Posao u Australiji

Uh... Zeznuto. Mislim ja sam taman planirao kada sve sredim jednog dana, da prodam auto (~2000e) i da imam za avionsku kartu i jos mi ostane opusteno da kupim lap top, da imam odmah komp tamo itd. ali vidim da ce biti malo teze....

Ma dobro, ako to bude poslednji problem nekako cu srediti!

Ljudi da li se priznaje diploma arhitekture gore i sta sve treba da se posalje za nostrifikaciju ako je neko te struke i ima iskustva neka mi odgovori ja sam isla na njihov sajt al mi nije sve najjasnije il neka mi posalje link posto ja gledam i za Australiju i za Kanadu pa mi se sve pomesalo.

Hvala Tree, nije problem...:-) moze i s tobom, kao i sa ostalima. Nije bitno. Vazno je da je komunikacija prisutna i da se pomazemo.
Imam nedoumicu! Priznaju li oni honorarni rad, koji ja mogu dokazati samo potvrdom pisanom od strane poslodavca. Posto nemam puno radnog isskustva u knjiizici. Inace ja sam dipl.ecc - menadzer osiguranja i imam iskustva u tom poslu uporedo sa fakultetom. Pretpostavljam da sve moguce dokumente treba da prikupim!?

Da malo osvjezimo temu....sta mislite koji bi grad bio najpogodniji za pocetak zivota u Au?

Vozdrica...

posto vidim da moramo i ja i zena da polazemo to je jos jedna otezavajuca okolnost, ali nije nemoguce. pronasao sam te AMLAP i na drugom forumu i procitao sve od pocetka do kraja. vidim da si i ti dosta zbunjena bila kao i mi. ali kad mozes ti, mogu i ja. postavicu jos par pitanja, pa posle jos par i par do para australija.
dakle koliko vidim vecina koji diskutuju na forumima su uspeli da dobiju vizu. znaci nije nemoguce. i vidim da je veci problem razumeti ceo proces nego ga odraditi. najveci deo vremena provedemo lutajuci. takodje sam video da najbolje dobiju vizu oni koji imaju neki zanat. oni cak pre dobiju nego akademski obrazovani ljudi. ali mi sad nije jasna ts stvar oko zanata. ali ajmo od pocetka.
ja sam zavrsio srednju elektrotehnicku i imam zvanje elektrotehnicar elektronike
takodje sam zavrsio visu i imam jos zvanje inzinjer informatike
a takodje sam i izucio zanat kod mog oca. od malena radim sa njim. a on radi vodointalaterske, keramicarske i elektricarske poslove. ali naravno to ne mogu dokumentovati ni jednim dokumentom. pa sad pitam da li postoji nesto sto mogu da uradim da i ovo ubacim u aplikaciju.

Hvala Tree, nije problem...:-) moze i s tobom, kao i sa ostalima. Nije bitno. Vazno je da je komunikacija prisutna i da se pomazemo.
Imam nedoumicu! Priznaju li oni honorarni rad, koji ja mogu dokazati samo potvrdom pisanom od strane poslodavca. Posto nemam puno radnog isskustva u knjiizici. Inace ja sam dipl.ecc - menadzer osiguranja i imam iskustva u tom poslu uporedo sa fakultetom. Pretpostavljam da sve moguce dokumente treba da prikupim!?

Da malo osvjezimo temu....sta mislite koji bi grad bio najpogodniji za pocetak zivota u Au?

Vozdrica...

Ovo je ono sto ti traze u vezi sa poslom:
Evidence of Employment

Such evidence may include, but is not limited to:

• Employment references for the four (4) years before the date of application for the primary
applicant. Please refer to the enclosed Instructions for Employment References.
• Payslips
• Taxation documents
• Superannuation documents

Ma, mi smo samo hteli da ti kažemo gde možeš da nađeš oko 25x više materijala za IELTS nego što ćeš dobiti tamo gde si naručila. Cambridge books su ti zbirke replika pravih testova, pa vjedžbaj.
A za assessment (kako mi idu samo na živce ova 4 slova "s" u ovoj reči"), voleo bih da nam kažeš jesi li se pronašla na SOL i koje ćeš zanimanje da nominuješ.
Ja bih u grad Kojigod za početak, tamo me niko ne čeka, pa mogu da biram, tj. ako dobijem vizu.

juce me jedan covek koji zivi u sidneju skroz razocarao. ubi mi sve snove.
mada ja sto sam zacrtao to cu i uraditi pa makar prosio na ulicama melburna. kaze da je mnogo zeznuto za neki dobar posao. mozes kaze da dobijes neke teske fizicke poslove koji se slabo placaju. sa 4500 dolara porodica moze skromno da zivi i da zena nema vremena da radi jer mora da cuva decu, a ne moze da uklopi posao i da vodi decu u skolu. a da se zaposli kaze da se zenski poslovi uopste dobro ne placaju. kaze do 2000 mesecno. on zivi od 2002 godine dole i planira sledece godine da se vrati u srbiju da zivi.
i tako dalje da ne pricam sta mi je sve rekao. sad ko je lud ja ili on ne znam ali ja cu otici dole pa sta bude.

i da niste mi odgovorili na predhodni post.

veliki pozdrav i samo napred

juce me jedan covek koji zivi u sidneju skroz razocarao. ubi mi sve snove.
mada ja sto sam zacrtao to cu i uraditi pa makar prosio na ulicama melburna. kaze da je mnogo zeznuto za neki dobar posao. mozes kaze da dobijes neke teske fizicke poslove koji se slabo placaju. sa 4500 dolara porodica moze skromno da zivi i da zena nema vremena da radi jer mora da cuva decu, a ne moze da uklopi posao i da vodi decu u skolu. a da se zaposli kaze da se zenski poslovi uopste dobro ne placaju. kaze do 2000 mesecno. on zivi od 2002 godine dole i planira sledece godine da se vrati u srbiju da zivi.
i tako dalje da ne pricam sta mi je sve rekao. sad ko je lud ja ili on ne znam ali ja cu otici dole pa sta bude.

i da niste mi odgovorili na predhodni post.

veliki pozdrav i samo napred

Ako hoćeš da se ubiješ u pojam, ima još foruma gde naši ljudi kukaju kako je napolju teško. Ja sam posetio mnoge nacionalne forume s temom migracije i tvrdim da nijedan narod nema ni blizu toliko nezadovoljnih kao naš. Mislim da to i ne treba da nam bude tema ovde.
Nego, izvini nisam ni pročitao izgleda tvoj prethodni post, tako da nisam ni provalio da smo neke kolege. Koju si višu završio?
I šta si sve radio?

ma ja znam da su srbi najnezadovoljniji narod i da im sve smeta. stvarno ne razumem neke stvari. kupio covek stan dole kupio auto ima redovnu platu i sta ti jos treba. ja kad bih to mogao ovde ne bih nigde isao.
a niste videli moj post zato sto ga prvo krstarica moderira pa ga tek posle objavi. i to postavila ga je iznad ovih nekoliko pa su ga mnogi preskocili. zato sam i podsetio u predhodnom postu.

e a sto se vise tice, zavrsio sam visu poslovnu. ali kolega zavrsio sam je u blacu na zalost. tako da u srbiji sa njom mogu da kopam kanale, ako i takav posao nadjem. ali ipak sam imao neke koristi od nje.

a radio sam sve i svasta. od igraonice, benzinske pumpe do agencije za knjigovodstvo i administriranja baze podataka u jednoj firmi. inace sada privatno imam agenciju za knjigovodstvo i ujedno pravim programe za te stvari.
samo sto se to ovde slabo ceni. zato ja i zelim da odem odavde

posto vidim da moramo i ja i zena da polazemo to je jos jedna otezavajuca okolnost, ali nije nemoguce. pronasao sam te AMLAP i na drugom forumu i procitao sve od pocetka do kraja. vidim da si i ti dosta zbunjena bila kao i mi. ali kad mozes ti, mogu i ja. postavicu jos par pitanja, pa posle jos par i par do para australija.
dakle koliko vidim vecina koji diskutuju na forumima su uspeli da dobiju vizu. znaci nije nemoguce. i vidim da je veci problem razumeti ceo proces nego ga odraditi. najveci deo vremena provedemo lutajuci. takodje sam video da najbolje dobiju vizu oni koji imaju neki zanat. oni cak pre dobiju nego akademski obrazovani ljudi. ali mi sad nije jasna ts stvar oko zanata. ali ajmo od pocetka.
ja sam zavrsio srednju elektrotehnicku i imam zvanje elektrotehnicar elektronike
takodje sam zavrsio visu i imam jos zvanje inzinjer informatike
a takodje sam i izucio zanat kod mog oca. od malena radim sa njim. a on radi vodointalaterske, keramicarske i elektricarske poslove. ali naravno to ne mogu dokumentovati ni jednim dokumentom. pa sad pitam da li postoji nesto sto mogu da uradim da i ovo ubacim u aplikaciju.

Pa nije me bilo teško pronaći zar ne,a i zašto bih mijenjala ime... :wink: .Eto na tom forumu takođe se mogu pronaći korisne informacije.Mogu ti reći da kada sam počela oko ovog da radim nije bilo smotanije osobe od mene!Mnogi ljudi na forumu su donekle pomogli a mnogo njih nije ni dalo neke naročite informacije ( oni koji su prošli sve to do kraja) da li iz dosade ili iz uobraženosti, ne znam...
Kao što si i primijetio da je "veći problem razumjeti cio proces nego odraditi".Najbitnije je odlučiti se za određeni tip vize koji ti odgovara,a onda pratiti sve što o njoj piše - na zvaničnom sajtu.

E, sad ...srednja elektrotehička škola + viša.Da li kao inženjer informatike imaš 2 godine ili 3?Da li si radio procjenu kvalifikacije tj. jesi li već nešto slao u Au da bi ti procijenili spremu, diplome.Imaš li radnog iskustva u okviru srednje spreme ili više škole?

Ovo je lista zanimanja pa se pronađi tu:http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf

Imaš zanimanje kao zanat na str.11 Electronic equipment tradesperson -ocjenjuje ga TRA
i Electronic instrument tradesperson -TRA

Kao Proffessionals: str.5 Gledaj pod Engineer koje odgovara tvom zanimanju.
Takođe opis svih ovih poslova naći ćeš ovdje tako da će ti to najbolje pomoći za koje zanimanje budeš pravio papire : http://www.immi.gov.au/asri/a-z.htm#e
Takođe ti je dat link za skill level tj koji nivo (stepen) vještine treba da ima svako zanimanje i ko ti ocjenjuje zanimanje.

I.... Nemoj da mi se ubijaš u pojam što se tiče Australije: ko je preživio ove 17-18 godina na ovim prostorima dati će umjeti i da preživi i pravu civilizaciju i dolazak u uređenu državu.:p

Ljudi da li se priznaje diploma arhitekture gore i sta sve treba da se posalje za nostrifikaciju ako je neko te struke i ima iskustva neka mi odgovori ja sam isla na njihov sajt al mi nije sve najjasnije il neka mi posalje link posto ja gledam i za Australiju i za Kanadu pa mi se sve pomesalo.

Priznaje se ali se za arhitektu moraš tamo(Australija) registrovati.Pogledaj moj predhodni post i ona 2 linka pa se pronađi tamo.

Ako budeš gledala i Kanadu i Au zajedno izgubićeš se. :confused:Odluči se za jedno i to prati..

Citam onaj njihov zvanicni sajt pa mi se javlja jedna nedoumica. Naime za ocenu skolske spreme saljes svedocanstva i diplome na odgovarajucu adresu. Ali oni samo ocenjuju da li su tvoje skolske kvalifikacije odgovarajuce, a kasnije druga sluzba ocenjuje radno iskustvo. Jel sam dobro skonto?
Ako je to tako sta se uzima za zanimanje: ono sto si po zavrsenoj skoli ili ono cime se zaista bavis?

Sada sam pronasao na njihovom imigracionom sajtu odgovor na pitanje koje sam ovde postavio....
Na zalost po onom njihovom testu ukupno mogu da sakupim 105 bodova, a oni traze 120, izmedju ostalog zato sto mi zanimanje nosi 40 bodova, a i nemam rodbinu u AUS.
Izgleda da za AUS sto se mene tice nece biti nista.....NAZALOST :(

pozdrav svima

Ja imam rodbinu ali nemam poene na njih.Do 1. septembra mogla sam dobiti 15 poena na sponzorstvo, s tim što mi je pass mark bio 110.Poslije 1. 09. nemam pravo na 15 poena ali zato mi je pass mark 100 8-)

Topaz ti dobro kaze da pokušaš s nekom drugom vizom.

Paunica 2007: Ne traže ni radnu knjižicu, ni platne liste samo na memorandumu firme treba da ti poslodavac napiše platu (sa doprinosima, neto, bruto itd...)

...a i nemam rodbinu u AUS...
Ja imam rodbinu ali nemam poene na njih.Do 1. septembra mogla sam dobiti 15 poena na sponzorstvo, s tim što mi je pass mark bio 110.Poslije 1. 09. nemam pravo na 15 poena ali zato mi je pass mark 100 8-)

Topaz ti dobro kaze da pokušaš s nekom drugom vizom.

Paunica 2007: Ne traže ni radnu knjižicu, ni platne liste samo na memorandumu firme treba da ti poslodavac napiše platu (sa doprinosima, neto, bruto itd...)

Back