Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.071
Поставио сам ти из књиге Историја Тацита и видело се све што ти није јасно аутор је јако добро превео.
Јасно пише да су Сармати Сеуби јенини народ или нација са којима ће се Римљани сусрети унутрар Сарматије.
Видео си и краља Сида и све оно чему си се смејао ја се не смејем али јасно видим да задњих годину дана ниси ништа прочитао од онога пто сам поставио јер ми не би постављао оваква питања.
Сеуби су како је описаано и под"германима" савез племена припадали су им касније и многа германска племена која су их копирала и желела да се оките њиховом славом и истичући своје право на сеубско име међутим сам Цезар је био свестан ове проблематиике и у најплеменитије је набројао само нека племена која су се углавном налазила на данашњој територији лужичких Срба тамо су се налазила и у време Тацита , Јорданеса , Прокопија , Ираклија и тд. као што рекох од њих су остали славизирани блкански и Лужички Срби део је отишао у Алемане , Сасе , Франке , лангобаде и тд.
Занимљиво код Прокопија као Порфирогенитови Срби али Тацитове и Цезарове вести о Сеубима су далеко старије од Прокопијевих које су значајне због балканских Сеуба али опет мериш Палестинца из Александрије и Гота са једним од значајнијих римским историчарем не по значају декла веч по изговору и познавању латинског.
Непознати господин са Ерепублик онлајн игрице (ако је одатле преузето) не зна реч латинског језика. Како може неко лупетањем глупости јако добро превести. То што тврдиш не пише ту једноставно. Имаш горе стручни превод, а појаснио сам ти и да gentes ни у ком смислу не може бити генитив једнине. Све ми је јасно; нема нигде проблема...јасно је да се ради о лупетању глупости.
Поновићу на нашем језику:
Takit:Sarmati i Svevi ustaše protiv nas
http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Tacitus/Histories/1A*.html
Нема нигде једнине...Сармати и Свеви, као што исти аутор наводи шта је било и са Дачанима и Парћанима у истом делу.
Знам да јако не волиш када ниси у праву као и за оно у вези са Ајнхардом али научи да живиш са тим.
Са чим; са измишљотинама које пласирају људи преводећи текстове са страних језика без њиховог познавања?
Истом логиком можемо сад тврдити да су по Такиту наводно Свеви Дачани једини народ који живи на подручју Партије.
Poslednja izmena: