko ove stvari u vezi sluzenja vojske.
Pored popunjavanja onog formulara, da li treba da skeniram celu Vojnu knjizicu? Cickovski pominje da je kopirao, zasto? Zar nije dovoljno samo da se skenira? Mora li neko da nekim pecatom potvrdjuje vrodostojnost tih stranica?
Dajte neku informaciju, please!

ne znam koliko ovo ima veze, ali poredim sa online aplikacijom za vizu, ako se dobro secam, tamo pise da za sva dokumenta koja se salju tim putem ne treba da budu overena samo skenirana a da oni koji podnose pismenim putem aplikaciju, njima treba da bude overen svaki dokument...

pitaj malo Tree-a on je on line aplicirao pa ce te znati malo bolje uputiti...

Slusaj. Na radnoj vizi to je super!!!
Neces mrdnuti prstom i vec ces sedeti i Australiji sa 64 000 ili vise dolara i sve ti je otvoreno.
Oznojices se jedino na aerodromu noseci torbe. Nema zajebancije i ostalih stvari koje idu kad si PR i trazis posao od vrata do vrata.
Osiguranje placas ako hoces.
Poslodavac ce ti u 99 % slucajeva bez engleskog i ostalih zajebancija platiti PR.
Tako da ako udjes na 457 (mala vrata) sve ti je na posluzavniku. Neces se mnogo oznojiti, ali neces ni znati sve ono sto drugi su morali da urade da bi dosli ovde.
Iz licnog iskustava, PR je dobar samo zbog vrtica, skola je besplatna i obavezn

Nece poslodavac da plati PR. To placas ti, poslodavac samo moze da da svoje pismo preporuku da si mu potreban, a ostatak ti placas. Za dobijanje PR posle 457 radne vize radis sve isto kao u da konkurises iz Srbije, nema nikakve razlike, jedino sto ce tvoj zahtev biti brze procesuiran i kao sto sam rekao kosta, ako nemas sponzorstvo poslodavca od 8000 do 10000 A$ za porodicu, a ako te poslodavac sponzorise treba ti od 5000 do 8000 A$ za porodicu, to ti je prosek troskova. Nije 64000 A$ u pitanju nego min 45000 to je po zakonu, ukoliko neko uspe da dobije vise od 45000 A$ to je uspeh. Cuo sam da ce da menjaju ovu donju granicu od septembra, kao da ce da povecaju, ali cisto sumljam. Jos jedna vest je da je broj aplikacija za 457 vizu bukvalno prepolovljen od pocetka godine, cak je 64 % manji u odnosu na mart prosle godine.
Poz

Nece poslodavac da plati PR. To placas ti, poslodavac samo moze da da svoje pismo preporuku da si mu potreban, a ostatak ti placas. Za dobijanje PR posle 457 radne vize radis sve isto kao u da konkurises iz Srbije, nema nikakve razlike, jedino sto ce tvoj zahtev biti brze procesuiran i kao sto sam rekao kosta, ako nemas sponzorstvo poslodavca od 8000 do 10000 A$ za porodicu, a ako te poslodavac sponzorise treba ti od 5000 do 8000 A$ za porodicu, to ti je prosek troskova. Nije 64000 A$ u pitanju nego min 45000 to je po zakonu, ukoliko neko uspe da dobije vise od 45000 A$ to je uspeh. Cuo sam da ce da menjaju ovu donju granicu od septembra, kao da ce da povecaju, ali cisto sumljam. Jos jedna vest je da je broj aplikacija za 457 vizu bukvalno prepolovljen od pocetka godine, cak je 64 % manji u odnosu na mart prosle godine.
Poz

Imaju ti cake i cakice, pokusavajuci da nadjem odgovore za TRA i VETASSESS i ING komoru Australije nabasao sam na Washington accord. Pokusavam da nadjem i mislim za sada da je lakse preko tog nacina dobiti priznate sertifikate

Poz

Sta predstavljaju tih 64000A$ odnosno 45000A$?

Da li je broj aplikacija opao sto se tice apliciranja ili je drzava smanjila ulaz?

5000 - 8000A$ treba imati za start, ili je toliko potrebno kao garancijna racunu za dobijanje vize?

Eh, ove informacije znacajno menjaju stvari. Sve varijante koje se odnose na GSM (General skilld migration), to su ove permanent vize o kojima sam pisao, otpadaju jer postoji ogranicenje da aplikant mora biti mladji od 45 godina.

Znaci ostaje da se fokusirate na privremenu 457, ali imajte u vidu da, kako sam ja shvatio, necete moci da je prevedete u stalnu boravisnu vizu.
Nije smak sveta jer ima ljudi koji su godinama na privremenoj radnoj vizi posto ona moze da se produzava.

Evo link za informacije:
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/sbs/

Valjda bi produzenja trajala toliko dugo da mogu kasnije deca da apliciraju, a mi uz njih.

Sta predstavljaju tih 64000A$ odnosno 45000A$?

Da li je broj aplikacija opao sto se tice apliciranja ili je drzava smanjila ulaz?

5000 - 8000A$ treba imati za start, ili je toliko potrebno kao garancijna racunu za dobijanje vize?

$64,000 i $45,000 predstavljaju bruto godisnje plate. Neto ce zavisiti od svacije situacije ali u proseku na $64,000 placas $14,740 porez a na $45,000 placas $8,625. Porez ti se uvek odbija od plate bez obzira da li je dobijas nedeljno ili dvonedeljno.

Ne znam da li sam bio jasan ali na primer ako ti je godisnja plata, bruto $64,000, ti ces nedeljno na ruke (tacnije na racun) dobiti oko $947.

$64,000 i $45,000 predstavljaju bruto godisnje plate. Neto ce zavisiti od svacije situacije ali u proseku na $64,000 placas $14,740 porez a na $45,000 placas $8,625. Porez ti se uvek odbija od plate bez obzira da li je dobijas nedeljno ili dvonedeljno.

Ne znam da li sam bio jasan ali na primer ako ti je godisnja plata, bruto $64,000, ti ces nedeljno na ruke (tacnije na racun) dobiti oko $947.

A koliko je potrebno da zivi jedna 4-clana porodica?

A koliko je potrebno da zivi jedna 4-clana porodica?

Tesko je na to odgovoriti, barem meni.
Sve to zavisi, gde ces ziveti, kako ces ziveti, kolika su ti deca, da li ces ih slati u privatnu ili drzavnu skolu itd itd.

U principu, kolko zaradjujes toliko i trosis.

Zao mi je sto ti ne mogu dati neku tacnu cifru, kao na pr. $2,575 mesecno, ali ne brini se. Neces biti ni gladna ni zedna ni na ulici, a osim ako nisi milonerka a verujem da nisi posto ne bi ni bila na ovom forumu, ziveces bolje u Au nego tamo gde trenutno zivis.

Negde na immi.gov.au sam jednom i video neku cifru kao statisticki prosek koliko porodica trosi, ali tesko se uklopiti u prosek pored toliko milionera i onih koji su ovde rodjeni. Takve cifre mogu samo da te uplase ili zabrinu. U pocetku trosis mnogo manje nego kroz par godina, jedes vremenom sve kvalitetniju hranu, pijes skuplja pica, odlazis vise na odmore i putovanja.

Mozda ce ti neko dati precizniji odgovor ili njegovo/njeno iskustvo.

Pozdrav

Troskvi jedne petoclane porodice

-renta 1300
-auto kredit 426
-struja 120
-plin 120
-internet 70
-kucni tel 35
-mobx3 150
-hrana 1000 (predpostavljam da ce biti komentara na to ali mogu objasniti u nekom buducem postu)
-benzin 200
-ostali troskovi 300-500 ( garderoba, skola itd

izvor:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=315808&page=3

Zvuci razumno, ne preterano, mada po strukturi troskova ta porodica nije nedavno dosla u Au.
A koji je grad u pitanju?
Tri mobilna telefona govore da porodica ima 1 ili dva tinedzera.

Moze se ziveti i sa upola te ukupne sume, ne da jedes konzerve, da ides peske na posao i da komuiniciras bubnjevima, vec da malo pazis sta i gde trosis.

Troskvi jedne petoclane porodice

-renta 1300
-auto kredit 426
-struja 120
-plin 120
-internet 70
-kucni tel 35
-mobx3 150
-hrana 1000 (predpostavljam da ce biti komentara na to ali mogu objasniti u nekom buducem postu)
-benzin 200
-ostali troskovi 300-500 ( garderoba, skola itd

izvor:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=315808&page=3

Izvini, nisam video da si u Pertu.

Mislim da mi trosimo mnogo vise ali nemamo rentu i auto kredit.

Ali sve je to licni izbor.

Tesko je na to odgovoriti, barem meni.
Sve to zavisi, gde ces ziveti, kako ces ziveti, kolika su ti deca, da li ces ih slati u privatnu ili drzavnu skolu itd itd.

U principu, kolko zaradjujes toliko i trosis.

Zao mi je sto ti ne mogu dati neku tacnu cifru, kao na pr. $2,575 mesecno, ali ne brini se. Neces biti ni gladna ni zedna ni na ulici, a osim ako nisi milonerka a verujem da nisi posto ne bi ni bila na ovom forumu, ziveces bolje u Au nego tamo gde trenutno zivis.

Negde na immi.gov.au sam jednom i video neku cifru kao statisticki prosek koliko porodica trosi, ali tesko se uklopiti u prosek pored toliko milionera i onih koji su ovde rodjeni. Takve cifre mogu samo da te uplase ili zabrinu. U pocetku trosis mnogo manje nego kroz par godina, jedes vremenom sve kvalitetniju hranu, pijes skuplja pica, odlazis vise na odmore i putovanja.

Mozda ce ti neko dati precizniji odgovor ili njegovo/njeno iskustvo.

Pozdrav

Recimo sa dve plate i dvoje maloletne dece, da se zivi bez grca, da li ce se ovo ili ono.

Sto se tice skole ne znam kakve su razlike privatna-drzavna ni u ceni ni u kvalitetu.
Odlazak je iskljucivo bolja buducnost deci.

Pozdrav svima!
nekoliko puta sam citao stranice na ovom forumu i zaista moze dosta korisnih informacioja da se nadje. Ali mi ipak nesto stvara nedoumicu. Naime, da li zanimanje koje uzmem iz SOL-a, odnosno skolske kvalifikacije moraju da budu u vezi sa mojim sadasnjim poslom. Tj, ako imam kvalifikacije koje nose 50 bodova a radim na poslu koji nosi 40 sta ima prednost?

CO je case officer. To znaci da smo usli u zavrsnu fazu cekanja. Sada treba da posaljemo dodatna dokumenta koja nam je trazio CO i da uradimo lekarski (rok 28dana) i onda cekamo da nam odobri ili ne odobri vizu...
Cekali smo 5.5 meseci (tu ne racunam vreme koje nam je trebalo za assessment).

Poslednja izmena:

Back