Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
taj vestacki ima kancerogeno dejstvo na jetru :(
kakvi vestacki zasladjivaci
Pa u svim namirnicama ima tog vestackog zasladjivaca.
A ima, nema da nema prica da izaziva i rak, ali ja bez njega ne mogu ovu limunadu da pijem.
U kafu stavljam normalan secer, u caj nista.

- - - - - - - - - -

ja sam presla 10km
prvi put sam od kako sam ustala presla to sama sa dzukcima.bilo mi je frka da li cu uspeti i sta ako me shebe dzukelica ledja sa cimanjem ponovo
al je bila super, super..jeste da nam je sve to trajalo 1:30min i da su nas svi penzioneri pretekli, al kilometraza se racuna :)
Ja sa ovim mladjaHnim predjem 3-4 km ujutru, ali jako brz hod. Pesacenje je odlicna stvar, ali ja ne mogu da pesacim tek tako, bez veze.
Ako nije pas sa mnom, onda me mrzi.

Kolike su vam te džukelice i koja sorta? Ja više volim sama, onda uhvatim tempo, a sa ćerkinim falš maltezerom (od 8 kg) stalno stani-kreni, njuškaj, kaki, piški, vrati se, skreni, zaokreni...
Gledam da hodam najmanje sat vremena nekim normalnim do bržim hodom. Kupila sam pedometar, ali to meni nešto ne funkcioniše kako bih ja htela. Nemam pametni telefon, a znam da ima super programčića koji sve pokazuju i mapu i kilometražu i šta god hoćeš.

Kolike su vam te džukelice i koja sorta? Ja više volim sama, onda uhvatim tempo, a sa ćerkinim falš maltezerom (od 8 kg) stalno stani-kreni, njuškaj, kaki, piški, vrati se, skreni, zaokreni...
Gledam da hodam najmanje sat vremena nekim normalnim do bržim hodom. Kupila sam pedometar, ali to meni nešto ne funkcioniše kako bih ja htela. Nemam pametni telefon, a znam da ima super programčića koji sve pokazuju i mapu i kilometražu i šta god hoćeš.

Vidi, ja se u Beogradu i Zajecaru bas napeshacim, prelazim po 2 -3 km u jednom pravcu, ali ne mogu da pesacim " bez veze" tako sto cu ici u shumu i onda
opaliti nekih 5 km pesacenja. Po gradu i ja to najradije "samostalno".

Moj je pas jos klinac ( iako je ogroman), jos ga ne zanima njuskanje pa samo gilja napred, ali ce se to uskoro promeniti kad pocne da zapishava svaki
grm i tu onda od ozbiljnog peshacenja nema vise nista.
Ja kuph konacno vagu, sinoc sam se onesvestila koliko sam stvarno debela, imam 6 kg viska ( po nekim merilima i 10) jer sam visoka 164 cm, a imam 64 kg.
Trebalo bi da imam 57 recimo, imala sam dugo i 53, ali ajd, sad sam matora pa bi 58 bilo ok.

Ja sam sinoc izmerila 73.9 na 166cm visine, a neka aplikacija na telefonu mi izracunala da mi je idealna t 62.2kg, a po nekim metodama i manje
Ja ipak mislim da bi mi sve ispod recimo 68,9 bilo previse

To ti je jexy sve stvar kako se TI osećaš u svom telu.
Neke žene prosto hoće da imaju veoma malo kila i za svaki kg višak kukaju kako su debele krma.če da oprostiš, što je budalaština ali eto njihovo sopstveno mišljenje i osećaj ;)
Pogotovo što taj BMI preko kojeg si sračunala koliko bi trebala imati ne uzima u obzir jačinu kostiju, građu, stanje (posleporođajno, sportista, bla bla) tako da se ne može uvek uzimati baš kao najtačnije :aha:
Ti radi na sebi i smršaj koliko ti hoćeš, kad se budeš osećala dobro eto ti sreće :cao:

Neke žene prosto hoće da imaju veoma malo kila i za svaki kg višak kukaju kako su debele krma.če da oprostiš, što je budalaština ali eto njihovo sopstveno mišljenje i osećaj ;)
Pogotovo što taj BMI preko kojeg si sračunala koliko bi trebala imati ne uzima u obzir jačinu kostiju, građu, stanje (posleporođajno, sportista, bla bla) tako da se ne može uvek uzimati baš kao najtačnije :aha:
Ti radi na sebi i smršaj koliko ti hoćeš, kad se budeš osećala dobro eto ti sreće :cao:

:super:
ja sad mislim da smrsam jos 3 kg,i onda da pocnem da radim ruke,i nastavim guzu
noge su mi prilicno misicave,jer po lepom vremenu trcim a i ne ustrucavam se da pesacim kad imam priliku,a u kuci vozim bajk
samo hocu da napravim crnacko dupe i da lepo zategnem ruke da ne kupujem dugacke rukave za plazu kad postanem baba :lol:

Ja sam sinoc izmerila 73.9 na 166cm visine, a neka aplikacija na telefonu mi izracunala da mi je idealna t 62.2kg, a po nekim metodama i manje
Ja ipak mislim da bi mi sve ispod recimo 68,9 bilo previse
Zavisi kako si gradjena, kolke su ti cice i slicno. Ako imas fine duge noge, onda je ta tezina OK, ali ako su krace, kolena jel debeljuskasta, onda za moje
pojmove nije ok. Ja sam iz ove druge serije tipa tanak struk, kukovi sirokiih pogleda na zivot i svet oko sebe,
Negde sam jednom procitala kako zene sa Juga ( a tu smo valjda i mi) imamju oblik tela kao violina ( moze i kontrabasz:D), a ove sa Severa
kao zimske gume Michelin.

Nemam ni cice ni fine duge noge, al imam misicne mase.
Zato sam teska :)
Tako mi nutricionista objasnila svojevremeno

- - - - - - - - - -

Verujem ja da taj racun nije precizan bas, al mene silno zabavlja kad unesem nove vrednosti u aplikaciju pa se cifre menjaju :) :)

Vidi, ja se u Beogradu i Zajecaru bas napeshacim, prelazim po 2 -3 km u jednom pravcu, ali ne mogu da pesacim " bez veze" tako sto cu ici u shumu i onda
opaliti nekih 5 km pesacenja. Po gradu i ja to najradije "samostalno".

Moj je pas jos klinac ( iako je ogroman), jos ga ne zanima njuskanje pa samo gilja napred, ali ce se to uskoro promeniti kad pocne da zapishava svaki
grm i tu onda od ozbiljnog peshacenja nema vise nista.
Ja kuph konacno vagu, sinoc sam se onesvestila koliko sam stvarno debela, imam 6 kg viska ( po nekim merilima i 10) jer sam visoka 164 cm, a imam 64 kg.
Trebalo bi da imam 57 recimo, imala sam dugo i 53, ali ajd, sad sam matora pa bi 58 bilo ok.

162 цм, 63 кг, каква бре дебљина...

Meni je stvarno tužno kad vidim i čitam kako lepe, zgodne i nadasve NORMALNE žene sebe degradiraju sa izrazima "debela, krava, krmača" itd. :sad2:
A realno sve ispod 10kg viška nije debljina, čak i to je diskutabilno... :aha:

to rade iz predostroznosti,ili potrebe za podrskom,mislim da retko koja to misli
iz predostroznosti bolje da uvredi sama sebe nego da neko to uradi pre nje
podrska-da bi im publika rekla kako nisu debele ,u tom smislu
videla sam da je i popularno nazivanje sebe babom,mislim da dolazi iz istih razloga
danas se od zena trazi previse sto se tice izgleda i ne umeju sve da se dobro nose s tim ,bar ja tako analiziram sve to

to rade iz predostroznosti,ili potrebe za podrskom,mislim da retko koja to misli
videla sam da je i popularno nazivanje sebe babom,mislim da dolazi iz istih razloga
danas se od zena trazi previse sto se tice izgleda i ne umeju sve da se dobro nose s tim ,bar ja tako analiziram sve to
Potpisujemz:)
Ne, nema veze sa publikom nego znas da si nekada imala 7-8 kg manje ( mozda i deset), nosila broj 38, sada jedva ulazis u 40,
verovatno je neka zal za mlados pre u pitanju nego stvarna potreba da se vratis na neku mladalicku tezinu.

Potpisujemz:)
Ne, nema veze sa publikom nego znas da si nekada imala 7-8 kg manje ( mozda i deset), nosila broj 38, sada jedva ulazis u 40,
verovatno je neka zal za mlados pre u pitanju nego stvarna potreba da se vratis na neku mladalicku tezinu.

Ili znaš da si nekada imala 25kg manje, pa si sada sebi ne kao krmača, nego kao slonica.

Da se razumemo, dovela bih se ja u redu kada bih rešila, ali ne rešavam. Ulenjila sam se da vodim računa o sopstvenom izgledu,da ne pričam o nečem drugom.

...ja bre ne zovem sebe debelom ni babom zato sto mi treba neko da mi kaze da nisam to...imam ogledalo pa se vidim (meni se ne dopada) i to je dovoljno
da se ne osecam zadovoljno....ovo baba, kazem vise iz zezanja kad mi dodje, jer sam ja neko ko nikom sem svojoj unucici ne dozvolavam da me tako zove...
..a da mi treba podrska, treba uvek, i dobro dosla je...drugarska....

...ovo sto Dama kaze, kao tek sa 10 i vise kg, meni je to bas bzvz, pa sta da cekam da nabijem 20kg na ledja pa da se mucim da ih nosim i jos teze da ih skinem,
neka hvala...bolje na vreme ko prehlada...

- - - - - - - - - -

162 цм, 63 кг, каква бре дебљина...

...svaka cast, znam da ti nemas viska, durgacije je rasporedjeno, a i verovatno imas teze kosti....
...ja sam visoka 172 i imam od prilike 68 kg ...uzas kako sam "nadosla" kao kiselo testo...

...ja bre ne zovem sebe debelom ni babom zato sto mi treba neko da mi kaze da nisam to...imam ogledalo pa se vidim (meni se ne dopada) i to je dovoljno
da se ne osecam zadovoljno....ovo baba, kazem vise iz zezanja kad mi dodje, jer sam ja neko ko nikom sem svojoj unucici ne dozvolavam da me tako zove...
..a da mi treba podrska, treba uvek, i dobro dosla je...drugarska....

...ovo sto Dama kaze, kao tek sa 10 i vise kg, meni je to bas bzvz, pa sta da cekam da nabijem 20kg na ledja pa da se mucim da ih nosim i jos teze da ih skinem,

- - - - - - - - - -

...svaka cast, znam da ti nemas viska, durgacije je rasporedjeno, a i verovatno imas teze kosti....
...ja sam visoka 172 i imam od prilike 68 kg ...uzas kako sam "nadosla" kao kiselo testo...

ne znam sta si htela da kazes
da nisam u pravu?ako se smatras debelom i babom znaci da je ok da te tako zovemo? :lol:

ne znam sta si htela da kazes
da nisam u pravu?ako se smatras debelom i babom znaci da je ok da te tako zovemo? :lol:

...vidi ja smatram da imam visak kilograma, i cim imam visak znaci da sam debela...mislim da smo nas dve nekoliko puta raspravljale ne tu temu i nismo se
slozile, ne moramo ni sada, nije neophodno...
...baba ne mozes da me zoves iz prostog razloga sto ja tebi nisam baba, a mozes ako hoces da budes nepristojna...

...i da htela sam da kazem, da treba reagovati na vreme, ne dopustiti da predjes granicu od 5-6kg viska...zasto bi....uvek je bolje spreciti ako se moze..:ok:

Meni je stvarno tužno kad vidim i čitam kako lepe, zgodne i nadasve NORMALNE žene sebe degradiraju sa izrazima "debela, krava, krmača" itd. :sad2:
A realno sve ispod 10kg viška nije debljina, čak i to je diskutabilno... :aha:
ne nosi svako deset kilograma isto. ti sa svojom tezinom izgledas super je ti je rasporedjeno kako treba i znas da nosis, a ja bih sa tvojom tezinom ili tih 10 kilograma izgledala katastrofa jer na drugim mestima nosim salo. sad sto neko voli krupnije neko sitnije itd je vec stvar ukusa. sustina je da tih 10 kila nekog moze da nagrdi mnogo vise jednog nego drugog coveka.

ne nosi svako deset kilograma isto. ti sa svojom tezinom izgledas super je ti je rasporedjeno kako treba i znas da nosis, a ja bih sa tvojom tezinom ili tih 10 kilograma izgledala katastrofa jer na drugim mestima nosim salo. sad sto neko voli krupnije neko sitnije itd je vec stvar ukusa. sustina je da tih 10 kila nekog moze da nagrdi mnogo vise jednog nego drugog coveka.

...sve si objasnila:ok:

Slažem se sa tobom :aha:
I baš zato mi je to i tužno, jer na kraju krajeva je ovaj život prekratak da bismo udovoljavale nekim estetskim normama, a to tek shvatiš prekasno.
Takođe je najvažnije voleti sebe... a ne spuštati se još više... to samo dovodi do drugih problema!

:roll: Očigledno si debelo profulala šta sam mislila tom rečenicom sa 10kg...
Mnoge žene se bore sa tih manje od 10kg viška, ok ako im to predstavlja emotivni ili psihološki teret, ali sa medicinske tačke gledišta nije nužno potrebno, htela ti to priznati ili ne ;)
Ne odnosi se za džabe taj BMI, iako delimično variabilan, za određene kilaže, tj. npr. osoba sa 180cm visine je u normalnom BMIu i sa 65kg i sa 78kg a to je dobrih 12kg razlike! :aha:
A i da je mršati i držati se režima tako jednostavno za izlečiti kao prehlada, ne bi ni ti ni mnogi se non stop mučili sa istim, isto kao i ja dugo godina... :mrgreen:

E evo je super rečeno, bravo :ok: :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back