Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad tek kapiram, bivsa plavusa sta ces, danubius nisam ta ni vidjala u prodai vidjala sam ovo za crni hleb i jos neko mozda a heljda i ta nisam....

....ja sam probala integralno ili graham, razano, i crno....heljdino sam jela u palacinkama kod sestre, njega cu tek da kupim dok ova sva potrosim,
sva tri su pri kraju...ne mogu da donesem toliko odvalim ruke, kad raspakujem nista:(

Jexy is back

prosle slave, proslo opustanje
idemo kombinacija nutricionista+tolerancija, pa ce da vidimo na sta ce da ispadne
mada sam vec odavno provalila da je cela caka u ne grickanju izmedju obroka i slatkisi napolje..
...i mleko, da ne, ne mleko, definitivno mi smeta...

Претпостављам онај у кућној радиности.
Правио сам још као студент, данас то задовољство препуштам жени.
Блендер, два јајета ако су баш крупна, три ако су ситна, пресна(и беланце и жуманце), пола кафене кашичице самлевеног свежег белог бибера, исто толико исто толико слачице(има је у продавницама здраве хране, црна је најљућа, бела најмање љута, жуте и црвене врсте су љутином између, мрка скоро као црна), бибер и слачицу самлети у млинцу за кафу, додати у умућена јаја у блендеру, додати још кашичицу соли и до пола деци винског сирћета(најбоље оно тамно, природно, до 8% сирћетне киселине).
И потом уз стални рад блендера додати око пола литре хладно цеђеног маслиновог, или хладно цеђеног сунцокретовог уља(има га у продавницама здраве хране).
Кад се згусне и очврсне преручити у теглу(најмаснији део посла), може да стоји преко две недеље у фрижидеру, а овако како је наведено буде 800-900 грама мајонеза прва лига.

Претпостављам онај у кућној радиности.
Правио сам још као студент, данас то задовољство препуштам жени.
Блендер, два јајета ако су баш крупна, три ако су ситна, пресна(и беланце и жуманце), пола кафене кашичице самлевеног свежег белог бибера, исто толико исто толико слачице(има је у продавницама здраве хране, црна је најљућа, бела најмање љута, жуте и црвене врсте су љутином између, мрка скоро као црна), бибер и слачицу самлети у млинцу за кафу, додати у умућена јаја у блендеру, додати још кашичицу соли и до пола деци винског сирћета(најбоље оно тамно, природно, до 8% сирћетне киселине).

И потом уз стални рад блендера додати око пола литре хладно цеђеног маслиновог, или хладно цеђеног сунцокретовог уља(има га у продавницама здраве хране).
Кад се згусне и очврсне преручити у теглу(најмаснији део посла), може да стоји преко две недеље у фрижидеру, а овако како је наведено буде 800-900 грама мајонеза прва лига.
Sve ovo stavi u teglu od pekmeza i umuti stapnim mikserom - nema prerucivanja , sve je ocas posla gotovo.
Ja stavim u teglu 2 cela jajeta, prepunu kasicicu senfa, kasiku jabukovog sirceta, kasicicu soli i ulja da bude " s prsta "manje od ivice tegle ( ne racuna se onaj deo za zatvarac ).Kad je zgusnuto dodam kasiku-dve-tri mleka, daje i lepsi ukus i tecniji je
Kao sto si rekao domaci majonez moze da stoji duze u frizideru , i po 3 nedelje

Poslednja izmena:
Inace trebala bih da vam se pridruzim, samo ne znam kad cu...:D
Nekako samo jos ovo lepo da pojedem, pa jos ovo...
Inace vec dvadesetak godina imam poprilicno viska ( sad sam oko 75kg na 166 cm ) a samo jednom sam bila na dijeti, pre oko 5 godina, zbog zdravstvenih razloga, i za mesec dana sam sa 83/84kg sisla na mislim 73 ... a onda polako se vracala na staro , mada nisam nikad imala vise od 77kg od tada.
Volela bih da dodjem do 70, manje ne, ali ...
Mada sam krenula sa nekim vezbama i senjom od sat vremena dnevno, istina zbog kicme,ali ce valjda pomoci i da skinem koji kilogram

Sve ovo stavi u teglu od pekmeza i umuti stapnim mikserom - nema prerucivanja , sve je ocas posla gotovo.
Ja stavim u teglu 2 cela jajeta, prepunu kasicicu senfa, kasiku jabukovog sirceta, kasicicu soli i ulja da bude " s prsta "manje od ivice tegle ( ne racuna se onaj deo za zatvarac ).Kad je zgusnuto dodam kasiku-dve-tri mleka, daje i lepsi ukus i tecniji je
Kao sto si rekao domaci majonez moze da stoji duze u frizideru , i po 3 nedelje
Испробаће се.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back