Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Боље то питај оне који су гласали за ову што неспособну, што издајничку владу.

Или, оне, заправо у највећем броју, који нису изишли на изборе, давши тако индиректно глас издајницима.

Или, оне који нису прихватили понуду о уједињавању иоле патриотске опозиције, већ паметовали у самозаваравању о "сигурних 7%"...

imamo na zalost totalno nesposobne ljude i u poziciji i u opoziciji. Sujetne, pune sebe, bahate , misle da se oko njih okrece univerzum...

Zato nam je kako nam je.

U naselju Šljivica sa oko 150 kuća, koje su od Kolubare udaljene ne više od 100 metara, voda je počela da se izliva još u četvrtak tokom dana. Niko, međutim, nije upozoravao meštane na opasnost od poplava.
- U četvrtak uveče na televiziji je išlo obaveštenje da imamo osam sati za evakuaciju. Računali smo da smo do jutra mirni. Usred noći, oko tri sata, čuli smo da je nešto puklo i voda je počela da nadire. Do jutra, kuća nam je bila poplavljena do prvog sprata - priča Nebojša Bojković iz obrenovačkog naselja Šljivice.

On kaže da su se oni i još 30 ljudi spasli jer su prešli u kuću njegovog ujaka pošto je viša.

- A onda smo oko tri sata čuli komešanje i povike komšija: “Poplava! Bežite!” Usledio je prasak i bujica je krenula. Sirene su se oglasile tek u pet - priča Bojković, 38-godišnji krojač.

evo svedoka iz prve ruke sta se tacno desilo i kada sad vise ne mozete da lazete

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/467421/Svi-se-plase-sta-ce-zateci-u-ovim--selima

Сад гледам снимке из центра Обреновца, ништа ми није јасно, а неко покушава да ме направи лудим.
Приказују макси, једно стакло скроз пукло, а сва остала цела, кажу ево шта је урадила вода. Како може вода да разбије само једно стакло?

Даље, од онолике прљаве водурине није остало ништа, нигде чак ни траг по фасадама докле је вода дошла...

Kostunica je uvideo svoju gresku, zato se i povukao. cudi samo cinjenica da jos nisu izabrali novog lidera, a DSS to svakako treba, neko da povuce napred.
Немој ми само њега помињати, најгору подметачину овоме народу у задњих четврт века...

Мене чуди да данас, после свега, још увек неко може њему да верује да је искрени српски родољуб...

obrenovac3.jpg

Овде као да поплаве није ни било, стакла на излозима су чак и чиста..

Немој ми само њега помињати, најгору подметачину овоме народу у задњих четврт века...

Мене чуди да данас, после свега, још увек неко може њему да верује да је искрени српски родољуб...

Милунка не трси се.
Ти си овде годинама подржавала жути шљам.

imamo na zalost totalno nesposobne ljude i u poziciji i u opoziciji. Sujetne, pune sebe, bahate , misle da se oko njih okrece univerzum...

Zato nam je kako nam je.
Тачно.

Неспособност, плус себичлук, и недостатак било какве идеје сем да се задовоље лични интереси.

Они чак нису ни свесни и убеђени издајници с платних спискова, већ само ситне, уцењене креатуре, потрошна роба наших непријатеља...

Nije na celoj opstini Obren bilo kriticno. Stubline npr. nisu ni imale poplave, i tamo su se sklanjali mnogi ljudi iz centra.

Фоторепортери су у пратњи службених лица обишли делове града у којима је до скоро била вода, тако су рекли. Мени оно уопште није тако изгледало..

za vreme voje ovakva stvar se nikad nije mogla desiti. tacka.

zasto, mogu da objasnim ali vi to necete ukapirati.

Милунка не трси се.
Ти си овде годинама подржавала жути шљам.
Јесам.

Али, ја сам се, за разлику од већине, и јавно и приватно за то покајала, и признала своје политичке заблуде.

Дакле, за разлику од неких других, који овде и даље сипају разне квазимудрости....

Сад гледам снимке из центра Обреновца, ништа ми није јасно, а неко покушава да ме направи лудим.
Приказују макси, једно стакло скроз пукло, а сва остала цела, кажу ево шта је урадила вода. Како може вода да разбије само једно стакло?

Даље, од онолике прљаве водурине није остало ништа, нигде чак ни траг по фасадама докле је вода дошла...

I ja sam to nekako primetila, nema mulja poulicama, nekako bas cisto

Фоторепортери су у пратњи службених лица обишли делове града у којима је до скоро била вода, тако су рекли. Мени оно уопште није тако изгледало..

10348911_682983298422102_3453525023298401983_o.jpg

Ovo je Zvecka (10 minuta od centra grada, 16. maj...sada se tamo voda povukla, a smrkovima je uklonjen mulj.

I ja sam to nekako primetila, nema mulja poulicama, nekako bas cisto

Ајде да кажеш да су муљ по улицама чистили шмрковима, али нису могли да очисте фасаде, излоге, итд...
Некад мислим да је најбоље гледати своја посла, не петљати се ни у шта друго и не веровати ничему што ниси видео својим очима...

prirodne nepogode - NATO 1999te:
Vučić: Šteta od poplava u Srbiji veća od 175 miliona evra

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/vucic-steta-od-poplava-u-srbiji-veca-od-175-miliona-evra/

Šteta koju je Srbija pretrpela u poplavama veća je od 0,64 odsto BDP-a, što je uslov za pomoć iz fonda EU, a prema sadašnjim procenama, iznosi više od potrebnih 174,5 miliona evra, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji donatora u Beogradu. On je naveo da u Srbiji ima više od 140 kolektivnih centara, da je iseljeno gotovo 32.000 građana, srušena su 1.763 objekta, a poplavljeno 2.260 objekata, bez Obrenovca. Na kategorisanim putevima srušeno je 30 mostova, a oštećeno 50, dok je na opštinskim i nekatogorisanim putevima srušeno i oštećeno oko 200 mostova. Vučić je poručio međunarodnim donatorima da šteta biti procenjena pošteno, jer Srbija ne želi i neće nikoga da vara. Koordinacioni sastanak međunarodnih donatora počeo je u minutom ćutanja u Palati Srbija. Na skupu učestvuju predstavnici ambasada 27 zemalja Evrope, SAD, Azije, kao i delegacije EU, Saveta Evrope, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke, Svetske banke, Kancelarije rezidentnog koordinatora UN, OEBS-a i Nemačke razvojne banke.

Koliko je ono, beshe, kostalo nepravedno, krajnje subjektivno bombardovanje Srbije, 1999te??? :whistling: 100 milijardi ojra? Aha, da... U pitanju je prirodna nepogoda?! :D

_nobody_

Јесам.

Али, ја сам се, за разлику од већине, и јавно и приватно за то покајала, и признала своје политичке заблуде.

Дакле, за разлику од неких других, који овде и даље сипају разне квазимудрости....

Kad, kad su otisli s vlasti:zcepanje:

Back