Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To još nisam probala.
Pa to bi bio moj najomiljeniji nacin pripreme, jeste testo, ali bar se izbegne pohovanje kao nacin pripreme, ono klasika uz malo dinstanog crnog luka izmedju kora za pitu ide naseckan patlidzan, moze se dodati mileram, malo nekog sira, a i ne mora, i zalije se sa zericom mleka, da patlidzan ima neki fluid koji ce mu potpomoci pecenje u testu, malo ulja, mineralne vode za copanje kora, kao kod svake pite. Ide uz jogurt.
Moze se i probariti pre nego sto se plasira medju kore, ja to praktikujem posto imam ukorenjen strah od "nepecene" hrane, a zapravo brze bude gotovo i ne bude gnjecava pita.
Gorcina patlidzana se uobicajeno eliminise tako sto iseceni komadi pre pripreme odstoje neko vreme posoljeni.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.
Дачо, можеш и без кора, таман за дијету. Рендана патлиџан или тиквице или обоје, сир на коцкице, мало б. лука, може шунка а не мора, јаја (посебно снег да буде ваздушасто), пзп, мало маслиновог, мало јогурта и може а не мора кашика кукурузног брашна. То се танко излије у плех, испече и сече као пита/проја.

E to cu da probam. :ok:
Jeo sam u partizanima svega par puta djuvec od patlidzana, spremao ga je neki kuvar u kasarni Sindjelic sa taranom umesto pirinca i jos onda sam skapirao koliko patlidzan znaci za kvalitet ajvara, to je bilo zapeceno, krupnije seckano, kao neka musaka, ali naravno nije bila musaka jer nije bilo mesa. Svi sastojci za djuvec plus patlidzan.
A musaka od pohovanog patlidzana je nezajebiva, gurmanski san, samo steta sto je petarda od kalorija. :)))

Ja nisam pojela ni jedan kolac kod njih.zato sam uzivala u svemu sa plavim patlidzanom
Ne mora kolac uopste, toliko im je sva hrana ukusna da ne mozes da gledas, a ne probas
Oni kao I arapi imaju taj ritual malo, a raznovrsno..pa ti za dorucak uz jaja sa lukom, paprikom I paradajzom, posluze razlicite sireve, kajmak preliven medom, deset razlicitih vrsti maslina I najmanje pet cimijica sa razicitim dzemom..I to sve uz preukusan hleb..pa kako da ne probas :)

Jeo sam u partizanima svega par puta djuvec od patlidzana, spremao ga je neki kuvar u kasarni Sindjelic sa taranom umesto pirinca i jos onda sam skapirao koliko patlidzan znaci za kvalitet ajvara, to je bilo zapeceno, krupnije seckano, kao neka musaka, ali naravno nije bila musaka jer nije bilo mesa. Svi sastojci za djuvec plus patlidzan.
A musaka od pohovanog patlidzana je nezajebiva, gurmanski san, samo steta sto je petarda od kalorija. :)))
Ne mora sa bude
Ja napravim bolonjeze sos u koji umesto pinjola, jer su bezobrazno skupi ubacimizgrilovami suncokret..napravim tanak besamel..I patlidzan samo izgrilujem bez ulja
I onda poredjas redom, zapeces I ubijes sejer ne znas da stanes :)

Никада мусаку не правим са похованим, него грилованим. Месо лепо зачиним, ставим и мрву цимета и мускатног ораха, а прелијем умућеном павлаком са јајетом и ако имам фету измрвим одгоре. Онда се мора пазити са сољу.

Дачо, можеш и без кора, таман за дијету. Рендана патлиџан или тиквице или обоје, сир на коцкице, мало б. лука, може шунка а не мора, јаја (посебно снег да буде ваздушасто), пзп, мало маслиновог, мало јогурта и може а не мора кашика кукурузног брашна. То се танко излије у плех, испече и сече као пита/проја.
Па како ће то да једе преко маске? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back