Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je ono sto mene u celoj prici najvise nervira - nije ovo palo s neba pa u rebra, nepogoda je najavljivana danima. OK, nemamo infrastrukturu da se 100% zastitimo (mada to u slucaju elementarnih nepogoda ni ne mozes), ali mogli smo bar 50%. Obrenovac je na 2m od Save i bez ikakvog ozbiljnog nasipa, pa bar su tu mogli dan ranije na kriticnim (a i onim koji to nisu) mestima da postave dzakove sa pesom i preventivno evakuisu ljude.

Da u BiH, ali u Srbiji ne.

http://www.objektivno.ba/meteorolozi-upozoravaju-na-obilnije-padavine-i-moguce-poplave/

Niko zvanican u Srbiji nije upozorio na ovo, osim dan pre poplava.

Vlasnik fast food restorana u Šapcu koji je sinoć do 2 sata ujutro besplatno pekao pleskavice za dobrovoljce i građane Šapca, dok mu nije nestalo mesa.

10329248_524148654374219_8848517167635672159_n.jpg

Ovo je pravi Srbin,bravo majstore,voleo bih da upozam ovog čoveka,da popijem piće sa njim.Treba da dobije odlikovanje!

Вест | Друштво
Промените величину слова

17. мај 2014. | 17:12 | Извор: Танјуг
Јапан помаже поплављеној Србији

БЕОГРАД - Влада Јапана је данас донела одлуку да Србији обезбеди средства за хитну употребу у вредности од 10 милиона јапанских јена, што је приближно вредности 100.000 америчких долара, саопштила је Амбасада Јапана у Београду.

Као одговор на захтев Владе Србије поводом великих штета насталих услед катастрофалних поплава у земљи, Влада Јапана упућује помоћ која ће се одмах употребити у виду шатора, подлога за спавање и друго, наводи се у саопштењу.

krupanj-poplave-1_660x330.jpg

Фејсбук (Стева Угладјени Ковачевић)

Одлука Владе Јапана је донета из хуманитарних обзира према угроженом становништву, као и због пријатељских односа између Јапана и Србије.

Народ Јапана не заборавља помоћ и подршку народа Србије у тешким тренуцима након великог земљотреса и цунамија у источном Јапану 2011. године, закључује се у саопштењу.

http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/japan-pomaze-poplavljenoj-srbiji_486866.html

TRUDNICA JE ZAROBLJENA VEC 2 DANA! Ulica Branislava Nusica 24 #Obrenovac

Слушам радио аматере, и просто је невероватно колико људи има, људи који су заробљени по кућама, школама, крововима...
Једноставно нема довољно чамаца и хеликоптера... Изгледа да је стигло 7 хеликоптера из Мађарске, али но то није довољно....
Надајмо се да ће их стићи још са свих страна, јер ти људи који су само, а поготово труднице, бебе, мала деца и стари неће издржати још дуго.

Vlasnik fast food restorana u Šapcu koji je sinoć do 2 sata ujutro besplatno pekao pleskavice za dobrovoljce i građane Šapca, dok mu nije nestalo mesa.

10329248_524148654374219_8848517167635672159_n.jpg

Mislim da je jasna razlika izmedju njega i ovih sto koriste situaciju da podignu cene skoro svega sto je potrebno ljudima sada. Svaka čast čoveku! Nazalost vise je ovih sto dizu cene nego ovakvih ljudi.

Sve u svemu sada je kasno misliti sta je trebalo da se uradi.

Sada treba misliti STA DALJE DA SE URADI

A dalje treba da se uradi jeste da se obnovi sve to poplavljeno i da se izgrade korita reka koja ce moci da prihvate i 100% vecu kolicinu vode od ove koja je pala sada.Drugo mi kao mali narod ne mozemo da uradimo....

Zatim treba da se vrati redovno sluzenje vojnog roka i civilna zastita.

I da se organizuju vezbe vojske i civilne zastite makar 2 puta godisnje...

ako je nesto jasno posle ove katastrofe to je da drzava nema adekvatan sistem da reaguje na ovakve prirodne pojave. a najvise fali ljudi, i to pre svega ljudi koji imaju neku barem minimalnu obuku i znanje da pomazu u ugrozenim mestima. a posto se klima menja globalno jasno je da ce nas nepogode sve cesce pogadjati.

Nadam se da ćemo se malo opametiti nakon svega ovoga.Da ćemo dizati nasipe,prokopavati kanale,čistiti rečna korita na vreme.Ljudi misle da je to nebitno,ali treba imati u vidu koliku štetu nanosi bacanje smeća u manje rečice.To smeće,kada se nagomila,onemogućava normalan tok rečice,pa ona nabuja i izlije se....

Hvala narodu Japana,ali nama trebaju helikopteri i čamci,a ne pare!

:confused:
Ja sam razumela da su poslali sredstva za spašavanje u vrednosti od 10 miliona jena.

Влада Јапана је данас донела одлуку да Србији обезбеди средства за хитну употребу у вредности од 10 милиона јапанских јена,...

Као одговор на захтев Владе Србије поводом великих штета насталих услед катастрофалних поплава у земљи, Влада Јапана упућује помоћ која ће се одмах употребити у виду шатора, подлога за спавање и друго,

Nadam se da ćemo se malo opametiti nakon svega ovoga.Da ćemo dizati nasipe,prokopavati kanale,čistiti rečna korita na vreme.Ljudi misle da je to nebitno,ali treba imati u vidu koliku štetu nanosi bacanje smeća u manje rečice.To smeće,kada se nagomila,onemogućava normalan tok rečice,pa ona nabuja i izlije se....

Eh, valjda ce se konačno podici svest ljudi na ovim prostorima na malo visi nivo, jer nije dovoljno da samo pojedinci počnu tako razmisljati nego mora vecina ljudi u celoj Srbiji, ako hocemo neku vrstu zastite i spremnosti.

Uopste se ne zezam.

Nije upozoravano dovoljno i na vreme, kao sto sam dala link iz BiH.

Ja redovno pratim sajt vremeyubc.net.Tu uvek imaš vremensku prognozu za narednih 7 dana.7 dana pre polplava je pisalo da će pasti dosad nezabeležena količina kiše u samo tri dana.S' obzirom na one manje poplave koje su izazvane padavinama još od 15. Aprila,moglo se zaključiti da će ova,mnogo jača, kiša u Maju da napravi duplo veću štetu.

Ja redovno pratim sajt vremeyubc.net.Tu uvek imaš vremensku prognozu za narednih 7 dana.7 dana pre polplava je pisalo da će pasti dosad nezabeležena količina kiše u samo tri dana.S' obzirom na one manje poplave koje su izazvane padavinama još od 15. Aprila,moglo se zaključiti da će ova,mnogo jača, kiša u Maju da napravi duplo veću štetu.

Ne sumnjam da su postojali sajtovi i prognoze koje su i govorile o tome, ali zvanicno je nas RHMZS podbacio.

Kako je moglo da se obavesti o poplavama u BiH, a u Srbiji nije?

Mene zanima zasto Srbija nema PayPal mamu im hebem nesposobnu, Afrika ga cela ima.
Jel vi znate da bi se klikom telefona milijarda $ skupila iz Srpske Dijaspore.
Saznati ko je svih ovih godina vrsio opstrukciju i poslati ga odma na robiju.

Ima PayPala u Srbiji, ali samo za placanja prema inostranstvu.

На Пинку је ишао прилог где једна жена говори како је долма минирана и да је онда настала бујица која поплавила Обреновац. Сличног се боје и сељани из Бољеваца.

Да ли је Обреновац жртвован због Београда?

To ne znam, ali znam da su se juce ujutru oglasile sirene u 5 h kad je voda vec bila velika.
Nije dakle bilo laganog porasta nivoa vode.
Nisam strucna i ne znam da li moguce i redovnim putem da voda tako bezo nadolazi.

Daj boze da je to samo dezinformacija.

На Пинку је ишао прилог где једна жена говори како је долма минирана и да је онда настала бујица која поплавила Обреновац. Сличног се боје и сељани из Бољеваца.

Да ли је Обреновац жртвован због Београда?

Žrtvovan je zbog TENT-a, ne zbog Beograda.

Back