Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam, mnogima je zanimljivo da cuju "bum" ali pise u onom tekstu iz vremena pisu da se proboj vode u Crljane cuo do 10 kilometara daleko. Naglo popustanje nasipa, njegovo raspadanje i huk vode... nije to predaleko od eksplozije. Voda od par metara koju drzi nasip, pa kada nasip popusti mora da tresne o zemlju, par stotina kubika odjednom. Zvuci kao eksplozija? :think:

Na onoj slici sto sam malopre postavio postoji na Kolubari juzno od Obrenovca jedna ostra desna krivina. Amaterski gledano, ona je dobar kandidat za iskakanje iz korita (mada i ranije ima i levih i desnih krivina).

ne znam ali znam da ljudi zive pored reke i znaju opasnost od nje, mnogi znaju sta je reka napravila i znaju sta je dolma, za sta 90 posto beogradjana nema pojma i veruj da uopste ne sumnjam da umeju da razlikuju zvuk eksplozije tamo nego kad nesto pukne kod crljena...ne znam, meni je ta tvoja prica nelogicna, pogotovo sto gledajuci one aero fotke tenta videlo se da nema nikakve zastite oko njega... sad dal je trebalo da ih bude a neko zakazao pa se posle setili da glavni srpski privredni objeskat ako ode u q necemo imati struje a nit ce moci nekom da ga uvale, tako da uvek ima neke logike u sledu sta se brani i zasto.... beograd mi je krajnje nelogican argument zato sto je dosao bas iz usta botova a znamo njihovu inteligenciju....vise ga niko ne pominje i sto je najzanimljivije niko ne daje minuse na komentare da onog gradonacelnika treba razapeti.... meni to najlogicnije....

Nego, da li jeneko od vas našao neku izjavu Djilasa, Tadića? oni su valjda jedina parlamentarna opozicija. Ili sam ja umislila da samo Vučić i par ministara imaju pristup medijima.

Rade ali im nije cilj da se oglasavaju. Na prvom obracanju posle objave haosa je Vucic pomenuo da pomazu i Jovanovic (neimenovano kako) i Djilas (obezbedio znacajnu kolicinu pelena).

I tako opet dolazimo do glavnog problema.

Cuckovic svakako treba da odgovara i nadam se da ce da odgovara. Ali!

Da li iko razuman sme da pomisli da Cuckovic sme da oglasi uzbunu bez odobrenja Velikog strumpfa? Da li je Cuckovic razmisljao o tome? Sta ako oglasim uzbunu, a ne bude nista, onda ce mi Vucic yebati mamicu sto sam dizao paniku i evakuisao ceo grad ni za sta? Mozda je bolje da sacekam da mi Vucic kaze da li da evakuisem grad.

I tu je direktna odgovornost opet na premijeru iz sledeceg razloga koji isplivava sad na povrsinu. Nista u Srbiji ne sme da se desi i uradi bez njegove naredbe. Sam je stvorio takvu klimu da se svi plase da deluju samostalno, da sami donose odluke na nizim nivoima, jer ``kako li ce to tumaciti Vucic?`` To se dogadja kada se u zemlji za svaku sitnicu pita samo jedan covek.

Čučković neće odgovarati, jer ako bi odgovarao, narušava se načelo, da za prirodnu katastrofu, niko nije kriv. Pustiće ga niz vodu, samo ako pritisak javnosti na Malog, postane previsok. Onda će, da zadovolje rulju, baciti im Čučkovića, uz propratno objašnjenje, da je ta bitanga za sve kriva, ali da je pravednom Vođi trebalo malo vremena da prouči njegov slučaj i da je Vođa nepogrešivo ustanovio da je govedo Čučković kriv.

ne znas kako je to gadno imao sam tako jednom situaciju na koprodukciji kad je bilo sranje a bio sam tek zelen, dobro ne bas tolko :lol:...skupili se strani producenti nasi producenti izvrsna produkcija gl. organizator.... i sad oni mrse i na kraju se svi okrenu spram tog organizatora i kazu mu ti si kriv i moras napustiti projekat i onako mu se smeskaju.... a to bila miroljubiva pizdarija neki konji pocrkali i ljudi se izlomili a stranci su osetljivi na osiguranje znas i sama... a ovaj samo sto se nije istopio od straha a nije ni bio jadnik na setu kad se to desilo.

ne znam ali znam da ljudi zive pored reke i znaju opasnost od nje, mnogi znaju sta je reka napravila i znaju sta je dolma, za sta 90 posto beogradjana nema pojma i veruj da uopste ne sumnjam da umeju da razlikuju zvuk eksplozije tamo nego kad nesto pukne kod crljena...ne znam, meni je ta tvoja prica nelogicna, pogotovo sto gledajuci one aero fotke tenta videlo se da nema nikakve zastite oko njega... sad dal je trebalo da ih bude a neko zakazao pa se posle setili da glavni srpski privredni objeskat ako ode u q necemo imati struje a nit ce moci nekom da ga uvale, tako da uvek ima neke logike u sledu sta se brani i zasto.... beograd mi je krajnje nelogican argument zato sto je dosao bas iz usta botova a znamo njihovu inteligenciju....vise ga niko ne pominje i sto je najzanimljivije niko ne daje minuse na komentare da onog gradonacelnika treba razapeti.... meni to najlogicnije....

Eto, neka verujem da znaju... ali posle cela 2 dana kise kao iz kabla u 2 ujutru kada se obicno spava... :think:

Reagovalo se slabo do nikako.

Sto se Beograda tice... naucili smo lekciju 2006. godine.

Sad ce oni da se jave i da vam objasne sto nemate vojsku, civilnu zastitu i sto ste bili odlicno pripremljeni za prirodne nepogode. ;)

Što oni da mi objašnjavaju!? Sad će sve to da se uvede.Ponovo. Srbi vole maraton.

- - - - - - - - - -

Eto, neka verujem da znaju... ali posle cela 2 dana kise kao iz kabla u 2 ujutru kada se obicno spava... :think:

A klizišta po Mirijevu!?

Da ali koliko sam ja nešto čitao za kopove, da se voda nije slila odjednom, već ih je punila dva dana jer su na kopovima pravili nasipe da bi zaustavili njeno ulivanje

Po meni svi su oni odgovorni za Obrenovac i opštinska vlast i gradska i republička i RMHZ .

ta voda da se nije tu slila nastavila bi nizvodno i dosla na obrenovacki nasip. a uzevsi u obzir kolicinu vode, a koja je po proceni 250,000,000 kubnih metara, pazi sad ovo

Kolubara je reka u zapadnoj Srbiji, desna pritoka Save, duga oko 123 km. Nastaje od Obnice i Jablanice u Valjevu. Sa leve strane pritoke su: Rabas, Kladnica i Tamnava, sa desne: Gradac, Banja, Lepenica, Ribnica, Toplica, Ljig, Peštan, Turija i Beljanica. Uliva se u Savu kod Obrenovca. Slivu Kolubare iznosi oko 3.600 kvadratnih kilometara i u njemu se nalaze bogata nalazišta lignita. Dolinom Kolubare prolaze železnička pruga. Protok je 31 m3/s.

protok kolubare je 31kubni metar u sekundi. jedan dan ima 86400sekundi. za jedan dan kroz kolubaru redovno prodje 86400x31m3 = 2,67 miliona kubika. a u basenu 250 miliona dakle ono sto prodje kroz kolubaru za cak 90 i kusur dana ovde se nakupilo za ajde da kazemo dva dana ali je realno manje vremenski. znaci da se protok vode povecao najmanje 45 puta za jedan dan i to je cak i optimisticno jer se protok povecavao gradativno dakle kako je dan prolazio povecavalo se to do ko zna koje granice, dao je i platin gore podatke da je voda narasla od 200cm do 800 a mozda cak i do 950cm. i oni nadlezni u obrenovcu to kao nisu primetili....dakle pravili su kopove da sprece ulazak vode i videli su kolika je ta voda i sta radi mozda i cak dva dana unapred ako nista bar taj zadnji dan uvece su vec imali nalet vode ravan hororu i opet izostala reakcija da se zastite civili...uz to ima svedocanstvo onog sta je neki sef u kolubari koji je insistirao da se nesto uradi a cuckovic ga iskulirao...

pa ko ce njima da veruje posle ovoga

ne znas kako je to gadno imao sam tako jednom situaciju na koprodukciji kad je bilo sranje a bio sam tek zelen, dobro ne bas tolko :lol:...skupili se strani producenti nasi producenti izvrsna produkcija gl. organizator.... i sad oni mrse i na kraju se svi okrenu spram tog organizatora i kazu mu ti si kriv i moras napustiti projekat i onako mu se smeskaju.... a to bila miroljubiva pizdarija neki konji pocrkali i ljudi se izlomili a stranci su osetljivi na osiguranje znas i sama... a ovaj samo sto se nije istopio od straha a nije ni bio jadnik na setu kad se to desilo.

Sunce ti...ma, samo kod nas

Čučković neće odgovarati, jer ako bi odgovarao, narušava se načelo, da za prirodnu katastrofu, niko nije kriv. Pustiće ga niz vodu, samo ako pritisak javnosti na Malog, postane previsok. Onda će, da zadovolje rulju, baciti im Čučkovića, uz propratno objašnjenje, da je ta bitanga za sve kriva, ali da je pravednom Vođi trebalo malo vremena da prouči njegov slučaj i da je Vođa nepogrešivo ustanovio da je govedo Čučković kriv.

sad bi opet analogiju sa filmom jer ne mogu da spavam a imam scenaristicke kombinacije u glavi ko da sam iz nsa kako se uvek negde pojavi neki novi dokaz ako je bilo ocigledne krivice

pogledaj malo linkove i svedocenja imaju ljudi ime i prezime, sto bi lupetali i lagali o necemu, ne znam koji motiv imaju..... konacno ona zena sto je bila u intervju na prvoj je izbrisana, samo na netu jos postoji, a vidim da vaseljensku blokiraju celu noc.... sto bi reko nas forumski aca video je fake :lol: a prva televizija pustila prilog u etar.... boze logike, a zasto to rade pitaj boga ako je sve cisto ko suza....

Poslednja izmena:
protok kolubare je 31kubni metar u sekundi. jedan dan ima 86400sekundi. za jedan dan kroz kolubaru redovno prodje 86400x31m3 = 2,67 miliona kubika. a u basenu 250 miliona dakle ono sto prodje kroz kolubaru za cak 90 i kusur dana ovde se nakupilo za ajde da kazemo dva dana ali je realno manje vremenski. znaci da se protok vode povecao najmanje 45 puta za jedan dan i to je cak i optimisticno jer se protok povecavao gradativno dakle kako je dan prolazio povecavalo se to do ko zna koje granice, dao je i platin gore podatke da je voda narasla od 200cm do 800 a mozda cak i do 950cm. i oni nadlezni u obrenovcu to kao nisu primetili

Rast od 200 do 750 je za samo 1 dan, to je skoro uspravna linija koja se posle ne nastavlja - zato sto je merenje crklo. Vodostaj je pod garanciju bio barem 900 a gde je bio spic nemam pojma.
Evo i slika ovde
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920

Kao četrvti deo Vučić je naznačio kreiranje ekonomskog rasta i obnovu sveukupne ekonomske energije.

http://www.telegraf.rs/vesti/politi...ti-obnova-srbije-ovo-je-vucicev-plan-u-4-faze

Ovi napredni radikali su stvarno komedija.

Masa ljudi ce da profitira iz ove situacije, posebno ovi iz gradjevinske industrije. Ovo poplava je gradjevinskoj industriji, koja je u Srbiji u totalnoj recesiji i padu zbog nelikvidnosti vec godinama, da dodje kao ogrejalo sunce, kiseonik i Bozija pomoc. Gradjevinci svrsavaju nad ovim sto se desilo. Mislim, da budemo posteni i ne foliramo se vise.

@platin

e da.. uzmi izjavu sinise malog i uporedi sa tvojom pricom videces da se silina vode koja je usla nikako ne poklapa, a znas i sam da retko ko moze da strada ako vidi da voda nadolazi i on se kroz nju vuce i ide lagano ili uzurbano na suvo... ali ako grune batice, dzaba ti sve, tu mozes da budes i sam dzoni vajsmiler ne pomaze nista....

Masa ljudi ce da profitira iz ove situacije, posebno ovi iz gradjevinske industrije. Ovo poplava je gradjevinskoj industriji, koja je u Srbiji u totalnoj recesiji i padu zbog nelikvidnosti vec godinama, da dodje kao ogrejalo sunce, kiseonik i Bozija pomoc. Gradjevinci svrsavaju nad ovim sto se desilo. Mislim, da budemo posteni i ne foliramo se vise.

Dakle, čekamo i zemljotres.

- - - - - - - - - -

Pa kad vidim da optuzujete vlast da krije mrtve sve mi je jasno

O čemu pričaš!? To za sada niko ne može da zna, sve da je i vidovit.

Back