Mislio sam na odluku u vezi dece, ne na odluku u vezi podele imovine.
- Normalno je da sud nece dati ocu nasilniku da cesto vidja dete odnosno da ce mu to omoguciti samo pod strogim nadzorom, kontrolom itd.
- Normalno je da ce sud u vezi starateljstva odluciti u korist majke, ako je razlog razvoda braka to da je otac alkoholicar, ili da je njegova prevara razlog razvodu.
- E a ono sto nije normalno i nije pravedno je to da ako je do razvoda braka doslo tako sto jedan/oba partner(a) ne zele vise tu vezu bez nekog posebnog povoda/razloga (tu je najcesce onaj fazon: nismo vise sta smo bili, imamo totalno razlicite interese i ciljeve, zivoti su nam se razisli itd.), i u tom slucaju je majka u prednosti i sa velikom verovatnocom ce njoj pripasti starateljstvo.
- Ja jos nisam cuo za slucaj da je majka alkos, cija su deca kod oca sa kojim se razvela, gonjena da placa alimentaciju. Ustvari, nisam cuo ni za jedan slucaj gde je majka obavezna da placa alimentaciju ocu.
Sve u svemu sistem je takav da ocevi valjda treba da su srecni i zadovoljni ako mogu svoju decu uopste da vide nakon razvoda braka, a podrazumeva se da ce da kesiraju (bez obzira da li snose krivicu za to)
Alimentacija je naknada za izdržavanje deteta i plaća je onaj ko sa detetom ne živi, bio to otac ili majka. Obe varijante su zastupljene, kao što i među oba pola ima tih koji bi to da izvrdaju.
Prema tebi, pretpostavljam da treba da se podrazumeva da očevi nemaju apsolutno nikakve obaveze, samo prava i to ona koja požele...pa ako želi da se pozabavi detetom tu i tamo, da se pozabavi, ako ne, nikom ništa. Ako želi da da pare, ok, ako ne, nikom ništa.
Roditelj je dužan da izdržava dete, bez obzira što se razveo, "predomislio", žena mu nabila rogove i sl.
Sto se imovine tice, deli se na pola s´tim sto sam vec naveo ko tu imovinu uglavnom stvara.
Bljutavo je to što pišeš, znaš?
Ponavljam:
U pravu si, češća je varijanta "Ženo, ti ne treba da radiš, treba da sediš kući, vaspitavaš decu, održavaš kuću i mene, a ja ću, srce moje, sve da ti obezbedim "
Pa ako mu iz x razloga dune da se razvede, tu ženu treba lišiti svega, jer nije radila?
Naravno, biti domaćica je hobi.
Žensko zaposlenje je hobi, osim ako joj je veća plata - tada je već uzrok bedaka svog osetljivog mačo-frajera.
Pri razvodu se deli zajednička imovina. Zajednička imovina je imovina stečena u braku. Čisto kao suza.
Ko se plaši da će biti oštećen, neka se zaštiti predbračnim ugovorom.
Milina jedna.
Ko smatra da se kreće u društvu lenjih sponzoruša i ko strahuje da mu je verenica iz te grupacije, ima zaštitu u vidu predbračnog ugovora.
Crnjak je što postoje sposobne i vredne žene koje ODLUČE da batale posao i posvete se deci i mužu, da privremeno budu domaćice...pa ni to ne valja.
Ne valja kad radiš, ne valja kad ne radiš. Naebeš kad ti je plata mala, naebeš i kad je velika.
Inace, samo ovo "natezanje" i "dokazivanje" izmedju tebe (zensko) i mene (musko) je jako dobar i plakativan dokaz za ono sto ja tvrdim: malo je tih razvedenih brakova gde su odnosi posle super i divni, a mnogo vise je onih gde se tera pravda, gde se tera inat, gde se zbog uvredjenog ponosa bivsem muzu (zeni) stvaraju problemi u zivotu. To je (nazalost) realnost.
Posle ovih par postova potpuno mi je jasno zašto ti je to jedina realnost koju priznaješ.
Na žalost, mislim i da si u pravu, ti ne bi mogao drugačije.
Ali ne laskaj sebi da si tipični predstavnik svih muškaraca na ovom svetu, niti meni da sam tipična predstavnica ženske populacije.
To su samo tvoji stavovi, baš je arogancija predstavljati ih kao aksiom za ceo svet.
Ali super je ta demagogija, trebalo bi da se oprobaš u politici