86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Патлиџан је величанствено поврће! И плави и бели и шарени. Обожавам га. И заситан је, као и печурке. Може бити јело за себе.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I u pitu ide.Volim patlidžan, nije neukusan. Čak ima intenzivan ukus, dobro ide uz beli luk i maslinovo ulje, mediteranske začine, grčki jogurt, peršun...

To još nisam probala.I u pitu ide.![]()
Pa to bi bio moj najomiljeniji nacin pripreme, jeste testo, ali bar se izbegne pohovanje kao nacin pripreme, ono klasika uz malo dinstanog crnog luka izmedju kora za pitu ide naseckan patlidzan, moze se dodati mileram, malo nekog sira, a i ne mora, i zalije se sa zericom mleka, da patlidzan ima neki fluid koji ce mu potpomoci pecenje u testu, malo ulja, mineralne vode za copanje kora, kao kod svake pite. Ide uz jogurt.To još nisam probala.

))Ne mora kolac uopste, toliko im je sva hrana ukusna da ne mozes da gledas, a ne probasJa nisam pojela ni jedan kolac kod njih.zato sam uzivala u svemu sa plavim patlidzanom

Ne mora sa budeE to cu da probam.
Jeo sam u partizanima svega par puta djuvec od patlidzana, spremao ga je neki kuvar u kasarni Sindjelic sa taranom umesto pirinca i jos onda sam skapirao koliko patlidzan znaci za kvalitet ajvara, to je bilo zapeceno, krupnije seckano, kao neka musaka, ali naravno nije bila musaka jer nije bilo mesa. Svi sastojci za djuvec plus patlidzan.
A musaka od pohovanog patlidzana je nezajebiva, gurmanski san, samo steta sto je petarda od kalorija.))

Mislis na pestoNe mora sa bude
Ja napravim bolonjeze sos u koji umesto pinjola, jer su bezobrazno skupi ubacimizgrilovami suncokret..napravim tanak besamel..I patlidzan samo izgrilujem bez ulja
I onda poredjas redom, zapeces I ubijes sejer ne znas da stanes![]()
ne mislimMislis na pesto
Никада мусаку не правим са похованим, него грилованим. Месо лепо зачиним, ставим и мрву цимета и мускатног ораха, а прелијем умућеном павлаком са јајетом и ако имам фету измрвим одгоре. Онда се мора пазити са сољу.E to cu da probam.
Jeo sam u partizanima svega par puta djuvec od patlidzana, spremao ga je neki kuvar u kasarni Sindjelic sa taranom umesto pirinca i jos onda sam skapirao koliko patlidzan znaci za kvalitet ajvara, to je bilo zapeceno, krupnije seckano, kao neka musaka, ali naravno nije bila musaka jer nije bilo mesa. Svi sastojci za djuvec plus patlidzan.
A musaka od pohovanog patlidzana je nezajebiva, gurmanski san, samo steta sto je petarda od kalorija.))
Ma pinjole se samo pobacaju da kad zagrizes negde negde naletisMislila sam zato sto u pesto idu pinjole,a u bolonjeze meso.cudo kako ja volim pljeske,cufte,znaci jedem mleveno,a testo sa mlevenim ne podnosim.a opet volim testo sa gulasom,paprikasom...
I sto kaze bogi muskatni u besamel, a cimet u besamelПа како ће то да једе преко маске?Дачо, можеш и без кора, таман за дијету. Рендана патлиџан или тиквице или обоје, сир на коцкице, мало б. лука, може шунка а не мора, јаја (посебно снег да буде ваздушасто), пзп, мало маслиновог, мало јогурта и може а не мора кашика кукурузног брашна. То се танко излије у плех, испече и сече као пита/проја.

Нас две као да живимо заједноprosao pms, dva dana vec jedem normalno i nemam ispade![]()