Posao u Australiji

Sa drugih sajtova video sam tj. procitao da i part-time job igra !
Nece ti traziti radnu knjizicu. Trazice ti preporuke od poslodavaca i njih ce kontaktirati za potvrdu. Oko toga nema zezancije. Mora biti istinito sve sto napises.
Ako si vec honorarni posao vidi da ti poslodavci izdaju bilo kakve potvrde o trajanju honorarnog posla. Moras obavezno imati zaglavlje sa telefonom...... sta ce da napise, mozes i ti da napises. Potpis je bitan ako ima i pecat !!!!!!!!!!!

ma ja znam da su srbi najnezadovoljniji narod i da im sve smeta. stvarno ne razumem neke stvari. kupio covek stan dole kupio auto ima redovnu platu i sta ti jos treba. ja kad bih to mogao ovde ne bih nigde isao.
a niste videli moj post zato sto ga prvo krstarica moderira pa ga tek posle objavi. i to postavila ga je iznad ovih nekoliko pa su ga mnogi preskocili. zato sam i podsetio u predhodnom postu.

e a sto se vise tice, zavrsio sam visu poslovnu. ali kolega zavrsio sam je u blacu na zalost. tako da u srbiji sa njom mogu da kopam kanale, ako i takav posao nadjem. ali ipak sam imao neke koristi od nje.

a radio sam sve i svasta. od igraonice, benzinske pumpe do agencije za knjigovodstvo i administriranja baze podataka u jednoj firmi. inace sada privatno imam agenciju za knjigovodstvo i ujedno pravim programe za te stvari.
samo sto se to ovde slabo ceni. zato ja i zelim da odem odavde

Kad ne bi bilo zamršeno... Kod svih nas je tako.
Prvo ti treba zanimanje
Onda ti treba radno iskustvo za to
Ako nisi radio kao elektrotehničar - džaba
Ali: imaš agenciju, imaš IT diplomu i praviš programe; možda možeš sam sebi da dokažeš da si posle IT diplome radio na softveru par godina i na kraju nešto i napravio.
Ne hvtaj me čvrsto za svaku reč, pokušavam sam da ti dam neke smernice.
Pročešljaj http://www.acs.org.au/ , možda se pronađeš negde.

Hvala Topaz i Amlap na podrsci!
Cesljam vec par dana onaj forum koji nam je topaz otkrio a vezan za iseljavanje. Jako puno korisnih informacija... respect za deljenje znanja.

Ma samo sam se iznervirao sto su uslovi za Kanadu, bar u mom slucaju mnogo povoljniji, pa mi je za njih lako skupiti poene...Ali klima i sama Australija mi se vise svidja kao moguca destinacija za zivot.

Elem, video sam tamo da ima i drugih viza, video sam da imaju i skill matching database, odnosno kao oglasna tabla pa eventualno ako kao kadar odgovaras nekom poslodavcu onda i moze nesto da se ostvari. Ali ne znam da li je neko na taj nacin dobijao vizu i da li to bas funkcionise u praksi.
@topaz: da li znas nekog ko je otisao na ove varijante koje si mi i sam predlozio i kada kazes Victoria i J.Australija, pa program naseljavanja-posto nisam bas u toku sa geografijom da li su to bas neka potpuno nenaseljena mesta ili....

pozdrav svima

Kad ne bi bilo zamršeno... Kod svih nas je tako.
Prvo ti treba zanimanje
Onda ti treba radno iskustvo za to
Ako nisi radio kao elektrotehničar - džaba
Ali: imaš agenciju, imaš IT diplomu i praviš programe; možda možeš sam sebi da dokažeš da si posle IT diplome radio na softveru par godina i na kraju nešto i napravio.
Ne hvtaj me čvrsto za svaku reč, pokušavam sam da ti dam neke smernice.
Pročešljaj http://www.acs.org.au/ , možda se pronađeš negde.

Pogledaj sajt www.forums.australia-migration.com ja sam tu svakodnevno. Odlican sajt ako znas engleski. Ima 13 000 clanova naci ces odgovore na milion tvojih pitanja i kako i sta prvo......
Ima jedna agencija u Perthu, igrom slucaja sam upoznao zenu koja radi i zivi u Perthu, a iz Beograda je. wwww.advantagemigration.com - mislim da je ovo sajt.

Placaju se sve njihove usluge nece te zeznuti. Moj kolega je otisao preko njih.

Pozzz svima!!!
Pratim vas vec duze vreme a sada se prvi put javljam javno:)
Da li mi neko moze reci koliko od prilike traje traje procedura u Immigracion Departmentu?
mislim vremenski koliko?
Ja i moja porodica radimo papire i prosli smo prvu fazu Vetassess,drugu IELTS,i sada cekamo odgovor od imigracionog {rekao nam je agent koji je tamo a koji nas zastupa,da sada ide lekarski i viziranje pasosa posle to****.
Da napomenem da imamo sponzore i to dobre.
Pozdravljam vas sve i svima zelim da ostvare svoje zelje:):)

Pozzz svima!!!
Pratim vas vec duze vreme a sada se prvi put javljam javno:)
Da li mi neko moze reci koliko od prilike traje traje procedura u Immigracion Departmentu?
mislim vremenski koliko?
Ja i moja porodica radimo papire i prosli smo prvu fazu Vetassess,drugu IELTS,i sada cekamo odgovor od imigracionog {rekao nam je agent koji je tamo a koji nas zastupa,da sada ide lekarski i viziranje pasosa posle to****.
Da napomenem da imamo sponzore i to dobre.
Pozdravljam vas sve i svima zelim da ostvare svoje zelje:):)

Imaju veliko (DIAC) kasnjenje.
Za odgovor tj. acknowledgment im treba 2 meseca. Oficir je meni dosao za 8 meseci. To je za sada prosek za Region 5 tu spada i Srbija. Sacekajte sa Medicinskim i Policijskim. Traju godinu dana samo.

Ja sam Police Clearances poslala sad zajedno sa aplikacijom: 3 formulara 80, 3 uvjerenja iz policije da smo neosuđivani, muzevu ovjerenu fotokopiju vojne knjižice i potvrdu iz vojnog odsjeka i ,razumije se, engleski prevod istih (osim form 80 koji se popunjava na engleskom).

Znači za potvrdno pismo o primljenim dokumentima si čekao 2 mjeseca :confused:

Ima da mi kosa opane:shock:

Ja sam Police Clearances poslala sad zajedno sa aplikacijom: 3 formulara 80, 3 uvjerenja iz policije da smo neosuđivani, muzevu ovjerenu fotokopiju vojne knjižice i potvrdu iz vojnog odsjeka i ,razumije se, engleski prevod istih (osim form 80 koji se popunjava na engleskom).

Znači za potvrdno pismo o primljenim dokumentima si čekao 2 mjeseca :confused:

Ima da mi kosa opane:shock:

Imam pitanje ? kad ste podneli aplikaciju? Moj savet da sacekate sa medicinskim. Mozete pripremati preporuke. Takodje ih traze!

Pozdrav!
Da li mi neko moze dati sledeci odgovor?
Zavrsio sam primenjenu akademiju u Beogradu i radim kao profesor likovnog vec dve godine,IELTS sam polozio sa 7 iz svih oblasti.Predao sam asesment kod Teaching Australia i oni mi traze potvrdu da imam pedagoske kvalifikacije.Kod nas su to sledeci predmeti:metodika,pedagogija i psihologija koje se uce po jednu godinu dva casa nedeljno.
Tako je na svim fakultetima sem naravno psihologije koja ima vise psihologija.
Da li neko zna nekog kome su priznate kvalifikacije kao profesoru:likovnog,matematike,biologije,geografije,hemije...posto svi oni na nasim fakultetima imaju isti broj casova iz navedenih predmeta.
Molim vas ako neko zna odgovor na ovo neka mi javi.
HVALA UNAPRED!

Imam pitanje ? kad ste podneli aplikaciju? Moj savet da sacekate sa medicinskim. Mozete pripremati preporuke. Takodje ih traze!

Aplikaciju sam poslala 27 decembra, ali mojoj rođaki dolje koja je dodala sponzorski list, itd i poslala u Adelaide u prošli petak.Mislim da će do ponedeljka oni dobiti moju aplikaciju.Da li oni odmah jave istog momenta kad su primili aplikaciju?

Medicinski pregled ćemo obaviti kad nam oni jave da to možemo.Kada da očekujem taj dio?

Preporuke?Kakve preporuke? Pojasni mi molim te malo.

Aplikaciju sam poslala 27 decembra, ali mojoj rođaki dolje koja je dodala sponzorski list, itd i poslala u Adelaide u prošli petak.Mislim da će do ponedeljka oni dobiti moju aplikaciju.Da li oni odmah jave istog momenta kad su primili aplikaciju?

Medicinski pregled ćemo obaviti kad nam oni jave da to možemo.Kada da očekujem taj dio?

Preporuke?Kakve preporuke? Pojasni mi molim te malo.

1. Posto je poslala preporuceno - pretpostavljam- dobice samo obavestenje da je pristigla posta.
2. Posle dva meseca mene su obavestili pismom o broju mog slucaja (dodelice ti broj) pomocu kojeg komuniciras sa njima
3. Za nas region 5 - Balkan - osam meseci od zavodjenja tamo (kad prime) do dobijanja sluzbenika koji resava slucaj,
4. Medicinski se salju u Sidnej i tamo se obradjuju 4-8 nedelja tako da je najbolje urditi preglede dve meseca pre oficira - da bi imao kompletnu sliku, isto i za Police clearance,
5. Mozda bude i krace,
6. Kad dobijes oficira on/ona ti daje mesec dana da dopunis ono sto ti dodatno bude trazio/la
7. Poslovne preporuke - preporuke sa posla

Ok.Poslodavac mi piše preporuke i to pretpostavljam na memorandumu firme i tako to.Koliko dugačka ta preporuka treba da bude? Give more explanation :roll:
Mada mislim da za moj tip vize to ne treba (Sponsored 176),Ali ako budu tržili daćemo im i to :)

Juupiii ;)
jos jedan dosljak. Samo da nas je sto vise... bice nam lakse :). Ako zatreba neka pomoc u Perthu ( mada sam i ja ovde tek dva meseca) rado se nudim. Pomocicu ako mogu naravno ;).
Srecno topaz ;)

1.Vetassess procedura zavrsena,
2.IELTS testovi uspesno polozeni,
3.Predata sva dokumenta u imigracionu sluzbu (sva dokumenta proverio i predao sluzbenik agencija za posredovanje u iseljenju *-ACTACON CUNSULTING-*.

Ja sam odavde slala sva dokumenta za Australiju nasem migracionom agentu,koji je sve pregledao,proverio i predao drzavnoj sluzbi za imigraciona pitanja u Adelaidi.
Da li si ti imao istu proceduru i da li mi mozes pomoci sa informacijom o tome koliko se sada ceka na sledecu fazu,tj. koliko jos ima faza do viziranja pasosa.

Ovde svi uglavnom govore svi o nekom "OFICIRU",ko je ta osoba u procesu obrade papira?
Unaped ti se zahvaljujem i zelim ti sve najbolje.:roll:

Ok.Poslodavac mi piše preporuke i to pretpostavljam na memorandumu firme i tako to.Koliko dugačka ta preporuka treba da bude? Give more explanation :roll:
Mada mislim da za moj tip vize to ne treba (Sponsored 176),Ali ako budu tržili daćemo im i to :)

Vazno je da se vidi duzina radnog staza i radno mesto i malo da nahvali.
Trebace ti preporuke u Australiji!
I na srpskom i na engleskom (trazi DIAC)

Back