Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uvin caj, zeleni caj, kleka...
turska kafa je dobar diuretik, a nes je sve sem kafe ;)

Bice po turskoj kafi, za zdravlje :lol: ... (malo me zeludac bolucka od nje, ili umisljam, uglavnom jaka mi je bas)
Da, nes je smece, ali eto-prija za nepce...
E, kleka, da, taman je ima susene, ima neki recept, sad cu trazim. Hvala. :)
po kratkom postupku, ovako
2oo gr suvog groždja
2oo gr suvih smokava
2oo gr suvih šljiva
1oo gr sene (čaj, ali one listiće, direkt iz pakovanja)
u blender, naprave se kuglice kao veći kliker, znači, ne kao onaj mali staklenac, nego kao kliker četovođa
jedna prije spavanja
i ne mrdaj ujutru nigdje prvih pola sata

ja to napravim, pa u frižider, pa po potrebi
može da stoji i do pola godine

Ovo je moja drugarica jela, i stvarno smrsala 17kg, ali je bilo situacija za padanje od smijeha...Valjda je ona napravila "malo vece" kuglice i, crni humor-cak i sa sahrane je znala trcati u najblizi WC...
Ne znam za tebe, ali meni sena takve grceve u stomaku izaziva da je to strasno...Drug adrugarica mi rece da je citala ko teze podnosi, ad je ne pravi kao klasican caj vec stavi u mlaku vodu da ostoji malo (dok voda ne pozuti) i tako pije...meni ni tako ne ide.
...mislim na Kirkolinu.....ja jedva pretekoh to...mada ja nemam probleme sa praznjenjem creva i probala sam to zato sto mi je predlozila drugarica kao za
mrsavljenje.....meni je to bilo kao za umiranje daleko bilo....
Nemam ni ja hronicno, nekad na putovanjima samo...
U zadnje vrijeme vise tecnost zadrzavam, a dok docekam neke kontrole, i datume...
Isto reagujem na te cajeve, bas ravno umiranju-hladan znoj po celu, slabost, smrkne ti se bukvalno...

pa lijepo upozorih djevojku :)
Hvala tebi, ja valjda imam strah i na sam pomen sene, pa se ne usudjujem (ostalo tamanim katkad na dobro jutro umjesto dorucka, samo dodam i malo badema). :)
Egreta, mozda ti pomogne kompot od suvih sljiva, nije ni los ukus. Ne moras da dodajes secer, sljive su i same dovoljno slatke.
Inace je korisno jesti sto vise vlakana (sveze povrce ili voce), na primer, kruske od voca ili kupus salata (mozes da dodas i izrendanu sargarepu, jabuke, luk) sa malo ulja i sirceta.
I jos da dodam, ne previse sljiva u kompot da ne bi bilo (previse) trckaranja :lol:
Hvala. Sve ovo jeste ucinkovito, na duze staze, tj. kao dio redovne ishrane.
...ako mislis da samo tecnost izbacis, uzmi Lasex pa jednu cetvrtinu popij ne moze ti nista lose biti od njega i uz to obavezno popij kalijum tabletu...deluje brzo
i izbaci se sav visak tecnosti....

Eee, to se trazi! :) Brzinsko djelovanje... Hvala puno.
(ne mislim ucestalo piti, samo kad mi bas zagusti....)

kafa je smrt za zeludac, ako ti smeta batali je skroz ... i ja bih trebala :sad2:
Joj, volem kafu...a nekad pretjeram...kad mi treba da sam budna, cugam cak i tursku...A danas evo uzeh kavovinu (jecam) i pravim se da uzivam.:lol: Istina, ono lici na kafu, ali... :(
Imala sam jedno vrijeme pozitivan nalaz na e. coli, od tad kafu na minimum...( a imam bome i gen. predispozicije za cir....)

...jednom mesecno ce ti biti sasvim dovoljno eventualno dva puta vise ne....
Taman. :)

ja ne mrdam od -2kg. uglavnom sa disciplinovana, ne 100%, ali ne jedem slatko ni hleb. krsim jutarnjoj kafom i jednim ovsenim keksom u kome imaju tragovi dzema. (tako pise na pakovanju, nisam izmislila da umanjim savest:lol:)

...samo da napisem ovde da se zna...od jutros zorom otisla do prodavnice i donela cak gore jedno 20kg kojecega...otpale mi ruke, kao da sam
dizala tegove, a noge zatezu li zatezu, bilo mi zao sto je baterija bila na kraju pa nisam to mogla da slika da se vidi:)...pa jos ribala po kuci podove
jer mi dolazi beba, a puzi pa da ne isprlja kolenca:lol:....uglavnom ovo je ispalo kao teretana....pritom sam popila samo jedan vocni jogurt bez kafe,
nju tek sad pijem.....ono kilo i ako je bilo vise ga nemaaaa....
...posle rucka cu u jednu dugacku setnju.....jer ce rucak biti sve samo ne dijetalan...

Dobar dan drage dame
Ja se opet vratila na temu
Od juce sam krenula sa dijetom
Pocinjem od 67.5 kg

Dobila sam kod njegovih jedan socan komliment da sam debela i bila sam ljuta ko ris
i dobila sam motiv (mozda je glup, ali je motiv) da smrsam

posto sam probala razne metode, i manje i vise radikalne, u mom slucaju je zlatno pravilo - manje jesti, i nista vise
da i vise se kretati

u to ime svakog dana cu da belezim sta sam pojela i koliko sam fizicki bila aktivna
molim da mi ne zamerite sto cu ovde da istresam svoje frustracije :rumenko:

Dobar dan drage dame
Pocinjem od 67.5 kg

Dobila sam kod njegovih jedan socan komliment da sam debela i bila sam ljuta ko ris

posto sam probala razne metode, i manje i vise radikalne, u mom slucaju je zlatno pravilo - manje jesti, i nista vise
da i vise se kretati

u to ime svakog dana cu da belezim sta sam pojela i koliko sam fizicki bila aktivna

obavezno da istresaš frustracije ovde i spisak da staviš šta si jela. Ako neko ne smatra da je to cilj ove teme, neka to zadrži za sebe. Bilo je primedbi tipa ne zanima nas šta je ko jeo, ali ako nekom treba takva podrška, onda će takvu ovde i dobiti.
Auh, mogu misliti kako ti je bilo s tim "komplimentom". A svaki motiv je dobar da izgledamo bolje i zadovoljnije.

ja danas pišem samo na temi o kuvanju, ništa od dijete danas neće biti. Mada.... od jutros je sve kako treba. Šolja čaja, ovsene pahuljice sa jabukom. Idem drugi put u radnju. Samo što sam ja na prvom spratu, pa to nema takav efekat, kao kod Afro. A i neću dovući 20 kg. Napolju je predivno, sad ću malo do radnje okolnim putevima, da što duže budem napolju.

Dobar dan drage dame
Pocinjem od 67.5 kg

da i vise se kretati

sto bi ti to iko zamjerao
npr.meni je super kad ljudi pisu sta su jeli;
ponekad dobijem ideju za slijedeci obrok : )))

Или јабука?
Мандарина?
Киселкасто воће потстакне пробаву, а увек је воћка боља од сока исте.

Pa da ali i sastruze zeludac pa si mrtav gladan kroz sat, dva...nekako ja glasam za cvrstu hranu, recimo crni hleb sa sirom + paradajz + kafa/caj a za uzinu jabuka/mandarina/narandza sat, dva pre rucka...sveukupno ni 300cal

Pa da ali i sastruze zeludac pa si mrtav gladan kroz sat, dva...nekako ja glasam za cvrstu hranu, recimo crni hleb sa sirom + paradajz + kafa/caj a za uzinu jabuka/mandarina/narandza sat, dva pre rucka...sveukupno ni 300cal
To je mala količina da sastruže želudac. msm jedna voćka, pogotovo kad su u pitanju pršute, šunke, kuleni i slični teškaši.
Nego sam pomenuo voće kao bolju namirnicu od sokova, čak i cedjenih u kućnoj radinosti, zato što je naš probavni trakt evoluciono optimizovan pre svega za čvrstu hranu, sem kad smo bebci pa smo mlekožderi(ju, ju kakav izraz:sad2:), a i voćna pulpa ima više vlaknastih materija, tako da sokovi zapravo jače ostružu želudac.

i mene voce sasdruze i posle njega mogla bih pojesti pola frizidera
ne znam zasto ali napdne me glad

...zato sto ste vi mrsavice, i drugaciji vam je i metabolizam, isto sam tako bila nekad mrtvagladna posle pojedene jabuke, osecaj kao da cu
pasti u nesvest od gladi....ali kad se metabolizam uspori, a vecinom je to i razlog gojaznosti...druga je prica skroz....

...zato sto ste vi mrsavice, i drugaciji vam je i metabolizam, isto sam tako bila nekad mrtvagladna posle pojedene jabuke, osecaj kao da cu
pasti u nesvest od gladi....ali kad se metabolizam uspori, a vecinom je to i razlog gojaznosti...druga je prica skroz....

aaaa
nisam znala, hvala na info
ali to sam bas primetila, posle vocke, i to ne velike kolicine, nego i posle jedne vocke, vola bih pojela...

Kako istrajati u dijeti, kad nas muški urnisaše??
:(
Pusti ti njih:):)
Ako resis i ostanes cvrsta u svojoj odluci mogu oni da se slikaju;)
Pre 6 neseci sam resila i to cvrsto resila da uradim nesto po pitanju svoje kilaze.
Za sve sam bila jedna slatka i simpaticna buca sa puno pozitivne energije, ali i pored svega toga to nisam bila ona prava ja.
Znaci, jednog ponedeljka sam otvorila okice i rekla e sad je dosta.
Tako je i bilo.
Oslabila sam do danas 22kg;)
I nemoj misliti da je bilo lako.
Pored dvojice sinova koji su u punoj snazi i jedu za 4-oro i muza koji je gurman,bilo je mnogo puta izazova, ali nisam poklekla.
Za njih sam spremala posebno, ponekad tako da sam i ja to mogla jesti, uklapalo mi se u dijetu.
Ispocetka muz nije obracao paznju pa me cesto nutkao sa nekom hranom koja mi nije bila na meniju dok jednom nisam pobesnela i rekla da bi mogao imati malo obzira i da nije lepo da mi to radi, da mi ne otezava ako vec ne pomaze.
Pa pomoglo je to sto sam rekla, danas je i on vrlo zadovoljan kada me pogleda, a ja tek, ne mogu ti ni opisati.
Znaci glavu gore i ne daj se ;):zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back