Ne znam ni kako da počnem ovu temu ali pokušaću nekako

....evo o čemu se radi, pre deset godina prešli smo iz socijalizma u kapitalizam 19. veka

gde nam je rečeno kako je kapitalizam ‚‚majka‚‚ i kako su svima date šanse da se pokažu bla bla

...e sad, kakve veze to ima sa porodicom ...ima...evo ovako ...ako se sećate govorili su i kako ne moramo da radimo u gradu u kom živimo i kako je to normalno

što po meni nije normalno, već je samo cimanje bez potrebe i namerno odvajanje od porodice i da se porodica slabi kao osnova društva....ceo dan ti prođe u odsustvu od kuće i jedino što ti preostane je da kad se kući vratiš legneš da spavaš o nekim razgovorima sa ukućanima nema ni reči.
E sad imam pitanje da li mislite da nam se porodica razbila u zadnjih 10 godina?
Evo uhvaticu se odmah za ovaj post...
Nisu mi jasno tvoji pogledi na RADNE OBAVEZE i prihode koji su osnova jedne zdrave porodice.
Zasto to kazem...to kazem prvenstveno iz razloga mogucnosti osiguravanja ZDRAVOG skolovanja svog djeteta...koje nije ni malo jeftino. Mislim...tokom mog studija...NEKADA sam po nekoliko puta sedmicno isao raditi...sto kao konobar sto po potrebi...
Mislim da sam se daleko vise mucio nego druge kolege sa kojim sam isao na faks...i misljenja sam da bi mi bilo mnogo lakse da sam imao neku kintu sa strane...kao podrsku koja bi mi omogucila koncentraciju na faks 24h...iz tog razloga sam rekao da je finansijska podrka jedan od najbitnijih faktora zdrave porodice. Svaki vikend, moci odvesti dijete na izlet, na sladoled, u pozoriste itd...to su stvari koje iziskuju troskove ali ostavljaju nezaboravne tragove u sjecanju i psihi djeteta.
Da bi covjek ostvario ovo o cemu pricam, potrebno je ODRICANJE...me mozes imati i jare i pare...
Za mene je sasvim ok i putovati 50km u jednom smjeru na posao...zasto bi mi bio problem. Dok god budem mogao omoguciti zdrav zivot i podrsku mojoj porodici.
Evo, da ti kazem kako izgleda jedan radni dan na zapadu...
Ustajenje u 5:50h, jutarnji protokol od 30min. put na posao 1h, radni dan 10h, put kuci 1h...ono sto ti ostaje je 12h vremena...a od toga bi bilo preporucljivo da se odspava 6-7h...ako zelis da ostanes normalan. Ostane ti nekih 4-5 sati DANA (: ...
Kod nas, na nasim prostorima se pocne raditi izmedju 8-9h ujutro, radi se do 15-16h i onda je i to puno...ne kontam...
Premda, radim sa kolegom koji putuje 1.45min. u jednom pravcu (nekih 140km) da bi dosao na posao...to je za mene za pohvalu...!
Stvar je u tome sto takvi ljudi znaju iskoristiti svoj dan, MAKSIMALNO...nema SPANSKIH SERIJA, kafa itd...jos se stigne otici na trcanje, fitnes itd...
Mislim da to nema odrazaja na porodicu...stvar je sto samo takav nacin zivota moze nesto napraviti od covjeka (: ...
Mnogi pripadnici naseg naroda BIRAJU posao...ali od biranja nema fajde...
...da bi se nesto steklo potrebno je odricanje...a to je ono sto jednom djelu naseg naroda jos uvjek nije jasno (: ... i dok god bude tako, nece biti pomaka...