Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja ne trazim ni dinara ne dao Bog....

Zeleo bih iskreno da dobije taj unesreceni narod hiljadu milijardi a ne jednu no na zalost citam, da je ukupan budzet EU za te nesrece milijardu a Srbija nije clanica EU sto znaci da mi moze da dobijemo mozda 50-100 miliona maksimum

Sto je opet bolje nego nista.

Samo hocu da razvejem ovim nasim naivnim i glupim Srbima verovanje da ce neko da dodje sa strane i da nam pospremi po nasoj kuci ono sto mi necemo ili nismo sposobni da uradimo

Ne mogu da verujem da cu ovo reci, ali sa SVIM sto si rekao se slazem u potpunosti...

Glas Rusije, januar
Да ли је Америка користила климатско оружје против Србије?
http://serbian.ruvr.ru/2014_01_22/Da-li-je-Amerika-koristila-klimatsko-oruzhje-protiv-Srbije/

Константин Сивков, доктор војних наука, први поптредседник Академије геополитичких наука, бивши морнарички официр и
Александар Голубјев, начелник одељења краткорочних прогноза времена и опасних појава на територији Русије, Росхидрометцентра.

На Србију је у принципу немогуће утицати HAARPом али би то свеједно било као пуцати на врапца из топа. Не ради се ту о томе.
Ипак, када је НАТО бомбардовао Југославију, на територији Југоисточне Европе је било необично лепо време и војни експерти, а конкретно доктор војних наука Константин Сивков претпростављају да је тада можда могло бити сличних манипулација са временом. Односно, могле су бити вештачки изазиване кише на ограниченим територијама, као на пример пљускови који су трајали недељама на територији Вијетнама, током рата. Или са друге стране омогућити пилотима јасно и ведро небо, као што је био случај са Југославијом:
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_01_22/Da-li-je-Amerika-koristila-klimatsko-oruzhje-protiv-Srbije/

Чекај, сад не разумем. Је л' то добро кад Руси раде а није добро кад Амери раде или није добро кад раде и једни и други, или је добро и кад раде и једни и други, или је добро кад се то ради, али не против нас или никад није добро да се то ради или само једни то раде па су кварни а други то не раде или једни то раде, па су добри а други то не раде.... шта је истина....

Praviš se mutaviji nego što jesi.
Dobro je da Americi ima ko da kontrira. ne valja što smo mi u sredini i što se uvek sve prevali preko naših ledja i života.
A da je neprirodan bilo koji ciklon, to je jasno.

Poslednja izmena:
Не брини.... Свети Сава се моли за нас..... пева о воме Војислав Билбија: "ДОСТА БОЖЕ, ДОСТА БОЖЕ - ПОШТЕДИ ОСТАТАК!"...ОВО ЈЕ ПЕСМА "НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА" СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА - веома поучан текст.......

Jbala vas ta SPC propaganda. Koga bre briga sto pomahnitali popovi i vladike govore? :dontunderstand:

- - - - - - - - - -

Брао на закључку ----- то и ја све време покушавам да објасним дежурним идиЈотима - СВЕ ЈЕ ВЕШТАЧКИ ИЗАЗВАНО ДА БИ СЕ ИСПРАЗНЛА ТЕРИТОРИЈА НА КОЈОЈ ЈЕ СТОКА ЗАПАДЊАЧКА ЈЕНКИЈИ И ШВАБЕ ИСПИТИВАЊЕМ ТЕРЕНА ПРОНАШЛА ОНО ШТО ИМ ТРЕБА ДА ПОКУПЕ ОДАВДЕ - ИМА ДА НАС СВЕ РАСТЕРАЈУ ИЗ СРБИЈЕ КАО "МАЧКЕ С' ЈЕБИШТА" ШТО КАЖЕ НАРОД......

Mito, popio si previse kafe danas.

Krivi su građani koji su se podavili to je bar jasno. Gospodar VU je valjda jasan po tom pitanju.

Kriv je i narod sto vise veruje vlastima nego meteorolozima ....

Ja da sam iz Obrenovca i da sam procitao ovu vest 13tog , isao bi u opstinu da ih upozorim, u slucaju da me niko ne shvata za ozbiljno javio bi svim prijateljima da se spakuju i da beze odatle...

Pa gde ces direktnijeg upozorenja da ce da se desi katastrofa od ovoga....

Cim kazu iz RHMZ da ce na nekoj reci nivo da poraste iznad nivoa redovne odbrane od poplava to znaci da ce da plavi ako se nesto ne uradi...

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže za B92 da je u Obrenovcu potvrđeno 13 žrtava, od kojih se 6 ljudi utopilo u poplavama, a 7 je umrlo prirodnom smrću.

juce je vucic rekao 12 mrtvih 11 utopljeno a jedna osoba prirodna smrt. danas stefanovic prica drugacije.

uz to, danas mi drug iz brigade koji je danima u obrenovcu ispricao da se dosta toga krije i naveo neke brojke koje su tolike da ja prosto ne mogu da verujem da je istina. pricam o obrenovcu. ali jos pamtim reakciju od pre 4 dana i urgentno uklanjanje medija sa terena i imam osecaj da se nesto krupno jeste dogodilo u obrenovcu. necu da prenosim rekla kazala sacekacu da vidim sta je bilo na kraju.

Za boldano se slazem i ja. Mogu reci da sam stvarno ponosan. I sam sam morao da cekam u redu da bi odneo pomoc u crveni krst. I naravno da se zivot nastavlja, ali poenta nije u pukom prezivljavanju ko na hebenom Haitiju jbt vec na sto brzoj sanaciji stete i koliko je moguce vracanje u privredne u tokove. Pocrkati necemo, ali je jasno da cemo posle ovog biti jos veci slepci nego sto smo billi i da nam svaka pomoc treba. Ti je mozda ne pljujes, ali drugi diskutanti pljuju samo tako. Prema tome prihvaticemo svaku pomoc i boricemo se svaki dinar iz fondova EU. To najvise treba ljudima koji su izgubili sve. Ne mora biti ni milijardu,ali neka je pola od toga i samo mi reci koja zemlja na ovom svetu bi nam donirala taj novac?

naravno da nije,Srbiji je potrebna sok terapija,nesto sta ce je podici iz letargije.Naravno da poplave ovog obima nije bilo moguce spreciti, ali je redovnim j i ozbiljnim pristupom,radom godinama unazad steta mogla biti daleko manja.Pojedine regione u Srbiji malo malo pa pogodi poplava,zemljotres kao u Kraljevu,...i nikom nista ,niko se nije potresao zbog toga.Ljudi su se uglavnom snalazili bez pomoci drzave i drustva u celini.Krajnje je vreme da narod u Srbiji neodgovorne kazni,nesposobne najuri,krive pozatvara.Posmatraj ovo kao sansu da ljudi konacno otvore oci i zatraze odgovornost nadleznih da se ubuduce ovakve stvari ne bi ponavljale.Kada tako budes razmisljao neces zivotariti kao Haicani,u suprotnom odgovrni ce se opet provuci i gledacemo reprizu za koju godinu deceniju

A koji su to oni?

Zajecar je nayebavao gadno od poplava zadnjih godina zato su ljudi sami bili spremni nisu cekali da im dodje Gospodar Vucic i da im vadi djubre iz rukavaca
i kanala. A u Beogradu se bas zahuktavala nova gradska vlada pa nisu stizali da se brinu o eventualnim poplavama, a kako vidimo bas je bilo briga i same
stanovnike grada.

Сад ћу ти рећи. Од тих задњих поплава уређен је део Тимока од уласка у град односно од Вишњара па до другог улаза-излаза у град-из града на Изворском путу. Та два дела су тих година просто наебали.
На том делу је проширено само корито Белог Тимока као и продубљење истог. Направили су високе земљане бедеме и све би било добро да су ту засадили стабла која би држала ту земљу да се не опере. Занимљиво кажеш да су људи били спремни, ја ти могу рећи да нису јер је Тимок поново пробио бедем код Вишњара и требало је више сати да то надлежни схвате тако да су то поправили и уништили неколико њива и појата као и кућа јер је ту вода дошла. Нешто низводно, почео је да се урушава бедем са леве стране Тимока у насељу Пишура и ту су одмах реаговале две машине да спасе то. Да је вода ту продрла било би свашта, ишла би скроз до Изворског пута али са леве стране која је јако брањена. Морам да кажем да је на том месту где је бедем почео да се урушава да је ту и пре било проблема и на апел становника нико нико није реаговао од надлежних да то поправи на време. Ето, због тог пропуста могао је Бели Тимок да направи дар мар.
Касније како је време пролазило тако се и екипа уиграла и све је протекло у најбољем реду. Морам да напоменем да је у Тимочкој Крајини а пре свега у Зајечару тих дана било кишовито али не као у другим местима, да је киша падала као што је било на неким местима, Тимок би се сигурно излио али ето, Бог је погледао овај град.

juce je vucic rekao 12 mrtvih 11 utopljeno a jedna osoba prirodna smrt. danas stefanovic prica drugacije.

uz to, danas mi drug iz brigade koji je danima u obrenovcu ispricao da se dosta toga krije i naveo neke brojke koje su tolike da ja prosto ne mogu da verujem da je istina. pricam o obrenovcu. ali jos pamtim reakciju od pre 4 dana i urgentno uklanjanje medija sa terena i imam osecaj da se nesto krupno jeste dogodilo u obrenovcu. necu da prenosim rekla kazala sacekacu da vidim sta je bilo na kraju.

Ne mogu oni sakriti broj mrtvih kad tad ce se saznati.
Ali su ove dezinforamcije sramota kao da neki zele da sto vise ljudi izgubi zivot

Kriv je i narod sto vise veruje vlastima nego meteorolozima ....

Ja da sam iz Obrenovca i da sam procitao ovu vest 13tog , isao bi u opstinu da ih upozorim, u slucaju da me niko ne shvata za ozbiljno javio bi svim prijateljima da se spakuju i da beze odatle...

Pa gde ces direktnijeg upozorenja da ce da se desi katastrofa od ovoga....

Cim kazu iz RHMZ da ce na nekoj reci nivo da poraste iznad nivoa redovne odbrane od poplava to znaci da ce da plavi ako se nesto ne uradi...

Прича се да је јављено да стиже талас, а да је неки од ретарда из обреновачке општине рекао да је боље да пусте кајрон него да упале сирене- да се не би стварала паника.
Да се питам, нашла бих законски основ да судим том скоту.

А то што нису прављени насипи, то је последица чињенице да имамо власт (деценијама) која је нспособна, гомиле и гомиле приучених имбецила који нису ни поштене школе завршили, а камо ли да имају неко озбиљније радно искуство.

И ето га резултат.
Гласај Србијо и даље за багру.
Ко те ј...е!

- - - - - - - - - -

Upravo tako. Srbijom vec 20 i nesto godina vlada nesposobna bagra i kako godine idu na vlast dolazi sve nesposobnija i nesposobnija ekipa

И дуже.

Није ово први пут да је Обреновац поплављен. Зна се тачно где која река може да пробије, бар 100 година уназад.

Vučić: Gde plivaju ti leševi o kojima pričaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Obrenovcu do sada zabeleženo 13 žrtava, izrazio nadu da broj žrtava "neće biti kataklizmičan" uprkos razmerama katastrofe i 10 puta veće nego kod nekih drugih.

470574_vucic1-obrenovac1-foto-mup_f.jpg

Premijer je istakao da ne razume i da ga je sramota od ljudi koji izmišljaju svašta i žele svojoj zemlji loše.

....

"U Obrenovcu je pronadjeno 13 žrtava, jedino mogu da kažem da me je sramota od ljudi koji se bave izmišljotinama i žele svojoj državi loše" rekao je premijer.

...

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466620/Vucic-Gde-plivaju-ti-lesevi-o-kojima-pricaju

Vucic je retardiran, pa ne zna da kada su poplave, broj pronadjenih tela nikada nece da odgovara stvarnom broju mrtvih, jer nece moci da pronadje sva tela koje voda nosi, voda koja se siri u svim pravcima.

Drugarica moja koja je evakuisana kaze da je tamo horor....Ljudi su cak i sa zgrada skakali. U svakom slucaju saznace se u narednim danima dosta toga sta se tamo zbivalo samo da ti ljudi iz Obrenovca dodju sebi pa ce da se cuje prica

Sad je covek reko da nista ne kriju i da odvlace policiju sa tim tvrdnjama,pa nije lud da laze majku mu da kriju leseve ,sta bi sa time sad podstigao ?

Budite realni ,nemojte da dolivate so...nema dokaza za te tvrdnje .

Vucic je retardiran, pa ne zna da kada su poplave, broj pronadjenih tela nikada nece da odgovara stvarnom broju mrtvih, jer nece moci da pronadje sva tela koje voda nosi, voda koja se siri u svim pravcima.

pa zato su otvorili linije za nestale valjda....ali koliko to ima nestalih kada trebaju posebne linije za to????? mislim realnije je da prijavis lokalnoj stanici MUPa a oni prosledjuju sektoru za vanredne situacije jer imaju uvid i spiskove koga su gde smestili. koliko onda ima nestalih kad su to uveli????

Back