Znam, mnogima je zanimljivo da cuju "bum" ali pise u onom tekstu iz vremena pisu da se proboj vode u Crljane cuo do 10 kilometara daleko. Naglo popustanje nasipa, njegovo raspadanje i huk vode... nije to predaleko od eksplozije. Voda od par metara koju drzi nasip, pa kada nasip popusti mora da tresne o zemlju, par stotina kubika odjednom. Zvuci kao eksplozija?
Na onoj slici sto sam malopre postavio postoji na Kolubari juzno od Obrenovca jedna ostra desna krivina. Amaterski gledano, ona je dobar kandidat za iskakanje iz korita (mada i ranije ima i levih i desnih krivina).
ne znam ali znam da ljudi zive pored reke i znaju opasnost od nje, mnogi znaju sta je reka napravila i znaju sta je dolma, za sta 90 posto beogradjana nema pojma i veruj da uopste ne sumnjam da umeju da razlikuju zvuk eksplozije tamo nego kad nesto pukne kod crljena...ne znam, meni je ta tvoja prica nelogicna, pogotovo sto gledajuci one aero fotke tenta videlo se da nema nikakve zastite oko njega... sad dal je trebalo da ih bude a neko zakazao pa se posle setili da glavni srpski privredni objeskat ako ode u q necemo imati struje a nit ce moci nekom da ga uvale, tako da uvek ima neke logike u sledu sta se brani i zasto.... beograd mi je krajnje nelogican argument zato sto je dosao bas iz usta botova a znamo njihovu inteligenciju....vise ga niko ne pominje i sto je najzanimljivije niko ne daje minuse na komentare da onog gradonacelnika treba razapeti.... meni to najlogicnije....

...skupili se strani producenti nasi producenti izvrsna produkcija gl. organizator.... i sad oni mrse i na kraju se svi okrenu spram tog organizatora i kazu mu ti si kriv i moras napustiti projekat i onako mu se smeskaju.... a to bila miroljubiva pizdarija neki konji pocrkali i ljudi se izlomili a stranci su osetljivi na osiguranje znas i sama... a ovaj samo sto se nije istopio od straha a nije ni bio jadnik na setu kad se to desilo.