Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo da prijavim da sam bila na probnom času pilatesa....
nisam mogla baš sve da izvedem, ali ako budem išla redovno moći ću....
nadam se da ću istrajati
još uvek nisam odlučila da li pilates ili joga...
ajde dajte mi argumente za i protiv, please

..super Boko, mislim da je bolja joga, tako bar rekose ovde...mada bih ja da mogu najradje
zumbu, pa se iskakala za "sve pare"...a i hocu samo ako budem mogla da nadjem posao...

...sta bih ja sve ako pocnem da radim, a ustvari znam da mnogo toga ne bih mogla i da bi se
sigurno neceg odrekla zbog zumbe:)

ne znam sto se meni pravdas i trazis izgovore kao vecina..koji su izgovori za zapustiti se..hormonalni poremecaji verovatno kod svih..a vola bi pojeli

Nit se pravdam ,nit sam zapuštena. ;) Samo komentarišem da je suludo davati savet tipa "svaki dan" odvojiti vreme za fizičke aktivnosti,to u realnom životu kod većine ljudi ne uspeva,ako želiš da pomogneš savetom ,lepo od tebe. :)

Meni lično, joga je više za održavanje ,pilates više potroši kalorija,a teretana mi nekako najbolje daje rezultate , e sad možda nekom i drugačije radi. :)

Poslednja izmena:
....mene po nekad iritiraju Dzordzijevi komentari, ali mislim da ipak svako od nas moze da odvoji za sebe pola sata dnevno minimum, samo ako dovoljno jako
zeli....a pola sata brzog hoda, laganog trcanja, ili nekih vezbica kod kuce zna da napravi cudo za kratko vreme....

....mene po nekad iritiraju Dzordzijevi komentari, ali mislim da ipak svako od nas moze da odvoji za sebe pola sata dnevno minimum, samo ako dovoljno jako
zeli....a pola sata brzog hoda, laganog trcanja, ili nekih vezbica kod kuce zna da napravi cudo za kratko vreme....

koliko je to kratko vrijeme za koje vjezbe mogu da naprave cudo. mjesec dana plivam, vozim biciklo, hodam i nista se ne vidi, ni gram...

koliko je to kratko vrijeme za koje vjezbe mogu da naprave cudo. mjesec dana plivam, vozim biciklo, hodam i nista se ne vidi, ni gram...

...ako vodis racuna sta i koliko i kada jedes, mora da pokaze rezultate za maximum mesec dana....ja sam za 3 meseca smrsala 12kg, prosle godine i u toku ove jos
3 onako usput, nisam ni osetila....znaci moze ako hoces, zelis i ne zabusavas....

Nit se pravdam ,nit sam zapuštena. ;) Samo komentarišem da je suludo davati savet tipa "svaki dan" odvojiti vreme za fizičke aktivnosti,to u realnom životu kod većine ljudi ne uspeva,ako želiš da pomogneš savetom ,lepo od tebe. :)

Meni lično, joga je više za održavanje ,pilates više potroši kalorija,a teretana mi nekako najbolje daje rezultate , e sad možda nekom i drugačije radi. :)
ajd nadji gde sam ja reko svaki dan savet..3x nedeljno po 1 sat cak nisam nigde pomenuo sto svako moze odvojiti..inace pomenuta 80ogodisnjakinja je trenirala i dok je radila..sad nikad nije u kuci i nonstop je aktivna..i dete je podigla i sve ostalo sto svaka zena radi..ako je tebi suludo pa i da nemas problem s kilazom drugima je itekako moranje ako se zapuste

znaci da radis sve klaj klaj bez imalo opterecenja..ajde svako od vas ko nema napredak nek plati individualni trening da vidimo kako ce posle njega sve boleti kad se pravilno odradi vezba bez zabusavanja..pa kad se da novac itekako ce se cimati da se dobije maximum za par meseci

...ako vodis racuna sta i koliko i kada jedes, mora da pokaze rezultate za maximum mesec dana....ja sam za 3 meseca smrsala 12kg, prosle godine i u toku ove jos
3 onako usput, nisam ni osetila....znaci moze ako hoces, zelis i ne zabusavas....

Pokusavam da vodim racuna.. par dana izbjegavam veceru, jedem voce i povrce pretezno i ***. nekad kasno navece ne mogu odoliti nekim kiflama ili slicno, ali sigurno ne pretjerujem... mozda to ima veze i sa klimaksom, pa ide teze.. ne znam da li ste o tome stogod pisali..

Pokusavam da vodim racuna.. par dana izbjegavam veceru, jedem voce i povrce pretezno i ***. nekad kasno navece ne mogu odoliti nekim kiflama ili slicno, ali sigurno ne pretjerujem... mozda to ima veze i sa klimaksom, pa ide teze.. ne znam da li ste o tome stogod pisali..

..jesmo imas ovde da procitas dosta toga..ali je najvaznija fizicka aktivnost....nema vecere posle 18h eventualno 19 ako bas kasno lezes....i moze biti klimax
ja sam se bas zbog njega i ugojila, prekontrolisi stitnu zlezdu, kod mene je to sve kvarilo, ali eto doskocila sam joj...:)
Cekaj, ti si za 3 mjeseca smrsala 12 kilograma, kako pobogu, samo gladovala???

...nisam gladovala ni malo, puno sam bila fizicki aktivna, i to bas tezak fizicki rad, vodila sam racuna sta sam jela,
nista hleb, nista slatkisi, nista ostala testa, uglavnom grilovano sve sam tada jela....bez masnoca...i eto...sve ima na
krstarici nema lazi nema prevare....:)

nadam se da ću istrajati

Hihi, ja sam vežbala i jedno i drugo i baš ne mogu da dam neki negativni komentar ni za jedno.
Možda bih se radije opredelila za jogu zato što mi je prijatnija i meni više odgovara, više osluškujem svoje telo i nekako imam utisak da mi je učenje disanja i svest o koncentraciji pomoglo posle u nekim drugačijim situacijama.
Mirnija je i tečnija, pilates sam često doživljavala kao mučenje, ali to je zato što su nekako redovno grupe bile prevelike i imala sam osećaj zgužvanosti i usardinisanosti u tim bezvazdušnim salama :S.
Da, i na jogu sam išla kod baš stručnih instruktora koji su pratili svaki pokret i odmah nas ispravljali ukoliko neko ne radi na pravi način, što nije bio slučaj sa pilatesom (opet, ko bi i mogao propratiti svih nas 78 u sali :))))
Na stranu moje negativno iskustvo sa organizacijom časova pilatesa, ipak sam se i posle njega osećala odlično.

No eto, ako već moram da prelomim - joga.
Ipak je ona osnova svih vežbi za razgibavanje, odlična je za telo ali i izuzetno dobra za um i opuštanje.

Koscela, možda ti ne primećuješ, ali sigurno ima rezultata. Moguće da vaga ne pokazuje, ali sigurno ti se telo učvrstilo i ima bolji oblik. Slikaj se sada u kupaćem ili donjem vešu, pa se slikaj posle nekog vremena takvog tretmana - bicikl, plivanje, hodanje.
Salo se topi, ali se stvaraju mišići, zato nema gubitka kilograma, ali ti se sigurno bolje osećaš, bolja ti je kondicija, sporije se umaraš.. zar ne?

Ovo za slikanje je iz mog iskustva. Slike sa mora dok nisam vežbala i slike sledeće godine, posle 6 meseci rekreacije 3 x nedeljno. To su bile razne vežbe, ne znam stručne termine i ne znam koje su zašta, ali znaš kakva vidljiva razlika!. Jeste bilo 6 meseci, ali u medjuvremenu se nisam slikala.... pa ne znam kad su tačno rezultati počeli da bivaju vidljivi.

nadam se da ću istrajati

Meni pilates savršeno odgovara, ali nikako nisam mogla da se uskladim sa terminima, pa idem na jogu već dve godine. Ja sam krenula prvenstveno zbog bolova u vratu i ledjima i bez obzira na časove, ja svako jutro 10-15 minuta radim vežbe i mogu da kažem da mi pomažu.
Joga, kakva se uglavnom kod nas vežba, nije baš za skidanje kilograma, ali da vidiš kako može da se dobije i upala mišića i da se zategne i oblikuje telo.
Ovo što kaže Lunasa, sa pretrpanim salama, gde instruktor nema vremena ni mogućnosti da gleda i ispravlja svakog ponaosob, po mom mišljenju, treba izbegavati. Mora da se radi pravilno i mora instruktor da ti posveti pažnju. Ne mora to da bude individualni trening, ali ipak treba da budu manje grupe. Možda da tako biraš šta ćeš da vežbaš. Prosto da izabereš ono gde su bolji uslovi, a dobar instruktor će znati da te usmeri.

http://2.***************/_R5nZOpbYd60/SxOxY-DJAVI/AAAAAAAACZ8/0_7b_4tjy10/s1600/fat-girl-fast-food.jpg

radite šta hoćete meni riba otprilike ko ova
važno je da se emotivno slažemo i da ima sise i onu stvar
a da imam zahteva preko nabrojanog bilo bi puko samoljubivo cepidlačenje i ebeš takvu vezu onda

da ja tražim da neko izgleda ovako ili onako značilo bi da do mene nešto nije u redu
Ono kao kad picerija ili hamburgeržinica traže atraktivne prodavce za svoju robu?
pa izvini molim te bolje menjaj recept proizvodnje pa ćeš i sa brkatom babom imati mušterije

a uostalom nauka je dokazala da metabolizam punijih riba može da funckioniše normalno samo dok su po metabolizmu
pa se vi zajebavajte sa zdravljem po reklamnim trendovima onih koji posle priče nude vrhunske preparate

ako može da izmisle tablete ili vodicu za večni život i večnu mladost bio bih bolje zahvalan
ili bar za pamet, ni ona nije svima ista pa se ipak niko ne žali bilo da fali bilo da presipa

Poslednja izmena:
A i razmišljam, da živim sa neko Aušvicarkom to bi bilo - sira 14gr, zelene salate 22gr, hleb ražani 18gr, parče jabuke
i to ako je slava mrsna

Carrot%20apple%20ginger%20juice.jpg

Nego da vi mene svi poslušate nešto?
Treba nabaviti kvaliteniji sokovnik, ali kad kažem kvalitetniji onda baš to i mislim i takav nema ispod 450 evra
samo rokajte šargarepu i jabuku pa da vidite čudo sa metabolizmom
posle takvog soka osetićete nenormalnu glad ali ako sačekate još malo osetićete totalnu zasićenost
materije iz šargarepe i jabuke na ovaj način vrlo brzo idu u krvotok i neće biti uništene varenjem kao kada bi ih jeli

super-juicer-by-sharper-image.jpeg

i puno laganog šetanja svaki dan, mi smo stvoreni za hodanje

Poslednja izmena:
Obavezno proverite koja ste krvna grupa jer ovi iz "B" krvne grupe moraju bar jednom nedeljno krmenadlu
dok ovi iz "A" grupe dalje od žitarica i voća da ne mrdaju

zeznete li metabolizam - lekova nema

Mda, od 7 milijardi ljudi, koliko li ih procentualno ima odredjenu krvnu grupu, mislis da svi imaju iste nutritivne potrebe? Evo mog primera, 0ta krvna grupa, vegetarijanac sam, skoro pa vegan cak, i sasvim fino funkcionisem bez mesa a sto mi je metabolizam sjjj, bio bi i gore da jedem meso, mleko i jaja, kad se na to doda terapija koju primam za MS. I da, s obzirom na terapiju, jako su mi zadovoljni svi nadlezni (od lokalne laborantkinje do univerzitetskih profesora na neurologiji u KG) laboratorijskim rezultatima.

ma probala sam prvo 38, onako sa strahom, kad ono - velike, tj. onako malo vece i vidim da ce se jezivo razvuci vec posle prvog nosenja i upadnem u 36. nisam mogla da verujem :D
ma ja mislim da je dobar broj jer sam do marta nosila 42 :rumenko:

nemam takve osobe u okruzenju?ali idem u sportski centar 15 god..srecem ljude i s viskom kg..i koje idu na plivanje..citam ljude bar ovde..i nikog ne znam ko je skidao plivanjem

evo ja plivam u kontinuitetu i to zbog glupog kolena, jer mi bas prija. inace plivanje ne volim i uvek sam ga izbegavala. sad 3- 4 puta nedeljno na adu. misici itekako jacaju, jer nakon plivanja lepo osetim kako mi je desna noga jaka, isto kao kada sam isla u teretanu zadnjih meseci i prekinula zbog vrucina. inace prvi put posle skoro 6 meseci sam pocela da idem uz stepenice normalno tj. da se oslanjam i u desnom savijenom kolenu bas kada sam otisla na more i plivala. tamo sam samo osetila da mogu. a plus posle plivanja me nista nije bolelo. e da i zatezes se itekao.

jedino sto do jeseni moram da nabavim sobni bajs (sobni smor, al' sta da radim), kada prodje sezona plivanja, jer ja cu ceo zivot morati da vodim racuna da mi desni kvadriceps bude istreniran.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back