Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pregrmela svoj prvi hrono dan bez većih teškoća, ali sam odmah naletela na izazov pravljenja torte (ćerki je sutra rodjendan), pa sam mahinalno malo olizala kašike. Ali neće to da bude svaki dan. Nisam htela da dozvolim sebi više odlaganja. Sve najvažnije proslave su prošle i nema više izgovora.

Ja sam pregrmela svoj prvi hrono dan bez većih teškoća, ali sam odmah naletela na izazov pravljenja torte (ćerki je sutra rodjendan), pa sam mahinalno malo olizala kašike. Ali neće to da bude svaki dan. Nisam htela da dozvolim sebi više odlaganja. Sve najvažnije proslave su prošle i nema više izgovora.

...neka ti je ziva i zdrava :heart:
...polako...hoces li na hrono restriktivno ili ne?

..pa sretno ti bilo, ja necu te restrikcije....sad srecom pa nema crvene paprike (Jexi :lol:)..ali ne zelim da se odreknem malo mleka u kafi
i bar jedne vocke dnevno....nemam uvek voce u kuci, ali samo saznanje da nesmem nesto me vec dodatno iritira...

Ja sam primetila da jedem jako malo voća, pa mogu i bez tog malo. Samo da se lepo organizujem s povrćem. Malo sam nespremna krenula, ali svo to odlaganje mi izgleda kao izgovori. A i dogovorili smo se ovde da krenemo od danas. Pa polako, učiću usput iako sam ja već mesecima iščitavala o toj ishrani.

Ja sam primetila da jedem jako malo voća, pa mogu i bez tog malo. Samo da se lepo organizujem s povrćem. Malo sam nespremna krenula, ali svo to odlaganje mi izgleda kao izgovori. A i dogovorili smo se ovde da krenemo od danas. Pa polako, učiću usput iako sam ja već mesecima iščitavala o toj ishrani.

..ja sam otkrila da mi se jako dopada karfiol i da mogu da ga jedem bas cesto..sad sta bas u njemu imam onako anemicnom nemam pojma, al mi je uskusniji od brokolija koji isto volim,
volim svo to povrce bareno, tikvice mi super neutralne pa mogu u sve i svuda...
...meni je puno lakse i zbog organizacije i izbora namirinica kad sam sama..a i traju dugo, jedna tikvica mi bude 2-3 dana..i tako, karfiol ihahaj...glavica kupusa za salatu nedelju dana..a
sa curama to nisam mogla, a ni nece one tako da se hrane, ne treba im to nista, jedu ko mecave a ni jedna mena preko 53-4 kila...briga ih da se odricu iceg..
...znam ali cu ja rekoh kad dodjem kuci, a rekoh i zasto :)

- - - - - - - - - -

...e da ne jedem ni ja neke kolicine, ali mi prija jedna banana ili jedna do dve mandarine ili jedna pomorandza, jabuka..i sto sad toga da se odricem,pa ne jedem kilo...

10923251_10152829049811749_3865900622673048578_n.png

Ahahahahaha, crvena paprika da :)

e ja sam skontala taj hrono kao nacin ishrane ok, zdrav nacin
sve ono sto je objasnjeno o mehanizmima u organizmu, lucenje insulina, ubrzavanje metabolizma
sve to meni ima smisla
i sad, ako hoces da postignes bas to, da ti organizam radi kao satic, onda postujes sve te njihove zapovesti, medju kojima ima nebuloza, da se razumemo
ali ako ti je cilj, kao meni, prvenstveno gubitak kg, mislim ako se malo olabavi da nema tu neke velike stete
a ovo ostalo ces svakako da postignes samom promenom ishrane
hocu reci, ja od samog starta HI od juna meseca, nisam na restriktivnoj ishrani, mozda sam izdrzala nedelju dana
zasto? zato sto sam dojilja, i jela sam voce kad mi se jelo, i jela sam slatko kad mi se jelo
osnovnih pravila se pridrzavam, da Affro i dalje ne jedem crvenu papriku za veceru,
ali zato kupus salatu ne pravim bez sirceta, mislim kupus salata sa limunom, ma mani me, molim te
i opet su kg otisli dole
da sam se lisila svega, jedino sto bih mozda dobila je da ti kg odu brze, al sto bih...ne zurim nikuda
e sad, opet potrebno je malo samokontrole, ili malo vise
jer sam ja od onih- aha, danas sam vec zabrljala, pa mogla bih da pojedem i jos jedan red cokolade, a aj jos jedan,,,ma sta joj jedan daj celu cokoladu
te me ovi praznici unistise

i pobeze mi misao sta htedoh da kazem
al BI, samo napred, i prati organizam i daj mu sta mu prija
a rezultata ce da bude, ne moze da omane

Ahahahahaha, crvena paprika da :)

e ja sam skontala taj hrono kao nacin ishrane ok, zdrav nacin
sve ono sto je objasnjeno o mehanizmima u organizmu, lucenje insulina, ubrzavanje metabolizma
sve to meni ima smisla
i sad, ako hoces da postignes bas to, da ti organizam radi kao satic, onda postujes sve te njihove zapovesti, medju kojima ima nebuloza, da se razumemo
ali ako ti je cilj, kao meni, prvenstveno gubitak kg, mislim ako se malo olabavi da nema tu neke velike stete
a ovo ostalo ces svakako da postignes samom promenom ishrane
hocu reci, ja od samog starta HI od juna meseca, nisam na restriktivnoj ishrani, mozda sam izdrzala nedelju dana
zasto? zato sto sam dojilja, i jela sam voce kad mi se jelo, i jela sam slatko kad mi se jelo
osnovnih pravila se pridrzavam, da Affro i dalje ne jedem crvenu papriku za veceru,
ali zato kupus salatu ne pravim bez sirceta, mislim kupus salata sa limunom, ma mani me, molim te
i opet su kg otisli dole
da sam se lisila svega, jedino sto bih mozda dobila je da ti kg odu brze, al sto bih...ne zurim nikuda
e sad, opet potrebno je malo samokontrole, ili malo vise
jer sam ja od onih- aha, danas sam vec zabrljala, pa mogla bih da pojedem i jos jedan red cokolade, a aj jos jedan,,,ma sta joj jedan daj celu cokoladu
te me ovi praznici unistise

i pobeze mi misao sta htedoh da kazem
al BI, samo napred, i prati organizam i daj mu sta mu prija
a rezultata ce da bude, ne moze da omane

Sve potpisujem sa punim imenom i prezimenom i maticnim brojemz:)

U ovoj dijeti ima ihihi nebuloza, narocito je nebuloza taj limun koji treba kosristiti umesto sirceta.

Ja sam tu dijetu ( mada ja to i ne bih nazvala nekom dijetom) pocela pre ca 6 nedelja, anaterala sam i svog mistera da i on tako jede.
Moj mister jede vise od mene, a oslabio je vise nego ja. Ni on ni ja nismo jeli nista slatko, znaci ugljeni hidrati su nula, on jede oko 11 sati ( ali i ja,
pre toga ne mogu da jedem), ali ja pojedem samo jedan tost sa nekom shunkom, on mrtav ladan przi dva jaja i neku slaninicu uz to dva tosta,
kasnije po podne ( 5-6 sati po podne) jedemo neko meso ribu, nekada sa povrcem, nekada samo ogromnu ciniju salate, ja krckam bademe
kasno uvece, on jede orahe i jabuke. Vikendom pijemo vino, ja tu i tamo syebem dijetu sa pivom, ali i kod mene funkcionise , malo sporije, ali
funkcionise. Ocigledno je problem ta jutarnja kafa koju ja bez mleka i secera ne mogu i necu da pijem.

Ovo " restriktivno" mene ne zanima.

Kupus salata je super sa malo sirceta, malo secera i zavisno od kolicine, pola ili celog pakovanja kisele ili slatke pavlake. To bih ja mogla da jedem
svaki dan, od toga bih mogla 40 dana da zivim, ali nema ko da mi secka kupusz:lol:

Ima ona ljuštilica što se kupuje na pijaci i dobra je za kupus. Nije baš ovakva, ali slična, (ne mogu da nadjem sliku na netu) ima tu nazubljenu oštricu. Reckavu, reckaviju od ove. I zaista se dobro secka kupus.
ljustilica.jpg

Sad baš za neku veliku količinu je gnjavaža, ali i secko je. U njega ne možeš mnogo da staviš, pa kad se isecka ispadne baš malo, pa stalno otvaraj, zatvaraj. Mislim, sve oko seckanja kupusa je gnjavaža

Jeste, cim se secka za vise od jedne osobe, bas gnjavazs. Moze kuous jako lepo da se secka onim nozem za tvrde sireve, ja u bgd to koristim, mada imam i tu ljustilicu i ona mi je spas za sve, cak i jabuke sa njom ljustim, a secko samo kod dece, davno sam im to dala. Secko mi je odlican za meso kad hocu kao mleveno, za cas i uvek sveze "mleveno" jer ne moze da stoji dugo u frizu.

Ima ona ljuštilica što se kupuje na pijaci i dobra je za kupus. Nije baš ovakva, ali slična, (ne mogu da nadjem sliku na netu) ima tu nazubljenu oštricu. Reckavu, reckaviju od ove. I zaista se dobro secka kupus.
Pogledajte prilog 344751

Sad baš za neku veliku količinu je gnjavaža, ali i secko je. U njega ne možeš mnogo da staviš, pa kad se isecka ispadne baš malo, pa stalno otvaraj, zatvaraj. Mislim, sve oko seckanja kupusa je gnjavaža
Tek sad pokapirah sta je taj seckoz:D

Ma ne, kupus treba seckati strucno velikim i ostrim nozem, ovde u ovom "secku" sve je to mnogo sitno, vise vode nego kupusa.
Imam ja onu veliku skalameriju ( Muline) nego me mrzi to da vadim, osle cistim ,pojma nemam ni zasto se opterecujemo tim raznoraznim mashinama
koje koristimo nekoliko puta godisnje. Juce sma kupila neku veliku plocu za grilovanje, ali bas si mi ti onomad preorucila onaj tiganj sa rebrima pa se i na tome
neka manja kolicina tikvica ili plavog patlidzana, pa i paprika lepo izgriluje mada mi on sluzi vise za meso.
Ma covek treba samo da presece i kaze da od danas jede samo " zdravo i dijetalno", seckanje je tu najmanji problem.

Odlicna je stvar za ovu dijetu i podvarak, moze i dva dana da se jede, a sada je jel i sezona.

Da se ubacim za seckanje kupusa. Imate noz za kackavalj, izgleda kao spatula samo sa nozem. Kosta 100din kod kineza. Sece kupus kao lud, onako ne presitno nego taman.
A ne leti na sve strane, ja provalila slucajno kad sam ostala bez nozeva jer sam ih slala na ostrenje.
I operes ga pod mlazom vode. Nikad brze i cistije seckanje.

A sad sto sam na ovoj temi?
Pa da Vam dam podrsku.. Khm khm samo eto zato sam dosla :)

..ahaa...tema zapustena skroz ..

..ovako, ne smem da kazem kolika sam, ustvari smem ali em sramota...evo me kao trokrilni:mrgreen:
..od sutra krecem kod lekara, pa cu od sutra i poceti sa tim izemnjenim nacinom ishrane, prosto cu tek
sutra moci da odem do Tempa, da kupim neke osnovne stvari...ova dva dana cu nakako pregurati do tad..
..ako kazem da mi je jedna trenerka tesna..onda ce vam sve biti jasno:dash:

...e sad imam neke tegobe, pa cemo videti da li je to uzrok ovoj nagloj promeni, iako sam bas jela, da se
ne lazemo, jela sam sve sto sam ocima videla...u prilicno velikim kolicinama, i danju i nocu:rumenko:

...i vagu cu da kupim cim na prvu akciju naletim...

..danas popila zeleni caj, eno me ceka i caj od heljde...tako..:cao:

..ahaa...tema zapustena skroz ..

..ovako, ne smem da kazem kolika sam, ustvari smem ali em sramota...evo me kao trokrilni:mrgreen:
..od sutra krecem kod lekara, pa cu od sutra i poceti sa tim izemnjenim nacinom ishrane, prosto cu tek
sutra moci da odem do Tempa, da kupim neke osnovne stvari...ova dva dana cu nakako pregurati do tad..
..ako kazem da mi je jedna trenerka tesna..onda ce vam sve biti jasno:dash:

...e sad imam neke tegobe, pa cemo videti da li je to uzrok ovoj nagloj promeni, iako sam bas jela, da se
ne lazemo, jela sam sve sto sam ocima videla...u prilicno velikim kolicinama, i danju i nocu:rumenko:

...i vagu cu da kupim cim na prvu akciju naletim...

..danas popila zeleni caj, eno me ceka i caj od heljde...tako..:cao:

Ok, ajde od sutra se svi uzimamo u pamet. Ne moras da nam objasnjavas svoju shirinu, necemo ni mi tebi svojez;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back