Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
И? Ће да буде нека оставка? ’ебеш државу у којој увече покријеш дете и пољубиш га пред спавање, а иста та држава, тј. њени органи, ни најмање не хају да те упозоре на опасност за коју знају.

Чепурин: Били смо уз Србију пре 500, пре 100 и пре 15 година, и сада смо ту

БЕОГРАД – Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изјавио је да је Русија од почетка била укључена у решавање кризе која је захватила Србију и поручио да ће остати уз Србију у периоду обнове и да ће српски народ уз помоћ руског народа преживети трагедију која га је задесила.

Он је након радне конференције, на којој су усаглашени приоритети обнове и дате смернице потенцијалним донаторима шта је Србији најпотребније рекао ће српска трагедија бити превазиђена и да ће руски народ саучестовати у свему.

“Мислим да је Русија у овој ситуацији деловала искрено и пожртвовано и тако ће и наставити. Били смо уз Србију пре 500 година, пре 100 и пре 15 година. И сада смо ту и заједнички ћемо надвладати трагедију”, поручио је Чепурин.

Из Владе Србије данас је најављено да ће најкасније у јуну бити организована донаторска конференција на којој ће потенцијални донатори бити у позицији да изађу са конкретним износима помоћи.

Данашња конференција, коју су медији оквалификовали као донаторску имала је пре свега радни карактер и послужила за консултације Владе Србије са представницима европских и светских Влада.
...posle njega je govorio amer i rekao - mi i nasi ruski prijatelji....:klap:

- - - - - - - - - -

И? Ће да буде нека оставка?

..zato su mnogina ovoj temi i cine sve da do toga dodje

Коштуница јесте политичар. Био је довољно прагматичан за неке ствари и довољно чврст за неке друге. Он није владао уређеном државом па да може све под конац да се ради али је у средини у којој је био, урадио за ову земљу, у тренутку док су је сви растакали, сасвим довољно. Не заборави да је Јужни ток његова замисао и успех!
И да ће захваљујући том стратешком пројекту Србији бити много лакше.
Приде то што ни материјално није профитирао, док су други куповали станчуге, пресељавали се у дедињске виле и летовали по најексклузивнијим локацијама.

:roll:

Коштун је "политичар" КОГА ЈЕ УТЕМЕЉИЛА, КАО Führer-а БЕОГРАДСКИХ КВИСЛИНГА,
ОДЛУКА У ЛЕНГЛИЈУ, СЕДИШТУ ЦИА-е, ИЗ ПОЛОВИНЕ 2000-те..

Коштун је тако постао први и једини НЕИЗАБРАНИ председник државе, нелегално и
неморално запосевши место председника тадашње СРЈ!!! О његовој прљавој улози
из тог периода казује обиље станих и домаћих сведочанстава.

Мутави је и покровитељ СВИХ РАСТАКАЊА И ПЉАЧКЕ! У "његово време", опљачкана
је целокупна српска привреда (приХватизација), разорене институције, у "његово време"
одвијала се масовна испорука српских генерала Накази у Хад, неки одведени из болнице
у папучама и у болничкој пиџами.... Тако да о Мутавом скрати причу!

Такође НЕБУЛОЗНА ЈЕ И ТВРДЊА "Јужни ток његова замисао и успех!"
:hahaha:

Тако неморалан и бедан,а са идејама сасвим стерилан, није ни могао имати било какву
корисну замисао!
ЈУЖНИ ТОК је пројекат и идеја осмишљена у Москви, а Србији само понуђена!

.......

је целокупна српска привреда (приХватизација), разорене институције, у "његово време"
одвијала се масовна испорука српских генерала Накази у Хад, неки одведени из болнице

Тако неморалан и бедан,а са идејама сасвим стерилан, није ни могао имати било какву
корисну замисао!

.......
И да је тачно све што си написао, ко је у скупштини прогурао и то на једвите јаде уговор о изградњи Јужног тока?

корисну замисао!

.......

Prespavao neka dogadjanja i zato ga ne mozes kriviti, da je nekim slucajem sad predsednik prespavao bi i poplave i opet ne bi bio kriv

За мене је још увек енигма да ли су те особе које чине власт у Србији заиста толико лоши људи или су глупи, луди, заслепљени...

Sve drugo, samo ne glupi, ludi i zaslepljeni.

Oni imaju neku svoju fiks ideju, obicno novac, vlast, moc ili nesto slicno tome, a onda ne biraju sredstvo za ostvarenje te fiks ideje.

Da bi ostvarili tu svoju ideju oni se sluze svim sredstvima, sto znaci da kod njih nikakvih moralnih "kocnica" nema.

U totalitarnim drustvima je uspostavljen mehanizam da na vlast mogu doci samo oni najgori.

22/05/2014 - 18:16
Preti besnilo i aflatoksin u mleku, upozoravaju bosanski stručnjaci

Stručnjaci upozoravaju na zemljišnu infekciju, odnosno pojavu crnog prišta ili antraksa, mogućnost pojeve besnila kao rezultat pomeranja divljih životinja iz njihovih ekoloških staništa čime zarazu prenose na domaće životinje

2zqu0df.jpg

Na hiljade grla uginulih žvotinja, većinom krupne stoke koja je u fazi raspadanja, preti da nakon poplava u Bosni i Hercegovini izazove pojavu zaraznih bolesti – crnog prišta ili antraksa, besnila i mnogih drugihi koje su prenosive na čoveka, upozorili su stručnjaci u BiH.

Predstavnici Veterinarske komore Federacije BiH i Veterinarskog fakulteta u Sarajevu su naglasili da država nema nijednu spalionicu kako bi se mogla ukloniti krupna uginula stoka.

Dekan Veterinarskog fakultata Nihad Fejzić objasnio je da Civilna zaštita raspolaže sa samo dve manje spalionice i da nisu u mogućnosti da odgovore novonastaloj situaciji, prenosi Dnevni avaz.

2ymtvmu.jpg

- Hrvatska i Srbija su nam ponudile određenu pomoć za spaljivanje uginule krupne stoke. Koliko smo informisani, već je određeni broj uginulih grla poslat prema Srbiji, gde će biti spaljena – preneo je Fejzić i dodao da su danas usaglasili pet mera koje se hitno moraju preduzeti u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Među merama koje su stavljene u prvi plan je neškodljivo uklanjanje lešava, tamo gde se to bude moglo sprovesti, a na terenu se već sprovode pojačane mere dezinfekcije i deratizacije, s obzirom da je moguća pojava velikog broja glodara koji su prenosioci zaraza.

Stručnjaci upozoravaju i na zemljišnu infekciju, odnosno pojavu crnog prišta ili antraksa, mogućnost pojeve besnila kao rezultat pomeranja divljih životinja iz njihovih ekoloških staništa čime zarazu prenose na domaće životinje.

214v31g.jpg

Rukovodilac službe Civilne zaštite na Veterinrskom fakultetu Edin Šatrović tvrdi da je krizni štab fakulteta već sačinio spisak prioritetnih nabavki vakcina i dodao da će fakultet staviti na raspolaganje svoje labaratorije za proveru sigurnosti hrane životinjskog porekla i labaratoriju po pitanju stočne hrane, uz napomenu da se očekuje pojava i aflatoksina u žitaricama, a onda i u mleku.

Regionalni problem, upozorio je, da je pojava komaraca, naglasivši da će Savet ministara BiH raditi s Hrvatskom i Srbijom koordiniranu akciju zaprašivanja područja zbog pojave komaraca koji su prenosioci bolesti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

http://www.telegraf.rs/vesti/1083318-preti-besnilo-i-aflatoksin-u-mleku-upozoravaju-bosanski-strucnjaci

За мене је још увек енигма да ли су те особе које чине власт у Србији заиста толико лоши људи или су глупи, луди, заслепљени...

Ima i toga, ali Vucic je pod veeeelikim pritiskom zapada, to mu vidim iz svakog njegovog gesta i reci. Veceras sam ga gledala kad je razgovarao sa studijom u Londonu, pa on je bio kao izombiran, kao neki robot, ne mogu se sad setiti sta je tacno rekao, mislim da je u velikim go.vnima.Mislim da je njegova politika ipak bila drugacije planirana, a sad je upao u veliki skripac. Izgleda da ce proci gore od Milosevica i Djindjica. Svi su oni poceli da suruju sa zapadom, a sve sa planom da im doskoce, Milosevic je za malo i uspeo u tome, a ova dvojica tom zadatku ipak nisu dorasla..

Ja bih sad napisala da mi se napokon javila koleginica iz Obrenovca i šta mi je sve ukratko ispričala, ali se plašim da će mi Marlon tražiti lične podatke, i moje i njene.

Žena je, Bogu hvala, dobro, samo se plaši zaraze. Kaže da bi joj i dobar deo bar tehnike bio sačuvan da su bili upozoreni na opasnost.

И да је тачно све што си написао, ко је у скупштини прогурао и то на једвите јаде уговор о изградњи Јужног тока?

Kostunica .

Bio sam u toj prici i znam kako je tekla ...... A DS , LDP , URS su ucinili sve sto su mogli da miniraju ,,Juzni tok ,, ..... Ko drukcije tvrdi laze .....

Ima i toga, ali Vucic je pod veeeelikim pritiskom zapada, to mu vidim iz svakog njegovog gesta i reci. Veceras sam ga gledala kad je razgovarao sa studijom u Londonu, pa on je bio kao izombiran, kao neki robot, ne mogu se sad setiti sta je tacno rekao, mislim da je u velikim go.vnima.Mislim da je njegova politika ipak bila drugacije planirana, a sad je upao u veliki skripac. Izgleda da ce proci gore od Milosevica i Djindjica. Svi su oni poceli da suruju sa zapadom, a sve sa planom da im doskoce, Milosevic je za malo i uspeo u tome, a ova dvojica tom zadatku ipak nisu dorasla..

I ja to mislim

SOKOLAC - Zemljotres jačine 2,3 stepena po Rihteru, registrovan je danas na području Sokoca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod RS.
Kako je navedeno zemljotres jačine tri stepena po Merkalijevoj skali, registrovan je u 15:53.
Iz Zavoda napominju da zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti

Back