Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
На Пинку је јуче, прилоком извештавања о евакуацији, ишао прилог у коме једна жене помиње минирање долме. Због тога се моја тазбина јуче сва узнемирила, људи су држали стражу целу ноћ на својој долми не би ли спречили ишта слично.

Šta je Dolma?

Da li neko iz prve ruke, na licu mesta,ima procenu o broju stradalih?

Šta je Dolma?

Da li neko iz prve ruke ima procenu o broju stradalih?

Насип од земље.

32081722.jpg

Почело је:

Napali Selakovića i Rome

Prilikom jučerašnje posete ministra Nikole Selakovića, ogorčeni ljudi kojima je bujica odnela kuće, verbalno su napali ministra Selakovića tvrdeći da nadležni ništa nisu preduzeli da bi se katastrofa ublažila. "Morala je da reaguje policija", tvrde očevici. Meštani Krupnja su ogorčeni na lokalnu vlast koja je samo Romima obezbedila smeštaj u hotelu, dok su svi ostali morali da se snalaze sami, uglavnom smeštajući se kod rodbine.

Crna Gora prikuplja pomoć:

Pomažemo braći u Srbiji, i oni bi nama pomogli!!!

http://www.kurir-info.rs/crna-gora-...u-srbiji-i-oni-bi-nama-pomogli-clanak-1374935

:worth::worth:

Koliko znam Srbija je braci Crnogorcima pomagala 10 godina posle zemljotresa...

- - - - - - - - - -

Nisi me razumjela!
Mi ovdje sakupljamo pomoc, ali bih ovu fotografiju iskoristila za neke pozive ljudima da se odazovu nasim akcijama ovdje, pa me zanima porijeklo fotografije.
Nemoj tu fotografiju..utvrdili smo da nije nasa ..imas gomilu drugih snimljenih iz nasih poplava..

Тачно! И то су СВИ имали УТВРЂЕН ПРОЦЕНАТ ОД ПЛАТА - а стока је крала, и крала, и крала... и данас су главни у ЦГ - али то нема везе са народом који су православни Срби и који чине више од половине становника - УСКОРО ЋЕ СЕ И ОНИ ДИЋИ И ПОКАЗАТИ МИЛУ КО ЈЕ КО !

da se ne lazemo i ponasamo ko mala deca, kolko mene zabole sto se izlio neki potok u Vajomingu i potopio neku vukojebinu tolko tog istog iz Vajominga zabole sto se izlila Resava.

I to je sve razumljivo i deo ljudske prirode.
Besmisleno je pominjati pozare u Australiji, cunami u Indoneziji, Katrin u Nju Orleansu ili vecite pozare u Kaliforniji jer to za nas koji smo daleko, nista ne znaci.

Medjutim, ja sam zaista iznenadjena da je odjek ove katastrofe u Srbiji zaista veliki, mene licno ljudi neprestano zovu i pitaju da li je moja porodica ugrozena.

Medjutim, mi sami sebi moramo da pomognemo, moguce je da ova katastrofa ima i neceg pozitivnog za nas licno.
Solidarnost je u Srbiji zadnjih dvadesetak godina nestala, izgleda da se vraca, nadam se da ne gresim.

Jako je vazno sada da svi, ali svi od reda ucestvuju ovako ili onako u obnavljanju i izgradnji a narocito deca onih koji pozivaju i prizivaju radne akcije.

Ne vjerujem da je toliko ali biće daleko više mrtvih nego što se trenutno piše....

Не знам колико је погинулих али сигурно је ВИШЕ ОД 200 - а то се може установити једноставним увидом у телефоне ЗА ПОТРАГУ ЗА НЕСТАЛИМА.... Вучко је веома, веома глуп.......

Evo na pomolu smene jos jedne lokalne vlasti.

Eto, i sami naprednjaci kazu da je pet dana najavljivan poplavni talas, a niko nista nije preduzeo. Ali, to se ne odnosi na Obrenovac.

U Krupnju virus, deca povraćaju, lekova nema, klizište odnelo još jednu žrtvu

Odbornica SNS Vesna Marjanović, kaže da je za ovakvu situaciju najkrivlja opštinska vlast koja je nespremno dočekala poplave.

- Pet dana pre poplavnog talasa imali smo inforgmaciju o nevremenu i da će biti poplave, a mi smo prvo poplavno jutro dočekali bez peska, goriva i džakova. Opština ništa nije preduzela da makar pokuša da spasi neku od kuća koje su sravljene sa zemljom - ogorčena je Marjanovićeva koja je potvrdila da većina građana traži smenu Kriznog štaba zbog loše organizacije.

Evo na pomolu smene jos jedne lokalne vlasti.

Eto, i sami naprednjaci kazu da je pet dana najavljivan poplavni talas, a niko nista nije preduzeo. Ali, to se ne odnosi na Obrenovac.

U Krupnju virus, deca povraćaju, lekova nema, klizište odnelo još jednu žrtvu

Odbornica SNS Vesna Marjanović, kaže da je za ovakvu situaciju najkrivlja opštinska vlast koja je nespremno dočekala poplave.

- Pet dana pre poplavnog talasa imali smo inforgmaciju o nevremenu i da će biti poplave, a mi smo prvo poplavno jutro dočekali bez peska, goriva i džakova. Opština ništa nije preduzela da makar pokuša da spasi neku od kuća koje su sravljene sa zemljom - ogorčena je Marjanovićeva koja je potvrdila da većina građana traži smenu Kriznog štaba zbog loše organizacije.

А у Крупњу, сасвим случајно, није на власти СНС?

Jel zna neko stanje za SM i okolinu bilo sta ,neki link gde mogu ispratit desavanja.
Hvala

Имам само ово:

16.36 - Odlukom Pokrajinskog štaba za vandredne situacije, obavljena je preventivna evakuacija pacijenata iz sremskomitrovačke bolnice u novosadske zdravstvene ustanove, saopštio je danas Klinički centar Vojvodine (KCV).

али сваку нову вест углавном објављује једино Телеграф - сви остали нешто шпекулишу, ево кликни на ову адресу:

http://www.telegraf.rs/vesti/107539...o-save-kod-sremske-mitrovice-opada-foto-video

а ево ово је било у 16:20
Bedem u Sremskoj Mitrovici izdržao

Tanjug | nedelja, 18.05.2014. | 16:20

Major Vojske Srbije Milan Burmudžija izjavio je danas da je odbrambeni bedem u Sremskoj Mitrovici za sada izdržao visok vodostaj Save

On je naveo da je nedostajalo svega 30 do 35 centimetra da se voda prelije preko bedema i poplavi ceo grad.

Duž savskog keja u Sremskoj Mitrovici u protekla dva dana izgrađen je odbrambeni bedem od poplava u dužini od šest kilometara, na čijoj izgradnji su učestvovali dobrovoljci iz Beograda, Kraljeva, Rume i okolnih mesta, pripadnici Vojske Srbije, kao i lokalno stanovništvo, rekao je Burmudžija.

On je dodao da je odbrambeni bedem od poplave podignut i na desnoj obali, u Mačvanskoj Mitrovici, koji je nešto kraći.

U podizanju odbrambenog nasipa u Sremskoj Mitrovici radilo je oko 120 vojnika i 30 oficira i podoficira Vojske Srbije na organizaciji i samoom podizanju bedema, rekao je Burumdžija.

U odbrani Sremske Mitrovice angažovana je Prva brigada kopnene vojske, pripadnici diviziona samohodnih raketa, tenkovskog i mehanizovanog bataljona, precizirao je major Vojske Srbije i napomenuo da su se tenkisti posebno dobro pokazali "kao da su inženjerci, a možda i bolje".

Једино је питање ШТА ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ УВЕЧЕ - ЈЕР СЕ ГЛАВНИ УДАР ТАЛАСА ОЧЕКУЈЕ УВЕЧЕ........

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Nemoj tu fotografiju..utvrdili smo da nije nasa ..imas gomilu drugih snimljenih iz nasih poplava..

ne zaboravi koliko je Crna Gora dala junaka zadnjih vekova,imamo najcistiji obraz da nije one proklete 2006 ne bi se ne spominjala pomoc jer se podrazumeva da svoj svome pomaze

Имам само ово:

16.36 - Odlukom Pokrajinskog štaba za vandredne situacije, obavljena je preventivna evakuacija pacijenata iz sremskomitrovačke bolnice u novosadske zdravstvene ustanove, saopštio je danas Klinički centar Vojvodine (KCV).

али сваку нову вест углавном објављује једино Телеграф - сви остали нешто шпекулишу, ево кликни на ову адресу:

http://www.telegraf.rs/vesti/107539...o-save-kod-sremske-mitrovice-opada-foto-video

а ево ово је било у 16:20
Bedem u Sremskoj Mitrovici izdržao

Tanjug | nedelja, 18.05.2014. | 16:20

Major Vojske Srbije Milan Burmudžija izjavio je danas da je odbrambeni bedem u Sremskoj Mitrovici za sada izdržao visok vodostaj Save

On je naveo da je nedostajalo svega 30 do 35 centimetra da se voda prelije preko bedema i poplavi ceo grad.

Duž savskog keja u Sremskoj Mitrovici u protekla dva dana izgrađen je odbrambeni bedem od poplava u dužini od šest kilometara, na čijoj izgradnji su učestvovali dobrovoljci iz Beograda, Kraljeva, Rume i okolnih mesta, pripadnici Vojske Srbije, kao i lokalno stanovništvo, rekao je Burmudžija.

On je dodao da je odbrambeni bedem od poplave podignut i na desnoj obali, u Mačvanskoj Mitrovici, koji je nešto kraći.

U podizanju odbrambenog nasipa u Sremskoj Mitrovici radilo je oko 120 vojnika i 30 oficira i podoficira Vojske Srbije na organizaciji i samoom podizanju bedema, rekao je Burumdžija.

U odbrani Sremske Mitrovice angažovana je Prva brigada kopnene vojske, pripadnici diviziona samohodnih raketa, tenkovskog i mehanizovanog bataljona, precizirao je major Vojske Srbije i napomenuo da su se tenkisti posebno dobro pokazali "kao da su inženjerci, a možda i bolje".

Једино је питање ШТА ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ УВЕЧЕ - ЈЕР СЕ ГЛАВНИ УДАР ТАЛАСА ОЧЕКУЈЕ УВЕЧЕ........
hvala cenim,imam u goste nekog iz SM pa ga interesuje....

Back