Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.....uh ala vam je ta dijeta, teska:eek:

....kako bre ponfrit, a i krilca?...pa jos i rafaelo...jel se vi gojite ili mrsavite...nista mi nije jasno...

...ja sam danas pola tanjira pasulja corbastog..bez hleba naravno, sad kafa...za veceru solja jogurta....

...kupila sam klementine, a ima i kivija, pa ako me uhvati glad, eto moze to...

...samo da napisem, za veceru nije bila solja jogurta, vec parce mladog nemasnog sira od dorucka i jedno kuvano jaje....sve to u
skoro pa 19h...

...eto da ne bude da sama sebe zavaravam...

...slatko nista....klementine cekaju sutrasnji dorucak....

nema dijete ni vezbanja bez dovoljno sna (ili se to samo meni cini) ...

Što više spavaš manje ti ostaje vremena da jedeš.
Kad je čovek neispavan, slabije se kontroliše i lakše se maši za neku klopu, a nema ni volje za vežbanje.

Šetala smo mm i ja sat vremena brzim hodom. Baš je bilo lepo. Snežić pada, hladnjikavo, lepo se ušuškali. Sutra redovan nedeljni odlazak na pijacu, isto bude oko sat vremena hodanja, a planiramo popodne i do prijatelja peške. To će već možda biti i blizu sata u jednom pravcu. Pa još toliko nazad. Ima da potrošimo sve kalorije koje pojedemo tamo jer idemo na ručak.
A moraćemo u duetu i da predjemo na lakšu hranu jer on ima povećani holesterol i trigliceride. (ja ne znam šta imam, ne idem kod lekara). Nema ni on nekih tegoba, ali mu je jako visok pritisak. Sledeće nedelje ide sa rezultatima (+ od kardiologa) i verovatno će dobiti uputstva šta da ne jede. Već su mu ranije sugerisali: ništa prženo, masno, slatko, belo brašno.
Ja ništa i ne pržim jer mi prska i smrdi i traje i mnogo mi se isprljaju sudovi. Uvek mi je lakše i čistije da izdinstam ili ispečem u rerni. Jesmo se najeli čvaraka ove zime, kako odavno nismo, ali smo ih sad već izgustirali. Kačkavalje već polako izbacujemo, prelazimo na mladi sir. Beli hleb odavno ne kupujemo i ne jedemo. Ove zime navalila na pravljenje kolača, ali i to će da se promeni. Moram da nadjem neke recepte koji su primereni situaciji.
Očekujem da će mi biti lakše sad kad će i on morati da vodi računa. Malo će deca praviti probleme, ali ni njima neće ništa biti da jedu manje masno i slasno.

Pa nije holesterol vezan sa debljinom,..nego sa stanjem krvnih sudova..
kretanje jeste jako bitno za srce i sve naravno, a misici se oporavljaju snom.
objasnice Dive strucnije.

...moguce da nema neke velike veze, ali sam ja svoj holesterol dovela u red tek kad sam smrsala,
a krvni sudovi su mi katastrofa jos od mladosti..geni su to..bar u mom slucaju...

...ovo za misice mi se cini ok...

Sad sam malo čitala o uzrocima i posledicama. Gojaznost utiče negativno na trigliceride. Pošto sam zajedno pomenula i njih i holesterol.
A dijeta ne mora da bude samo za mršavljenje. Mm nije gojazan, samo ima pivski stomak. I to baš od piva, koje mu sigurno nije doprinelo boljem zdravlju.
Dovoljno sna pozitivno utiče na sve. To je poznato. I na lepotu i na raspoloženje. Uopšte uredan život, redovni obroci... ali kad zbog posla ne možemo uvek idealno da se organizujemo.

...naravno da ima razlicitih uzroka kao i razlicitih situacija, zbog cega i kako...
...kad sam pitala dr odakle meni povisen holesterol, kad pazim sta jedem, njen komentar je bio
da to radi stitna...nemam pojma, na zadnjoj kontroli je bio 6, nesto..i kad sam je pitala jel to ok
iako je nesto malo poceo opet da se menja na gore...receno mi je da kad je ona studirala tad je
to bio normalan nivo, sad se preteruje i navodno je nenormalno i neprirodno da holesterol bude
maltene 2...to su njene reci,nisam nista dodala...

...idem od nedelje ponovo da uzmem uput za labaratoriju pa cu videti da li se sta menjalo...

..ja lose spavam, skoro pa nikako, nocima...danju ne spavam uopste...znaci ako sastavim 5h sna, to je super:mrgreen:

Da, menja se ono što se smatra normalnim vrednostima. Sve više se smanjue, a to je maslo farmaceutskih kompanija. Da bi se što više trošili lekovi. Krajnje je nehumano, ali od njihovog profita ništa nije važnije.

Da, menja se ono što se smatra normalnim vrednostima. Sve više se smanjue, a to je maslo farmaceutskih kompanija. Da bi se što više trošili lekovi. Krajnje je nehumano, ali od njihovog profita ništa nije važnije.

...e da, upravo to je rekla i moja dr...i da se opustim da vodim racuna kao i do sad sta jedem i koliko, a da ona smatra da nema potrebe za bilo kakvimm lekovima,
bas je protiv pijenja bilo cega sto nije nuzno potrebno....

ja ne znam kad sam se ono javljala ali opet da prijavim -1
mnogo sporo ide,ali to je verovatno zato jer nisam na dijeti nego sam promenila nacin ishrane,pa nije nista restriktivno tj pijem alkohol,jedem slatko,jedem hleb ali pazim kako
moj neprijatelj br 1 je hleb,i to je vazno shvatiti,koji je vas
u poslednje vreme sam nesto dosta jela po restoranima,salate,ili jela ali kako oni to naprave bas fino,pa casa belog vina pa je hleb suvisan,a kod kuce narucivala kinesko,pravila spagete (nije isto iako je testo :lol: ne znam kako) uglavno ode 1kg,ne vratio se :)
zadovoljna sam i trenutnim stanjem,a idealno bih volela jos 3-4 da ide
moze i 5 :malav: pa da nosim slim lol
eto tako,napred zene,pocnite da pazite pre nego sto se skinemo na prolece pa da zablistate u maju ;)

Pa nije holesterol vezan sa debljinom,..nego sa stanjem krvnih sudova..
kretanje jeste jako bitno za srce i sve naravno, a misici se oporavljaju snom.
objasnice Dive strucnije.

Bas tako! Ja sam bas debela,ali nemam holesterol ni trigliceride..al' zato imam secer na granici,i to me pokrenulo da pocnem sa vezbama i redukovanom ishranom :D !Skinula sam 15 kg,imam jos puno do cilja,ali ne odustajem!

Hvala puno,mnogo znaci podrska :heart:

..nema na cemu, uvek...evo jedan mali savet koji moze da te motivise jos vise....slikaj se, pa tako u nekimm razmacima opeti,
i uporedjuj..videces koliko ce te to gurati dalje...takode i odeca u koju ne mozes da dudjes, stara prica...kad udjes odusevis se
pa posle stalno probas i proveravas koliko lako ulazis, pa kad postane veliko ....eeeeee to je te odusevljenje:D

Ja imam 44kg i holesterol vec 7 godina, imam 26 god. i mama i baka isto, sve smo mrsave i sa holesterolom, a ja sam jedno vreme imala i trigliceride povisene. Inace, ne volim meso i jedem samo piletinu i ribu i ponekad junetinu, ne jedem jaja, pijem manje masno mleko i jogurt. Zapravo, jedino masno sto volim je feta sir. I moja baka ima 78 godina, imala je u tridesetim holesterol 13 i eno je zdravog srca, mozga, hvala Bogu. Sve u svemu, genetika je cudo.

Ja imam 44kg i holesterol vec 7 godina, imam 26 god. i mama i baka isto, sve smo mrsave i sa holesterolom, a ja sam jedno vreme imala i trigliceride povisene. Inace, ne volim meso i jedem samo piletinu i ribu i ponekad junetinu, ne jedem jaja, pijem manje masno mleko i jogurt. Zapravo, jedino masno sto volim je feta sir. I moja baka ima 78 godina, imala je u tridesetim holesterol 13 i eno je zdravog srca, mozga, hvala Bogu. Sve u svemu, genetika je cudo.

Jasna stvar :ok:

....imala sam istu kilazu u 26g...doduse nikad nisam kontrolisala holesterol niti je to iko tada trazio od lekara, osecala sam se odlicno....i do pre par godina ni na pamet
mi nije padalo da to kontrolisem...mislim da je sad sve malo predimenzionirano...da se prelazi granica zdravog razuma i da to neko trckanje kod lekara ili po privatnim
labaratorijama da se proveri jos jednom i jos jednom, moze doneti vise stete nego koristi...stres je tu veoma znacajan....bar ja tako na to gledam, bar mi je tako lakse...

..nema na cemu, uvek...evo jedan mali savet koji moze da te motivise jos vise....slikaj se, pa tako u nekimm razmacima opeti,
i uporedjuj..videces koliko ce te to gurati dalje...takode i odeca u koju ne mozes da dudjes, stara prica...kad udjes odusevis se
pa posle stalno probas i proveravas koliko lako ulazis, pa kad postane veliko ....eeeeee to je te odusevljenje:D

Do moje stare garderobe ima jos puuuno kilica da ode,ali bice i to :ok:..Slikam se redovno i uporedjujem :zper:..Meni je najveci problem stomak,jer imam metabolicki poremecaj..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back