Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rast od 200 do 750 je za samo 1 dan, to je skoro uspravna linija koja se posle ne nastavlja - zato sto je merenje crklo. Vodostaj je pod garanciju bio barem 900 a gde je bio spic nemam pojma.
Evo i slika ovde
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920

ma u srbiji oko ljiga je haos imam tamo vikendicu, kacer da znas kako izgleda jadno i bedno nikad ne bi rekao sta moze da napravi.... necu moci sa vojom da igram preferans jer nece jos ni on na plac izgleda :lol:

A klizišta po Mirijevu!?
Mozda trecina sumadijskog dela Beograda je kliziste... i nikom nista.

U sred one kisurine su objavili sliku iz Brace Jerkovica... Slucajno poznajem taj kraj koji su pokazali. Na toj kosini ima vise zgrada, sa brda se sliva voda itd. Pre desetak godina su ispod ulice uz zgradu bile napravljene betonske stepenice - koje je voda odnela. Voda koja je bila mozda tek pola ove.
Posle su napravili veliku resetku preko celog kolovoza - i to sada uopste nije bilo dovoljno.

Ko zna koliko stotina miliona je prava brojka, posto Crljani nisu jedino potopljeno polje. Potopljena su sva polja po spisku. Ne znam koliko je to ukupno.

Ako se to sve stustilo Kolubarom :think:
Dunav sada ima 4000 kubika u sekundi, Sava 6000 kubika.
Ako damo podivljaloj Kolubari 2000 kubika u sekundi, to je 7,2 miliona kubika na sat (210 miliona bi se popunilo za 29 sati). Ispada da je Kolubara dan i nesto punila samo Crljane, i ostatkom je uspela da poplavi priobalje nizvodno.

- - - - - - - - - -

Mogao sam i bez imena da stavim, samo funkcije.

Da li verujes da bi premijer republike Srbije, samo radi pomahnitalog vristeceg insistiranja meteorologa proglasio raseljavanje celog grada?

Problem je u mentalitetu, ne u vodi.

ako se uzme da je bilo 250,000,000 kubika ispada oko 1500 u sekundi. ali ako je vise polja onda je i preko ove dve hiljade koliko procenjujes. ali cak i sa tim manjim procenama, nije moglo da se ne vidi. nikako. propust je ogroman i neko mora da odgovara za to.

Masa ljudi ce da profitira iz ove situacije, posebno ovi iz gradjevinske industrije. Ovo poplava je gradjevinskoj industriji, koja je u Srbiji u totalnoj recesiji i padu zbog nelikvidnosti vec godinama, da dodje kao ogrejalo sunce, kiseonik i Bozija pomoc. Gradjevinci svrsavaju nad ovim sto se desilo. Mislim, da budemo posteni i ne foliramo se vise.

Sva sreca pa su cementare prodate u privatizaciji, nije kao da ce se u Srbiji vise ikad nesto graditi.

Dakle, čekamo i zemljotres.

- - - - - - - - - -

O čemu pričaš!? To za sada niko ne može da zna, sve da je i vidovit.

ja ga sinjo sinoc, al sad bez zezanja....i to tako susgestivan san bio da nisam verovao, a nikad ne sanjam te gluposti...

- - - - - - - - - -

U sred one kisurine su objavili sliku iz Brace Jerkovica... Slucajno poznajem taj kraj koji su pokazali. Na toj kosini ima vise zgrada, sa brda se sliva voda itd. Pre desetak godina su ispod ulice uz zgradu bile napravljene betonske stepenice - koje je voda odnela. Voda koja je bila mozda tek pola ove.
Posle su napravili veliku resetku preko celog kolovoza - i to sada uopste nije bilo dovoljno.

drugar mi je u matice srpske tamo na brdu, tamo i kad nije bilo nikakve vode uvek bilo sve mokro, mogu da mislim sad kako je kad kazu da imaju strah od klizista

Medak III

@platin

e da.. uzmi izjavu sinise malog i uporedi sa tvojom pricom videces da se silina vode koja je usla nikako ne poklapa, a znas i sam da retko ko moze da strada ako vidi da voda nadolazi i on se kroz nju vuce i ide lagano ili uzurbano na suvo... ali ako grune batice, dzaba ti sve, tu mozes da budes i sam dzoni vajsmiler ne pomaze nista....

Naravno... gradonacelnika Beograda mozes slobodno da preskocis, sto se mene tice.

Kao sto su lepo rekli juce - Beograd ima prednost jer je na dve velike reke, spore reke. 2006. se 20 dana unapred znalo sta ce da bude. Bez ikakve panike se spremalo i spremalo. Zato su i rezultati tako drugaciji.

Naravno... gradonacelnika Beograda mozes slobodno da preskocis, sto se mene tice.

Kao sto su lepo rekli juce - Beograd ima prednost jer je na dve velike reke, spore reke. 2006. se 20 dana unapred znalo sta ce da bude. Bez ikakve panike se spremalo i spremalo. Zato su i rezultati tako drugaciji.

pa to ti pricam sve vreme, prica bi bila ta tvoja jedina moguca da nisu pustali spinovanja botova i brisali izjave ljudi i svakome ko se drzne da iole posumnja pretili bas kao i ovde..... a poznavajuci mentalitet kadra koga imaju to ne rade iz dosade vec iz nekog razloga a koji je to samo oni znaju.

evo izmestili su nestale na crveni krst sajt i nece da objavljuju, tek na poziv odredjenog imena oni daju jel' nadjen ili ne.... ovaj drugi jos radi, mislim ybt, ko klinci kad dobiju kecinu pa roditelj pita jel si danas odgovarao, a mali jok nisam, a gde ti je test koji si radio, a on osto mi kod drugara u njegovoj torbi... to je taj nivo.

Poslednja izmena:
Највећа кривица и одговорност власти уопште и није у смислу саопштавања броја мртвих, јер се тај број, објективно, заиста још не може знати...

vec u potpuno zakasneloj reakciji nadleznih sluzbi da se sto je moguce vise zastite zivoti a zatim i imovina gradjana.

Back